نکته_تست زیست!
-
ممنونم. نه اتفاقا خیلی خوبه بیشتر هُلم میده که ببینم بهتر از منم خیلیا هستن و جلوی سست شدنم می ایستم.
-
تست شماره 11:
کدام گزینه درست نیست؟
1)چندین نوع آنزیمی که در نرم کردن گوشت نقش دارد، در سلول یافت میشود.
2)واکنش های انرژی زا در جانداران هتروترف کمتر از واکنش های انرژی زا در جانداران اتوترف نیست.
3)برای تجزیه کامل آدنوزین دی فسفات به 3 مولکول آب نیاز داریم.
4)تامین انرژی موردنیاز همه واکنش های انرژی خواه توسط سلول صورت میگیرد. -
جواب تست شماره 11:
1)آنزیمی که توی نرم کردن گوشت نقش داره همون پروتئاز هسش!بعدشم!اصن بدون اینکه شما بدونی پانکراس انواعی پروتئاز داره،توی کتاب نوشته پروتئاز ها!خب این ینی چنتا هسن دیگ!
2)اول از همه یه نکته تستی!تو اینجور تستا اول فعلو مثبتش کنین!اینجا میشه بیشتر است!خب!هتروتروفا همش دارن تجزیه میکنن دیگ!اینور تجزیه اونور تجزیه!پس اینا واکنشای انرژی زاشون زیاده!خب اتوترفا هم هی اینور اونور دارن یچی میسازن!پس اینا واکنشای انرژی خواهشون زیاده و انرژی زاشون کمه!
3)آدنوزین دی فسفات!خب!یدونه باز آدنین داره!یدونه ریبوز داره!دوتا هم فسفات!خب یه پیوند بین آدنین با ریبوز!یه پیوند بین ریبوز گروه 1 فسفات و یدونه هم بین دوتا فسفات!خب پس 3 تا پیونده!3 تا هم آب نیازه!
4)این غلطه!مثال نقصش یکی فتوسنتز هسش!که انرژیشو از نور خورشید تامین میکنه! -
درود بر همکاران آینده!امیدوارم اول اینکه همیشه موفق باشین و با تلاش و اهتمام خودتون به اونچایی که باید برسین برسین!دوم اینکه مثلا ما هم پزشکیما!پس روزتون مبارک دوستان!انشالله یروزی به همدیگه این روزو تبریک بگیم!
-
دوستان عزیز!هر نکته مهمی که توی مولکول های زیستی بودش رو براتون به صورت تست درآوردم و قرار دادم!من خودم برای مرور این نکات،تستا رو میزنم و حتی خودم توی دامی که خودم گذاشم میفتم!!!!انشالله امیدوارم از این تستا لذت برده باشین و استفاده کافی کرده باشین!انشالله تا آخر هفته یه نکات قشنگ و ریز رو که هم تو فاگوزیست هس و هم اینکه توی کتاب براتون توضیح میدم تا هفته بعد بریم سراغ سلول که تستاش خیلی زیاد میتونن باشن و ترکیبی فراوون!
-
بررسی تارهای عنکبوت:
درمورد اون شکلی که اومده تارهای اجسام مهره مانندو بررسی کرده حرف میزنم!اول از همه اینو دقت کنیم که عنکبوت داره تو شکل چچوری تارو میتنه؟!مارپیچی!درسته؟!خب!پس اول اومده اون تارهای اصلی رو تنیده!اسمشو میذاریم تارهای شعاعی یا بنایی!بعدش عنکبوت داره کدوم وری میره؟داره به جلو حرکت میکنه و تار میتنه!پس غدد تارساز یا تارتنش عقب بدنش هس!بازم میشه نکته کشیدش بیرون!اون تیکه عکسی که بزرگ شده از کدوم تاراس؟مارپیچی یا بنایی؟از تارای مارپیچی آوردتش بزرگش کرده!پس میتونیم بگیم که تارای مارپیچی اجسام مهره مانند دارن!پس اینا چسبناک و کشسانن!پس کدوما محکمن؟تارای بنایی!یکی دیگه هم هس!وقتی تار میادش بیرن از غددش پاهای عقبی هدایتش میکنن که چچوری بشه!یه چیز باحال!تو یکی از مستندا میدیدم که دوتا عنکبوت باهم رودرو شده بودن!!!بعدش راوی میگفش که هر کدومی که سرعت تنیدنش بیشتر باشه میتونه برنده بشه!یکیشون این قابلیتو داشت و کوچولو موچولو بودش!ولی اون یکی نیش داشتش!عاقا جنگ شدش!میگن فلفل نبین چه ریزه بشکن ببین چه میکشه!!!این کوچولو توی 4،3 ثانیه اون یکیو رو مثل وزیکول بسته بندیش کرد!!!تو کتاب هم گفته این کارو با سرعت بالا انجام میدن! -
