مخاط مژکدار
-
Reza-H خواهش
یه سوال دارم هوا از هرجا عبور کنه جز بخش هادیه؟ که یعنی هرمجرایی که هوا رو بیاره تو یا ببره بیرون مجرای تنفسی محسوب میشه -
Reza-H خواهش
یه سوال دارم هوا از هرجا عبور کنه جز بخش هادیه؟ که یعنی هرمجرایی که هوا رو بیاره تو یا ببره بیرون مجرای تنفسی محسوب میشه@Rnn بذارید سوالم رو اینطور تکمیل کنم چرا و از کجا و طبق کدوم متن حلق رو جز مجاری تنفسی حساب می کنیم؟
-
@Rnn بذارید سوالم رو اینطور تکمیل کنم چرا و از کجا و طبق کدوم متن حلق رو جز مجاری تنفسی حساب می کنیم؟
@Rnn
عبارت کتاب اینه:
از بینی تا نایژک انتهایی به بخش هادی تعلق دارد.از بینی بیا پایین هر چی دیدی جزوشه که حلق هم هست.
اشتباه میگم؟ -
@Rnn
عبارت کتاب اینه:
از بینی تا نایژک انتهایی به بخش هادی تعلق دارد.از بینی بیا پایین هر چی دیدی جزوشه که حلق هم هست.
اشتباه میگم؟Reza-H ببین من طبق این متن میگم که حلق جز مجاری تنفسی نیست اونجایی که میگه برچاکنای مانع از ورود غذا به مجاری تنفسی میشود. اگه قبلش هم مجاری تنفسی بود باید می نوشت مانع از ورد غذا به نای میشود اشتباه می کنم؟
-
@Rnn
عبارت کتاب اینه:
اشتباه میگم؟ -
Reza-H ببین من طبق این متن میگم که حلق جز مجاری تنفسی نیست اونجایی که میگه برچاکنای مانع از ورود غذا به مجاری تنفسی میشود. اگه قبلش هم مجاری تنفسی بود باید می نوشت مانع از ورد غذا به نای میشود اشتباه می کنم؟
@Rnn در مخاط مژکدار گفته است:
اونجایی که میگه برچاکنای مانع از ورود غذا به مجاری تنفسی میشود. اگه قبلش هم مجاری تنفسی بود باید می نوشت مانع از ورد غذا به نای میشود اشتباه می کنم؟
ببین منظورش از مجاری تنفسی اینجا صرفا نای هستش
وگرنه حفره بینی هم مجرای تنفسی هستش ولی اپیگلوت که با اون کاری نداره -
اونجایی که میگه برچاکنای مانع از ورود غذا به مجاری تنفسی میشود. اگه قبلش هم مجاری تنفسی بود باید می نوشت مانع از ورد غذا به نای میشود اشتباه می کنم؟
وگرنه حفره بینی هم مجرای تنفسی هستش ولی اپیگلوت که با اون کاری ندارهآدمک اینجا مچ خودت رو گرفتی:smiling_face_with_halo:
خب اگه منظورش صرفا نایه چرا نمی تونیم بگیم که اونجا هم منظورش همه به جز حلقه؟ -
وگرنه حفره بینی هم مجرای تنفسی هستش ولی اپیگلوت که با اون کاری ندارهآدمک در مخاط مژکدار گفته است:
وگرنه حفره بینی هم مجرای تنفسی هستش ولی اپیگلوت که با اون کاری نداره
نگفته که همه مجاری تنفسی اشکالش کجاست؟ منظورت رو متوجه نشدم!
-
Reza-H ببین من طبق این متن میگم که حلق جز مجاری تنفسی نیست اونجایی که میگه برچاکنای مانع از ورود غذا به مجاری تنفسی میشود. اگه قبلش هم مجاری تنفسی بود باید می نوشت مانع از ورد غذا به نای میشود اشتباه می کنم؟
اگه قبلش هم مجاری تنفسی بود باید می نوشت مانع از ورد غذا به نای میشود اشتباه می کنم؟
نگفته که برچاکنای مانع ورود غذا به "تنها مجرای تنفسی" یا "اولین مجرای تنفسی" میشه. فقط گفته مجاری تنفسی. بله. برچاکنای باعث میشه غذا وارد مجاری تنفسی(نای و نایژه ) نشه. متوجهی منظورم رو؟
-
Reza-H منم همین برداشتو دارم
چقدر این دو جمله شبیه هم هستن، کتاب بدون اینکه اسمی از حلق بیاره داره میگه حلق بین دو دستگاه مشترکه و جزو هر دوشون میشه

