7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
زیست دونی
-
1)ترشح هیستامین باعث گشادی رگ میشه و مواد راحت تر تبادل میشن.
از طرفی وقتی هیستامین ترشح میشه، خون زیادی تو رگا و مویرگا به محل میرن و مقدار اکسیژن و فشار اکسیژن بیشتری در رگا خواهیم داشت و در نتیجه اختلاف فشار اکسیژن بین خون و مایع بین سلولی زیاد میشه و سرعت انتشار اکسیژن میره بالا -
2)فک کنم مربوط به تنفسشون میشه. چون خوب نمیتونن تنفس رو انجام بدن و اکسیژن رو به مقدار معمولی دریافت کنن، کربن دی اکسید خونشون میره بالا و از اون طرف هم انیدراز کربنیک مقدار بیشتری H+ و همچنین یون بیکربنات تولید میکنه و در نتیجه کلیه ها مقدار زیادی از این یونا رو به ادرار میریزن.
فک نکنم ادرارشون اسیدی با قلیایی بشه تقریبا همون ph رو دارن و مقدار یونا عوض شده.
کسی نظر دیگه داشت بگه
@دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا -
3)سلولای پوششی کیسه ی هوایی سورفاکتانت ترشح میکنن که مژک و تاژک ندارن
-
4)همه ی ژنا توی همه ی سلولای هسته دار هستن.
-
5 رو نفهمیدم
6)زنش مژکای دستگاه تنفسی به سمت حلقه، هم مژکای مجاری بینی هم مژکای مجاری نای و نایژه و نایژکا -
7)تولید نابجا پادتنا باعث خودایمنی میشه مث MS.
توی MS پیام رسانی بین نورونا مختل میشه. ممکنه پیامای نورونای حرکتی مربوط به ماهیچه های اطراف نایژکا اختلال توشون ایجاد بشه و در نتیجه عملکردشونم درست نباشه. -
8)اساس رویان مهره داران یکیه. درسته. البته یادم نیست درست حسابی
-
9)2/3هوای جاری تو یه دم عادی وارد کیسه های هوایی میشن
-
@Amir-Bernousi داداش دستت نکنه که اینقدر با حوصله جواب دادی. امیدوارم که به هدف هات برسی فقط اون اخریه رو نفهمیدم . جای خاصی از کتاب بود؟ من کتابم نسبتا قدیمیه هر چقدر میگردم همچین چیزی پیدا نمیکنم. فقط یه توضیح مختصر داده در مورد هوای جاری و اینا و بس.
-
تجربی در زیست خوانی!! گفته است:
@Amir-Bernousi داداش دستت نکنه که اینقدر با حوصله جواب دادی. امیدوارم که به هدف هات برسی فقط اون اخریه رو نفهمیدم . جای خاصی از کتاب بود؟ من کتابم نسبتا قدیمیه هر چقدر میگردم همچین چیزی پیدا نمیکنم. فقط یه توضیح مختصر داده در مورد هوای جاری و اینا و بس.
هوای جاری هواییه که تو یه دم عادی وارد دستگاه تنفسی میشه و تو بازدم عادیم خارج میشه. حدودا 500 میلی لیتره. از این 50 میلی لیتر یه مقدار هوایی توی مجاری تنفسی باقی میمونه(1/3) ولی بقیه میرن تو ششا و تبادلشونو انجام میدن(2/3)
-
چهارمی هم راستش متوجه نشدم که چطوری از لنفوسیت تی برای بررسی ژنوم انیدراز کربنیک میشه استفاده کرد؟
سلول زیگوت، همه ی ژنا رو داره. پس وقتی میتوز انجام میده، همه ی سلولاشم مثل خودش همه ی ژنا رو دارن. لنفوسیت T هم همه ی ژنای زیگوت رو داره. ژن انیدراز کربنیک توی لنفوسیت T هست اما بیان نمیشه
-
@Amir-Bernousi در زیست خوانی!! گفته است:
چهارمی هم راستش متوجه نشدم که چطوری از لنفوسیت تی برای بررسی ژنوم انیدراز کربنیک میشه استفاده کرد؟
سلول زیگوت، همه ی ژنا رو داره. پس وقتی میتوز انجام میده، همه ی سلولاشم مثل خودش همه ی ژنا رو دارن. لنفوسیت T هم همه ی ژنای زیگوت رو داره. ژن انیدراز کربنیک توی لنفوسیت T هست اما بیان نمیشه
متوجه شدم ممنون. این واقعا یکم سخت بود استدلالش
-
درباره ی بدن انسان سالم و12ساله چند عبارت صحیح است؟
1)اولین چیزی که راحت ردش میکنه، تارچه هست. تار ماهیچه ای سلوله نه تارچه.
