جهش جابه جای در کاریوتیپ
-
سلام. میشه گزینه 1رو تحلیل کنین؟
-
-
مآهور
سلام
دیدم ولی الان نمیدونم به خاطر خستگی چیه یادم نمیاد یه نکته ای حفظ بودم که در بعضی جابه جایی با خود با کاریوتیپ قابل تشخیص نیس -
@f-nalist تو پاسخنامش اینو نوشته که بنظرم غیر منطقیه..

اخه من نمیفهمم جابه جایی هرجوریم رخ بده بازم ضایعه..
-
@f-nalist تو پاسخنامش اینو نوشته که بنظرم غیر منطقیه..

اخه من نمیفهمم جابه جایی هرجوریم رخ بده بازم ضایعه..
-
مآهور
نه قطعا نکته ای که گفتم درسته الان بچه ها میان میگن به احتمال زاید دلیلشو خودمم یادم اومد میگم -
مآهور نه خب درست گفته

مثلا تو این جا به جایی انگار فقط کروموزوم برعکس شده و اندازش تغییر نکرده
هرچند توالی ژن ها تغییر کرده ولی خب کاریوتیپ نمیتونه چیزیو مشخص کنه چون به نظر میاد موقعیت سانترومر ثابت مونده -
م مآهور marked this topic as a question on
-
م مآهور has marked this topic as solved on
-
مآهور نه خب درست گفته

مثلا تو این جا به جایی انگار فقط کروموزوم برعکس شده و اندازش تغییر نکرده
هرچند توالی ژن ها تغییر کرده ولی خب کاریوتیپ نمیتونه چیزیو مشخص کنه چون به نظر میاد موقعیت سانترومر ثابت مونده -
آدمک یعنی در جابه جایی روی یک کروموزوم محل سانترومر فام تن نسبت به همتاش تغییر نمی کنه؟
-
آدمک

توی تصویر کاریوتیپ محل سانترومر هم معلومه با این حساب اگه جابه جایی که توی تصویر کشدیم رخ بده باز از طریق تصویر کاریوتیپ قابل تشخیص نیست؟@გამვლელი اره خب محل سانترومر که معلومه اصن اساس این روش محل سانترومره
ولی دقت کنید تو کاریوتیپ ما کروموزومارو با دست نگه نداشتیم ببینیم بین 2 کروموزوم همتا یکی قسمت کوتاهش پایینه یکی قسمت کوتاهش بالاس پس بگیم تشخیص دادیم جهش رخ داده
همین که میبینیم قسمتای کوتاه و بلند اندازه هم هستن ینی از نظر کاریوتیپی مشکلی نداره -
@გამვლელი اره خب محل سانترومر که معلومه اصن اساس این روش محل سانترومره
ولی دقت کنید تو کاریوتیپ ما کروموزومارو با دست نگه نداشتیم ببینیم بین 2 کروموزوم همتا یکی قسمت کوتاهش پایینه یکی قسمت کوتاهش بالاس پس بگیم تشخیص دادیم جهش رخ داده
همین که میبینیم قسمتای کوتاه و بلند اندازه هم هستن ینی از نظر کاریوتیپی مشکلی ندارهآدمک در جهش جابه جای در کاریوتیپ گفته است:
همین که میبینیم قسمتای کوتاه و بلند اندازه هم هستن ینی از نظر کاریوتیپی مشکلی ندارهببینید از نگاه کاریوتیپی ( محل سانترومر) فرقی ندارن و انگار فقط معکوس شده

-
همین که میبینیم قسمتای کوتاه و بلند اندازه هم هستن ینی از نظر کاریوتیپی مشکلی نداره -
آدمک خب بله اینارو متوجه شدم منظورم این بود اگه در جهش جابه جایی روی یک فام تن اندازه ی قطعه ای که جابه جا میشه طوری باشه که به کل با همتاش فرق کنه باز نمی تونیم با تصویر کاریوتیپ تشخیص بدیم؟
-
-
مآهور
اره بخاطر سانترومره
ولی اگر روی یک کروماتیدی باشه کل کروموز طولش تغییر نمیکنه فرض کن ۲۰+۲۰ حالا بشه ۳۰+۱۰