آدمک
راست میگی :/
البته گفته که دیواره بخش های مختلف لوله گوارش ساختار "تقریبا" مشابهی دارند و توضیحات هر لایه. اما توی تنفس نگفته تقریبا. پس شاید میشه گفت یکی از جاهایی که در در لوله گوارش ساختارش کمی با بقیه جاها فرق می کنه (و مخاط مژکدار داره) همین حلقه. -
آدمک
راست میگی :/
البته گفته که دیواره بخش های مختلف لوله گوارش ساختار "تقریبا" مشابهی دارند و توضیحات هر لایه. اما توی تنفس نگفته تقریبا. پس شاید میشه گفت یکی از جاهایی که در در لوله گوارش ساختارش کمی با بقیه جاها فرق می کنه (و مخاط مژکدار داره) همین حلقه.Reza-H همه حرفای لازم رو می زنید فقط نم دونم چرا نتیجه گیری دیگه ای می کنید؟:weary_face:
ببخشید که اینقدر سماجت می کنم چون کل منابعی که خوندم بهم میگن حلق یه گذرگاه ماهیچه ای که بافت پوششیش از جنس سنگفرشی چند لایه ای هست. و حتی طبق شکل 7 بخش گوارش تنها بخشی که می تونه مخاط مژک دار باشه انتهای حفره ی بینیه طبق رنگ آمیزی شکل و با توضیحات آدمک ببخشید من اسمتون رو نپرسیدم در خصوص بخش بینی_حلق و طبق همون شکل حلق پایین تره و نمی تونه مخاط مژک دار داشته باشه. -
Reza-H همه حرفای لازم رو می زنید فقط نم دونم چرا نتیجه گیری دیگه ای می کنید؟:weary_face:
ببخشید که اینقدر سماجت می کنم چون کل منابعی که خوندم بهم میگن حلق یه گذرگاه ماهیچه ای که بافت پوششیش از جنس سنگفرشی چند لایه ای هست. و حتی طبق شکل 7 بخش گوارش تنها بخشی که می تونه مخاط مژک دار باشه انتهای حفره ی بینیه طبق رنگ آمیزی شکل و با توضیحات آدمک ببخشید من اسمتون رو نپرسیدم در خصوص بخش بینی_حلق و طبق همون شکل حلق پایین تره و نمی تونه مخاط مژک دار داشته باشه.@Rnn نه از نظر منابع علمی حلق واقعا قسمت هاییش مژک داره

ما فقط تو این تاپیک داریم سر این بحث میکنیم که" آیا این مطلب علمی از متن کتاب قابل استخراجه و طراح حق داشته سوال بده یا نه طراح حق نداره چون بالاتر از متنه و قابل استخراج نیس" که طبق دوتا عکسی که از متن فرستادم بنظرم میشه تاییدش کرد
چون کلا شکلای کتاب درسی بعضا خیلی ساده شده و شماتیک هستن ولی بنظرم اون متنا سرنخی از این قضیه رو میده -
Reza-H همه حرفای لازم رو می زنید فقط نم دونم چرا نتیجه گیری دیگه ای می کنید؟:weary_face:
ببخشید که اینقدر سماجت می کنم چون کل منابعی که خوندم بهم میگن حلق یه گذرگاه ماهیچه ای که بافت پوششیش از جنس سنگفرشی چند لایه ای هست. و حتی طبق شکل 7 بخش گوارش تنها بخشی که می تونه مخاط مژک دار باشه انتهای حفره ی بینیه طبق رنگ آمیزی شکل و با توضیحات آدمک ببخشید من اسمتون رو نپرسیدم در خصوص بخش بینی_حلق و طبق همون شکل حلق پایین تره و نمی تونه مخاط مژک دار داشته باشه.@Rnn
من خودمم هنوز نتیجه گیری برای خودم نکردم. فقط دارم میگم که استدلال آدمک هم یه قابل توجهه. یعنی نشونه هایی هم برای درست بودن اون داریم. وگرنه من خودمم وقتی این تاپیک رو زدم برداشتم این بود که حلق سنگفرشی چند لایه است که مژک نداره.
اصلا به خاطر همین تاپیک زدم.@Rnn در مخاط مژکدار گفته است:
طبق رنگ آمیزی شکل
شکل رو میذاریی؟ چون نمیدونم منظورت کدومشه
-
R Reza-H has marked this topic as unsolved on
-
@Rnn نه از نظر منابع علمی حلق واقعا قسمت هاییش مژک داره

