مثال نقض
-
-
@MaTiN-S در مثال نقض گفته است:
نیروی خالص وارد به جسم 0 باشه یعنی شتاب 0 باشه. در بازه t1 تا t2 به نظرتون شتاب 0 هست؟
آره. چون در بازه زمانی، سرعت صفره
دقت کن که این تندیه نه سرعت
منظورت اینه که به جای v در نمودار باید می نوشت قدر مطلق v?
پس خلاصه جوابا این شد که اولا در محاسبه میزان کار انجام شده، کاری به جهت سرعت نداریم و اندازه اش رو در نظر میگیریم.
ولی در شتاب و تغییرات سرعت، جهتش رو هم در نظر میگیریم. به شکلی که در حرکت دایره ای ممکنه شتاب، صفر نباشه، با توجه به تغییر جهت سرعت، اما تغییرات انرژی جنبشی صفر باشه. پس در عین اینکه اندازه سرعت تغییر نمیکنه، شتاب داره. تا اینجا رو درست گفتم؟
فقط یه مسئله. چطور میگین که نیروی خالص وارد در ماهواره صفر نیست. اینو نفهمیدم. مگه نیروی وزن ماهواره رو، نیروی گریز از مرکز خنثی نمیکنه؟پس خلاصه جوابا این شد که اولا در محاسبه میزان کار انجام شده، کاری به جهت سرعت نداریم و اندازه اش رو در نظر میگیریم.
نه چرا ، تو محاسبه میزان کاره انجام شده شما فرض کن داری از قضیه کار و انرژی جنبشی استفاده میکنی، ینی داریم تغییرات سرعت رو بررسی میکنیم تغییرات سرعت هم اندازش برامون مهمه هم جهتش
-
پس خلاصه جوابا این شد که اولا در محاسبه میزان کار انجام شده، کاری به جهت سرعت نداریم و اندازه اش رو در نظر میگیریم.
نه چرا ، تو محاسبه میزان کاره انجام شده شما فرض کن داری از قضیه کار و انرژی جنبشی استفاده میکنی، ینی داریم تغییرات سرعت رو بررسی میکنیم تغییرات سرعت هم اندازش برامون مهمه هم جهتش
-
@M-Tina در هرچی تو دلته بریز بیرون 5 گفته است:
خیلی پیش میاد این اتفاق بیوفته
جهت نیروی ۲ بار نسبت به یه بار عکس باشهدرست میگی.
تو مثالایی که زدی، نیروها همدیگه رو خنثی میکنن.
اما اینجا داره میگه نیرو ها رو که برایند میگیریم، می بینیم همدیگه رو خنثی نمیکنن. یعنی نیروی خالص غیر صفره. اما اندازه تندی تغییر نمیکنه و ثابته. می خواستم ببینم کجاهاس که برایند نیرو ها غیر صفره، اما اندازه سرعت تغییر نمیکنه -
نیروی خالص وارد به جسم 0 باشه یعنی شتاب 0 باشه. در بازه t1 تا t2 به نظرتون شتاب 0 هست؟
ولی در شتاب و تغییرات سرعت، جهتش رو هم در نظر میگیریم. به شکلی که در حرکت دایره ای ممکنه شتاب، صفر نباشه، با توجه به تغییر جهت سرعت، اما تغییرات انرژی جنبشی صفر باشه. پس در عین اینکه اندازه سرعت تغییر نمیکنه، شتاب داره. تا اینجا رو درست گفتم؟
فقط یه مسئله. چطور میگین که نیروی خالص وارد در ماهواره صفر نیست. اینو نفهمیدم. مگه نیروی وزن ماهواره رو، نیروی گریز از مرکز خنثی نمیکنه؟پس خلاصه جوابا این شد که اولا در محاسبه میزان کار انجام شده، کاری به جهت سرعت نداریم و اندازه اش رو در نظر میگیریم.
اگر از قضیه کار و انرژی استفاده میکنید آره.
ولی در شتاب و تغییرات سرعت، جهتش رو هم در نظر میگیریم.
شتاب وقتی داریم که سرعت تغییر کنه. سرعت کمیت برداری هست هم اندازه داره هم جهت. اگر یکی از این دو تغییر کنه یا هر دو تغییر کنن شتاب داریم.
به شکلی که در حرکت دایره ای ممکنه شتاب، صفر نباشه، با توجه به تغییر جهت سرعت، اما تغییرات انرژی جنبشی صفر باشه. پس در عین اینکه اندازه سرعت تغییر نمیکنه، شتاب داره. تا اینجا رو درست گفتم؟
درحرکت دایره ای یکنواخت شتاب 0 نیست. چون جهت سرعت تغییر میکنه. تغییرات انرژی جنبشی 0 هست.
فقط یه مسئله. چطور میگین که نیروی خالص وارد در ماهواره صفر نیست. اینو نفهمیدم. مگه نیروی وزن ماهواره رو، نیروی گریز از مرکز خنثی نمیکنه؟
نیروی گریز از مرکز رو کجا دیدید؟
-
اگر از قضیه کار و انرژی استفاده میکنید آره.
ولی در شتاب و تغییرات سرعت، جهتش رو هم در نظر میگیریم.
شتاب وقتی داریم که سرعت تغییر کنه. سرعت کمیت برداری هست هم اندازه داره هم جهت. اگر یکی از این دو تغییر کنه یا هر دو تغییر کنن شتاب داریم.
