سوال زیست شناسی یازدهم مهم*
-
با سلام خدمت الایی های عزیز
ببخشید دوستان :
توی بحث دستگاه تولید مثل فصل هفتم:
ایا غده هیپوفیز پیشین خودش اراده ای مستقل برای ترشح هورمونها داره؟
یا فقط توسط هورمون آزاد کننده و مهارکننده هیپوتالاموس کنترل میشه؟
توی متن کتاب درسی گفتار دو گفته هیپوتالاموس اثر میذاره و اون LH و FSH ترشح میکنه.
ولی توی تصاویر هم مردان و هم زنان تاثیر هورمون های جنسی رو هم به هیپوفیز و هم به هیپوتالاموس نشون داده؟
سوالم اینه اشکال از کتاب یا واقعا اراده ترشح مستقل هورمون رو داره؟```
-
فکر نکنم سرخود ترشح بکنه، هورمونای آزاد کننده و مهارکننده ترشحاتشو تنظیم میکنن
-
با سلام خدمت الایی های عزیز
ببخشید دوستان :
توی بحث دستگاه تولید مثل فصل هفتم:
ایا غده هیپوفیز پیشین خودش اراده ای مستقل برای ترشح هورمونها داره؟
یا فقط توسط هورمون آزاد کننده و مهارکننده هیپوتالاموس کنترل میشه؟
توی متن کتاب درسی گفتار دو گفته هیپوتالاموس اثر میذاره و اون LH و FSH ترشح میکنه.
ولی توی تصاویر هم مردان و هم زنان تاثیر هورمون های جنسی رو هم به هیپوفیز و هم به هیپوتالاموس نشون داده؟
سوالم اینه اشکال از کتاب یا واقعا اراده ترشح مستقل هورمون رو داره؟```
smjavad سلام متن کتاب نظام قدیم گفته تنظیم چرخه تخمدانی تحت کنترل هورمون های مترشحه از هیپوتالاموس و هیپوفیز پیشین هست .
ینی هیپوتالاموس هورمون ازاد کننده یا مهار کننده میسازه و اونا هم اثر میزارن روی هیپوفیز پیشین و هیپوفیز پیشین LHو FSHترشح میکنه!!
پس ترشح LHوFSHاساسا تحت کنترل هیپوتالاموس هست!!! -
فکر نکنم سرخود ترشح بکنه، هورمونای آزاد کننده و مهارکننده ترشحاتشو تنظیم میکنن
-
smjavad سلام متن کتاب نظام قدیم گفته تنظیم چرخه تخمدانی تحت کنترل هورمون های مترشحه از هیپوتالاموس و هیپوفیز پیشین هست .
ینی هیپوتالاموس هورمون ازاد کننده یا مهار کننده میسازه و اونا هم اثر میزارن روی هیپوفیز پیشین و هیپوفیز پیشین LHو FSHترشح میکنه!!
پس ترشح LHوFSHاساسا تحت کنترل هیپوتالاموس هست!!!pariaaa در سوال زیست شناسی یازدهم مهم* گفته است:
پس ترشح LHوFSHاساسا تحت کنترل هیپوتالاموس هست!!!متن همینو میگه ولی من مشکلم به شکل هست که هم توی بخش مردان و هم توی بخش زنان تاثیر رو بر هر دو غده کشیده.
-
@Amir-Bernousi درسته ولی متن میگه هیپوتالاموس آزادکننده ترشح میکنه و در نهایت مقار LH و FSh افزایش پیدا میکنه.
ولی توی شکل اثر هورمونهای جنسی رو هم به هیپوفیز پیشین و هم به هیپوتالاموس کشیدهsmjavad در سوال زیست شناسی یازدهم مهم* گفته است:
@Amir-Bernousi درسته ولی متن میگه هیپوتالاموس آزادکننده ترشح میکنه و در نهایت مقار LH و FSh افزایش پیدا میکنه.
ولی توی شکل اثر هورمونهای جنسی رو هم به هیپوفیز پیشین و هم به هیپوتالاموس کشیدهخب هیپوتالاموسم به طور غیرمستقیم توی ترشح هورمونای جنسی نقش داره
-
smjavad در سوال زیست شناسی یازدهم مهم* گفته است:
ولی توی شکل اثر هورمونهای جنسی رو هم به هیپوفیز پیشین و هم به هیپوتالاموس کشیدهخب هیپوتالاموسم به طور غیرمستقیم توی ترشح هورمونای جنسی نقش داره
@Amir-Bernousi فک کنم منظورش اینه که
اگر ترشح LHوFSH تحت تاثیر ازاد کننده و مهار کننده ی هیپوتالاموس هست پس LHو FSH باید با هیپوتالاموس خودتنظیمی منفی داشته باشه اما تو شکل کتاب جهت فلش خودتنظیمی و هم به سمت هیپوفیز زده هم هیپوتالاموس -
@Amir-Bernousi فک کنم منظورش اینه که
اگر ترشح LHوFSH تحت تاثیر ازاد کننده و مهار کننده ی هیپوتالاموس هست پس LHو FSH باید با هیپوتالاموس خودتنظیمی منفی داشته باشه اما تو شکل کتاب جهت فلش خودتنظیمی و هم به سمت هیپوفیز زده هم هیپوتالاموس -
pariaaa الان جواب نهایی چی شد لطفا از معلماتون بپرسین که جوابش چی میشه معلم ما که گفت باید بره نگاه کنه
smjavad کتاب IQبخش هورمونا ک تست زدم یه جمله داشت که بنظرم میشه به سوالی ک پرسیدی ربط داد.
IQمیگه:
هورمون هایی که دارای مکانسیم خودتنظیمی هستند در سلول های سازنده خود نیز دارای گیرنده هستند مثلا گلوکاگون هم در سلول های کبدی برای تنظیم قند خون گیرنده داره و هم در پانکراس(سلول های سازنده خودش) برای تنظیم غلظتش در خون دارای گیرنده هستپس چون LHوFSHاز هیپوفیز ترشح میشن واسه تنظیم غلظتشون توی خون تو خود هیپوفیز گیرنده دارن ینی خودتنظیمیه روی هیپوفیزم اثر داره حالا از طرفی چون LHو FSHهم تحت تاثیر هیپوتالاموسن پس با اونم خودتنظیمی دارن شاید واسه اینه که کتاب جهت فلش خودتنظیمی رو هم به هیپوفیز و هم به هیپوتالاموس زده!!!
البتع این چیزیه که من فکر میکنم امکان داره اشتباه باشه شما از معلمتون که پرسیدی اینجا هم جوابتو اشتراک بزار چون من معلم ندارم ممنون