ما فقط تو این تاپیک داریم سر این بحث میکنیم که" آیا این مطلب علمی از متن کتاب قابل استخراجه و طراح حق داشته سوال بده یا نه طراح حق نداره چون بالاتر از متنه و قابل استخراج نیس" که طبق دوتا عکسی که از متن فرستادم بنظرم میشه تاییدش کرد
چون کلا شکلای کتاب درسی بعضا خیلی ساده شده و شماتیک هستن ولی بنظرم اون متنا سرنخی از این قضیه رو میدهآدمک Reza-H
حق با آدمکه منم می دونم حلق در بخش هایی از خودش مخاط مژک دار داره اما برای اینکه چنین چیزی مطرح کنیم نیاز اول حلق رو به بخش های حلق دهانی, حلق بینی, حلق حنجره تقسیم کنیم و بعد بیایم بگیم فلان جا داره بقیه ش نداره و حرف من اینه طبق شکل
ما فقط یک حلق داریم و طبق رنگ آمیزی شکل فقط حلق دهانی رو در نظر می گیریم در واقع داریم به غلط می گیم که فقط حلق دهانی حلقه. و استنباط اینکه انتهای حفره بینی همون حلق بینیه غیر ممکنه. -
آدمک Reza-H
حق با آدمکه منم می دونم حلق در بخش هایی از خودش مخاط مژک دار داره اما برای اینکه چنین چیزی مطرح کنیم نیاز اول حلق رو به بخش های حلق دهانی, حلق بینی, حلق حنجره تقسیم کنیم و بعد بیایم بگیم فلان جا داره بقیه ش نداره و حرف من اینه طبق شکل
ما فقط یک حلق داریم و طبق رنگ آمیزی شکل فقط حلق دهانی رو در نظر می گیریم در واقع داریم به غلط می گیم که فقط حلق دهانی حلقه. و استنباط اینکه انتهای حفره بینی همون حلق بینیه غیر ممکنه.@Rnn
منظورت از تقسیم بندی کردنش رو نگرفتم راستش. اما شاید بشه گفت که منظورت اینه که وقتی میگه تمام مجاری هادی مخاط مژکدار دارن و حلق (به معنای "تمامی" مکان واصل بین چهار حفره نای و مری و بینی و دهان) هم جزو مجاری هادی هست، پس اگر بگیم فقط قسمتی از حلق مخاط مژکدار داره، باز هم گزاره صورت گزینه سوال اصلی اشتباهه. چون یه قسمتایی از حلق هست که نداره پس همه مجاری هادی الزاما مژکدار نیست. درست گفتم؟ -
@Rnn
منظورت از تقسیم بندی کردنش رو نگرفتم راستش. اما شاید بشه گفت که منظورت اینه که وقتی میگه تمام مجاری هادی مخاط مژکدار دارن و حلق (به معنای "تمامی" مکان واصل بین چهار حفره نای و مری و بینی و دهان) هم جزو مجاری هادی هست، پس اگر بگیم فقط قسمتی از حلق مخاط مژکدار داره، باز هم گزاره صورت گزینه سوال اصلی اشتباهه. چون یه قسمتایی از حلق هست که نداره پس همه مجاری هادی الزاما مژکدار نیست. درست گفتم؟Reza-H در مخاط مژکدار گفته است:
منظورت از تقسیم بندی کردنش رو نگرفتم راستش
چون اصلا داخل کتاب نیست برای اینکه منظورم رو برسونم از منابع خارج کتاب اضافه کردم.در واقع چیزی که ما در سطح کتاب می خونیم همون حلق دهانیه و به اشتباه به حلق دهانی میگیم حلق. در حالی که اصلا حلق شامل سه بخشه. در واقع هر چیزی که در مورد حلق بیان می کنیم باید در مورد حلق دهانی همون بخشی که شکل مشخص کرده با قرمز پر رنگ و ویژگی های اون باشه. مثلا اگه گفته شد بافت پوششی مخاط حلق می تواند استوانه ای باشد باید گرفت غلط.
-
Reza-H در مخاط مژکدار گفته است:
منظورت از تقسیم بندی کردنش رو نگرفتم راستش
چون اصلا داخل کتاب نیست برای اینکه منظورم رو برسونم از منابع خارج کتاب اضافه کردم.در واقع چیزی که ما در سطح کتاب می خونیم همون حلق دهانیه و به اشتباه به حلق دهانی میگیم حلق. در حالی که اصلا حلق شامل سه بخشه. در واقع هر چیزی که در مورد حلق بیان می کنیم باید در مورد حلق دهانی همون بخشی که شکل مشخص کرده با قرمز پر رنگ و ویژگی های اون باشه. مثلا اگه گفته شد بافت پوششی مخاط حلق می تواند استوانه ای باشد باید گرفت غلط.
@Rnn
آها. درباره انواع حلق نمی دونستم.
ولی منم همون قسمت قرمز رو می گرفتم حلق قسمت بعد از زبان کوچکِ تو شکل -

