سرعت متوسط و ثابت
-
خواهش میکنم، موفق باشید.
@MaTiN-S من باز به مشکل خوردم همینجا که گفته نیروی موتور بالابر بر نیروی وزن غلبه کرده باز مساوی شده مگر نباید بیشتر باشه ؟
برحسب این F_mgبگیریم چطوری میشه ؟🙁 -
@MaTiN-S من باز به مشکل خوردم همینجا که گفته نیروی موتور بالابر بر نیروی وزن غلبه کرده باز مساوی شده مگر نباید بیشتر باشه ؟
برحسب این F_mgبگیریم چطوری میشه ؟🙁Foruzan Taheri
طبق قانون اول نیوتن برآیند نیرو های وارد بر جسم صفر باشه، جسم وضعیت اولیه حرکت خودش رو حفظ میکنه. اگر در سکون بود ساکن میمونه و اگر در حرکت بود به حرکت خودش با سرعت ثابت ادامه میده.
این سوال عملا مربوط به فصل دو دوازدهم (دینامیک) بخش آسانسور هست که با بخش توان از کار و انرژی ترکیب شده. اگر در حال خوندن بحث توان هستید و هنوز نرسیدید به مبحث آسانسور توصیه میکنم علامتش بزنید و هر وقت خوندینش رجوع کنین به این سوال، میبینید درکش میکنید -
Foruzan Taheri
طبق قانون اول نیوتن برآیند نیرو های وارد بر جسم صفر باشه، جسم وضعیت اولیه حرکت خودش رو حفظ میکنه. اگر در سکون بود ساکن میمونه و اگر در حرکت بود به حرکت خودش با سرعت ثابت ادامه میده.
این سوال عملا مربوط به فصل دو دوازدهم (دینامیک) بخش آسانسور هست که با بخش توان از کار و انرژی ترکیب شده. اگر در حال خوندن بحث توان هستید و هنوز نرسیدید به مبحث آسانسور توصیه میکنم علامتش بزنید و هر وقت خوندینش رجوع کنین به این سوال، میبینید درکش میکنیدMH SD همون که نمیفهممش☹️
-
MH SD همون که نمیفهممش☹️
Foruzan Taheri
کجاش نامفهومه؟ بگید توضیح بدم
اینکه نیروی بالابر با نیروی وزن برابره ولی داره با سرعت ثابت حرکت میکنه؟ یا چیز دیگه؟ -
Foruzan Taheri
کجاش نامفهومه؟ بگید توضیح بدم
اینکه نیروی بالابر با نیروی وزن برابره ولی داره با سرعت ثابت حرکت میکنه؟ یا چیز دیگه؟MH SD اینکه میگه سرعت متوسط ولی با هم برابرند
گفته غلبه میکنه یعنی باید بیشتر باشه ولی اینجا برابرند -
MH SD اینکه میگه سرعت متوسط ولی با هم برابرند
گفته غلبه میکنه یعنی باید بیشتر باشه ولی اینجا برابرندForuzan Taheri
سوال پست اول رو میگید؟! اگر اشتباه متوجه شدم سوالتون رو واضح تر بپرسید.توی سوال پست اول عبارات "سرعت متوسط" و "غلبه کرده" رو کلا فراموش کنید!
سرعت باید ثابت باشه. خب الان که سرعت جسم ثابت هست یعنی نیروی خالصی بهش وارد نمیشه. نیروی خالص وارد نمیشه یعنی اندازه نیروی رو به بالا(همون نیرو بالابر) برابره با اندازه نیروی رو به پایین(نیروی گرانش وارد به جسم) یعنی F = mg ...
هر چیزی که متوجه نشدید رو بپرسید فقط سوالتون رو دقیق مطرح کنید بفهمم چه چیزی رو متوجه نشدید. -
Foruzan Taheri
سوال پست اول رو میگید؟! اگر اشتباه متوجه شدم سوالتون رو واضح تر بپرسید.توی سوال پست اول عبارات "سرعت متوسط" و "غلبه کرده" رو کلا فراموش کنید!
سرعت باید ثابت باشه. خب الان که سرعت جسم ثابت هست یعنی نیروی خالصی بهش وارد نمیشه. نیروی خالص وارد نمیشه یعنی اندازه نیروی رو به بالا(همون نیرو بالابر) برابره با اندازه نیروی رو به پایین(نیروی گرانش وارد به جسم) یعنی F = mg ...
هر چیزی که متوجه نشدید رو بپرسید فقط سوالتون رو دقیق مطرح کنید بفهمم چه چیزی رو متوجه نشدید.@MaTiN-S خیلی ممنونم 🥰🥰
-
Foruzan Taheri
هر چیزی که متوجه نشدید رو بپرسید فقط سوالتون رو دقیق مطرح کنید بفهمم چه چیزی رو متوجه نشدید.@MaTiN-S همیشه وقتی میگه سرعت متوسط ثابت در نظر بگیرم ؟
بعد وقتی سرعت ثابت Wt= 0و Ft=0 درسته؟ -
@MaTiN-S همیشه وقتی میگه سرعت متوسط ثابت در نظر بگیرم ؟
بعد وقتی سرعت ثابت Wt= 0و Ft=0 درسته؟سوال یکم بد طرح شده. الان یک حالت دیگه به ذهنم رسید که اگر جسم ابتدا و انتها حرکت ثابت باشه باز توضیحات فرق میکنه.
صبر کنید با یک نفر مشورت کنم بعد نظرم رو بگم ...Foruzan Taheri در سرعت متوسط و ثابت گفته است:
بعد وقتی سرعت ثابت Wt= 0و Ft=0 درسته؟
این سوالتون ربطی به سوال پست 1 نداره. همین الان جواب میدم.
وقتی سرعت ثابت هست نیروی خالص و کار کل 0 هستن. -
خب با یک نفر مشورت کردم به نتیجه بهتری رسیدم. متاسفانه هم سوال هم جواب خیلی کلی هست که درکش مشکل میشه.
فرض های قبل رو فراموش کنید کل پست های قبلی رو نادیده بگیرید.
برای اینکه تمام مشکلات رفع بشه به سوال این رو اضافه میکنیم که جسم در ابتدا و در انتها حرکت ساکن بوده. یعنی بالابر ساکن بوده حرکت کرده و در آخر دوباره ساکن شده. حالا سوال راحت و بدون مشکلی حل میشه حتی اگر سرعت ثابت نباشه!ما میخوایم توان متوسط نیرو F رو حساب کنیم. میدونید که توان متوسط برابر هست با W/t.
پس ما باید کار نیروی F رو توی این جابه جایی حساب کنیم. برای این کار از قضیه کار و انرژی جنبشی استفاده میکنیم.
طبق این قضیه کار کل انجام شده روی جسم(کار نیروی گرانشی + کار نیروی F) برابر هست با تغییر انرژی جنبشی جسم.

گفتیم در ابتدا و انتها حرکت جسم ساکن بوده برای همین تغییر انرژی جنبشی 0 شد.
خب تونستیم بفهمیم که کار نیرو F برابر mgh هست. پس میشه توان رو حساب کرد.

h/t همون جابه جایی بر زمان هست یعنی سرعت متوسط!برای حل سوال فقط قضیه کار و انرژی جنبشی نیازه تا بتونیم کار نیرو F رو حساب کنیم.
-
خب با یک نفر مشورت کردم به نتیجه بهتری رسیدم. متاسفانه هم سوال هم جواب خیلی کلی هست که درکش مشکل میشه.
فرض های قبل رو فراموش کنید کل پست های قبلی رو نادیده بگیرید.
برای اینکه تمام مشکلات رفع بشه به سوال این رو اضافه میکنیم که جسم در ابتدا و در انتها حرکت ساکن بوده. یعنی بالابر ساکن بوده حرکت کرده و در آخر دوباره ساکن شده. حالا سوال راحت و بدون مشکلی حل میشه حتی اگر سرعت ثابت نباشه!ما میخوایم توان متوسط نیرو F رو حساب کنیم. میدونید که توان متوسط برابر هست با W/t.
پس ما باید کار نیروی F رو توی این جابه جایی حساب کنیم. برای این کار از قضیه کار و انرژی جنبشی استفاده میکنیم.
طبق این قضیه کار کل انجام شده روی جسم(کار نیروی گرانشی + کار نیروی F) برابر هست با تغییر انرژی جنبشی جسم.

گفتیم در ابتدا و انتها حرکت جسم ساکن بوده برای همین تغییر انرژی جنبشی 0 شد.
خب تونستیم بفهمیم که کار نیرو F برابر mgh هست. پس میشه توان رو حساب کرد.

h/t همون جابه جایی بر زمان هست یعنی سرعت متوسط!برای حل سوال فقط قضیه کار و انرژی جنبشی نیازه تا بتونیم کار نیرو F رو حساب کنیم.
@MaTiN-S بله درسته خیلی ممنون🥰🥰🥰