سلام و درود و خسته نباشید خدمت همه دانشجویان عزیز😂✋
یه عادتی که سر کنکور پیداش کردم یادگیری از طریق تست بود و خب استاد آناتومی هر جلسه کوییز میگیره
دوست دارم خودم قبلش یکم تمرین کنم ولی چه کتابی ؟
شنیدم آقای مجتبی کرمی کتاب تست برای آزمون علوم پایه طراحی میکنه
شما استادای دیگه ای میشناسید ؟
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانشجویان-پزشکی
@دانشجویان-پیراپزشکی
سلام سلام😄
حالتون چطوره کنکوری ها؟😃
خب قضیه چیه؟
قراره ما در حد توانمون به کنکوری ها کمک کنیم.
خب حالا چطوری؟
بروبچ کنکوری میتونین تو تاپیک پایینی سوال های مشاوره ای تون رو از دانشجو های رشته های تاپ که تو مسیر کنکور کلی تجربه کسب کردن و بلد کار هستن بپرسین
و بنده حقیر(😅) در حد تجربه های خودم و به کمک هانیه جان @haniehno به سوال هاتون توی پست های این تاپیک (ترجیحا به صورت ویس) جواب میدیم.
سوالاتون قراره حول مشکلات مشاورهای کنکور مثل انگیزه و برنامه نوشتن و مشاور و آزمون ها و... باشه.
چیز هایی که هممون با پوست و گوشت و استخوان تجربه کردیم یا درحال تجربهش هستیم.
https://forum.alaatv.com/topic/56518/مشاوره-کنکوری-گفتگو
درضمن حواستون باشه😉:
✅️اسپم ممنوعه🚫
✅️گفتگو ها و سوال هامون تو تاپیک بالایی(تاپیک گفتگو) انجام میشه⚠️
✅️اینجا فقط به سوالاتون جواب میدیم⬇️
و دعوت میکنم از همه ی دانش آموزان آلا: @دانش-آموزان-آلاء
و فارغ التحصیلان و رتبه برتر های آلا که تجربه هاشون واسه یه کنکوری خیلی باارزشه: @فارغ-التحصیلان-آلاء @رتبه-های-انجمن-آلاء
انتخاب رشته ️
-
Michael Vey سوابق کاری کرده ک نمیخوام باور کنم رنج رتبم اینه ک دارم میبینم
-
-
🟡انتخاب رشته کشوری، قطبی و ناحیه ایی چجوریه و چه فرقی باهم دارن؟!
نکته اول: منظور از انتخاب رشته کشوری این نیس که شما باید به رتبه کشوریتون نگاه کنید!
شما انتخاب رشته رو باید بر اساس رتبه کل در سهمیه( منطقه ۱و۲و۳ ، ۲۵ درصد و ۵ درصد) انجام بدید.حالا تو انتخاب رشته یه سری رشته ها گزینش کشوری بعضی از رشته ها گزینش ناحیه ایی و قطبیه…
رشته هایی که گزینش کشوری دارن :
یعنی کل استان های مختلف کشور برای انتخاب و پذیرش در این کد رشته محل شانس برابری دارند.رشته هایی که گزینش، قطبی، ناحیه ایی و استانی دارند:
یعنی اگر شما اون کد رشته رو تو استان یا ناحیه یا قطب بومی خودتون بزنید شانس قبولی بیشتری دارید ( بعضی شانس ۸۰ درصد و بعضی رشته ها ۶۰ درصد )چون ظرفیت رشته برای افراد بومی اون استان یا ناحیه یا قطب بومی تون بیشتره.