انتقال انقباض و حرکت به تارهای ماهیچه ای جلوتر، هم تو لوله ی گوارش(حرکات دودی)، هم تو دستگاه ادرار(حرکات دودی ماهیچه های میزنای) و همچنین تو قلب دیده میشه(انتقال انقباض به سلول های قلبی جلوتر.2)توی تکلم هم دستگاه تنفس نقش داره، هم دستگاه عصبی. اما چند مرکز عصبی توی ایجاد تکلم نقش دارن(مراکز عصبی).
بزاق سخن گفتن رو تسهیل میکنه.
بیشترین سلولای غدد بزاقی سلول های ترشح کننده ی موسین هستن.3)افزایش غیرعادی و مستمر متابولیسم، ینی افزایش میزان مصرف اکسیژن و افزایش میزان تولید کربن دی اکسید و افزایش گرما که همه ی اینا روی مویرگا و رگای اون ناحیه اثر میذارن و باعث میشن که مویرگا و رگای اطراف گشاد بشن. اگه به طور مستمر باشه این تغییر میتونه باعث اسیب مویرگای اون ناحیه بشه. اسیب و تخریب مویرگا یکی از عوامل ادم هست.
هرچند گشادی مویرگا میتونه باعث این بشه که منافذ مویرگا بزرگتر بشن و موادی مثل پروتئینا ازشون رد بشن. کمبود پروتئین خون هم یکی از عوامل ادم هست.4)آزاد سازی کلسیم به سیتوپلاسم سلولای ماهیچه ای باعث انقباض اون ماهیچه میشه. ماهیچه ی سه سر بازو وقتی منقبض میشه، ساعد میاد بالا و نزدیک بازو میشه و ماهیچه ی دو سر بازو استراحت میکنه تو این حالت.
زند زیرین یکی از استخوانای ساعده.با احتساب درستی و نادرستی موارد، دو مورد اخر درستن
-
کدام گزینه درمورد انسان صحیح نیست؟
1)در هیچکدام از مواد دفعی خروجی آن، نوکلئیک اسید دیده نمیشود.
2)تعداد رشته های سیتوپلاسمی پیرترین سلول دفاعی خارج از خون میتواند بیشتر از رشته های سیتوپلاسمی نورون حسی ماهیچه ی جلوی ران باشد.
3)در تزریق دوم یک واکسن به بدن انسان، ماکروفاژها میتوانند ایفای نقش کنند.
4)ترشح نابجای پادتن ها میتواند بر مراکز عصبی تکلم اثر بگذارد.
-
کدام گزینه درمورد انسان صحیح نیست؟
1)توی فصل ایمنی میخونیم که یکی از راهای مقابله با میکروبا، دفع میکروباس از طریق مدفوع و ادرار و همچنین میکروب زدایی از راه عطسه و سرفه. پس توی ادرار و مدفوع خروجی از بدن میتونیم میکروب رو مشاهده کنیم.
میکروبا نوکلئیک اسید دارن.2)پیرترین سلولای دفاعی یا ماکروفاژا هستن یا لنفوسیتای B. ماکروفاژا خارج از خون هستن.
ماکروفاژا با کمک رشته های سیتوپلاسمیشون میکروبا رو میگیرن. اگه به شکل ص 8 سال سوم یه نگاهی بندازین میفهمین تعداد این رشته های سیتوپلاسمی زیاده.
رشته های سیتوپلاسمی نورونای حسی(آکسون و دندریت) رو اگه به شکل ص 31 سوم نگاه کنین، میفهمین که کمتر از رشته های سیتوپلاسمی ماکروفاژاس.
پس ممکنه رشته های سیتوپلاسمی ماکروفاژا بیشتر از رشته های سیتوپلاسمی نورونا حسی باشه.3)در تزریق واکسن به بدن، ایمنی ایجاد میشه و سلولای خاطره و پلاسموسیت تولید میشن و پادتن علیه واکسن(میکروب کشته شده یا ضعیف شده یا سم خنثی شده) تولید میشه. توی این حالت پادتنا میتونن برن و آنتی ژنای میکروب رو غیرفعال کنن و بهش بچسبن. توی این حالت ماکروفاژا راحت تر میتونن میکروبا رو فاگوسیتوز کنن.
4)ترشح نابجای پادتنا میتونه عامل بیماری MS باشه. توی این بیماری غلاف میلین از بین میره.
یکی از عوارض این بیماری اختلال در تکلم هست.
در تکلم دستگاه تنفس و مراکز عصبی تکلم نقش دارن.گزینه 1 جوابه
-
در بزرگترین جانور، هر پروتئینی که .....
1)توانایی اثر بر میکروب ها را دارد، واحدهای سازنده اش بدون شک توسط ریبوزوم های شبکه ی آندوپلاسمی تولید شده اند.
2)از سلول های کبدی به خون وارد میشود، به تنهایی توانایی اثر بر سلول های هدف را دارد.
3)وارد بزرگترین سلول های دفاعی خارج از خون میشود، یک نوع آنزیم تمام RNAهای موردنیاز سنتزش را رونویسی کرده است.
4)در سلول های طحال قرار دارد، هنگام مبارزه ی بدن با عامل ذات الریه غیر فعال میشود.
