IMG_20240918_231512.jpg
IMG_20240919_183410.jpg
IMG_20240919_183533.jpg
سلام. منظورش از اینکه میگه شیب غلظت تفاوت داره چی هست؟ شیب غلظت یون های سدیم و پتاسیم چه در پتانسیل عمل و چه در پتانسیل آرامش به ترتیب به سمت داخل و خارج یاخته هست و این هیچ وقت تغییر نمیکنه.
IMG_20240918_231808.jpg
منظور گزینه ۳ چی هست؟ و اینکه میتونیم بگیم باز شدن کانال های دریچه دار پتاسیمی برعکس کانال های دریچهدار سدیمی وابسته به ولتاژ هست؟
IMG_20240918_232134.jpg
وقتی میگه نوار مغزی نتیجه فعالیت الکتریکی نورون ها هست، یعنی فقط موقع پتانسیل عمل ثبت میشه و زمان پتانسیل آرامش دیگه نوار مغزی ثبت نمیشه؟
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
IMG_20240918_231512.jpg
IMG_20240919_183441.jpg
IMG_20240919_183533.jpg
سلام. منظورش از اینکه شیب غلظت یون ها تغییر میکنه چی هست؟ همیشه چه در پتانسیل عمل و چه در پتانسیل آرامش شیب غلظت یون های پتاسیم به سمت خارج یاخته و یون های سدیم به سمت داخل یاخته هست.
IMG_20240918_231808.jpg
منظور گزینه ۳ چی هست؟
IMG_20240918_232134.jpg
وقتی میگه نوار مغزی نشان دهنده فعالیت الکتریکی یاخته های عصبی هست، یعنی موقعی که یاخته عصبی در حالت آرامش باشه نوار مغزی ثبت نمیشه؟ حتما باید پتانسیل عمل اتفاق بیوفته تا نوار مغزی ثبت بشه؟
@یازدهم @دوازدهم @دانش-آموزان-آلاء @تجربیا
IMG_20240910_201755.jpg
سلام. اون حفره ای که با رنگ قرمز مشخص کردم و در قسمت لگنچه قرار داره چی هست؟
اون قسمتی هم که با رنگ سبز مشخص کردم، یک جا داره نشون میده که انشعابی از سرخرگ کلیه بدون اینکه وارد لنگچه بشه از زیر این قسمت عبور کرده و مستقیما وارد بخش مرکزی کلیه شده؛ درسته؟ یک قسمت زرد رنگی هم دقیقا در مجاورت سرخرگ کلیه قرار داره. میخواستم بدونم آیا اون بافت چربی هست؟
@دهم @یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
IMG_20240913_220910.jpg
IMG_20240913_221007.jpg
IMG_20240913_221301.jpg
IMG_20240913_221348.jpg
سلام. برای دو تصویر اول، مورد ج، نباید قله نمودار رو هم درنظر بگیریم؟ چون صورت سوال به صورت دقیق مشخص نکرده که آیا باید این حالت رو هم مدنظر داشت یا نه.
تصویر سوم، گزینه ۴ درست هست اما چرا پاسخنامه اشتباه گرفته؟
IMG_20240908_160756.jpg
سلام. وقتی یک نورون در حال هدایت پیام عصبی باشه الزاما در پتانسیل عمل به سر میبره؟ چون اگر فقط بخوایم حالت پتانسیل عمل رو در نظر بگیریم، گزینه ها درست درنمیاد
IMG_20240908_172753.jpg
به نظرم گزینه دو میتونه صحیح باشه اما پاسخنامه اشتباه گرفته. لطفا توضیح بدید.
IMG_20240908_160703.jpg
IMG_20240908_160623.jpg
لطفا گزینه یک رو باتوجه به پاسخنامه توضیح بدید.
@دهم @یازدهم @دوازدهم @دانش-آموزان-آلاء @تجربیا
اپران لک
-
وقتی گلوکز در محیط نباشه و لاکتوز باشه، باکتری میخواد از لاکتوز استفاده کنه درنتیجه اپران لک رو روشن میکنه تا آنزیم های جذب کننده و تجزیه کننده لاکتوز رو تولید کنه. یعنی وقتی فعلا باکتری توانایی جذب لاکتوز رو نداره.
ص23 کتاب نوشته: وقتی لاکتوز در محیط باشد، درون باکتری به آلولاکتوز تبدیل میشود. حالا سوال من اینه که وقتی هنوز آنزیم جذب کننده لاکتوز ساخته نشده. لاکتوز توی باکتری چیکار میکنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ اصلا. -
این سوالو فکر کنم باید از استاد رحیمی بپرسیم فقط. کتاب تناقض داره اینجا.
-
ببین هدف از روشن شدن اپران لک چیه؟ کتاب جلوته؟
-
لاکتوز تچزیه میشه فک کنم و انرژی ایچاد میکنه! تو حالت عادی
-
نه نه!تازه فهمیدم سوالو!خب کاری نمیکنه!وقتی آنزیم نباشه تچزیه نمیشه که!اگه وارد بشه گشت میزنه تو سلول!البته باز فک کنم
-
آخه کار آنزیم ورود لاکتوز هست البته کار یکی از آنزیمها
-
mohamad.13 در اپران لک گفته است:
آخه کار آنزیم ورود لاکتوز هست البته کار یکی از آنزیمها
اگه اونطور باشه پس اصن وارد نمیشه!
-
مرسی از جوابت.باز بررسی میکنم جواب اگه یه چیز دیگه بود میذارم
-
خواهش میکنم البته میدونم که چواب نگرفی
-
میدونیم باکتری از گلوکز و لاکتوز ب عنوان منبع قند تغذیه میکنه پس هتروتروفه
وقتی لاکتوز در محیط باشه باکتری انزیم های جذب و تجزیه کننده رو برای استفاده از لاکتوز میسازه و وقتی لاکتوز نباشه این آنزیم ها رو نمیسازه
3 انزیم برای استفاده از لاکتوز ضروریه :
یکی نفوذ پذیری غشا رو ب لاکتوز زیاد میکنه
ی انزیم باعث میشه لاکتوز ب آلولاکتوز تبدیل بشه
و یکی آنزیم لاکتاز هستش ک باعث شکستن لاکتوز میشهزمانی ک لاکتوز در محیط نباشه پروتئین مهارکننده روی اپراتور میشینه! و باعث میشه آنزیم RNAپلیمراز نتونه از بخش ساختاری اپران رونویسی کنه و اپران خاموشه
قطعا درون باکتری فقط یک پروتئین مهار کننده وجود نداره ک باعث بشه اصلا تو باکتری رونویسی انجام نشه .. ژن تنظیم کننده همواره بیان میشه پس غلطت پروتئین مهارکننده در سیتوپلاسم باکتری ی مقداری بالاست .. یعنی اتصال هیچ پروتئینی روی DNA نمیتونه دائمی باشه چون پیوندشون معمولا غیرکوالانسیه و ضعیفه .. منظور اینکه حتی زمانی ک لاکتوز توی محیط نیس زمان هایی هست ک روی اپراتور پروتئین مهارکننده نچسبیده و آنزیم RNAپلیمراز میتونه عمل رونویسی رو انجام بده ..
بنابراین حتی زمانی ک لاکتوز توی محیط نباشه ما رونویسی رو از روی این 3تاژن ب میزان بسیار کم درون سیتوسل باکتری داریم . همین دلیل تو کتاب درسی گفته در عدم حضور لاکتوز غلظت این سه آنزیم اندک است و این اندک بودن ب معنا نیست ک تصور کنیم ی زمانی این اپران روشن بوده و این آنزیم ها باقی موندن بلکه بخاطز اینه ک اتصال پروتئین مهارکننده دائمی نیست
زمانی ک لاکتوز وارد محیط میشه اون آنزیمی ک نفودپذیری رو ب غشا زیاد میکنه و در حال حاضر غلظتش کمه زیاد میشه چون کمی از لاکتوز وارد سلول میشه و تحت تاثیر ی انزیم دیگه ای ک اونم غلظت کمه باعث میشه لاکتوز ب الولاکتوز(دی ساکاریدی ک خیلی شبیه لاکتوزه) تبدیل بشه و این آلولاکتوز ب پروتئین های مهارکننده متصل میشه و باعث میشه ب اوپراتور وصل نشن و ی مقداری بیان ژن بیشتر میشه .. پس غلظت این سه تا آنزیم یکم میره بالاتر و هی رفته رفته رونویسی بیشتر میشه و میزان بیشتری انزیم در سیتوپلاسم بیشتر میشه و نفوذپذیری غشا ب لاکتوز بیشتر میشه و لاکتوز بیشتری وارد سلول میشه ..بخشی از این لاکتوز ها توسط ی انزیمی ب اسم لاکتاز شکسته میشن و ب انقدر این کار ادامه پیدا میکنه ک غلظت لاکتوز بیرون سلول کم بشه و ب طبع غلظت آلولاکتوز هم در سیتوپلاسم کم میشه و پروتئین های مهارکننده ک ب طور دائم ساخته میشن امکان این رو پیدا میکنن ک دوباره ب اوپراتور بچسبن یعنی ژن دوباره خاموش میشه
یعنی روشن یا خاموش بودن اپران لک دو حالت نداره ک یا خاموشه و یا روشن بلکه اول ب میزان خیلی کمه و ب تدریج زیاد میشه و بعد باز کم میشه چون بیان ژن کمتر میشه -