(۸۰ درصد یعنی مثلا ۸۰ درصد از اون ناحیه ۲۰ درصد بقیه ناحیه ها یا مثلا ۶۰ درصد یعنی ۶۰ درصد از اون ناحیه ۴۰ درصد بقیه ناحیه ها)
نوع پذیرش هر رشته️انســــــــــانی
پذیرش استانی :
فرهنگیان - اکثر رشته های کاردانی
پذیرش ناحیه ای :
حقوق- حسابداری- مدیریت بازرگانی - زبان و ادبیات فارسی
پذیرش قطبی :
علوم سیاسی . روانشناسی . مشاوره . مدیریت دولتی و صنعتی . جغرافیا . تاریخ . اقتصاد . جامعه شناسی
پذیرش کشوری :
فلسفه ، علوم تربیتی ، علوم قضایی ،مددکاری اجتماعی ، باستان شناسی ، سایر مدیریت ها🩺تــــــــــجربی
پذیرش استانی :
فرهنگیان .پرستاری . مامایی . هوشبری . اتاق عمل . اکثر رشته های کاردانی
پذیرش ناحیه ای :
دندان پزشکی ، دارو ، شیمی کاربردی ، پرتو شناسی ، بهداشت محیط ، شیمی محض
پذیرش قطبی:
فیزوتراپی ، مدیریت صنعتی ، تکنسین پروتزهای دندانی ، مدیریت دولتی و صنعتی ، علوم و مهندسی صنایع غذایی ، روانشناسی
پذیرش کشوری :
میکروبیولوژی ، گفتار درمانی ، شنوایی سنجی ، کار درمانی ، علوم تغذیه ، ساخت پروتز های دندانی🧮ریاضــــــــــی
🥺پذیرش استانی :
فرهنگیان ، اکثر رشته های کاردانی
🥺پذیرش ناحیه ای :
مهندس کامپیوتر ، مکانیک ، معماری ، عمران
🥺پذیرش قطبی :
مهندسی صنایع ، مهندسی برق ، مهندسی مواد و متالوژی ، مهندسی شهرسازی ، مدیریت دولتی
🥺پذیرش کشوری :
مهمدسی های نفت ، شیمی ، معدن ، هوا فضا ، پزشکی ، اپتیک و لیزر ، نساجی ، نقشه برداری
@دانش-آموزان-آلاء -
توجه
دوره نوبت دوم، یعنی رشته های شبانه و همون ها که هزینه دارند و سراسری هستن.
دوره نیمسال دوم، یعنی از بهمن ماه و ترم دوم وارد دانشگاه میشید.
برخی مشاورها و برخی بچهها اشتباهی این دو مورد رو به جای هم .
-
مهلت ٢ روزه جهت انصراف از قبولی در دانشگاه فرهنگیان!
-
Hamid.s در انتخاب رشته ️ گفته است:
مهلت ٢ روزه جهت انصراف از قبولی در دانشگاه فرهنگیان!
️ نکات مهم انصراف از فرهنگیان
️مهلت انصراف دو روز و در تاریخ اعلامی سازمان سنجشه حواستون باشه جا نمونید انصراف های بعد از این مدت قبول نمیشه
انصراف به صورت دستیه ! یعنی باید به صورت حضوری برید اداره ی اموزش پرورش کل استانتون(حتما همه ی مدارکتون همراهتون باشه)️اگه دانشگاه فرهنگیان تکمیل ظرفیت بذاره ، کسی که انصراف داده دیگه نمیتونه تو مرحله ی تکمیل ظرفیت شرکت کنه.
اگر انصراف ندین ، قبولیتون تو فرهنگیان قطعی میشه و دیگه نمیتونید انتخاب رشته کنید️
-
چند نوع دانشگاه داریم؟
🟣 دانشگاه سراسری روزانه :
این دانشگاه ها رایگان هستند و شهریه ای بابتشون پرداخت نمیشه و صرفاً یه مبلغ کمی برای هزینه های خوابگاه ، سلف و…. دریافت میشه.از نظر اعتبار مدرک هم بالاترین درجه رو دارن.
ظرفیت پذیرش محدوده و رقابت اصلی داوطلب های کنکور سر این دانشگاه هاست.🟣دانشگاه سراسری شبانه :
این دانشگاه ها بیشتر مواقع برای رشته های ریاضی و انسانی هستن و گاها برای رشته های تجربی هم پذیرش دارن.
تو خیلی از دانشگاه ها، بچه های روزانه و شبانه کنار هم تو یه کلاس هستن فقط بچه های شبانه هر ترم نهایتا یه مبلغی پرداخت می کنند.
از نظر ارزش و اعتبار مدرک بعد از دانشگاه روزانه، دوره ی شبانه در اولویت قرار داره.
