7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
همایش زیست شناسی پوریا رحیمی اردوی مطالعاتی آموزشی فرات ( 94-95) | آلاء
-
خیلی خوش حال شدم که استاد بزرگوار زیست پیش تدریس کردن دوسوال دارم اینکه فصل های که توی 95 تدریس کردن دوباره از روی کتاب تدریس می کند یانه 2) بعد کل کتاب تدریس می کند............. چون وقتی استاد از روی کتاب درس میدن خیلی بهتر یاد میگرم کلا با تدریس ایشون عاشق زیست شدم
-
mohamad_m7 من هم باشم موافق هستم
-
جلسه 68
زمان : 23:58 دقیقه
تنظیم محیط داخلی و دفع مواد زائد
ادامه توضیحات ساختار کلیه، نفرون ؛ باز جذب و ترشح
همه ی مویرگ های بدن به جز مویرگ های کلیه در روز بیست لیتر مایع بین سلولی تراوش میکنند. (حدود 90 درصد)
و هفده لیتر به مویرگ ها بازگردانده میشود. سه لیتر در فضای میان بافتی باقی می ماند که اگر اختلاف ایجاد شود، موجب بیماری خیز یا ادم میشود. (فصل شش زیست دوم)
در انسان کل پلاسمای خون در حدود 3لیتر است ، حجم ماده تراوش شده به درون کپسول های بومن در هر شبانه روز تقریبا به 180 لیتر می رسد.یعنی شصت بار در روز تراوش انجام می شود (باز جذب 99 درصدی دارد، یک درصد در نفرون دفع میشود)
باز جذب به دو صورت انجام میشود : فعال،با مصرف ATP
غیر فعال، بدون مصرف ATP
باز جذب در *نفرون از لوله پیچ خورده نزدیک، لوله هنله و لوله پیچ خورده دور انجام میشود.از نفرون خون را به شبکه دوم مویرگی می برد.- در مجاری جمع کننده ادرار هم باز جذب انجام میشود اما جزوی از نفرون نیست.
توضیحات شکل 5_7 خیلی مهم!
در لوله پیچ خورده نزدیک هم باز جذب فعال(گلوکز ،آمینو اسید، NaCl). و هم غیر فعال(–H2O,HCO3) وجود دارد.
لوله هنله دو بخش دارد : نزولی، صعودی
لوله هنله در بخش نزولی باریک میشود و در بخش صعودی در محل پایین تر قطور می شود.
اگر آب از نفرون به شبکه دوم مویرگی باز جذب شود، غلظت مواد موجود در نفرون بیشتر می شود.برای این که غلظت به هم نخورد، در بخش نازک صعودی لوله هنله NaCl به صورت غیر فعال باز جذب میشود.
H2O در بخش نازک نزولی هنله باز جذب میشود. وقتی باز جذب میشود مواد موجود در نفرون غلیظ میشود، باید تعادل به وجود آید ،پس در ادامه هم NaCl به صورت فعال باز جذب میشود.
-HCO3 و NaCl هم باز جذب غیر فعال (در لوله پیچ خورده نزدیک) و هم باز جذب فعال (در لوله پیچ خورده دور) دارد.
آب و اوره کاملا به صورت غیر فعال باز جذب می شود.
آب در بخش نازک نزولی هنله به صورت غیر فعال باز جذب می شود.
در شکل، شبکه دوم مویرگی به هم می پیوندد ، سیاهرگ های کوچک را می سازند ، سیاهرگ های کوچک به همدیگر متصل می شوند و سیاهرگ کلیه را می سازند ، این سیاهرگ از کلیه خارج میشود ،و به سیاهرگ های بقیه اندام ها متصل میشود ، بعد بزرگ سیاهرگ زبرین که زبرین هم به سمت قلب ، به دهلیز راست میریزد که خون تیره (O2 کم است چون مصرف شده) و مواد دفعی کمی دارد.
بازجذب از لوله جمع کننده ادرار به مایع میان بافتی ادامه دارد. که در شکل، اوره و آب در یک کادر قرار دارد، بخش کمی از اوره باز جذب می شود و به فضای میان بافتی می رود،(اوره باید کمی در بدن باشد تا بتواند سیکل دفع مواد را دوباره به گردش در بیاورد.اگر اوره نباشد ممکن است دفع مواد کند تر انجام گیرد.
ترشح : موادی که ترشح دارند مقدار دفعشان بیشتر از مقدار تراوش آن هاست.یعنی موادی که باید به مقدار خلی زیاد دفع شوند علاوه بر تراوش ، به مقدار بیشتر نیز ترشح میشوند.
