زیست یازدهم
-
بچه ها ی سوال ذهنمو درگیر کرده.....
کتاب درسی گفته که سلول های جنسی انسان هاپلوئید هستن
و این یعنی ۱ مجموعه کروموزومی دارن.
ولی تو اون عکسی که کتاب از نمونه کاریوتایپ استفاده کرده ی مجموعه کروموزمی X و ی مجموعه کروموزمی Y روبه رو هم هستن.تا اینجا درسته چون X و Y باهم همتا نیستن و ۱ مجموعه جدا تلقی میشن.
ولی این تو سلول های جنسی مردا هستش.
تو بانوان دوتا مجموعه Xداریم و اینجا طبیعتا باهم همتا هستن دیگه پس دیپلوئید هستن.حالاپس چرا کتاب گفته سلول های جنسی انسان فقط و فقط هاپلوئید هستن؟
اینو ی توضیح میدین؟(فک کنم اشتباه بوده تحلیلم) -
بچه ها ی سوال ذهنمو درگیر کرده.....
کتاب درسی گفته که سلول های جنسی انسان هاپلوئید هستن
و این یعنی ۱ مجموعه کروموزومی دارن.
ولی تو اون عکسی که کتاب از نمونه کاریوتایپ استفاده کرده ی مجموعه کروموزمی X و ی مجموعه کروموزمی Y روبه رو هم هستن.تا اینجا درسته چون X و Y باهم همتا نیستن و ۱ مجموعه جدا تلقی میشن.
ولی این تو سلول های جنسی مردا هستش.
تو بانوان دوتا مجموعه Xداریم و اینجا طبیعتا باهم همتا هستن دیگه پس دیپلوئید هستن.حالاپس چرا کتاب گفته سلول های جنسی انسان فقط و فقط هاپلوئید هستن؟
اینو ی توضیح میدین؟(فک کنم اشتباه بوده تحلیلم)@Armin-moradian-0
سلام وقتتون بخیر
ببینید سلول های جنسی ۲۳ کروموزومی هستن در حالی که سلول های پیکری ۴۶ کروموزومی هستن و دارای ۲ مجموعه
پس سلول های پیکری دیپلوئید
سلول های جنسی هاپلوئید -
@Armin-moradian-0
سلام وقتتون بخیر
ببینید سلول های جنسی ۲۳ کروموزومی هستن در حالی که سلول های پیکری ۴۶ کروموزومی هستن و دارای ۲ مجموعه
پس سلول های پیکری دیپلوئید
سلول های جنسی هاپلوئیدپرستو بابایی خب اینا درسته.
من اینجا یچیزی رو متوجه نشدم
که تو سلول های جنسی بانوان دومجموعه کروموزومی XY وجود داره و همتا نیستن و هر کدوم ی مجموعه جدا از هم هستن
ولی سلول های جنسی مردان که دو مجموعه کروموزمی XX وجود داره مگه این دوتا X باهم همتا نیستن؟
خب همتا باشن میشه ۲ مجموعه یعنی ۴۶ کروموزوم و این یعنی دیپلوئید دیگهمگه اینطور نیست؟
اصن متوجه نشدم این بخش رو -
پرستو بابایی خب اینا درسته.
که تو سلول های جنسی بانوان دومجموعه کروموزومی XY وجود داره و همتا نیستن و هر کدوم ی مجموعه جدا از هم هستن
ولی سلول های جنسی مردان که دو مجموعه کروموزمی XX وجود داره مگه این دوتا X باهم همتا نیستن؟
خب همتا باشن میشه ۲ مجموعه یعنی ۴۶ کروموزوم و این یعنی دیپلوئید دیگهمگه اینطور نیست؟
اصن متوجه نشدم این بخش رو -
پرستو بابایی خب اینا درسته.
اصن متوجه نشدم این بخش رو@Armin-moradian-0
نه اصلا اینطور نیست !!!
فکر می کنم شما مباحث رو با هم قاطی کردید
با Erfan_JvN موافقم