🟣دانشگاه سراسری مازاد ظرفیت :
این ظرفیت بیشتر برای رشته تجربیه اما چون ظرفیت سراسری روزانه تو رشته های پر طرفدار پزشکی ️️، دندان🦷 و دارو🧪 خیلی محدوده یک سری از دانشگاه ها در قبال دریافت هزینه ، چندین نفر بیشتر از حالت عادی پذیرش می کنند.
دانشجویان روزانه و مازاد ظرفیت تو یه کلاس درس با اساتید مشترک هستند. اعتبار مدرک این دانشگاه ها مشابه سراسری روزانه است.
اما بچه های مازاد باید هر ترم مبلغ بالایی رو برای شهریه پرداخت کنند.
🟣 پردیس خودگردان :
این دانشگاه شاخه مجزایی از سراسری روزانه نیست اما ساختمان این دانشگاه ها می تونه در کنار خود دانشگاه یا در حاشیه شهر باشه. اساتید این دانشگاه ها همون اساتید دانشگاه روزانه هستند. و شهریه شون مشابه شهریه مازاد ظرفیت هستش.
🟣 پردیس بین الملل :
این دانشگاه ها ساخته شده بودن که دانشجوهای خارجی و ایرانی تو برخی از رشته ها باهم رقابت کنند. پردیس بین الملل یه شهر می تونه توی همون شهر نباشه.
خب حالا تفاوت و شباهت دانشگاه های پردیس خودگردان ، پردیس بین الملل و مازاد ظرفیت چیه؟
شهریه هر 3 دانشگاه مشابه هم هستش اما توی دانشگاه های پردیس (چه خودگردان و چه بین الملل) الزاماً این بچه ها با بچه های روزانه سر یک کلاس نمی نشینند. و اعتبار و ارزش مدرک هر 3 دانشگاه مشابه سراسری روزانه است.
🟣دانشگاه پیام نور و غیر انتفاعی از منشعبات دانشگاه سراسری هستن.
و درباره دانشگاه های غیر انتفاعی:
دانشگاه غیرانتفاعی 2 دسته میشن:
1- دانشگاه غیرانتفاعی
2- موسسه آموزش عالی
🟣انواع دانشگاه آزاد:
دانشگاه های آزاد به 2 دسته تقسیم میشن:
1- عادی
2- مازاد آزاد
تو این دانشگاه ها رشته های پرمخاطب مثل پزشکی ، دندان ، دارو ، پرستاری و … که شهریه این رشته ها در مازاد 30-50 % بیشتر از حالت عادی می باشد . دانشجو های عادی با دانشجو های مازاد آزاد تو یه کلاس درس می نشینن.
-
Hamid.s در یک بار برای همیشه(این بار انتخاب رشته) گفته است:
Hamid.s در یک بار برای همیشه(این بار انتخاب رشته) گفته است:
️ اگه قصد دارین خودتون انتخاب رشته کنین :
-
توضیح روند کلی سیستم انتخاب رشته : سیستم به این شکله که از اولین انتخاب شروع میکنه به سنجیدن و هر جا قبول بشید ، همونجا می ایسته و جلوتر نمیره . مثال میزنم . فرض می کنیم یه نفر رتبه 1 کنکور شده . اولویت اول میزنه پزشکی شیراز و اولویت دوم ، پزشکی تهران . این فرد پزشکی شیراز قبول میشه ، چرا ؟ چون سیستم همون اولویت اول رو پذیرفته و دیگه ازش رد نشده . درواقع اولویت ها تاثیری در شانس قبولی ندارن ، فقط به سیستم سنجش میفهمونن که آقا من اینو میخوام . اگه اینو قبول شدم دیگه بعدیا رو بیخیال شو . یعنی اینطوری نیست که تو اگه پزشکی شیراز رو اولویت اول بزنی ، نسبت به بقیه رقبا جلوتر بیوفتی . نه . فقط اگه امکان قبولی داشته باشی ، برات انتخابش میکنه و دیگه همونجا می ایسته
-