zahra1303 در اپران لک گفته است:
میدونیم باکتری از گلوکز و لاکتوز ب عنوان منبع قند تغذیه میکنه پس هتروتروفه
وقتی لاکتوز در محیط باشه باکتری انزیم های جذب و تجزیه کننده رو برای استفاده از لاکتوز میسازه و وقتی لاکتوز نباشه این آنزیم ها رو نمیسازه
3 انزیم برای استفاده از لاکتوز ضروریه :
یکی نفوذ پذیری غشا رو ب لاکتوز زیاد میکنه
ی انزیم باعث میشه لاکتوز ب آلولاکتوز تبدیل بشه
و یکی آنزیم لاکتاز هستش ک باعث شکستن لاکتوز میشهزمانی ک لاکتوز در محیط نباشه پروتئین مهارکننده روی اپراتور میشینه! و باعث میشه آنزیم RNAپلیمراز نتونه از بخش ساختاری اپران رونویسی کنه و اپران خاموشه
قطعا درون باکتری فقط یک پروتئین مهار کننده وجود نداره ک باعث بشه اصلا تو باکتری رونویسی انجام نشه .. ژن تنظیم کننده همواره بیان میشه پس غلطت پروتئین مهارکننده در سیتوپلاسم باکتری ی مقداری بالاست .. یعنی اتصال هیچ پروتئینی روی DNA نمیتونه دائمی باشه چون پیوندشون معمولا غیرکوالانسیه و ضعیفه .. منظور اینکه حتی زمانی ک لاکتوز توی محیط نیس زمان هایی هست ک روی اپراتور پروتئین مهارکننده نچسبیده و آنزیم RNAپلیمراز میتونه عمل رونویسی رو انجام بده ..
بنابراین حتی زمانی ک لاکتوز توی محیط نباشه ما رونویسی رو از روی این 3تاژن ب میزان بسیار کم درون سیتوسل باکتری داریم . همین دلیل تو کتاب درسی گفته در عدم حضور لاکتوز غلظت این سه آنزیم اندک است و این اندک بودن ب معنا نیست ک تصور کنیم ی زمانی این اپران روشن بوده و این آنزیم ها باقی موندن بلکه بخاطز اینه ک اتصال پروتئین مهارکننده دائمی نیست
زمانی ک لاکتوز وارد محیط میشه اون آنزیمی ک نفودپذیری رو ب غشا زیاد میکنه و در حال حاضر غلظتش کمه زیاد میشه چون کمی از لاکتوز وارد سلول میشه و تحت تاثیر ی انزیم دیگه ای ک اونم غلظت کمه باعث میشه لاکتوز ب الولاکتوز(دی ساکاریدی ک خیلی شبیه لاکتوزه) تبدیل بشه و این آلولاکتوز ب پروتئین های مهارکننده متصل میشه و باعث میشه ب اوپراتور وصل نشن و ی مقداری بیان ژن بیشتر میشه .. پس غلظت این سه تا آنزیم یکم میره بالاتر و هی رفته رفته رونویسی بیشتر میشه و میزان بیشتری انزیم در سیتوپلاسم بیشتر میشه و نفوذپذیری غشا ب لاکتوز بیشتر میشه و لاکتوز بیشتری وارد سلول میشه ..بخشی از این لاکتوز ها توسط ی انزیمی ب اسم لاکتاز شکسته میشن و ب انقدر این کار ادامه پیدا میکنه ک غلظت لاکتوز بیرون سلول کم بشه و ب طبع غلظت آلولاکتوز هم در سیتوپلاسم کم میشه و پروتئین های مهارکننده ک ب طور دائم ساخته میشن امکان این رو پیدا میکنن ک دوباره ب اوپراتور بچسبن یعنی ژن دوباره خاموش میشه
یعنی روشن یا خاموش بودن اپران لک دو حالت نداره ک یا خاموشه و یا روشن بلکه اول ب میزان خیلی کمه و ب تدریج زیاد میشه و بعد باز کم میشه چون بیان ژن کمتر میشهفک کنم چوابتو گرفی دیگه!خخخخ!من که تو این بحث فعلا وارد نشدم!
-
یا خداوند. اینا رو تنهاییی تایپ کردین. شرمنده شدم بخداااااا. مرسیییییی
-
mohamad.13 من 10 دقیقه زمان خواستم .. 5 دقیقه خوندم
20 دقیقه تایپ کردم -
دوستان هرکس بحث مربوط به اپران لک و خونده بهش پیشنهاد اکید میکنم حتما مطالب زهرا1303 رو حتما مطالعه کنه.پشیمون نمیشین.
-
mohamad.13 بابا اصن اپران لک چیه؟؟؟؟خوردنیه؟؟؟کردنیه؟؟؟؟؟؟؟؟:facepunch: