کانال های نشتی
-
اقای موقاری،سلام و خسته نباشید ... بعضی از معلم های موسسه ای که من کلاس زیست میرم اعتقاد دارن کانال نشتی یک نوع هست یعنی پتاسیم و سدیم در یک کانال رفت و امد میکنند یعنی هرکانال مخصوص یک یون نیست ..اما شما نظرتون اینه که اختصاصی هستند.. معلم من اعتفاد داره تو کتاب های مرجع و معروف ک اسمشو فراموش کردم این موضوع ذکر شده .. دچار سردرگمی شدم.. لطفا جواب بدید سوالم رو ..ممنونم از تدریس خوبتون🌼🌼🌻🌻
-
-
ببین یه تقسیم بندی میکنم تموم شه اصلا این کانال و..
پروتئین های غشایی میشن 2نوع
1.سطحی:یادرسطح داخلی غشا یا سطح خارجیش
2.سراسری:ایناسرتاسر عرض غشا رو طی کردن وشامل 3بخش هستن
الف)درتماس با سیتوپلاسم سلول ب)سراسر عرض غشا(درتماس با غشا) ج)درتماس با مایع بین سولی یاهمون فضای بین سلولی
سراسری ها2نوع هستن:1.کانالی(همیشه انتشارتسهیل شده) 2.پمپ(همیشه انتقال فعال)مثال پمپ سدیم پتاسیم یا پمپ کلسیم
حالا کانلی ها میشن 2نوع:الف)فاقد دریچه(نشتی) کانل نشتی سدیمی+کانال نشتی پتاسیمی(هرکدوم اختصاصی هستن شایدگفته معلمتون درست باشه ولی ازما درحدکتاب میپرسن)
ب)دریچه دار:خوددریچه دارهابازم2نوع هستن الف)وابسته به ولتاژ((مثل دریچه دارسدیمی وپتاسیمی که اختصاصی هستن))
ب)وابسته به موادشیمیایی((گیرنده هایی که درحضورپیک های شیمیایی دریچه شون بازمیشه مثلا کانلهای دریچه داری که طی انتقال پیام بانشستن ناقل که نوعی پیکه بازمیشن)
اینارو اینجوری گفتم ولی اگه نموداری کنی خیلی کوتاه تر وشیک تر میشه مثال هارو هم یادت نره -
ببین یه تقسیم بندی میکنم تموم شه اصلا این کانال و..
پروتئین های غشایی میشن 2نوع
1.سطحی:یادرسطح داخلی غشا یا سطح خارجیش
2.سراسری:ایناسرتاسر عرض غشا رو طی کردن وشامل 3بخش هستن
الف)درتماس با سیتوپلاسم سلول ب)سراسر عرض غشا(درتماس با غشا) ج)درتماس با مایع بین سولی یاهمون فضای بین سلولی
سراسری ها2نوع هستن:1.کانالی(همیشه انتشارتسهیل شده) 2.پمپ(همیشه انتقال فعال)مثال پمپ سدیم پتاسیم یا پمپ کلسیم
حالا کانلی ها میشن 2نوع:الف)فاقد دریچه(نشتی) کانل نشتی سدیمی+کانال نشتی پتاسیمی(هرکدوم اختصاصی هستن شایدگفته معلمتون درست باشه ولی ازما درحدکتاب میپرسن)
ب)دریچه دار:خوددریچه دارهابازم2نوع هستن الف)وابسته به ولتاژ((مثل دریچه دارسدیمی وپتاسیمی که اختصاصی هستن))
ب)وابسته به موادشیمیایی((گیرنده هایی که درحضورپیک های شیمیایی دریچه شون بازمیشه مثلا کانلهای دریچه داری که طی انتقال پیام بانشستن ناقل که نوعی پیکه بازمیشن)
اینارو اینجوری گفتم ولی اگه نموداری کنی خیلی کوتاه تر وشیک تر میشه مثال هارو هم یادت نره