7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
سوال زیست سال سوم
-
1-در سلول پس سیناپسی ک قرار است مهار شود،ایا ناقل عصبی ترشح میشود؟؟یا ترشح میشود و ب گیرندش تو سلول پس سیناپسی میچسبه و باعث مهار میشه؟
2-کتاب گفته:[ماده خاکستری بیشتر محتوی جسم سلولی نورون هاست]..این قید (بیشتر) ینی اینکه اکسون و دندریت هم هستن؟؟؟؟اگه هستن کدوم اکسون و دندریت؟میلین داراشون یا بدون میلینش؟3-کتاب گفته که: [دستگاه عصبی محیطی شامل تعداد زیادی عصب است.هر عصب مجموعی از اکسون ها،دندریت ها،یا هر دوی انهاست.دور این اکسون ها و دندریت ها را غلافی از بافت پیوندی پوشانده است...]
این غلاف پیوندی میلینه؟؟؟؟؟ -
سلام
برای مهار شدن سلول پس سیناپسی از پایانه اکسون نورون پیش سیناپسی انتقال دهنده عصبی ازاد می شود و با اتصال به گیرنده سلول پس سیناپسی باعث مهار آن میشود مثلا در انعکاس زردپی زیر زانو نورون رابط با نورون حرکتی ماهیچه عقب ران سیناپس میدهند ک در این جا نورون حسی(نورون پیش سیناپسی) انتقال دهنده عصبی برای مهار نورون حرکتی ماهیچه عقب ران به فضای سیناپسی ازاد میکند و پس از اتصال انتقال دهنده عصبی ب گیرنده ش در نورون حرکتی عقب ران این نورون مهار می شود اما اگر بگویند سلول پس سیناپسی غیر فعال میشود در این جا دیگه انتقال دهنده عصبی ازاد نمیشه مثلا نورون حرکتی عقب ران با ماهیچه عقب ران سیناپس میدهند منتهی از نوع غیر فعال یعنی هیچ انتقال دهنده عصبی ازاد نمی شودپسسیناپس فعال کننده-->ازاد شدن انتقال دهنده عصبی و تغییر پتانسیل سلول پس سیناپسی
سیناپس مهارشونده-->ازادشدن انتقال دهنده عصبی و تغییر پتانسیل سلول پس سیناپسی
سیناپس غیرفعال-->انتقال دهنده عصبی ازاد نمی شود
-
pooker در مورد سوال سه غلاف پیوندی همون میلین نیست میدونیم میلین از جنس غشا ینی پروتیین و فسفولیپیده ولی غلاف پیوندی دارای مقادیر زیادی پروتیین کلاژن هست که یک نوع پروتیین ساختاری
ینی دور اکسون بلند نورون حرکتی و دندریت بلند نورون حسی غلاف میلینه بعد دوباره ی غلاف پیوندی مجموعه اونا رو پوشانده است -
در مورد سوال دومم کتاب گفته ماده خاکستری بیشترمحتوی جسم سلولی نورون هاست ما میدونیم نورون های رابط میلین ندارند پس توی ماده خاکستری علاوه بر جسم سلولی نورون ها تعدادی نورون رابط هم هست پس در ماده خاکستری علاوه بر جسم سلولی ،دندریت،اکسون هم داریم
-
راجه ب سوال سوم
غلاف میلیین هر تار رو احاطه کرده نه عصب
عصب با غلاف پیوندی رشته ای احاطه میشه..