امیر جواب همه تستا گزینه 3 \(\)
-
-
بررسی شکل صفحه 3 کتاب دوم:
خب دوستان عزیز!درمورد این شکل یه نکته هسش که باید خدمتتون عرض کنم!البته شکل سمت راستیه!میبینین که یه پلی مر کوتاه داره با یدونه مونومر سنتز آبدهی میده!مونومر هیدوکسیل و پلی مر کوتاه داره هیدروژن میده!وقتی اینا واکنش دادن یه پلی مر بلندتر ساخته میشه!خب!یه سوال!مجموع جرم مونومر با پلی مر کوتاه بیشتره یا جرم پلی مر بلندتر؟خب معلومه دیگ!جرم اون دوتا!چرا؟!چون یه عنصرشونو از دست دادن و آب تشکیل دادن!پس توی سنتز آبدهی مجموع جرم مونومرایی که دارن واکنش میدن از پلی مری که بعدا درست میکنن بیشتره! -
@Dr.Bernosi مجموع وزن مولکولی مونومرهایی هم ک از هیدرولیز اون پلی مر تو شکل سمت چپ حاصل میشه بیشتره ... درست برعکس همین قضیه ای ک گفتین ..
-
[0_1472061935746_Molcul-zisti-Fadakar-[www.konkur.in].pdf](در حال بارگذاری 100%)
-
لینک دانلودشو کپی کنین
-
-
بررسی قید های صفحه 4 کتاب دوم:
اول صفحه میبینیم که گفته مهم ترین مونوساکاریدای 6 کربنی....!پس به غیر از اینا هم هگزوز هسش!تو ادامش هم همینطور!پس نتیجه میگیریم که مونوساکاریدا قطعا بیشتر از 3 تا هگزوز و بیشتر از 2 تا پنتوز هستن!میایم پایین تر میبینیم گفته گلوکز و فروکتوز توی بسیاری از میوه های خوراکی هستن!اون خوارکیه مهمه ها!دوباره پایین تر نوشته مالتوز توی جوانه جو فراوان هسش!فراوان مهمه!توی سرتیتر اون طویل هم مهمه!تعریف پلی ساکارید هم مهمه!چند صد تا چن هزار!سلولای گیاهی همیشه برای آزاد کردن انرژی به گلوکز نیاز دارن!خب هر سلولی باید انرژی داشته باشه برا حیاتش!پس همه گیاهان توشون گلوکز هس!حتی مرده هاشون!تو دیوارشون گلوکز هس!بسیاری جانوران آمیلاز دارن!خب!منظور از بسیاری چیه اینجا؟!ینی گیاهخوارنو همه چیز خواران!سلولای جانوری گلوکز اضافیشونو به صورت گلیکوژن ذخیره میکنن!اضافیشونو ها!نه هر گلوکزی که بگیرن سریع به گلیکوژن تبدلیش میکنن!بعدش نوشته گلیکوژن توی بدن ما توی کبد و ماهیچه ها ذخیره میشه!پس تو جاندارای دیگه یجاهای دیگس!سلولز هم که بیشترین ترکیب آلی طبیعت هس!چند هزارتا از این سلولزا میشن فیبریل سلولزی!اون سایر مواد یعنی پلی ساکاریدای دیگه و پروتئین!اون بدون گوارش یافتن یعنی توسط سلولای ماها!دستگاه گوارش نمیتونه تجزیش کنه!ولی باکتریای تجزیه کننده سلولز میتونن!پایین تر نوشته روده ها!یعنی هم روده بزرگو باریک!غذای اصلی گاو یعنی گیاهخواران و نشخوار کنندگان و موریانه یعنی حشرات البته برخیشون گیاهه!که توی لوله گوارششون اون باکتریا هستن!البته!دقت داشته باشین!کتاب گفته میکروب!براتون شفاف سازی میکنم!اولا بدونین میکروب هر جاندار میکروسکوپیو میگیم میکروب!مثل ویروسا،باکتریا،قارچا!بعدش منظور از میکروبو بگم اینجا یعنی چی!توی لوله گوارش گاو و نشخوار کنندگان باکتریا وجود دارن!اما توی لوله گوارش موریانه و حشرات یه آغازی به اسم تاژکدار جانور مانند زندگی میکن!هردوتاشون میکروب هستن!از نوع مفیدش و هر دوتشونم سلولاز میسازن!و ژنشو دارن! -
چند نکته درباره صفحه 6و7 کتاب دوم:
اول از همه یه نگاه به تیتر صفحه 6 بندازین!ترکیبای متفاوتی توی گروه لیپیدا هستن!یعنی چی؟!کاری نداره که!مثلا فسفولیپید هستش که فسفات داره و بقیه ندارن(بر اساس کتابا)موما اسیدای چربشون خیلی درازه و یا کلسترول مثل بقیه نیسش و اسید چرب نداره!بیایم پایین تر!یکی از مهمترین وظایف چربیا،تازه اونایی که توی سلولن ذخیره چربی هستش!یه گرم چربی بیش از دو گرم چربی انرژی داره!اینو تو خیلی تستا دیدین!توی بسیاری از چربیا اسیدای چرب باهم فرق دارن!شکل بیشتر بدانیدو نگا کنین!یه اسید چرب اومده با گلیسرل سنتز آبدهی داده!خب اگه دی گلیسرید باشه میشه دوتا آب،مونوگلیسرید باشه میشه یدونه آب و تری گلیسرید باشه میشه 3 تا آب!اگه فسفولیپید هم باشه میشه 3 تا آب!بریم صفحه7!اول صفحه نوشته بیشتر چربیای جانوری سیر شده و جامدن!خب چربی یعنی تری گلیسرید!حواست باشه ها!بعدش که اینارو بخوری و بعدن که تو بدنت زیاد بشن و بافت چربی دیگه نتونه ذخیرشون کنه،اینا میان توی خون و توی دیواره رگا رسوب میکنن!بعدش فشاری که به رگا میادش توسط خون میره بالا!بعضی جاها هم دیگه یه روزنه هسش فقط برای عبور خون تو رگا!اینجاهاس که قلب هی زور میزنه که خون رد بشه،نمیتونه و زپرتی در اثر فشار زیاد بهش انفارکتوس میشه یا همون سکته قلبی!بیاین پایین تر!فسفولیپیدا اجزای اصلیه غشا هستن!نه اینکه فقط اینا باشن!بعدا میخونیم دربارش!تفاوت اینا با تری گلیسریدا فقط تو فسفاتشونه و خیلی بهم شبیهن!موما هم خیلی درازن!اینا یه ویژگیایی دارن که توی گیاها برای پوشش و محافظت عالین!اونم اینه که از چربیا آبگریزترن!ممکنه بگن لیپیدی از موم آبگریز تر است!این درسته!بسیاری از جونورا هم این مومو تولید میکنن!مث من!شما!زنبور عسل!گیاها!تو مجرای گوش یه غدد عرق تغییر شکل یافته هسش که نوعی ماده تولید میکنن که مثل مومه!بریم سراغ استروئیدا!اینا همشون مثل کلسترولن و کلسترول هم مثل ایناس!یعنی دوقولو هستن!اما همسان نه!!!کلسترول توی غشای ماها هسش!یعنی جونورا!بعدش این کلسترول ما توی کبد درست میشه!میادش توی خونو بقیه سلولا از خون میگیرنش!کلسترول هم قضیش مثل همون قضیه ای که اول صفحه گفتم هس!شکل کلسترول هم مهمه!ببینین اینی که میگم درسته یا نه!همه تری گیسریدا اسیدای چربشون مثل همه!؟یکم فک کنین!خب معلومه که نه!اولا تو شکل میبینی که غلطه!اما این جمله درسته!ممکن است در خون تری گلیسریدا اسیدای چربشون باهم شباهت داشته باشه!یعنی مثل هم باشه!اینا مهمه ها!بعدشم بیشترین لیپیدی که توی خون هسش همین تری گلیسریده ها!بعدشم توی شکل صفحه 6 یه نکته هسش!میگیم همه اسیدایی که توشون پیوند دوگانه یا سه کانه نباشه اسید چرب سیر شده!اینا مثل یه خط صافن و شکستگی اینا ندارن!ولی تو شکل میبینین که اولین کربن اسیدای چرب!همشونا!پیوند دوگانه دارن!پس این نتیجه رو میگیریم که توی اسیدای چربی که اسکلت کربنیشون پیوند دو یا سه گانه نداشته باشه رو میگیم اسید چرب سیر شده!وگرنه همشون دارن!یه سوال دیگه!اینو باید تصور کنینا!فک کنین یه 10 تا مونومر داریم!باهم سنتزآبدهی دادنو یه پلی مر کوچیک درست کردن!اگه بیایم بین مونومر اولی با دومی یه شکستگی ایجاد کنیم،شکستگی کل پلی مر زیاد میشه یا کم؟معلومه زیاد!حالا برعکس!بین دوتا مونومر آخری بیایم شکستگی درست کنیم!کل پلی مر خیلی کم شکسته میشه!شکلشو نگا کنین!بعدش هم اینکه هر چقد خمیدگی زیاد شده مولکول مایع تر و روون تر میشه!اینم از شکلش.
