کی داره اشتباه میزنه؟
-
مورد ت
مگه سرعت ثابت نیست؟ مگه شتاب صفر نیست؟ مگه نیروی برآیند صفر نیست؟
پس چرا کار کل صفر نیسسسسسسست؟؟؟؟
بگید موج داره اشتباه میزنه
#اصاب_تعطیلاین در کتاب درسی نیست یا حداقل من یادم نیست.
قانون دوم نیوتن رو در کتاب درسی به صورت F=ma بیان کردن. اما این شکل اصلی نیست. این رابطه فقط زمانی درسته که جرم ثابت باشه.
قانون دوم نیوتن به صورت F=dp/dt هست. یعنی نیروی خالص وارد به جسم برابر با آهنگ تغییر تکانه اون جسم با زمان. برای جرم ثابت، نیرو برابره با جرم ضربدر شتاب.حالا اینجا جرم داره کم میشه پس تکانه تغییر میکنه یعنی نیروی خالصی به جسم اثر میکنه.
-
-
مورد ت
مگه سرعت ثابت نیست؟ مگه شتاب صفر نیست؟ مگه نیروی برآیند صفر نیست؟
پس چرا کار کل صفر نیسسسسسسست؟؟؟؟
بگید موج داره اشتباه میزنه
#اصاب_تعطیلاین در کتاب درسی نیست یا حداقل من یادم نیست.
قانون دوم نیوتن رو در کتاب درسی به صورت F=ma بیان کردن. اما این شکل اصلی نیست. این رابطه فقط زمانی درسته که جرم ثابت باشه.
قانون دوم نیوتن به صورت F=dp/dt هست. یعنی نیروی خالص وارد به جسم برابر با آهنگ تغییر تکانه اون جسم با زمان. برای جرم ثابت، نیرو برابره با جرم ضربدر شتاب.حالا اینجا جرم داره کم میشه پس تکانه تغییر میکنه یعنی نیروی خالصی به جسم اثر میکنه.
-
این در کتاب درسی نیست یا حداقل من یادم نیست.
-
@PHys
آخه جرم مگه ویژگی ذاتی جسم نیست؟
چرا باید کم بشه؟
به نظر من سامانه ما هنوز جرمش ثابته ( یخ + آب ) و نیرو باعث تغییر جرم نمیشه
اینطور نیست؟ -
شما نیروی وارد به اون جسم رو در نظر میگیری آب که به یخ وصل نمیمونه و ازش جدا میشه ! پس جرمش کم میشه. یک ماشین اگر نصف بشه جرمش تغییر میکنه اما جرم این ماشین در زمین و ماه یکسان هست.
-
Forgotten
بله طبق رابطه F=dp/dt
تکانه هم به سرعت هم به جرم بستگی داره.ممکنه شتاب 0 باشه اما نیروی خالص به جسم اثر کنه در اثر تغییر جرم.
@PHys در کی داره اشتباه میزنه؟ گفته است:
ممکنه شتاب 0 باشه اما نیروی خالص به جسم اثر کنه در اثر تغییر جرم.
خیلی خارج از کتاب شد ولی جالب بود ((:
ولی یه چیزی
الان این گرمایی که باعث میشه مقداری از یخ تبدیل بشه به آب مگه بخاطر واکنش نیروی اصطکاک نیست؟ یعنی جسم به سطح نیرو وارد میکنه و ازش انرژی میگیره و اون انرژی به شکل گرما جذب میشه...یعنی میخوام بگم نیرو های وارد بر جسم تاثیری نداشتن روی تغییر جرم
نظرت؟ -
Forgotten در کی داره اشتباه میزنه؟ گفته است:
یعنی میخوام بگم نیرو های وارد بر جسم تاثیری نداشتن روی تغییر جرم
دقیق این رو نفهمیدم اما به نظرم مهم نیست!
فرض کنید با گذر زمان سرعت ثابته اما جرم داره تغییر میکنه. طبق قانون دوم نیوتن چون جرم تغییر میکنه پس تکانه هم تغییر میکنه و این یعنی نیروی خالصی به جسم اثر میکنه پس کار کل 0 نیست.
این نظر من بود ... -
Forgotten
من نمیدونم اینو خیلی وقتم هست نخوندم این مبحثو -
Forgotten در کی داره اشتباه میزنه؟ گفته است:
یعنی میخوام بگم نیرو های وارد بر جسم تاثیری نداشتن روی تغییر جرم
دقیق این رو نفهمیدم اما به نظرم مهم نیست!
