سوال اثر نیروی کولنی
-
سلامم میشه لطفا اینو توضیح بدید
دو کره کوچک با بار الکتریکی مثبت با مقادیرq1و q2 در فاصله r از هم ثابت شده اند و یکدیگر را با نیرویی به بزرگی f1 می رانند
اگر 50 درصد از بار q1 را برداریم و به با q2 اضافه کنیم در همان فاصله مقدرا نیرویی که دو ذره به یکدیگر وارد میکنند f2می شود در چه حالتی f1<f2 است؟
(کنار بار ها و نیرو ها اندیس هست نه ضریب) -
سلامم میشه لطفا اینو توضیح بدید
دو کره کوچک با بار الکتریکی مثبت با مقادیرq1و q2 در فاصله r از هم ثابت شده اند و یکدیگر را با نیرویی به بزرگی f1 می رانند
اگر 50 درصد از بار q1 را برداریم و به با q2 اضافه کنیم در همان فاصله مقدرا نیرویی که دو ذره به یکدیگر وارد میکنند f2می شود در چه حالتی f1<f2 است؟
(کنار بار ها و نیرو ها اندیس هست نه ضریب)aydah
سلام وقتت بخیر
با اینکه خیلی وقته درس نخوندم ولی خواستم ب سوالت جواب بدم اگر اشتباه نکنم این سوال رو نمیتونی بگی دقیقا نیرو در حالت دوم زیاد تره یا کمتره
مثلا اگه گفته بود که بار اولیه دو کره برابر هست میشد یکاری کرد ولی اینجوری نمیشه
ی سری محاسبات هم انجام دادم برات میفرستم
باز ممکنه اشتباه کرده باشم و این استدلال من بود

-
aydah
سلام وقتت بخیر
با اینکه خیلی وقته درس نخوندم ولی خواستم ب سوالت جواب بدم اگر اشتباه نکنم این سوال رو نمیتونی بگی دقیقا نیرو در حالت دوم زیاد تره یا کمتره
مثلا اگه گفته بود که بار اولیه دو کره برابر هست میشد یکاری کرد ولی اینجوری نمیشه
ی سری محاسبات هم انجام دادم برات میفرستم
باز ممکنه اشتباه کرده باشم و این استدلال من بود

سلام، میتونید مشخص کنید.
همین روابط که نوشتید درست هستن فقط استدلال آخرتون ایراد داره.
f2>f1 یعنی f2/f1>1 (چون میدونید هر دو + هستن).
شما نسبت f2/f1 رو حساب کردید.
کافیه بزرگ تر از 1 قرار بدید بعدش میرسید به q1>2q2 که پاسخ سوال هست. -
سلام، میتونید مشخص کنید.
کافیه بزرگ تر از 1 قرار بدید بعدش میرسید به q1>2q2 که پاسخ سوال هست.outsider
عه چقد جالب خیلی ممنون
-
سلام، میتونید مشخص کنید.
کافیه بزرگ تر از 1 قرار بدید بعدش میرسید به q1>2q2 که پاسخ سوال هست.outsider
فقط ی سوال اینکه هر دو مثبتن اوکی ولی چجوری فهمیدین نسبتشون بیشتر از یک هست رو یکم توضیح میدین لطفا -
outsider
فقط ی سوال اینکه هر دو مثبتن اوکی ولی چجوری فهمیدین نسبتشون بیشتر از یک هست رو یکم توضیح میدین لطفاخود سوال اون شرط رو گذاشته که f2>f1
میدونید f1 و f2 صفر نیستن(چون بار هیچ کره ای 0 نیست و هر دو بار + دارن پس نیرو 0 نیست)
میشه هر دو طرف رو بر یک عدد مثبت تقسیم کنین(بر منفی هم میشه تقسیم کرد اما نامساوی چپه میشه.)
خب دو طرف رو بر f1 که ناصفر هست تقسیم کنیم میدونیم عدد مثبتی هم هست پس نامساوی تغییری نمیکنه:
f2/f1>f1/f1
f2/f1>1
و شما نسبت رو حساب کرده بودین ... -
خود سوال اون شرط رو گذاشته که f2>f1
میدونید f1 و f2 صفر نیستن(چون بار هیچ کره ای 0 نیست و هر دو بار + دارن پس نیرو 0 نیست)
میشه هر دو طرف رو بر یک عدد مثبت تقسیم کنین(بر منفی هم میشه تقسیم کرد اما نامساوی چپه میشه.)
خب دو طرف رو بر f1 که ناصفر هست تقسیم کنیم میدونیم عدد مثبتی هم هست پس نامساوی تغییری نمیکنه:
f2/f1>f1/f1
f2/f1>1
و شما نسبت رو حساب کرده بودین ...outsider
آها متوجه شدم خیلی ممنون
من آخر سوال رو خوب نخونده بودم