-
بررسی نکات صفحه 8:
عاقا همون تیترو نگا کنا اصن!خودش کلی نکتس!میگه پروتئینا توی ساختار سلول و کار سلولی نقس اساسی دارن!خب نکته اول!بجز پروتئینا مولکولای دیگه هم توی ساختار و کار سلول نقش دارن!ولی نقش اصلی واسه پروتئیناس!نکته دوم!توی ساختار مثل ریزلوله و ریز رشته!توی کار سلول مثل آنزیما!دوک تقسیم!بیاین پایین تر!نوشته هرکدوم از ماها ده ها هزار پروتئین داریم که هرکدومشون ساختار3D دارن!یعنی همه پروتئینا ساختار 3D دارن!کارشون هم ویژس!بعدش این خط خیلی مهمه ها!پروتئینا توی همه کارای سلولی نقش دارن!همه کارا!یه مثال!پروتئین ریبوزومی L10 توی هسته ساخته میشه!بعدش تو هستک اینو چنتا ماده دیگه باهم ریبوزومو درست میکنن!بعدش این ریبوزوم ما میادش تو سیتوپلاسمو خود پروتئینا رو میسازه!توی ساختار ریبوزوم rRNA هسش که پروتئین نیس!بیا خیلی پایین!نوشته پروتئینا با پیوند پپتیدی درست میشن!واحدای سازندشون آمینواسید هسش!تعریف پروتئین فوق العاده مهمه!میگه یه چنتایی آمینو اسید میان میریزن روهمو سنتزآبدهی میدنو یه پلی پپتید درست میشه!اینجا پروتئین نیسش هنوز!بعدش اگه این پلی پپتید بپیچه و یه شکل 3D و فضایی درست کنه میشه پروتئین!این نکته رو توی فصل هورمونا بهتون میگم که چرا انقد این مهمه!بعدش اون از چند عدد تا چند هزار هم مهمه!شکل بیشتر بدانیدو داشته باش!پیوند پپتیدی بین دوتا اتمه!کربن و نیتروژن!تو کتاب پروتئینا رو به 7 گروه تقسیم کرده!ولی خودمون میتونیم بیشترش بکنیم!!!از همه این نوع پروتئینا یه چنتا نکته میگم!درمورد پروتئینای ساختاری همشون!همشونا!نامحلولن!چون اگه محلول بودن دیگه نمیشدش ساختار که!درمورد میگلوبین بدونین پروتئین ذخیره ای نیسش!و انتقالیه!پروتئینای دفاعی توی فصل 1 سال سوم بررسی میکنم براتون!و درمورد پرتئینای نشانه ای هم بدونین اینا چندین نوع دارن!که تو کتاب دونوعش بررسی شده!انتقال دهنده های عصبی و هورمونا!از اینا انتقال دهنده های عصبی که اصن پروتئین نیسن!ولی از هورمونا پروتئیناش!خودشون که به دو دسته استروئیدی و آمینواسیدی تقسیم میشن!استروئیدیا که لیپیدن!از آمینو اسیدیا اونایی که پروتئین هستن!حالا میتونی نکته تعریف پروتئینو اینجا به کار ببری! -
بررسی صفحه 9 و 10 و11:
درمورد فعالیتا اولا بهتون بگم!خود این فعالیتا تست میاد ازشون!بدونین اینو!خب!نکات این فعالیت!نشاسته تقریبا توی آب نامحلوله!نه اینکه حل نشه!خیلی کم!توی سوال 3 داره یجورایی به پیش اشاره میکنه!کواسروات ها!آلبومینو اگه حرارت بدیم جامد میشه!اون نکته سوال آخرم گفتم دیگه!پروتئینای ساختاری نامحلولن!بریم سراغ متن!باز هم تیتر!مهمترین ابزار سلول آنزیماهستن!این آنزیما واکنش دهنده های زیستی هستن!خیلی از واکنشای توی سلولو انجام میدن!بدون آنزیم زندگی خر است!یه مثال آورده کتاب!کاتالاز!این آنزیم توی ریبوزومای شبکه آندوپلاسمی زبر ساخته میشه!توی لیزوزم هستش!و پراکسید هیدروژنو به آب و اکسیژن تبدیل میکنه!توی یه دیقه 6میلیون از اینا رو میترکونه!توی یه ثانیه 10هزارتاشو!