b9034647-ef65-40a8-b73c-67439f911493-image.png
f9d0b2d0-ef62-48ac-a8c0-68b1d8cc70ac-image.png
3b695d9f-eda5-4059-b526-e397be8c9ec6-image.png
درود بر شما ، امیدوارم زنده و پاینده باشید...
ایشون Zirconium هستن همون زیرکـونیم معروف که در واقع این نام از زبان فارسی گرفته شده
نام این عنصر "زرگـــون" بوده به معنی "مانند طلا" که وقتی وارد زبان های بیگانه میشه تبدیل میشه به زَرکـُن به صورت نام زیــرکـونیم در چهلمین خانه جدول تناوبی جای میگیرد.
تلفظ :
Your browser does not support the audio element.
تا عنصر بعدی بدرود 🙂
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
@ریاضیا
یک اتم با دو پتانسیل کاهشی (تحلیل تست کنکور)
-
سلام. خوب هستید؟ وقتی داشتم سوالات شیمی دوازدهم حل می کردم به این سوال رسیدم که برام مبهم بود. عکس اون رو در زیر مشاهده می کنید.
در سوالی که عکس اون رو بالا می بینید، یک بار پتانسیل کاهشی Sn بیشتر از هیدروژن هست و یک بار کمتر از هیدروژن. و در گزینه ها هم این دوتا رو تفکیک کرده و گذاشته. حالا لطفا بگید که در این تیپ تست ها چه کار کنم که اگه مشابه این سوال باز هم در کنکور آمد، سریع حل کنم؟
-
امیرحسین شهسواری گزینه ۴؟
-
@N-Sz لطفا توضیح دهید، با تشکر.
-
امیرحسین شهسواری چون تو صورت سوال گفته خودبه خودی پس واکنش دهنده ها قوی هستن و فراورده ها ضعیف
بطور کلی میدونیم هرکی الکترون بگیره عدد اکسایشش کاهش یافته پس اکسنده اس
و برعکس...
حالا تو واکنش اول sn کاهش یافته یعنی قدرست اکسندگی sn چهارمثبت بیشتراز هیدروژن یه مثبته
برای بقیه واکنش ها هم تک تک همینو انجام میدیم
فقط واکنش اول رو توضیح دادم اگه مشکلی بود حتما بفرمایید
-
چیزی که نمی فهمم اینه که چطور ممکنه یک اتم یکسان (اگه اشتباه نکنم قلع باشه) در واکنش با هیدروژن یک بار اکسایش پیدا کنه و یون اون در یک واکنش خود به خودی با هیدروژن کاهش پیدا کنه؟
ممکنه بگید خب اونی که کاهش پیدا کرده یون Sn با بار ۴+ بوده و مجبور بوده کاهش پیدا کنه. درست، ولی وقتی قبلا اتم این عنصر در واکنش با هیدروژن اکسید شده، پس پتانسیل کاهشی ( E⁰ ) این اتم منفی بوده، در حالی که لازمه اکسید کردن هیدروژن در واکنش با یک اتم اینه که پتانسیل کاهشی ( E⁰ ) اون اتم مثبت باشه.
-
امیرحسین شهسواری سلام مجدد
ببینید نمیدونم منظورتون رو درست متوجه میشم یا نه
اصلا اگه بر اساس کاهندگی بخواییم بریم تو واکنش اول قدرت H2 بیشتراز Sn با دوبار مثبته
و تو واکنش دوم هم Sn بیشتراز H2 میشه
اینا براساس ظرفیتی که روی sn قرار میگیره مرتب میشه
یعنی پتانسیل sn منفیه ولی sn با ۲+ مثبته
فقط برای عنصری مثل sn هم اینطور نیست مثلا ما آهن خالی داریم دو مثبت و سه مثبتم داریم...
ببخشید اگه منظورتون رو متوجه نمیشم و بد دارم توضیح میدم -
@N-Sz همون آهن که مثال زدید اگه اتم آهن با هیدروژن واکنش بده، اکسید میشه، ولی یون های آهن با بار 2+ و 3+ نمیتوانند هیدروژن رو اکسید کنند که خودشون کاهش پیدا کنند.. همین قضیه برای منیزیم و یون ۲+ اون برقراره. یعنی اتم منیزیم در واکنش با هیدروژن اکسید میشه. ولی یون ۲+ اون نمیتوانه هیدروژن رو اکسید کنه که خودش کاهش پیدا کنه.
عکس این قضیه برای طلا و نقره برقراره. یعنی هیدروژن در واکنش با یون این عناصر اکسید میشه و اونها کاهش پیدا می کنند. ولی طلا و نقره در واکنش با هیدروژن اکسید نمیشن.
با توجه به این ها می توان پتانسیل کاهشی استاندارد آهن و منیزیم منفی و پتانسیل کاهشی استاندارد طلا و نقره مثبت است.
حالا با توجه به اینکه هم اتم Sn در واکنش با هیدروژن اکسید می شود و هم یون Sn در واکنش با هیدروژن کاهش می یابد، تعیین کنید پتانسیل کاهشی Sn مثبت است یا منفی؟