شیمی
-
سلام. چرا این جمله نادرسته؟
طبق فرمول فرمول گرما مقدار افزایش دما چهابرابر میشه نه خود دمامگه گرما مجموع انرژی جنبشی ذرات نیست؟ میانگین انرژی جنبشی میشه تعریف دما که اینجا برای میزان گرمی این لفظ رو به کار برده که غلط میشه ولی پاسخنامه درست درنظر گرفته.
به این توجه کن که گرما و انرژی گرمایی فرق میکنن
به مجموع انرژی جنبشی ذرات میگن انرژی گرمایی
ولی به انرژی که بین دو جسم جاری میشه به دلیل اختلاف دما میگن گرما
حالا اینجا گفته دما معیاری از میزان گرمی ماده
که خب در اصل یکمی مبهمه و جای غلط و ایراد گرفتن داره
تعریف علمی دما میشه طبق کتاب معیاری برای توصیف میانگین تندی و میانگین انرژی جنبشی ذره های سازنده مواد (صفحه ۵۵)
یه تعریف دیگه ام خود کتاب باز داد صفحه ۵۴
دما کمیتی که میزان گرمی و سردی مواد را نشان میدهد
ایراد این گزاره اینه که فقط اومده گرمی رو گفته باید سردی هم میگفت
پس مولف بنظر من یه اشتباه ریز کرده، توجه نکن و بگذر
متن کتاب منبع ماست و هر چی اون بگه همونه سر جلسه کنکور -
سلام. چرا این جمله نادرسته؟
طبق فرمول فرمول گرما مقدار افزایش دما چهابرابر میشه نه خود دمامگه گرما مجموع انرژی جنبشی ذرات نیست؟ میانگین انرژی جنبشی میشه تعریف دما که اینجا برای میزان گرمی این لفظ رو به کار برده که غلط میشه ولی پاسخنامه درست درنظر گرفته.
به این توجه کن که گرما و انرژی گرمایی فرق میکنن
به مجموع انرژی جنبشی ذرات میگن انرژی گرمایی
ولی به انرژی که بین دو جسم جاری میشه به دلیل اختلاف دما میگن گرما
حالا اینجا گفته دما معیاری از میزان گرمی ماده
که خب در اصل یکمی مبهمه و جای غلط و ایراد گرفتن داره
تعریف علمی دما میشه طبق کتاب معیاری برای توصیف میانگین تندی و میانگین انرژی جنبشی ذره های سازنده مواد (صفحه ۵۵)
یه تعریف دیگه ام خود کتاب باز داد صفحه ۵۴
دما کمیتی که میزان گرمی و سردی مواد را نشان میدهد
ایراد این گزاره اینه که فقط اومده گرمی رو گفته باید سردی هم میگفت
پس مولف بنظر من یه اشتباه ریز کرده، توجه نکن و بگذر
متن کتاب منبع ماست و هر چی اون بگه همونه سر جلسه کنکورAqua ببخشید من سوال اولی رو متوجه نشدم. یعنی عجیبه من اصلا توی این مبحث به مشکلی تا به حال برنخوردم ولی الان کاملا گیج شدم. مبهمه برام.
برای سوال دوم، بله شما کاملا درست میفرمایید ولی استادم داخل جزوه نوشته گرما همون انرژی گرمایی هست یعنی اینا رو معادل هم استفاده میکنه، الان من نمیدونم اینا با هم یکی ان یا نه؟
بعد اصلا تعریف همون انرژی گرمایی میشه مجموع انرژی جنبشی و مجموع تندی ذرات درصورتی که دما میشه میانگین این دوتا. یعنی همونطور که شما اشاره کردید سوال از ریشه مشکل داره. -
S.a.b.a
میزان گرمی » مجموع انرژی جنبشی ماده ( همون انرژی گرمایی ماده )
گرما » اشاره به گرمای یک ماده غلطه ولی توی تست گفته میزان گرمای ماده ک مشکلی نداره اینجاش
دما » میانگین انرژی جنبشی ذرات ماده ( اختلاف دما باعث میشه یه مقدار انرژی بین دو جسم جابجا بشه تا جفتشون دمای برابری بشن به اون مقدار انرژی ک به دلیل تفاوت در دما جاری شد میگن گرما )
حالا توی تست اومده گفته دما معیاری از انرژی گرمایی جسمه ک فرق دارن یکی میشه میانگین یکی میشه مجموع انرژی پس غلطه و اشتباه کرده -
S.a.b.a
میزان گرمی » مجموع انرژی جنبشی ماده ( همون انرژی گرمایی ماده )
گرما » اشاره به گرمای یک ماده غلطه ولی توی تست گفته میزان گرمای ماده ک مشکلی نداره اینجاش
دما » میانگین انرژی جنبشی ذرات ماده ( اختلاف دما باعث میشه یه مقدار انرژی بین دو جسم جابجا بشه تا جفتشون دمای برابری بشن به اون مقدار انرژی ک به دلیل تفاوت در دما جاری شد میگن گرما )
حالا توی تست اومده گفته دما معیاری از انرژی گرمایی جسمه ک فرق دارن یکی میشه میانگین یکی میشه مجموع انرژی پس غلطه و اشتباه کرده_ Reza _ کتاب گفته دما معیاری برای سنجش میزان سردی و گرمی اجسام هست.
اینجا گفته دما معیاری برای سنجش گرما هست و داخل پرانتز جلوی کلمه گرما از لفظ "میانگین" استفاده کرده که این خودش دلیل محکمی برای رد عبارت هست. برای گرما(انرژی گرمایی) باید از لفظ "مجموع" استفاده کنه. -
Aqua ببخشید من سوال اولی رو متوجه نشدم. یعنی عجیبه من اصلا توی این مبحث به مشکلی تا به حال برنخوردم ولی الان کاملا گیج شدم. مبهمه برام.