اینجا داره میگه سراسره مجرای هادی مژک داره
بهترین حالت بنظرم اینه حلقو به دو بخش تقسیم کنیم مثلا بگیم حلق دهانی و حلق تنفسی

بخش آبی همون حلق تنفسیه که دارای مژکه و مابقی بخشای حلق بدون مژکن
جمله ای که بالا زیرش خط کشیده بودم فقط در صورتی میتونه درست باشه که حلق دهانی رو جزو دستگاه تنفس و در نتیجه مجرای هادی به حساب نیاریم
صرفا قسمتی از لوله گوارشه ک دستگاه تنفس رو قطع کرده (ینی مجاری تنفسی پیوسته نیستن)خب حالا میتونیم بگیم واقعا قسمتی از حلق مژک داره و جمله "حلق مژک دارد" درسته
-

اینجا داره میگه سراسره مجرای هادی مژک داره
بهترین حالت بنظرم اینه حلقو به دو بخش تقسیم کنیم مثلا بگیم حلق دهانی و حلق تنفسی

جمله ای که بالا زیرش خط کشیده بودم فقط در صورتی میتونه درست باشه که حلق دهانی رو جزو دستگاه تنفس و در نتیجه مجرای هادی به حساب نیاریم
صرفا قسمتی از لوله گوارشه ک دستگاه تنفس رو قطع کرده (ینی مجاری تنفسی پیوسته نیستن)خب حالا میتونیم بگیم واقعا قسمتی از حلق مژک داره و جمله "حلق مژک دارد" درسته
آدمک خدا نویسنده این جمله ی مخاط مژک دار در بینی آغاز می شود که در سراسر مجاری هادی ادامه پیدا می کند رو لعنت کنه که باعث تمامی این بدبختیاست.:face_with_head-bandage:
آدمک در مخاط مژکدار گفته است:
ما اومدیمو تقسیم کردیم واقعا فکر می کنی طراحا اینقدر وجدان دارن که بیان و تقسیم کنن؟
آدمک در مخاط مژکدار گفته است:
صرفا قسمتی از لوله گوارشه ک دستگاه تنفس رو قطع کرده (ینی مجاری تنفسی پیوسته نیستن)خب اگه می تونیم ناپیوستگی مجاری هادی رو بپذیریم چرا باید خودمو درگیر اثبات اینکه حلق مژک داره بکنیم.
تنها سندی که داره میگه داره همون جمله ی گنگه درحالی که تعداد سند هایی که میگن نداره بیشتره!
یه چیزی هم که تجربه شخصی خودمه من در تمامی تست هایی که زدم حلق فاقد مژک در نظر گرفته شده حتی از فیلم های اموزشی و اساتیدی که داشتم همین حرفو دیدم و شنیدم.