شیمی2>ساختار اتم>طیف نشری خطی H2
-
"انرژی زیاد ایجاد شده هنگام تخلیه الکتریکی مولکولهای دواتمی هیدروژن را به اتمهای هیدروژن جدا از هم میشکند. این اتمها درمقایسه با مولکولهای هیدروژن انرژی جنبشی بیشتری دارند."
این قسمت دقیقا چی میخواد بگه؟ ربطش به طیف نشری خطی هیدروژن چیه؟
@Amir-Bernousi
yasamanbanu
@خوشدل -
این مربوط به جداسازی یه مولکوله، ولی طیف نشری خطی جداسازی الکترونه
اگه خواستین برین فصل 4، صفحه ها اول دوم یه شکل هست همینو توضیح دادهالبته فکر کنم :|
-
الان که فکر کردم :| فکر کنم منظورش اینه که وقتی هیدروژن رو تخلیه الکتریکی میکنیم(H2)، اول الکتروناش میرن تو لایه های بالا، بعد چون ناپایدارن، برمیگردن پایین و یه انرژی آزاد میکنن که میتونه پیوند بین هیدروژنا توی مولکول H2 رو بشکنه
:| -
الان که فکر کردم :| فکر کنم منظورش اینه که وقتی هیدروژن رو تخلیه الکتریکی میکنیم(H2)، اول الکتروناش میرن تو لایه های بالا، بعد چون ناپایدارن، برمیگردن پایین و یه انرژی آزاد میکنن که میتونه پیوند بین هیدروژنا توی مولکول H2 رو بشکنه
:|@Amir-Bernousi در شیمی2>ساختار اتم>طیف نشری خطی H2 گفته است:
:|آها...ممنون
-
اگه خواستین برین فصل 4، صفحه ها اول دوم یه شکل هست همینو توضیح دادهالبته فکر کنم :|
@Amir-Bernousi در شیمی2>ساختار اتم>طیف نشری خطی H2 گفته است:
اگه خواستین برین فصل 4، صفحه ها اول دوم یه شکل هست همینو توضیح دادهمنم همین نظرو دارم دقیقا خودشه فصل چهار صفحات اول
مولکول هیدروژن انرژی کمتری نسبت به اتم های هیدروژن دارن در واقع وقتی دو اتم هیدروژن با هم ترکیب میشن ارایش پایدار و دارای سطح انرژی پایین تری رو تشکیل میدن -
منظورش اینه که یه اتم h تک و گازی نسبت به مولکول h2 گازی شکل انرژی بیشتری داره و جنبش بیشتری داره. مثل این میمونه که یه باری رو از دوش یه نفر برداشتی خب اون فرد میتونه سریعتر حرکت کنه. جنب و جوش بیشتر میشه. یه شکلی هست(البته چند شکل )که طیف نشری چند عنصر رو نشون داده. ببینش . در کل اینه که با افزایش ناپایداری یک عنصر,جنب و جوش اون بیشتر میشه و انرژی میره بالا و طول موج کم میشه.
بذار این طوری بهت بگم. اون لیزر ها رو دیدی که قرمز هستن و دور برد هستن؟ ویژگی شون چیه؟ خیلی باریک هستن و پر انرژِی . اینم مثل همونه. ولی مثل تو چراغ قوه رو در نظر بگیر. ویژگیش چیه؟ کوناه برد و قطور.
یعنی هر وقت دور برد میشه باریک و هر وقت بردش کم هست قطور میشه. -
فرض کنیم من یه اسلحه دارم میخوام مثل دکتر رو بزنم. دکتر توی یه فاصله مشخصه و برد اسلحه من تا همون حده. اگه دکتر بره دور تر باید گلوله من چطور بشه؟ طول گلوله بیشتر بشه؟ یا کمتر؟ خب معلومه کمتر. هر چقدر کوچکتر جرم کمتر . ولی این مورد اخر که گفتم بیخیال شو مطمعن نیستم. هر چقدر جرمش کمتر باشه فکر کنم فرکانسش هم کمتر بشه(اینم تو همون بخش 1 هست اگه متن کتاب رو بخونی موزلی بهش اشاره کرده)
دکتر @Amir-Bernousi چاره ای نبود برای تشریح ازمایش مجبور بودیم از شما استفاده کنیم :pensive_face: نترس به تایپیک زیست خوانیت سالم میرسی :smiling_face_with_open_mouth_cold_sweat: :smiling_face_with_open_mouth_cold_sweat: :face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy:
-
فرض کنیم من یه اسلحه دارم میخوام مثل دکتر رو بزنم. دکتر توی یه فاصله مشخصه و برد اسلحه من تا همون حده. اگه دکتر بره دور تر باید گلوله من چطور بشه؟ طول گلوله بیشتر بشه؟ یا کمتر؟ خب معلومه کمتر. هر چقدر کوچکتر جرم کمتر . ولی این مورد اخر که گفتم بیخیال شو مطمعن نیستم. هر چقدر جرمش کمتر باشه فکر کنم فرکانسش هم کمتر بشه(اینم تو همون بخش 1 هست اگه متن کتاب رو بخونی موزلی بهش اشاره کرده)
دکتر @Amir-Bernousi چاره ای نبود برای تشریح ازمایش مجبور بودیم از شما استفاده کنیم :pensive_face: نترس به تایپیک زیست خوانیت سالم میرسی :smiling_face_with_open_mouth_cold_sweat: :smiling_face_with_open_mouth_cold_sweat: :face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy: