مباحث مشترک کنکور نظام قدیم و جدید ( مهم ترین تاپیک کنکور 98 )
-
بله گفتم اول باید درسا رو کامل تموم کنیم
بعد حواسمون به مطالب مشترک بیشتر باشهسازمان سنجش نگفته که همه سوالا از مطالب مشترکه
گفته تا اونجایی ممکنه سوال مشترک طرح می کنهyasamanbanu سازمان سنجش
گفته تا اونجایی ممکنه سوال مشترک طرح می کنهکجا اعلام کرده منکه ندیدم اینو گفته باشه تا اونجایی که ممکنه و... اگه با ادرسش قرار بدین خیلی بهتره
-
سلام و خسته نباشید ی سوال دارم تایپیک مربطشو پیدا نکردم بپرسم میتونم اینجا بپرسم؟
-
سلام و خسته نباشید ی سوال دارم تایپیک مربطشو پیدا نکردم بپرسم میتونم اینجا بپرسم؟
-
@هناس تو تودلی نمیشه درسیه
-
@هناس تو تودلی نمیشه درسیه
-
رشته ریاضی تو درس فیزیک بحث حرکت پرتابی خاصی داره؟ینی با حرکت پرتابی تجربی فرقی داره؟
-
رشته ریاضی تو درس فیزیک بحث حرکت پرتابی خاصی داره؟ینی با حرکت پرتابی تجربی فرقی داره؟
-
اوکی ممنون
-
بابا یا وقت می ذارید پست یکی رو می خونید درست بخونید یا نخونید وقت من رو نگیرید
چرا من هی باید یه حرف رو تکرار کنم؟همه، همه درساشونو کامل بخونن
بعد عید حواستون به مطالب مشترک بیشتر باشه که احتمال سوال اومدنش بیشترهاحتمال سوال اومدن بیشتره یعنی چی ؟
من برای بار اول از دکتر سبطی شنیدم این قضیه رو ، ویس گذاشته بودن کانالشون
اینم لینک خبر از باشگاه خبرنگاران جوان
https://www.yjc.ir/fa/news/6670207/چگونگی-برگزاری-کنکور-در-سال-۹۸-مشخص-شداینم لینک خبر خود سازمان سنجش ! ( مثلا رفته بودید نگاه کرده بودید ؟! )
http://sanjesh.org/FullStory.aspx?gid=1&id=5786
صحبت های دکتر اشکان هاشمی در این زمینه
http://uupload.ir/view/mftq_audio_2018-10-26_08-59-38.ogg/این تاپیکی که من زدم مخاطبش کسایی هستن که می خوان با تسلط کامل بشنین سر جلسه کنکور
کسایی که 100 درصد مطالب منابع نظام قدیم یا جدید رو مسلطن
و از اون مهم تر از قبل برخی سوالات رو می تونن حدس بزنن !من گفتم بشینید فقط مطالب مشترک رو بخونید؟
من گفتم برید مطالب مشترک رو از منابع نظام جدید بخونید؟!! می گید اهداف کتاباشون فرق می کنه!!! واقعا کهصحبت های دکتر اشکان هاشمی رو گوش کنید امیدوارم متوجه بشید
دیگه کسی اسپم نفرسته
هرکس مباحث مشترک پیدا کرد در هر درسی بذاره بقیه هم استفاده کنن
9 تا درس عمومی اختصاصی تجربی هست
من مطالب مشترک زیست دهم و یازدهم با نظام قدیم رو داشتم + یه چیزیایی در مورد آرایه و زبان فارسی می دونستم که گذاشتم همه ببینین
بچه های ریاضی و انسانی هم در درسایی که با تجربی مشترک هستن هم مطلب بذارن و هم استفاده کنن ؛ درسایی که مشترک نیستن رو هم اگه من دیدم از جایی پیدا کردم براشون میذارم خودشونم دیدن بذارن بچه ها استفاده کنن -
بابا یا وقت می ذارید پست یکی رو می خونید درست بخونید یا نخونید وقت من رو نگیرید
چرا من هی باید یه حرف رو تکرار کنم؟همه، همه درساشونو کامل بخونن