طبق این توضیحی که دادم ، مسلما باید رشته هایی که احتمال قبولیشون کمتره (و دوست دارید قبول بشید) ، اولویت های اول باشن و هرچی جلوتر برید ، رشته هایی رو بزنین که احتمال قبولی میره بالاتر . همینجوری تا آخرین اولویتتون رو انتخاب کنین . حواستون باشه اولویت اول قبول نشیدا !! چون در این صورت بعدا حسرت میخورین که چیز های بهتری مطمئنا وجود داشته که شما انتخابشون نکردین ! سعی کنین اولین انتخاب هاتون رو چیزایی بزنین که مطمئنین قبول نمیشید . بعدش برید به سمت لب مرزیا و در انتها اونایی رو انتخاب کنین که احتمال قبولیتون زیاده
-
حالا از کجا بفهمیم که احتمال قبولیمون توی چه رشته هایی وجود داره یا نه ؟ توی گوگل سرچ کنید "کارنامه آخرین قبولی های رشته مورد نظر"
بعدش چک کنید ببینید توی منطقه شما ، مثلا آخرین قبولی های رشته داروسازی تا چه رتبه ای بوده ؟ (یادتون باشه این آخرین رتبه ها حدودیه و دقیق نیست ! البته شما هم نیاز دارید که حدود رو بدونید نه دقیق . دقیقش رو هیچکس نمیدونه)
بعدش که حدود رو به دست آوردین ، ازش برای انتخاب رشته استفاده کنین . یه نکته خیلی مهم در این مورد هست که داخل پست بعدی توضیحش دادم. بخونیدش حتما -
توضیحات دفترچه انتخاب رشته در مورد بوم و قطب ها رو مطالعه کنید . یا حداقل درموردشون توی اینترنت سرچ کنید که قشنگ متوجه بشید قضیه رو. مخلص کلام اینه که قبولی شما در دانشگاه هایی که توی قطب و بوم شما هستن (استان شما و چند استان هم جوار) ، راحت تره . اما حتما درموردش بخونید که کامل متوجه بشید
-
بچه ها شهری که میخواید توش چند سال زندگی کنید ، واقعا مهمه . رویابافی نکنین . یه عده استقلال و فاصله ی زیاد دوست دارن ، یه عده دوست دارن توی شهر خودشون باشن ، یه عده هم دلشون میخواد توی یه شهر دیگه ولی نزدیک به شهر خودشون باشن . هرکسی یه طوریه بچه ها . طبق اینکه دوستم گفته دلم میخواد هزار کیلومتر از شهرم دور باشم تصمیم نگیرید ! طبق طرز فکر و خواسته های خودتون انتخاب کنین .
-
سعی کنین درباره ی تموم شرایط رشته هایی که میخواین انتخاب کنین تحقیق کنین . یه منبع خوب سراغ دارم برای این کار. قلم چی با دانشجوهای رشته های مختلف مصاحبه کرده و ازشون خواسته که درمورد رشته هاشون توضیح بدن . لینک صفحه اش رو براتون میذارم ( https://www.kanoon.ir/Public/ArticleArchive?tab=357&det=359 ). اگه توی این صفحه خوب بگردین ، اکثر رشته ها رو پیدا میکنین
@Parisa-Azimi
کل فرایند اینه
تاثیر گذار نیست به طور کلی
توصیحات تکمیلی اینکه
منظور از تاثیر گذاری اینطور بگم که
شما تو ناحیه و بوم یا قطب خودتون احتمال پذیرشش بیشتره نسبت به بقیه
و گرنه شما مثلا نفر ۱۰۰۰۰ کشوری باشید
سنجش از رتبه یک میاد شروع میکنه
مثلا پزشکی تهران اولویت اولشه
میبینه ۵۰ تا ظرفیت هست
نفر اول طرفیت میره
میره نفر دوم کشوری
اولویت اولش اونم زده پزشکی تهران
پس ۲ تا طرفیت از پزشکی تهران تکمیل شده
مثلا میرسه به رتبه ۱۰۰۰ کشوری که اهل تهران هست طرف
اولش زده پزشکی تهران
سنجش میبینه ظرفیتش تکمیل شده
میره اولویت دوم میبینه زده پزشکی شهید بهشتی
سنجش میبینه اونم ظرفیتش تکمیل شده
همینطور اولویت هاش رو میره جلو مثلا میرسه به اولویت ۱۵ که زده پزشکی تبریز
میبینه قراره ۱۰۰ نفر برداره ۴۰ درصد از بقیه ناحیه ها