برای سوال دوم، بله شما کاملا درست میفرمایید ولی استادم داخل جزوه نوشته گرما همون انرژی گرمایی هست یعنی اینا رو معادل هم استفاده میکنه، الان من نمیدونم اینا با هم یکی ان یا نه؟
بعد اصلا تعریف همون انرژی گرمایی میشه مجموع انرژی جنبشی و مجموع تندی ذرات درصورتی که دما میشه میانگین این دوتا. یعنی همونطور که شما اشاره کردید سوال از ریشه مشکل داره.S.a.b.a تو فرمول دلتا تتا هست دیگه یعنی افزایش دما
بیا یه مثال بزنیم
دمای اولیه جسم مثلا ۱۵ درجه هست
ده گرم گردو دو برابرش میکنه دماشو یعنی افزایش دما ۱۵ درجه ست
حالا بیست گرم گردو میاد مقدار افزایش دما رو دوبرابر میکنه یعنی مقدار افزایش دما میشه سی درجه
خب ۱۵+ 30 میشه چهل پنج
اینجا دمای ثانویه ما چهار برابر شده ؟ خیر صرفا مقدار افزایش دما بخاطر افزایش جرم دو برابر شده.برای سوال دوم، بله شما کاملا درست میفرمایید ولی استادم داخل جزوه نوشته گرما همون انرژی گرمایی هست یعنی اینا رو معادل هم استفاده میکنه، الان من نمیدونم اینا با هم یکی ان یا نه؟
بعد اصلا تعریف همون انرژی گرمایی میشه مجموع انرژی جنبشی و مجموع تندی ذرات درصورتی که دما میشه میانگین این دوتا. یعنی همونطور که شما اشاره کردید سوال از ریشه مشکل داره.ببین رفرنس ما کتابه
ساده بگم
یه جسم انرژی گرمایی داره، وقتی پیش یه جسم دیگه دارای اختلاف دما میزاریم
میاد این انرژی گرمایی رو به شکل گرما منتقل میکنه
پس یکی نیستن اینا اصلا
رجوع کن به تعریف هر کدوم
این گزاره کلا مبهمه یعنی شبیه متن کتاب درسی هستا و عین اون نیست ناقصه همین یکم مبهمش کرده
توجه نکن بهش صرفا یه گزاره غیر استاندارده
البته خب پرانتز گفته میانگین درست گفتن
یکمی بد طرح کرده -
S.a.b.a تو فرمول دلتا تتا هست دیگه یعنی افزایش دما
بیا یه مثال بزنیم
دمای اولیه جسم مثلا ۱۵ درجه هست
ده گرم گردو دو برابرش میکنه دماشو یعنی افزایش دما ۱۵ درجه ست
حالا بیست گرم گردو میاد مقدار افزایش دما رو دوبرابر میکنه یعنی مقدار افزایش دما میشه سی درجه
خب ۱۵+ 30 میشه چهل پنج
اینجا دمای ثانویه ما چهار برابر شده ؟ خیر صرفا مقدار افزایش دما بخاطر افزایش جرم دو برابر شده.برای سوال دوم، بله شما کاملا درست میفرمایید ولی استادم داخل جزوه نوشته گرما همون انرژی گرمایی هست یعنی اینا رو معادل هم استفاده میکنه، الان من نمیدونم اینا با هم یکی ان یا نه؟
بعد اصلا تعریف همون انرژی گرمایی میشه مجموع انرژی جنبشی و مجموع تندی ذرات درصورتی که دما میشه میانگین این دوتا. یعنی همونطور که شما اشاره کردید سوال از ریشه مشکل داره.ببین رفرنس ما کتابه
ساده بگم
یه جسم انرژی گرمایی داره، وقتی پیش یه جسم دیگه دارای اختلاف دما میزاریم
میاد این انرژی گرمایی رو به شکل گرما منتقل میکنه
پس یکی نیستن اینا اصلا
رجوع کن به تعریف هر کدوم
این گزاره کلا مبهمه یعنی شبیه متن کتاب درسی هستا و عین اون نیست ناقصه همین یکم مبهمش کرده
توجه نکن بهش صرفا یه گزاره غیر استاندارده
البته خب پرانتز گفته میانگین درست گفتن
یکمی بد طرح کرده -
_ Reza _ پاسخنامه رو چک کردم، ناقصه
اصلا توی یک باغ دیگه هست. برای همین نمیدونم این عبارت از لحاظ طراح محترمممم درست بوده یا غلط. -
S.a.b.a این فصلو خودم یسال بیشتره مرور نکردم صرفا چیزی ک یادم بود گفتم متن کتاب دقیق یادم نیست ولی بقول مهدی هرچی ابهام داره بپر برو مهم اینه مفهوم رو بلدی تست کنکورشم همینه
-
_ Reza _ بله همین کار رو میکنم. ممنونم.
یک سوال خارج از شیمی داشتم. شما زیست بلد هستید؟ من یک سوال داشتم که برام ابهام داره. اگر رشتتون با تجربی مرتبط هست ممنون میشم کمکم کنید. -
_ Reza _ یعنی مثلا در انسان برای خانم ها مشابه ولی برای آقایان غیر همتا هستن. همین؟ یعنی موجودات یک گونه رو داره با هم مقایسه میکنه نه مثلا موجودات دو تا گونه مختلف. درسته؟