به شکلی که در حرکت دایره ای ممکنه شتاب، صفر نباشه، با توجه به تغییر جهت سرعت، اما تغییرات انرژی جنبشی صفر باشه. پس در عین اینکه اندازه سرعت تغییر نمیکنه، شتاب داره. تا اینجا رو درست گفتم؟
درحرکت دایره ای یکنواخت شتاب 0 نیست. چون جهت سرعت تغییر میکنه. تغییرات انرژی جنبشی 0 هست.
فقط یه مسئله. چطور میگین که نیروی خالص وارد در ماهواره صفر نیست. اینو نفهمیدم. مگه نیروی وزن ماهواره رو، نیروی گریز از مرکز خنثی نمیکنه؟
نیروی گریز از مرکز رو کجا دیدید؟
-
فقط یه مسئله. چطور میگین که نیروی خالص وارد در ماهواره صفر نیست. اینو نفهمیدم. مگه نیروی وزن ماهواره رو، نیروی گریز از مرکز خنثی نمیکنه؟چطور میگین که نیروی خالص وارد در ماهواره صفر نیست. اینو نفهمیدم. مگه نیروی وزن ماهواره رو، نیروی گریز از مرکز خنثی نمیکنه؟
ببینید ی چیزی که خیلی واضحه اینه ک سرعت تو حرکت ماهواره داره تغییر میکنه پس قطعا نیروی خالص وارد بر جسم صفر نیست
ولی نمیدونم دقیقا چجوری توجیه میشه تقابله گرانش و گریز از مرکزش -
-
خب بهتره کلا نیروی گریز از مرکز رو فراموش کنید چون تا جایی که یادمه حتی توی کتاب های فیزیک پایه دانشگاه هم تدریس نمیشه. این نیرو نیروی مجازی هست و بحثش کلا فرق داره.
نیروی مرکزگرا در دبیرستان بررسی میشه. مثلا در حرکت ماهواره دور زمین نیرو مرکز گرا همون نیرو گرانش زمین هست.
-
این رو هم دیدم گفتم شاید کمک کنه -
Reza-H الان من ی چیزی خوندم برداشتم اینه
وقتی داریم ماهواره رو بررسی میکنیم ( یا حرکات دایره ای دیگه) تنها نیروی وارد بر ماهواره گرانشه
نیروی گریز از مرکز یه نیروی مجازیه -
خب بهتره کلا نیروی گریز از مرکز رو فراموش کنید چون تا جایی که یادمه حتی توی کتاب های فیزیک پایه دانشگاه هم تدریس نمیشه. این نیرو نیروی مجازی هست و بحثش کلا فرق داره.
نیروی مرکزگرا در دبیرستان بررسی میشه. مثلا در حرکت ماهواره دور زمین نیرو مرکز گرا همون نیرو گرانش زمین هست.
-
Reza-H ببین منم ب این موضوع فکر کردم که داره خنثی میشه ولی بازم برگشتم به اون قضیه ک اقا اگه خنثی بشه پس نباید جهت سرعت هم تغییر کنه
واقعا گیج کنندس ولی چیزی که مشخصه همینه که تغییرات سرعت داریم پس نیرو ی خالص صفر نیست (نیروها همو کاملا خنثی نکردن) -
Reza-H ببین منم ب این موضوع فکر کردم که داره خنثی میشه ولی بازم برگشتم به اون قضیه ک اقا اگه خنثی بشه پس نباید جهت سرعت هم تغییر کنه
واقعا گیج کنندس ولی چیزی که مشخصه همینه که تغییرات سرعت داریم پس نیرو ی خالص صفر نیست (نیروها همو کاملا خنثی نکردن) -
Reza-H
نه. شما اینطور در نظر بگیرید که نیروی گرانش تنها نیرویی هست که به عنوان نیرو مرکزگرا به جسم اثر میکنه. برای همین جسم شتاب داره و جهت سرعتش داره تغییر میکنه.ببینید توی دبیرستان قوانین نیوتون رو در حدی یاد میدن که توی چارچوب مرجع لخت کار کنه.
اما نیروی گریز از مرکز توی این چارچوب وجود نداره و به همین علت بهش میگن غیر حقیقی یا مجازی.
نیرو گریز از مرکز توی دستگاه مرجع چرخان وجود داره که اصلا توی دبیرستان بررسی نمیشه خیلی سخت تر هست نسبت به مطالب دبیرستان. -
آدمک
برداشت من این بود که نیروی وزن با گریز از مرکز خنثی میشه و چون اجسام دوست دارن در هر حالتی که هستن، در همون حالت بمونن، حرکت دایره ای ادامه پیدا میکنه
ولی مثل اینکه در جهل و نادانی بودم -
آدمک
برداشت من این بود که نیروی وزن با گریز از مرکز خنثی میشه و چون اجسام دوست دارن در هر حالتی که هستن، در همون حالت بمونن، حرکت دایره ای ادامه پیدا میکنه
ولی مثل اینکه در جهل و نادانی بودمReza-H نباید راجب گریز از مرکز چیزی میخوندی
من یادمه دوران دبیرستان دقیقا با این ابهاما برخورد میکردم وقتی گریز از مرکز رو بهمون گفتن
ولی خداروشکر حذف شده از کتابا ینی شما فک کن این نیرو وجود خارجی نداره
چون بررسیش خیلی پیچیدس اصن در حد ما و اینجا نیست -
@MaTiN-S
آدمک
پرستو بابایی
SiliS
@M-tina
بچه ها دمتون گرم
جواب سوالم رو گرفتمصحبت بعدش هم خیلی جذاب بود
با اینکه یه سریش رو متوجه نشدم اما استفاده کردم
کلا فیزیک خیلی موضوع زیباییه -
R Reza-H marked this topic as a question on