بعد عید حواستون به مطالب مشترک بیشتر باشه که احتمال سوال اومدنش بیشترهاحتمال سوال اومدن بیشتره یعنی چی ؟
من برای بار اول از دکتر سبطی شنیدم این قضیه رو ، ویس گذاشته بودن کانالشون
اینم لینک خبر از باشگاه خبرنگاران جوان
https://www.yjc.ir/fa/news/6670207/چگونگی-برگزاری-کنکور-در-سال-۹۸-مشخص-شداینم لینک خبر خود سازمان سنجش ! ( مثلا رفته بودید نگاه کرده بودید ؟! )
http://sanjesh.org/FullStory.aspx?gid=1&id=5786
صحبت های دکتر اشکان هاشمی در این زمینه
http://uupload.ir/view/mftq_audio_2018-10-26_08-59-38.ogg/این تاپیکی که من زدم مخاطبش کسایی هستن که می خوان با تسلط کامل بشنین سر جلسه کنکور
کسایی که 100 درصد مطالب منابع نظام قدیم یا جدید رو مسلطن
و از اون مهم تر از قبل برخی سوالات رو می تونن حدس بزنن !من گفتم بشینید فقط مطالب مشترک رو بخونید؟
من گفتم برید مطالب مشترک رو از منابع نظام جدید بخونید؟!! می گید اهداف کتاباشون فرق می کنه!!! واقعا کهصحبت های دکتر اشکان هاشمی رو گوش کنید امیدوارم متوجه بشید
دیگه کسی اسپم نفرسته
هرکس مباحث مشترک پیدا کرد در هر درسی بذاره بقیه هم استفاده کنن
9 تا درس عمومی اختصاصی تجربی هست
من مطالب مشترک زیست دهم و یازدهم با نظام قدیم رو داشتم + یه چیزیایی در مورد آرایه و زبان فارسی می دونستم که گذاشتم همه ببینین
بچه های ریاضی و انسانی هم در درسایی که با تجربی مشترک هستن هم مطلب بذارن و هم استفاده کنن ؛ درسایی که مشترک نیستن رو هم اگه من دیدم از جایی پیدا کردم براشون میذارم خودشونم دیدن بذارن بچه ها استفاده کننyasamanbanu میتونی فایل pdf کتابای نظام جدیدرو دانلود کنی خودت بررسی کنی این بهترین کاره
-
yasamanbanu میتونی فایل pdf کتابای نظام جدیدرو دانلود کنی خودت بررسی کنی این بهترین کاره
-
yasamanbanu میتونی فایل pdf کتابای نظام جدیدرو دانلود کنی خودت بررسی کنی این بهترین کاره
اولش همین تصمیم رو داشتم
ولی خیلی زمان می بره
الان دکتر اشکان هاشمی توی اون فایلی که گذاشتم اینجا مشخص کردن مباحث مشترک زیست دهم و یازدهم رو با زیست ما
همچین چیزی بهتره زمان از دست نمیدیم -
این از اولیش
مباحث مشترک زیست دهم و یازدهم با زیست نظام قدیم
http://uupload.ir/view/p7ji_mabahes.pdf/
منبع : کانال تلگرام دکتر اشکان هاشمی ( مولف الگو )
بچه ها لطفا هرچی گذاشتید با منبع بگید تا بشه بهش اعتماد کرد
yasamanbanu در مباحث مشترک کنکور نظام قدیم و جدید ( مهم ترین تاپیک کنکور 98 ) گفته است:
این از اولیش
مباحث مشترک زیست دهم و یازدهم با زیست نظام قدیم
http://uupload.ir/view/p7ji_mabahes.pdf/
منبع : کانال تلگرام دکتر اشکان هاشمی ( مولف الگو )
بچه ها لطفا هرچی گذاشتید با منبع بگید تا بشه بهش اعتماد کرد
up
-
در این مقاله از مقایسه فیزیک دهم و فیزیک ۲(دوم دبیرستان نظام قدیم) به تفکیک رشته های ریاضی-فیزیک و تجربی و فصل به فصل شروع میکنیم و در نهایت به جمع بندی در خصوص تغییرات کلی میرسیم.
