7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
قلب
-
سلام دوستان آلایی عزیز امیدوارم حال دلتون خوب باشه
همیشه نکات خیلی ریزی از این شکلای قلب در تست ها دیده میشه ... یبار برای همیشه کل نکاتش جمع و جور داشته باشیم خیلی خوب میشه... مطمئنا روز کنکور ازشون تست میاد پس مجبوریم که جدیشون بگیریم .
هرچی نکته دارین بریزین وسط از ساده تا سخت
@Farhadd
@Forouhar
پرستو بابایی
@Soniaaa
***M*** Tina شما منشن نمیشنین
@تجربیا -
%(#ff0000)[نکات سرخرگ کرونر]
_سرخرگ کرونر چپ برخلاف راست ، از پشت سرخرگ ششی عبور میکنه
_سرخرگ های اکلیلی در تماس با لایه چربی روی قلب هستن
_ سرخرگ کرونر چپ سریعتر از کرونر راست منشعب شده و انشعابات بیشتری دارد کرونر چپ سه انشعاب راست دو انشعاب
_ سیاهرگ اکلیلی یدونه است پس در تست ها سیاهرگ های نندازه
_ لخته یا افزایش زیاد کلسیم به دنبال ترشح زیاد پاراتیروئیدی منجر به گرفتگی این سرخرگ ها و کاهش برون ده قلبی خواهد شد
_ سرخرگ های کرونر بالاتر از دریچه سینی منشعب میشوند -
@m-tina
-
%(#0000ff)[نکات سرخرگ و سیاهرگ های اصلی]
_سرخرگ ششی از زیر قوس آئورت عبور میکنه
_سرخرگ ششی چپ زودتر از راست منشعب میشه به علت مجاورت قلب با شش چپ
_به دهلیز چپ ۴ سیاهرگ ششی خون روشن میریزن و به دهلیز راست سه سیاهرگ خون تیره میریزن
_سرخرگ ششی راست از پشت بزرگ سیاهرگ زبرین عبور میکنه
_در بزرگ سیاهرگ ها در کنار قلب جریان خون عمودی است درحالی که جریان خون سرخرگ های کرونر موربم میتونه باشه
_مدخل سیاهرگ های دهلیز راست مجاور گره سینوسی دهلیزی است
_مدخل سیاهرگ های ششی در کنار دسته تار های دهلزی قرار گرفته -
-
سرخرگ و سیاهرگ های کرونر در جاهایی هم مسیر هستن و در کنار هم دیده میشن (همه جا نه )
-
دقت کنید که سیاهرگ های کرونر از انتهای سرخرگ های کرونر ایجاد میشن
-
سرخرگ ششی چپ با بافتی به زیر چپ آئورت متصل است و آئورت از بالای سرخرگ ششی راست میگذرد
-
از بالای آئورت سه انشعاب خارج می شود که وسطی به سمت چپ تمایل دارد و همچنین اولی اط دو تا بقیه کمی فاصله دارد
-
هر دو دهلیز در قسمت عقب تر قلب قرار دارند چون دریچه 3 و 2 لختی عقب تر دیده می شود
-
کرونر سمت چپ قطور تر از راست است
-
دریچه لانه کبوتری آئورتی کمی قظور از دریچه لانه کبوتری ششی است
-
فشار در کرونر بیشتر از آئورت است زیرا فشار خون وارد شده به دریچه بسته شده وارد به سرخرگ های کرونر اطراف این دریچه می شود
-
برش عرضی قلب مورب است تا دریچه ها در یک راستا دیده شوند
پس دریچه ها در یک راستا نیستند -
دور دهلیز ها باقت پیوندی متفاوت تری هم دیده می شود
*بزرگ سیاهرگ زبرین بیشتر حالت غیر گرد تر دارد ( دلیلش فک کنم زیاد خارج کتاب باشه )
- دیواره در قسمت هایی از قلب که به رگ نزدیک تر است نازک تر میشود( طبق دیواره بین بطنی )
*کرونر در زیر لایه خارجی دیواره قلب قابل مشاهده است و به نظر میرسد بر روی لایه ماهیچه ای است
-
-
یه نکته هم در مورد شکل صفحه 52 :
- رشته شبکه هادی در دهلیز از گره پیشاهنگ جدا میشه (که واضحه)
- رشته های شبکه هادی در بطن ها باعث تحریک و انقباض همزمان دو بطن میشه....
- دیده شدن شبکه ی هادی بصورت گسترده تر در بطن و دهلیز چپ
-
این نکته مربوط به فعالیت هم می شود:
در سطح شکمی قلب رگ های کرونری به صورت مورب (کج) قرار دارند
در سطح پشتی قلب رگ های کرونری به صورت عمود هستند -
اندازه دریچه های قلبی به ترتیب:
سه لختی > دو لختی > سینی آئورتی > سینی ششی -
از قسمت ابتدایی آئورت 5 سرخرگ منشعب میشه دوتا سرخرگ اکلیلی + سه تا سرخرگ در قوس آئورت که به گردن و دست ها می روند
-
خب به به خواستم نکته بگم ،دیدم نه بابا نکاتی که بچه ها گفتن عالی و کامله
دست همگی درد نکنه ،ما هم استفاده می کنیم ️
نکته دیگه ای بود چشم منم میفرستم -
همه ی نکاتی که میگین رو PDF میکنم میفرستم
-
حفراتی که بیشترین تعداد رگ بهش متصله :
اول دهلیز چپ : چهار تا سیاهرگ ششی
دوم دهیلز راست: سه تا / بزرگ سیاهرگ زبرین + زیرین + یک سیاهرگ اکلیلی
از هر بطن فقط یک سرخرگ خارج می شود -
_Reza_ مرسی از این تاپیک عالی
یه سری نکته مربوط شبکه هادی قلب "شکل7 صفحه52"
یک دسته تار، پیام الکتریکی مربوط به انقباض دهلیزها رو از سمت (نازک تر) از گره اول دریافت کرده و به دهلیز چپ می بره
(بلند ترین) دسته تار بین گرهی دسته تار (سمت راست) هست
گره دوم نسبت به گره اول به سمت چپ بدن متمایل تره