b9034647-ef65-40a8-b73c-67439f911493-image.png
f9d0b2d0-ef62-48ac-a8c0-68b1d8cc70ac-image.png
3b695d9f-eda5-4059-b526-e397be8c9ec6-image.png
درود بر شما ، امیدوارم زنده و پاینده باشید...
ایشون Zirconium هستن همون زیرکـونیم معروف که در واقع این نام از زبان فارسی گرفته شده
نام این عنصر "زرگـــون" بوده به معنی "مانند طلا" که وقتی وارد زبان های بیگانه میشه تبدیل میشه به زَرکـُن به صورت نام زیــرکـونیم در چهلمین خانه جدول تناوبی جای میگیرد.
تلفظ :
Your browser does not support the audio element.
تا عنصر بعدی بدرود 🙂
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
@ریاضیا
سوال تخصصی از انرژی پیوند
-
دوستان عزیز سلام،
همه میدونیم که انرژی پیوند دوگانه کربن به کربن، قوی تر از انرژی یگانه کربن به کربن هست.
چیزی که همه ما نمیدونیم، انرژی متوسط پیوند یگانه در پیوندهای دوگانه یا سه گانه کربن به کربن هست.
مثالی که میزنم روتوجه کنید.
فرضا اگر انرژی پیوند کربن یه گانه کربن 200 واحد باشه، انرژی پیوند کربن دوگانه کربن حتما بیشتر هست، ولی 400 واحد (یعنی دو برابر) نیست.
دلیل این موضوع در حیطه شیمی معدنی عمومی خیلی موضوع ساده ای هست و مربوط به اوربیتال های ترکیبی هستش که تو کتاب نیست.
سوال اصلی من با توجه به این مقدمه اینه:
وقتی سوالی میپرسه انرژی متوسط پیوند کربن-کربن در اتان بیشتره یا اتن؟ آیا منظورش انرژی پیوند بر حسب هر پیوند کوالانسی هست یا نه، انرژی کل دو پیوند کوالانسی موجود در اتن یکجا؟ -
VictorKeke تا جایی که من میدونم پیوند دوگانه و سه گانه نوعی پیوند کووالانسی معمولی و یک پیوند کووالانسی محسوب میشن :|
-
ExOrt
خب اصولا زمان ما اینطوری نبود، وقتی انرژی متوسط پیوند کربن-کربن پرسیده میشد یه کارای دیگه میکردیم. باز یادم نیست بحث دبیرستانی برای هشت نه سال پیشه، ولی چیزی که تو شیمی دانشگاهی هست مطلبیه که گفتم، بازم بنا بر ظاهر تستایی که بررسی کردم انگار چشممون رو روی این مطلب میبندیم و وقتی میگه انرژی متوسط پیوند، سه گانه رو بیشتر از دوگانه و دوگانه رو بیشتر از یگانه در نظر میگیریم.
هرچند از لحاظ جمله بندی وقتی انرژی متوسط کربن-کربن استفاده میکنن باید تقسیم بر دو یا سه بشه، ولی خب به هر حال