در فصل ۱ کتاب فیزیک دهم نسبت به فصل ۱ کتاب فیزیک ۲ مباحثی مانند مدل سازی، تخمین، دقت و خطا و چند پیشوند یکای اندازهگیری اضافه شده است و مبحث چگالی به این فصل منتقل شده است. بزرگترین تغییر این فصل حذف شدن برآیند و تفاضل برداری است که البته به مرور داوطلبان آن را خواهند آموخت و این مبحث از مباحث پایه ای است و برای هر دانش آموز در هر سطحی لازم است.
فصل ۴ فیزیک ۲ نظام قدیم و فصل ۲ فیزیک دهم تقریباً مشترک هستند و تغییر چندانی نداشته اند در فصل ۳ فیزیک دهم نسبت به فصل ۵ فیزیک ۲ میتوان به حذف شدن اصل پاسکال و اضافه شده مباحثی مانند: نانو، اصل ارشمیدس، حرکت براونی و اصل مهم برنولی اشاره کرد.
فصل ۴ فیزیک دهم نسبت به فصل ۶ فیزیک ۲ مباحثی مانند: درجه فارنهایت و فرمول تبدیل درجه سلسیوس به فارنهایت تعریف مدل و قانون آووگادرو را اضافه تر دارد.
در کتاب فیزیک دهم رشته ریاضی فصل ۵ نسبت به فصل ۱ فیزیک ۳ (سوم دبیرستان) نظام قدیم فقط یخچال کارنو را اضافه تر دارد و سایر مباحث تقریباً مشترک هستند.
با توجه به تفاوت های که بین کتاب های درسی یازدهم و دوازدهم در دو رشته ریاضی و تجربی وجود دارد بهتر است دو رشته را جداگانه بررسی کنیم
ابتدا تفاوت فیزیک نظام قدیم و جدید را در کتاب یازدهم تجربی بررسی میکنیم:
در فصل ۱ نسبت به فصل مشابه کتاب نظام قدیم شاهد حذف مباحثی مانند حذف رابطه ی محاسبه ی چگالی سطحی بار و مانند رشته ریاضی شاهد حذف به هم بستن خازن ها هستیم.
در فصل ۲ نیز مانند کتاب ریاضی استاندارد های مهندسی سیم ها حذف شده است علاوه بر آن مبحث تغییر مقاومت با دما نیز حذف شده است.
فصل ۳ فیزیک یازدهم تجربی ترکیبی از فصل ۳ و ۴ فیزیک ۳ رشته تجربی (نظام قدیم) است. اما در این فصل شاهد حذف فرمول محاسبه میدان مغناطیسی در مرکز حلقه نیز هستیم. مانند رشته ریاضی در این فصل فرمول های میدان حاصل از سیم راست، نیروی وارد بر دو سیم حامل جریان و روابط لحظه ای کمیت ها حذف شده اند.
در فصل ۱ فیزیک دوازدهم ریاضی نسبت به فصل حرکت شناسی کتاب دوازدهم رشته ریاضی میتوان به منتقل شدن مفاهیم اولیه حرکت از فیزیک ۲ به این فصل همچنین حذف حرکت در صفحه و حرکت پرتابی اشاره کرد ؛از سقوط آزاد نیز فقط حرکت در راستای قائم بدون سرعت اولیه در کتاب درسی مطرح شده است.
فصل دینامیک شاهد تغییراتی مانند حذف شدن مباحث سطح شیب دار، شیب عرضی جاده و مسائل کار و انرژی در حرکت دایره ای هستیم.حال به بررسی تغییرات فیزیک نظام جدید رشته ریاضی میپردازیم:
در فصل ۱ فیزیک یازدهم شاهد انتقال مفاهیم اولیه الکتریسیته ساکن مثل بار،الکتروسکپ و… از فیزیک ۱ (اول دبیرستان)نظام قدیم به این فصل هستیم همچنین یکی از مهمترین تغییرات فیزیک نظام جدید یعنی حذف مبحث به هم بستن خازن ها را شاهد هستیم. (لازم به ذکر است که در آزمون سراسری سال ۹۸ نظام جدید احتمال طرح سوال از مبحث R/C وجود دارد که تا حدودی به مبحث حذف شده ارتباط دارد.)
در فصل ۲ کتاب فیزیک یازدهم ریاضی نسبت به فصل ۳ کتاب فیزیک ۳ شاهد اضافه شدن مبحث مقاومت های خاص و دیود ها هستیم همچنین مباحثی مانند استاندارد های مهندسی سیم ها و مدار های چند حلقه حذف شده است.(احتمال طرح سوال از مدار های چند حلقه در آزمون سراسری ۹۸ وجود دارد.)
در فصل مغناطیس تغییراتی مانند حذف فرمول محاسبه میدان حاصل از سیم راست و به تبع آن نحوه محاسبه نیروی وارد بر دو سیم حامل جریان حذف شده است.
در فصل القای الکترومغناطیس شاهد حذف رابطه القای متقابل هستیم؛ همچنین به علت این که دانش آموزان نظام جدید در مقطع دوازدهم با مشتق آشنا میشوند؛ مقادیر لحظه ای کمیت های این فصل حذف شده اند.در فصل ۳و۴ فیزیک ۱۲ ریاضی که مطالب فصل های ۳، ۴، ۵ و۶ فیزیک پیش دانشگاهی رشته ریاضی را شامل میشود میتوان به اثبات معادله مکان زمان نوسانگر با نسبت مثلثاتی کسینوس و حذف مباحث معادله سرعت و شتاب نوسانگر، تابع موج، آنتن، فرمول سرعت صوت در گازها، فرمول های انرژی و توان موج و فرمول های اثر دوپلر اشاره کرد؛ همچنین جدول کاربردها و نحوه تولید و آشکار سازی امواج الکترومغناطیس(که قبلاً منبع تست های آزمون سراسری بود) حذف شده و به صورت خیلی محدود تر بیان شده است. در فصل ۴ شاهد اضافه شدن مباحث قوانین شکست و بازتاب نور ، ضریب شکست، رابطه ی اسنل، پراش، پاشندگی، نور و تشدیدگر هلمهولتز هستیم.
در فصل آشنایی با فیزیک اتمی فقط شاهد حذف قسمت تابش گرمایی از کتاب نظام قدیم هستیم.
در فصل ۶ فیزیک دوازدهم رشته ریاضی قسمت رسانا ها و نیم رسانا ها حذف شده و همجوشی هسته ای به این فصل اضافه شده است.
در فصل حرکت شناسی کتاب دوازدهم تجربی نسبت به فصل مشابه شاهد حذف کامل سقوط آزاد و حرکت در صفحه هستیم همچنین به علت تدریس نشدن مشتق روابط لحظه ای به صورت مستقیم بیان نشده اند. همچنین در دینامیک میتوان دید که سطح شیب دار، شیب عرضی و حرکت دایره ای حذف شده اند.کمی بیشتر از تغییرات فیزیک نظام جدید رشته تجربی:
فصل ۳ فیزیک دوازدهم تجربی که شامل مباحث فصل های ۳، ۴، ۵ و۶ فیزیک پیش دانشگاهی رشته تجربی است تغییراتی مانند: حذف معادله ی سرعت و شتاب نوسانگر، تابع موج، فرمول انرژی و توان موج، سرعت صوت در گاز ها، لوله های صوتی و اضافه شدن مباحث قوانین شکست و بازتاب، ضریب شکست، پاشندگی نور و اثر دوپلر (بدون فرمول) را تجربه کرده است.