در لوله پیچ خورده نزدیک بعضی سم ها و یون هیدروژن ،و در لوله پیچ خورده دور بعضی از داروها ،یون هیدروژن و سموم ترشح می شود.
ترشح : یون ها ،مثل یون پتاسیم، هیدروژن،سدیم،و کلر
بعضی از سموم مانند سیانید،آرسنیک، حشره کش ها،سم باکتری ها
مثلا ، کلستریدیوم بوتولینم -باکتری ای که ایجاد بیماری بوتولیسم میکند_
کورینه باکتریوم دیفتریا که عامل بیماری دیفتری است، این باکتری در گلو رشد میکند ولی سمش روی اعصاب ،قلب کبد و کلیه اثر میگذارد.
در ادامه تشکیل ادرار : ادرار از لوله های جمع کننده ادرار به لگنچه ریخته میشود.ادرار از لگنچه وارد میزنای میشود ،سپس وارد مثانه و از طریق میزراه دفع می شود
نکات :
** تراوش فقط در کپسول بومن انجام میشود.
در پیچ خورده نزدیک بازجذب انجام میشود .(NaCl,گلوکز، آمینو اسید به صورت فعال ، آب ،-HCO3, به صورت غیر فعال باز جذب میشود.لوله پیچ خورده نزدیک ترشح هم دارد.
بخش نازک نزولی هنله : باز جذب اب(همیشه غیر فعال)
بخش نازک صعودی هنله : باز جذب غیرفعال NaCl
بخش قطور صعودی لوله هنله ،NaCl بازجذب فعال
**در لوله پیچ خورده دور NaCl باز جذب فعال
تمام باز جذب های لوله پیچ خورده دور فعال است)
- در مجاری جمع کننده ادرار هم باز جذب انجام میشود اما جزوی از نفرون نیست.
-
جلسه 70
زمان : 19:23
فصل 1 پیش دانشگاهی پروتئین سازی
الف )توضیحات مربوط به بیماری آلکاپتونوریا و نامگذاری این بیماری
1- بیماری اوتوزومی مغلوب ( فصل8سوم)
2- این بیماری بعلت وجود آلکاپتون در ادرار میباشد
3- ادرار افراد مبتلا در مجاورت فقط فقط فقط هوا به رنگ سیاه دیده میشود
ب) توضیحات مربوط به کپک نوروسپوراکراسا و پایه گذاری نظریه یک ژن یک آنزیم توسط گرو
1- کپک نوروسپوراکراسا : هتروتروف , جزء آسکومیست ها : 1-تک سلولی 2- پرسلولی
مطابق با صفحه ی 5 کتاب درسی
http://sanatisharif.ir/Sanati-Sharif-Video/15/19/5369 -
توروخدا به زیست بیشتر اهمیت بدید .
برای همه ی درسا حداقل یک کلاس کامل ( فیزیک شیمی دیف عربی .....) هست بجز زیست
مرسی از آلا و استاد رحیمی گل -
mohamad_m7 در همایش زیست شناسی پوریا رحیمی اردوی مطالعاتی آموزشی فرات ( 94-95) | آلاء گفته است:
توروخدا به زیست بیشتر اهمیت بدید .
برای همه ی درسا حداقل یک کلاس کامل ( فیزیک شیمی دیف عربی .....) هست بجز زیست
مرسی از آلا و استاد رحیمی گلبرای زیست هم کلاس آقای پازوکی کامله ( از 30 فصل کلا 4 یا 5 فصل رو نداره )
-
سلام و خسته نباشید به دوستان و دکترمون اقای رحیمی گل مرررسی دستت درد نکنه که نظرات ما رو گوش میدی.عالیه ک فصل 1 پیش رو الان میگی .مچکریییییییییییییییم.
-
sohrab
ریز مباحث زیست استاد رحیمی
فصل اول پیش دانشگاهی پروتءین سازی فصل مهم و خیلی سوال کنکوری نداره ولی ترکیبیاش زیاده
در این جلسه در مورد بیماری آلکاپتونوریا(اتوزومی مغلوب) در واقع آلکاپتون+وریا یعنی وجود ماده ای بنام آلکاپتون یا همان هموجنتیسیک اسید در ادرار افراد مبتلا ب ان
و انواع کروموزوم اینک دو نوع اند کروموزوم جنسی و کروموزوم اتوزومی
علت بیماری آلکاپتونوریا
حرف های آرچیلد و گرو در سال 1909
و در اخر کارهای اولیه بیدل و تیتوم در سال 1940
http://sanatisharif.ir/Sanati-Sharif-Video/15/19/5369ارسالی از تلگرام
ممنونم ازشون