فیزیک2 فصل دوم ، مقاومت *LDR*
-

سلام بچه ها یه سوال داشتم
آل دی ار ها مقاومتشون با شدت نور تغییر میکنه ، بعد میگه وقتی میگه شدت نور زیاد میشه مقاومت کم میشه مثالش هم یکی چراغ های خیابان هست
اگه اینطوریه پس باید چراغ های خیابان روز ها روشن باشه!
مگه مقاومت جریان و اختلاف پتانسیل کنترل نمیکنه ؟ اگه مقاومت نباشه مکه جریان راحت تر نیست ؟ داخل تعریف قانون اهم هم همینه... مقاومت انرژی از اجسام رسانا میگیره و الکترون هایی که در جریان هستن با الکترون های در حال ارتعاش برخورد میکنن که انرژیشون کم میشه و به اصلاح به این میگیم مقاومت که برابر با ولتاژ تو سر مدار ما بر روی کل جریان I
R=v/i -
داداش داری برعکس می گیری LDR نور ببینه مقاومتش افزایش پیدا می کنه
-
هر چه مقاومت یک رسانا بیشتر باشد جریان در آن کمتر است ، حالا اگه کلا مقاومت کم باشه جریان باید بیشتر شه! حالا اگه آل دی ار مثلا داخل دزدگیره یعنی شب ها کار نمیکنه روز ها با تابش نور کار میکنه ! همون طور چراغ خیابانها؛ اصلا منطقی نیست ( نکنه کل این جریان برعکسه ؟! )
-
-

سلام بچه ها یه سوال داشتم
آل دی ار ها مقاومتشون با شدت نور تغییر میکنه ، بعد میگه وقتی میگه شدت نور زیاد میشه مقاومت کم میشه مثالش هم یکی چراغ های خیابان هست
اگه اینطوریه پس باید چراغ های خیابان روز ها روشن باشه!
مگه مقاومت جریان و اختلاف پتانسیل کنترل نمیکنه ؟ اگه مقاومت نباشه مکه جریان راحت تر نیست ؟ داخل تعریف قانون اهم هم همینه... مقاومت انرژی از اجسام رسانا میگیره و الکترون هایی که در جریان هستن با الکترون های در حال ارتعاش برخورد میکنن که انرژیشون کم میشه و به اصلاح به این میگیم مقاومت که برابر با ولتاژ تو سر مدار ما بر روی کل جریان I
R=v/i -
@محمد-مهدی-کاووسی
اینی که میگی درسته مقاومت کم میشه ولی ربطی به داستان جریان و اینا نداره
](https://gama.ir/uploads/admin_uploads/DarsImage/Grade11/fizik11/p56_2.png)
تا اونجایی که من میدونم این کم شدن مقاومت در نور زیاد برای فعال کردن سایر قطعات باشه
-
@0Farzam0 نه دیگه ! اشتباه بوده ، متوجه شدم اینجا احتمالا اشتباه جزوه رو نوشتم
طبق نمودار نگاه کن ... هر چی روشنایی بیشتر مقاومت کمتر میشه و هر چی روشنایی ما کمتر باشه مقاومت کمتر میشه
نمودارو با دقت نگاه کن... ممنون -
M mahdi.ek marked this topic as a question on
-
M mahdi.ek has marked this topic as solved on
-
Kourosh Mousavi

نه دیگه طبق این نمودار هر چی نور بیشتر باشه مقاومت کمتر میشه -
Kourosh Mousavi

نه دیگه طبق این نمودار هر چی نور بیشتر باشه مقاومت کمتر میشهپرستو بابایی [audio/rIrDT_N1cm3n6Zyip6EaPfIw.m4a]
-
پرستو بابایی [audio/rIrDT_N1cm3n6Zyip6EaPfIw.m4a]
Kourosh Mousavi
من این همه نمودار فرستادم حرف تو رو جواب درس زد که اشتباه بود😑😂 -
Kourosh Mousavi
[audio/IUzVn8Oi-ydJg_9uzcKMKisT.m4a] -
من تو نت سرچ کرده این فقط به قانون وی برابر آر آی ربطی نداره بلکه یه چیزیه که باعث فعال شدن ترانزیستور های مختلف میشه🧙♂️
@0Farzam0
ما داریم در سطح دبیرستان مطلب رو برسی می کنیم -
@0Farzam0
ما داریم در سطح دبیرستان مطلب رو برسی می کنیمKourosh Mousavi
اخه واقعا نمیشه با این یه حکم در آورد
الان میگیم نسبتشون عکسه
نور زیاد مقاومت کم پس جریان زیاد جریان زیاد شه چجوری اون رو میگیم خاموش میشه؟ -
Kourosh Mousavi
اخه واقعا نمیشه با این یه حکم در آورد
الان میگیم نسبتشون عکسه
نور زیاد مقاومت کم پس جریان زیاد جریان زیاد شه چجوری اون رو میگیم خاموش میشه؟@0Farzam0
V نداریم استاد چطور I بدون V می شه؟
حواست هست صورت I نیرو محرکه دارم؟
نیرو محرکه هم که اگه آرمانی بگیریم همون V
دیکه ادامه ندادم تو ویس ولی V I R یه مثلث پایه الکترواستاتیکه یکیش نباشه کلا نی -
@0Farzam0
V نداریم استاد چطور I بدون V می شه؟
حواست هست صورت I نیرو محرکه دارم؟
نیرو محرکه هم که اگه آرمانی بگیریم همون V
دیکه ادامه ندادم تو ویس ولی V I R یه مثلث پایه الکترواستاتیکه یکیش نباشه کلا نیKourosh Mousavi
خب من نمیفهمم اگه اینطوری باشه چجوری فرض کنیم تو نور زیاد باعث خاموش شدن لامپ میشه -
Kourosh Mousavi
خب من نمیفهمم اگه اینطوری باشه چجوری فرض کنیم تو نور زیاد باعث خاموش شدن لامپ میشه@0Farzam0
[audio/39VZzSbbr1C7lvMBeLcuWXy1.m4a] -
@0Farzam0
[audio/39VZzSbbr1C7lvMBeLcuWXy1.m4a]Kourosh Mousavi
اها
حالا شد
تنکیو -
Kourosh Mousavi
بله ممنونم