در فصل آشنایی با فیزیک اتمی و هسته ای که شامل مباحث فصل ۷و ۸ فیزیک پیش دانشگاهی تجربی است شاهد حذف مباحث پایستگی انرژی در فتوالکتریک، معادله فتوالکتریک، فرمول بسامد آستانه فتوالکترون ها و نظریه تابش هستیم.جمع بندی تغییرات فیزیک نظام جدید در یک کلام:
در کتاب درسی نظام جدید مباحثی اضافه شده اند اما حذف برخی مباحث تست خیز مانند:آینه ها و عدسی ها، اصل پاسکال، به هم بستن خازن ها، سقوط آزاد، تابع موج، فرمول های اثر دوپلر و … باعث شده اند که در مجموع بتوان سطح کتاب درسی نظام جدید را پایین تر و ساده تر از کتاب درسی نظام قدیم ارزیابی کرد.
منبع :
https://takraghamia.ir/تفاوت-فیزیک-نظام-قدیم-و-جدید/
https://takraghamia.ir/تغییرات-فیزیک-نظام-جدید/ -
فارسی :
زبان فارسی شون کمتر شده ( امیدوارم دکتر سبطی مباحث مشترک رو اعلام کنن ، ازشون درخواست کردم )
تاریخ ادبیاتشون خیلی کمتر شده ( تاریخ ادبیاتشون خیلی کمه در حد یکی دو صفحه ! گیر آوردم میذارم اینجا )املا و لغت و آرایه و قرابت سبک سوالات جوری هست که مباحث مشترک غیر مشترک اهمیتی نداره !
-
@_-abolfaz
سلام کلا رشته تجربی حرکت پرتابی نداره
-
ساختارهای شیمی مشترک هاشون چی هستن؟
@دانش-آموزان-آلاء @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا @دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا -
سلام
سازمان سنجش اعلام کرده سعی می کنه بیشتر سوالات از مباحث مشترک طرح بشه
برای مثال بچه های نظام قدیم توی زیست پیش برای هر یک از عناوین ویروس و باکتری ، آغازیان ، قارچ یک فصل مجزا دارن ولی کتابای بچه های نظام جدید تا اونجایی که من می دونم کمتر به این مطالب پرداخته
پس خیلی منطقیه که احتمال طرح سوال از این مطالب کمتره
نمی گم صفر ! می گم کمترهبنابراین هر کسی که یه دور درسا رو کامل تموم کرد باید در مروراش حواسش خیلی به مباحث مشترک باشه که احتمال طرح سوالش بیشتره
خب
باید مباحث مشترک دروس عمومی و اختصاصی شناسایی بشن
اما چجوری شو نمی دونم!
اگر منِ نظام قدیم خودم بشینم مطالب نظام جدید رو بعد عید بررسی کنم ، خیلی زمان از دست میدم... ( و همین طور نظام جدیدا )
یا باید دعا کنیم کتابی چیزی منتشر بشه در این زمینه ( که احتمالش کمه )
یا یه مشاوری پیدا بشه مطالب رو مشخص کنه
یا مثلا دبیر ریاضی بیاد مباحث ریاضی ها رو مشخص کنه دبیر زیست ، زیست رو و...
نمی دونم !فقط این تاپیک رو زدم که هر کس در هر درسی از مشاوری معلمی کتابی شنید و خوند که فلان مطالب مشترکه
اینجا بگه تا بقیه هم استفاده کننyasamanbanu تها راه درست اینه که سوالات شناسنامه دار از کنکور رای سال قبل داخل کتاب کار های نظام جدید رو خوند چون تنها چیز های مشترک بین دوتا نظامه و البته بررسی کنکور های 87 تا 97 که دیگه مخصوص هر دوتا نظامه