۶۰ درصد از ناحیه خودش
سنجش میبینه که از ۴۰ نفر ۳۵ نفر برداشته و ۵ نفر جا داره پس این طرف قبول میشه
چرا از ۴۰ نفر چون اهل تهرانه و از اون ناحیه نیست
توجه اینم توضیحات تکمیلی واسه روند انتخاب رشته
که همه بخونن و بدونن
اینقدر حرف تبلیعاتی مشاورا تاثیر نزاره روشون
هوش مصنوعی سامانه همش حرف برای نشون دادن و السلام
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا -
-
سوالی برای انتخاب رشته داشتید بفرمایید
@دانش-آموزان-آلاء -
فرق فاقد خوابگاه و عدم تعهد در واگذاری خوابگاه چیه؟
-
Michael Vey
فاقد خوابگاه یعنی اون شهر کلا خوابگاه نداره مثلا باید بری خوابگاه خودگردان یا پانسیون اینا
اما عدم تعهد یعنی خوابگاه داره اما اگه جا بود و امتیازت رسید بهت میدن
تو دادن خوابگاه هم اینجوری امتیاز بندی کردن برا ما
پدر کارمند
مادر کامند
رتبه در مسابقات قرآنی
سهمیه ایثار گری
اینجور چیزا
بعد که سهمیه ایها رو دادن ی تعداد جا اضافه میمونه اونو قرعه کشی کردن
من خودم تو قرعه کشی دراومدم از ترم اول خوابگاه دولتی دادن وگرنه باید ی ترم میرفتم خوابگاه پردیس -
lO_Ol چه جالبب
مرسییی
بابای من دبیر بازنشستهس امتیاز محسوب نمیشه؟ -
Michael Vey
نمیدونم حقیقتش بستگی ب دانشگاه داره ی فرم میدن بهتون موقع ثبت نام تو اون مینویسه -
lO_Ol اوکیی
تنکیوو -
۱۰ معیار برای انتخاب رشته کنکور سراسری
1⃣ علاقه و استعداد
برای سنجیدن دقیق تر علاقه و استعداد خودتان میتوانید از تست های روانشناختی مثل: تست هالند استفاده کنید.2⃣ وضعیت رتبه و تراز
باید کاملا واقع بینانه و با توجه به رتبه و تراز کارنامه خودتان، دست به انتخاب رشته بزنید.3⃣ وضعیت مالی و اقتصادی
باید وضعیت مالی خودتان و هزینه های تحصیل در دانشگاه های مختلف را بررسی کنید. هزینه هایی مثل: شهریه،غذا،خوابگاه،محل سکونت،هزینه های رفت و آمد و ...4⃣ فاصله دانشگاه محل تحصیل
دوری و نزدیکی دانشگاه به شهر خودتان را باید بررسی کنید و ببینید آیا مشکلی با دوری از خانه و خانواده ندارید.5⃣ جنسیت
مثلا: باید بدانید در برخی رشته های مهندسی، شاید در یک کلاس ۲۰ نفره ۹۰٪ دانشجوها آقا هستند و طبیعتا همینطور در محل کار آینده تان.6⃣ شناخت دقیق رشته موردنظر
باید با رشته های گروه آزمایشی خودتان آشنایی کافی داشته باشید.7⃣سهمیه
اطلاع از سهمیه های کنکور که به شما تعلق می گیرند.8⃣ دفعات شرکت در کنکور
مثلا: اگر داوطلب پسر هستید و پشت کنکور بوده اید، باید بدانید اگر امسال قبول نشوید، باید به خدمت سربازی بروید.9⃣ شغل و بازار کار
در نظر گرفتن آینده شغلی و بازار کار رشته مدنظرتان.شرایط ادامه تحصیل
بعضی رشته ها فقط تا کارشناسی هستند، ،برخی فقط تا ارشد. پس اگر قصد تحصیل در مقاطع بالاتر را دارید باید به این نکته توجه کنید. -
Michael Vey در هرچی تودلته بریز بیرون۶ گفته است:
سامانه انتخاب رشته مجازی سنجش چیه؟ ب چ درد میخوره؟
؟
-
خب
خودتون سوال نپرسیدید درباره اولویت بندی یه چیزی خدمتتون توضیح میدم امیدوارم مفید باشه -
اگه ممکنه درباره مقاطع توضیح بدین.