بیا پایین تر!بازم تیتر!توی هر سلول ما هزاران آنزیم وجود داره!اومده آنزیما رو دسته بندی کرده!اونایی که تو سلول فعالیت میکننو میگیم درون سلولی و اونایی که بیرون از سلول رو میگیم برون سلولی!این آنزیمای درون سلولی توی ریبوزمای سیتوپلاسم ساخته میشن!اما برون سلولیا توی ریبوزومای شبکه آندوپلاسمی زبر!یه استثنا هستش!آنزیمای واکوئل و لیزوزوم توی ریبوزومای شبکه آندوپلاسمی زبر ساخته میشن!درصورتی که باید توی ریبوزومای توی سیتوپلاسم درست بشن!این آنزیمای درون سلولی تو کار آنزیمای برون سلولی نقش دارن!و به بیشتر واکنشای زیستی توی سلول سرعت میدن!دقت کنین انجامیش نمیدنا!بیاین پایین تر!ویژگیاشونو بررسی کرده!اولیش جنسشونه!بیشترشون پروتئینی هستن!rRNA از جنس ریبونوکلئیک اسیداس!همشون یدونه یا چنتا واکنش خاصو انجام میدن!یعنی اختصاصی عمل میکنن!دقت کنین که میتونن باهم چنتا واکنشو انجام بدن!مثلا آنزیم روبیسکو!دوتا کار انجام میده که تو پیش میخونین!سلول داره همش از اونا استفاده میکنه!و اینکه تغییر نمیکنن!ولی طی زمان از مقدارشون کم میشه و فرسوده میشن و سلول باید همش اینارو بسازه!اون قید دائما مهمه!به تغییرات دما و PH شدید هم حساسن!آنزیمایی که توی بیضه ها فعالن تو دما بالاتری نسبت به بقیه آنزیما فعالن!آنزیمای پپسین،رنین،تجزیه کننده آب و لیزوزیم هم توی محیط اسیدی فعالن!برعکس!آنزیمای پانکراسو روده توی محیط قلیایی!چچوری عمل میکنین این آنزیمای ما؟!!یه بخشیشون جایگاهی داره برای چسبیدن پیش ماده به اونجا که بهش میگن جایگاه فعال!بعد از اینکه متصل شدش پیش ماده آنزیم فعالیتشو شروع میکنه!یه چنتا عاملی که توی سسرعت کاراینا دخیلنو بگم!یکیش دما هس!یکی دیگه هم برخی مواد معدنی!اینا سرعتشو زیاد میکنن!ولی سما و حشره کشا و آرسنیک سرعتشو میارن پایین!دما رو هم خیلی زیاد ببریم بالا دیگه آنزیم صداش درمیادش!برخی از این سما موقتین!یعنی میچسبن به جایگاه فعال و بعدش میرن!برخیاشونم کلا جایگاه فعالو میپوکونن!!!این آنزیما رو میتونیم با یه روشایی از سلول بیاریمش بیرون و استفاده بکنیم!مثلا لیپاز ها و پروتئاز ها رو برای لباسشویی استفاده میکنن!یه اشانتیونم داره تازه!!!!آب گرم نمیخوادش!توی آب سرد فعالیتشونو انجام میدن!این دوتا توی برخی افراد آلرژی ایجاد میکنن!این یَک مثال از آنزیما توی خونه بودش!برای استفاده تو صنعت زحمت مکشین بالای صفحه 11 رو تماما حفظ میکنین!فقط چنتا نکته بگم کلی!آمیلاز ها و پروتئاز ها و لیپاز ها چندین نوع هستن!و آمیلازا نشاسته رو به قندای شیرین یعنی مالتوز و گلوکز تبدیل میکنن!فروکتوزو ....اینا نیستشا!سلولاز هم میادش پوسته های دانه ها رو خارج میکنه!این کار توی گیاه مثل ترشح هورمون ژیبرلین هسش!و اینکه از رنین هم برای پنیر سازی استفاده میشه! -
درود بر همکارای آینده!این درس پایه ای تموم شدش!بهتون پیشنهاد میکنم حتما برین تستاشو بزنین که براتون گذاشتم!پاسخ تشریحیشو هم حتما ببینین!امیدوارم در کنارهم به بهترین درصد برسیم