الکتریسیته ساکن
-

سلام. به گوی شماره ۱، یک نیروی F2,1 (نیروی دافعه) و یک نیروی وزن وارد میشه که در مجموع FT=0 میشه و جسم در حالت معلق قرار میگیره. از طرفی بر فرض مسئله، گوی شماره ۲ هم در حالت تعادل هست. اما وقتی که من نیرو های وارد بر گوی شماره ۲ رو حساب کردم یکی شد نیروی F1,2(نیروی دافعه) و اون یکی نیروی وزن که در جهت یکدیگر هستند و قاعدتاً برآیند نیرو ها برابر صفر نمیشه و جسم نباید با وجود این شرایط معلق باشه، اما هست. میخواستم بدونم آیا نیرو یا نیرو های دیگری به جز اون مواردی که اشاره کردم به گوی شماره ۲ وارد می شوند که در نهایت برآیندشون مساوی صفر بشه؟ -
-

سلام. به گوی شماره ۱، یک نیروی F2,1 (نیروی دافعه) و یک نیروی وزن وارد میشه که در مجموع FT=0 میشه و جسم در حالت معلق قرار میگیره. از طرفی بر فرض مسئله، گوی شماره ۲ هم در حالت تعادل هست. اما وقتی که من نیرو های وارد بر گوی شماره ۲ رو حساب کردم یکی شد نیروی F1,2(نیروی دافعه) و اون یکی نیروی وزن که در جهت یکدیگر هستند و قاعدتاً برآیند نیرو ها برابر صفر نمیشه و جسم نباید با وجود این شرایط معلق باشه، اما هست. میخواستم بدونم آیا نیرو یا نیرو های دیگری به جز اون مواردی که اشاره کردم به گوی شماره ۲ وارد می شوند که در نهایت برآیندشون مساوی صفر بشه؟Saba Lotfi در الکتریسیته ساکن گفته است:

سلام. به گوی شماره ۱، یک نیروی F2,1 (نیروی دافعه) و یک نیروی وزن وارد میشه که در مجموع FT=0 میشه و جسم در حالت معلق قرار میگیره. از طرفی بر فرض مسئله، گوی شماره ۲ هم در حالت تعادل هست. اما وقتی که من نیرو های وارد بر گوی شماره ۲ رو حساب کردم یکی شد نیروی F1,2(نیروی دافعه) و اون یکی نیروی وزن که در جهت یکدیگر هستند و قاعدتاً برآیند نیرو ها برابر صفر نمیشه و جسم نباید با وجود این شرایط معلق باشه، اما هست. میخواستم بدونم آیا نیرو یا نیرو های دیگری به جز اون مواردی که اشاره کردم به گوی شماره ۲ وارد می شوند که در نهایت برآیندشون مساوی صفر بشه؟ -

سلام. به گوی شماره ۱، یک نیروی F2,1 (نیروی دافعه) و یک نیروی وزن وارد میشه که در مجموع FT=0 میشه و جسم در حالت معلق قرار میگیره. از طرفی بر فرض مسئله، گوی شماره ۲ هم در حالت تعادل هست. اما وقتی که من نیرو های وارد بر گوی شماره ۲ رو حساب کردم یکی شد نیروی F1,2(نیروی دافعه) و اون یکی نیروی وزن که در جهت یکدیگر هستند و قاعدتاً برآیند نیرو ها برابر صفر نمیشه و جسم نباید با وجود این شرایط معلق باشه، اما هست. میخواستم بدونم آیا نیرو یا نیرو های دیگری به جز اون مواردی که اشاره کردم به گوی شماره ۲ وارد می شوند که در نهایت برآیندشون مساوی صفر بشه؟Saba Lotfi در الکتریسیته ساکن گفته است:

سلام. به گوی شماره ۱، یک نیروی F2,1 (نیروی دافعه) و یک نیروی وزن وارد میشه که در مجموع FT=0 میشه و جسم در حالت معلق قرار میگیره. از طرفی بر فرض مسئله، گوی شماره ۲ هم در حالت تعادل هست. اما وقتی که من نیرو های وارد بر گوی شماره ۲ رو حساب کردم یکی شد نیروی F1,2(نیروی دافعه) و اون یکی نیروی وزن که در جهت یکدیگر هستند و قاعدتاً برآیند نیرو ها برابر صفر نمیشه و جسم نباید با وجود این شرایط معلق باشه، اما هست. میخواستم بدونم آیا نیرو یا نیرو های دیگری به جز اون مواردی که اشاره کردم به گوی شماره ۲ وارد می شوند که در نهایت برآیندشون مساوی صفر بشه؟Saba Lotfi سلام، توی متن سوال اشاره شده که گوی دوم هم معلقه؟؟ خب همچین چیزی با توجه به اطلاعاتمون غیر ممکنه، شاید شکل بد کشیده شده! دلیل هم مشخصه و خودتون هم گفتید! گوی یک و دو بار هم علامت دارن، پس گوی یک به بالا و گوی دو به پایین میره، یعنی بر گوی دو توی شکل دو نیروی رو به پایین وارد میشه(یکی f12 و یکی mg)
هرچند توی این سبک سوالا صرفا میایم یه (mg = فرمول کولن) مینویسیم و حل میشه، یعنی در عمل برای ما فرقی نداره گوی دو معلق باشه یا نباشه، صرفا فاصله دو گوی از هم مهمه! اگه برای حل سوال به مشکل نخوردید، زیاد فکرتون رو درگیر این جزئیات نکنید. -
Saba Lotfi سلام، توی متن سوال اشاره شده که گوی دوم هم معلقه؟؟ خب همچین چیزی با توجه به اطلاعاتمون غیر ممکنه، شاید شکل بد کشیده شده! دلیل هم مشخصه و خودتون هم گفتید! گوی یک و دو بار هم علامت دارن، پس گوی یک به بالا و گوی دو به پایین میره، یعنی بر گوی دو توی شکل دو نیروی رو به پایین وارد میشه(یکی f12 و یکی mg)
هرچند توی این سبک سوالا صرفا میایم یه (mg = فرمول کولن) مینویسیم و حل میشه، یعنی در عمل برای ما فرقی نداره گوی دو معلق باشه یا نباشه، صرفا فاصله دو گوی از هم مهمه! اگه برای حل سوال به مشکل نخوردید، زیاد فکرتون رو درگیر این جزئیات نکنید.@Comrade_Bayat ممنونم از توضیحتون. بله در صورت سوال مطرح شده هر دو گوی معلق هستند ولی منطقی به نظر نمیاد که گوی دوم در حالت تعادل باشه چون برآیند نیرو های وارد بر اون صفر نیست. ولی با این حال این تمرین کتاب درسی هست. به نظر شما امکان داره کتاب اشتباه کنه؟
-
@Comrade_Bayat ممنونم از توضیحتون. بله در صورت سوال مطرح شده هر دو گوی معلق هستند ولی منطقی به نظر نمیاد که گوی دوم در حالت تعادل باشه چون برآیند نیرو های وارد بر اون صفر نیست. ولی با این حال این تمرین کتاب درسی هست. به نظر شما امکان داره کتاب اشتباه کنه؟
Saba Lotfi احتماش کمه که کتاب اشتباه کنه، ولی خب غیرممکن هم نیست
ولی خب ممکنه مثلا با یه میخ معلق شده باشه(یعنی یه همچین فرضی طراح سوال داشته باشه)! و همینطور فرضه، لزومافرض ها واقعی نیستن.