-
حس خوبیه تستامو خودم جواب میدم :|
بزرگترین جانور واله که مهره داره و دفاع اختصاصی داره.
1)پروتئینایی که توی دفاع نقش دارن و رو میکروبا اثر میذازن :
لیزوزیم : دیواره ی باکتریا رو میترکونه!
موسین : میکروبا رو به دام میندازه(بعد از ترشح یکم اب جذب میکنه و میشه موکوز. موکوز چسبندس)
پروتئین مکمل : از سلولای پوششی روده(هم بزرگ هم باریک)، سلولای کبد و ماکروفاژا ترشح میشه و میاد توی خون و غشای میکروبا رو میکوپونه!
اینترفرون: از سلولای الوده به ویروس ترشح میشه و میره به سلولای دیگه اثر میذاره و اونا رو از همین ویروس(مقاومت کوتاه مدت در برابر بسیاری از ویروسا هم ایجاد میکنه) حفظ میکنه
پرفورین : توی ایمنی سلولی از سلولای T کشنده ترشح میشه و میزنه غشای میکروبو داغون میکنه!
انزیم های لیزوزومی : توی سلولای فاگوسیت میکروبا رو هضم میکنه!
فکر میکنم بازم باشه مثلا پپسینای معده ولی اگه استثنای مهمی بود بگین ممنون میشم : )
همه ی این پروتئینا توسط شبکه اندوپلاسمی سنتز میشه حتی لیزوزوم.2)پروتئینایی که تو کتاب از کبد وارد خون میشن یکیش مکمله یکیش اریتروپویتین.
اریتروپویتین یه هورمونه و وقتی که اکسیژن رسانی به بافتا کم بشه ترشح میشه(هم از کبد هم از کلیه) و میره روی مغز قرمز استخوونا اثر میکنه و گلبول سازی رو زیاد میکنه. پس به تنهایی اثر میذاره.
پروتئینای مکمل مجموعه ای از پروتئینای دفاعین که وقتی تو خون با یه میکروب برخورد میکنن، دست به دست هم میدن! و روی غشای میکروب حفره و سوراخ درست میکنن تا طرفو بکشن! پس به تنهایی نمیتونن اثر کنن.3)بزرگترین سلولای دفاعی خارج از خون ماکروفاژا هستن(80 میکرون قطر)
این سلولا کارای زیادی برعهده دارن. یکیش فاگوسیت میکروباس.
اولا میکروبا انواع مختلفی دارن، مثل ویروسا،باکتریا، آغازیان و قارچا. از این بین باکتریاRNA های پروتئیناشون توسط یه نوع آنزیم(RNAپلیمراز پروکاریوتی) رونویسی میشه. بقیه ی اونا، 3 نوع RNA پلیمراز رونویسی میشه.ویروسایی که باکتریا رو آلووده میکنن هم RNA مورد نیاز پروتئیناشون توسط یه آنزیم رونویسی میشه مثل باکتریوفاژا.
برای ساخت یه پروتئین 3 نوع RNA نیاز هست. mRNA برای انتقال رمز DNA به ریبوزوم، tRNA برای انتقال امینواسید به ریبوزوم و rRNA که توی ساختار ریبوزومه.
ماکروفاژا پادتن ها رو هم وارد خودشون میکنن.
4)وقتی که بدن با عوامل بیماری زا مبارزه میکنه، دماش تا چند درجه ممکنه زیاد بشه. اینو میگن تب.
اگه تب خیلی دمای بدن رو ببره بالا(از 41 رد بشه) میتونه کشنده باشه. چون بسیاری از انزیمای بدن توی دمای 45 درجه غیرفعال میشن.
طحال یه بخشی از دستگاه ایمنیه که توش لنف جریان داره.
عامل بیماری ذات الریه استرپتوکوکوس نومونیا(سویه ی کپسول دارش) هست.
-
کدام گزینه درمورد فردی که به لیپازها حساس است، صحیح نیست؟
1)در برخورد دوم بدن با لیپازها همانند تزریق دوم واکسن به بدن، فعالیت برخی از آنزیم های هسته ای سلول ها افزایش میابد.
2)درصورت ابتلا به مالاریا، فعالیت آنزیم های میتوکندری ائوزینوفیل ها همانند فعالیت آنزیم های لیزوزومی ماکروفاژها افزایش میابد.
3)ترشح بیش از حد کلسی تونین از سلول های غده ی بالای تیموس، میتواند مشکلاتی را در عمل انعقاد خون برخلاف پاسخ التهابی ایجاد کند.
4)هیپرتیروئیدیسم میتواند در شرایطی ایمنی بدن را همانند ترشحات غدد فوق کلیه افزایش دهد.
-
@Amir-Bernousi من پیگیری میکنم تاپیک
سطح تست هاتون واقعا عالین
با اجازه تون ذخیره شون می کنم
ای کاش یه ساعت مشخص می بود
که ان لاین میشدن دوستان