کاردانی،کارشناسی ناپیوسته،کارشناسی پیوسته و... -
ببینید ما اگه فرض بر این بگذاریم رتبتون میخوره به همه پیراها
یه فرد داریم علاقه هاش اینطوره
به ترتیب بر اساس رشته:اتاق عمل_ هوشبری_ پرستاری_ علوم آزمایشگاهی
به ترتیب شهر:تهران_اصفهان_کاشان_ یزد _خرم آبادما چند مدل انتخاب رشته داریم
شما هم یاد بگیرید
یکی براساس رشته هست
یعنی کلا بیست تا انتخاب اول تکنکولوژی
بیست تای دوم هوشبری
بیستای سوم پرستاری
حالا این بازه های بیستایی چطور میشه
از دانشگاه تاپ میاد تا درجه ۳
مثلا اولویت اول اتاق عمل تهران و اولویت بیستم مثلا اتاق عمل ساوه
اولویت بیست و یک هوشبری تهران
اولویت چهلم هوشبری ساوه
این یه مدله که بر اساس رشته هست و دانشگاه مهم نیست کجا باشه
مدل دوم بر اساس دانشگاه و در کل شهره
مثلا اولویت اول تا دهم پیراهای تهران
یازدهم تا بیستم
پیراهای اصفهان
بیست و یکم تا سی ام پیراهای یزد
و همینطور تا آخر میریم که اولویت های اخر برسیم
مثلا شهری برسیم که اولویت آخره برای رفتن
یه مدل هم داریم ترکیبی از دو مدل بالاست
مثلا اولویت اول تا دهم پیراهای تهران
یازدهم تا بیستم
پیراهای اصفهان
بیست و یکم تا سی ام پیراهای یزد
و همینطور تا آخر میریم که اولویت های اخر برسیم
مثلا شهری برسیم که اولویت آخره برای رفتن
یه مدل هم داریم ترکیبی از دو مدل بالاست
یعنی هم شهر تمرکز داریم هم رشته
مثلا اول دوست دارم اتاق عمل تهران باشه
بعدش اتاق عمل اصفهان
بعدش هوشبری تهران
بعدش هوشبری اصفهان
بعدش پرستاری تهران
بعدش پرستاری اصفهان
و......
به قول استاد موقاری یه پاورقی هم اشاره کنم خدمتتون
ببینید پست های قبل هم گفتم براتون
سه تا موضوع تو انتخاب رشته باید مد نظر باشه
اولی بحث اینکه رشته تاپ هست یا چطور؟
دومی اون رشته پذیرشش چطوریه و کجاست
سومی هم ترکیب این دو تا هست
یه مثال
مثلا پزشکی اصفهان
اولا پزشکی پر طرفداره پس درصدش میشه ۶۰ به ۴۰
ثانیا پذیرش پزشکی ناحیه ای هست
اصفهان ناحیه سه حساب میشه که شامل اصفهان چهار محال و یزد هست
ثالثا پس برای جذب پزشکی اصفهان این دانشگاه ۶۰ درصد از همون ناحیه یعنی ناحیه ۳ بر میداره
و ۴۰ درصد از ناحیه های دیگه
(داخل پرانتز اینم تو پاورقی توضیح بدم که قبلا هم عرص کردم برای رشته های پر طرفدار درصد جدب ۶۰ به ۴۰ هست مثل دارو دندون پزشکی و دامپزشکی ___ بقیه رشته ها این درصد ۸۰ به ۲۰ هست)
اگه توضیح بیشتری لازم دارید بگید با مثال توصیح بدم
این ها مطالبی هست که تو جلسات خصوصی انتخاب رشته توصیح میدن از این مطالب استفاده کنید و به دوستاتون توضیح بدیدو اطلاعات خودتون رو بیشتر کنید.
سوالی بود بپرسید ان شاءلله در حد توانم جواب میدم
@دانش-آموزان-آلاء -
@_maya
https://elearnpars.org/article/Introduction-Degrees
سلام این سایت رو مطالعه کنید سوال خاصی به ذهنتون رسید بفرمایید