فرض کنید با گذر زمان سرعت ثابته اما جرم داره تغییر میکنه. طبق قانون دوم نیوتن چون جرم تغییر میکنه پس تکانه هم تغییر میکنه و این یعنی نیروی خالصی به جسم اثر میکنه پس کار کل 0 نیست.
این نظر من بود ...@PHys
آقا من یه چیزی فهمیدم
فکر میکنم قضیه اینطور باشه
اشکالی که باعث شده پاسخنامه جواب رو غلط بگه اینه که دو تا سامانه متفاوت رو با هم مقایسه کنه...یعنی این که بیاد بگه جرم قطعه یخ اولی از قطعه یخ ثانویه بیشتره پس انرژی جنبشی کاهش پیدا کرده...در حالیکه Δk برای یک سامانه تعریف میشه و وقتی سامانه عوض شد دیگه نمیتونی حالت اول و آخر رو مقایسه کنی
پس باید برای تک تک یخ ها Δk حساب کنیم و این Δk ها رو جمع بزنیم...مثلا اول 10 کیلو یخ بوده...بعد شده 9 کیلو یخ ... بعد شده 8 کیلو ...
و ...
اینطوری تک تک Δk ها ( و در نتیجه مجموعشون) برابر صفر هست ( سرعت ثابت ) و هم از طریق تحلیل دینامیکی بریم جلو ( نیروی برآیند صفر هست و کار نیروی برآیند هم صفر هست) به همون صفر میرسیم...
اینطوری مسئله حل میشه و هیچ تضادی بین دینامیک با کار و انرژی نیست... -
@PHys
آقا من یه چیزی فهمیدم
فکر میکنم قضیه اینطور باشه
اشکالی که باعث شده پاسخنامه جواب رو غلط بگه اینه که دو تا سامانه متفاوت رو با هم مقایسه کنه...یعنی این که بیاد بگه جرم قطعه یخ اولی از قطعه یخ ثانویه بیشتره پس انرژی جنبشی کاهش پیدا کرده...در حالیکه Δk برای یک سامانه تعریف میشه و وقتی سامانه عوض شد دیگه نمیتونی حالت اول و آخر رو مقایسه کنی
پس باید برای تک تک یخ ها Δk حساب کنیم و این Δk ها رو جمع بزنیم...مثلا اول 10 کیلو یخ بوده...بعد شده 9 کیلو یخ ... بعد شده 8 کیلو ...
و ...
اینطوری تک تک Δk ها ( و در نتیجه مجموعشون) برابر صفر هست ( سرعت ثابت ) و هم از طریق تحلیل دینامیکی بریم جلو ( نیروی برآیند صفر هست و کار نیروی برآیند هم صفر هست) به همون صفر میرسیم...
اینطوری مسئله حل میشه و هیچ تضادی بین دینامیک با کار و انرژی نیست... -
امید من به شما دانشگاهی هاست..
سخن بزرگان
-
به نظر من که درست نیست اصلا.
سیستم شما همون یخه حالا اگر جرمش کم بشه سیستم مورد بررسی که کلا عوض نشده!!!
جرم کم میشه هم طبق قوانین نیوتن هم طبق قضیه کار و انرژی جنبشی میفهمیم نیرو خالصی اثر کرده و کار کل صفر نیست.
@PHys
نه حاجی واقعا راست میگی
قفل مسئله رو همون جرم متغیر شکست
این دو تا لینک رو خوندم فهمیدم دینامیک جرم متغیر با جرم ثابت فرق داره...https://fa.wikipedia.org/wiki/سامانه_جرممتغیر
https://blog.faradars.org/دینامیک-موشک-با-جرم-متغیر/قبول دارم سوال خوبی بود ولی تحلیل مکانیک جرم های متغیر مثل راکت و موشک یا همین یخی که داره ذوب میشه خارج از چارچوب کنکور هست و نیاز داره به اینکه معادله دیفرانسیل قانون دوم نیوتن رو کامل تر ( به قول خودت مشتق تکانه نسبت به زمان ) بلد باشیم.
-
F Forgotten marked this topic as a question on
-
F Forgotten has marked this topic as solved on
-
F Forgotten has marked this topic as unsolved on
-
F Forgotten has marked this topic as solved on