7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
بررسی تست های کنکور های سال قبل
-
%(#00ff91)[شناسنامه] : کنکور 97 داخل
%(#00ffe1)[مبحث] : جانوری
%(#ff0000)[سطح] : آسونیه تست خیلی خوب و قشنگ از مبحث جانوری! طراح توی سالای اخیر علاقه ی خاص خودشو نسبت جونورای فصل گوارش نشون داده! و امسال هم یه گوشه چشمی به ملخ داشت!
خب این تست هم جز تستای ساده محسوب میشه و طراح میخواسته بفهمونه که من قدرت زیادی دارم و به پای ملخی که خیلیا توجه نمیکنن و میگن این چیزا مهم نیست، من اهمیت میدم! پس باید بفهمیم که شکلای کتاب درسی که تو دهه 90 روند افزایشی توی سوالای کنکور رو داشته، جایگاه خاصی برای طراحان گرامی داره.
%(#aeff00)[دورنگار] : خب این خیلی ساده میتونه باشه که سال 96 گنجشک و سال 97 ملخ مورد توجه طراح بوده! به نظر من کاری نداره بریم صفحه ی 55 کتاب دوم و یه نگاهی به ترتیب شکلا بندازیم!
احتمالا سوال مورد نظر هم توی صفحه ی اول کنکور باشه!
این رو هم بگم که به اون جونور دارای کیسه ی گوارشی هم کم لطفی نکنیم! چون تو 96 به طور نامحسوس کرم خاکی اومده بود!بریم سراغ بررسی تست.
صورت سوال رو که میخونیم، تنها چیزی که به ذهنمون باید برسه، جونوریه که گردش خون باز داره، توی انتقال گازای تنفسیش گردش خونش دخالت نداره، همولنف داره، یه قلب لوله ای پشتی داره، طناب عصبی شکمی داره، بی مهره هس، چندین نای داره، گیاهخواره،گوارش شیمیایی و جذب موادش توی معدشه و ......!! اسمش ملخه :|
1)یه چیزی خیلی واضح و مشخص هست که یه جفت از پاهای ملخ بزرگتر از بقیه پاهاشه! مثل بعضی تستا طراح نیومده بگه روده ی ملخ بالاتر از دهانش قرار داره!! یه چیز واضح رو انتخاب کرده و این هشدار رو بهمون داده که دیگه نکات تموم شده و ما دست به دامن شکلا شدیم!
*ملخ یه حشره هست و حشرات 3 جفت پا(6تا پا) دارن. پاهاشون بند بند هست. جایی که پای بزرگ عقبی خارج شده، بین سنگدان و معدشه!!
2)ملخ حشره هست و همه ی حشرات اسکلت خارجی از جنس کیتین که درون ماده ی زمینه ای پروتئین قرار داره، تشکیل شده. کیتین یه کربوهیدراته و کربوهیدراتا و پروتئینا ماده ی آلی هستن.
*یه دام برای اونایی که سرعتی رد میشن! طراح اومده یه کلمه ی "درونی" گذاشته تو گزینه تا ذهنت قاطی بکنه و بگی اسکلت درونی نداشتن و گزینه رو رد کنی.
3)محل گواش شیمیایی ملخ، معدشه که هم گوارش مکانیکی(با ماهیچه هاش)، هم گوارش شیمیایی(تولید شیره و آنزیما توسط کیسه های اطراف معده و ورود اونا به معده) و هم جذب رو انجام میده.
*روده ی ملخ نقشش جذب آب مواد دفعی هست(مثل روده ی بزرگ خودمون). البته معده هم آب جذب میکنه.
*توی لوله ی گوارش ملخ، یه آغازی هست به نام تاژکدار جانورمانند که به هضم سلولزهای خورده شده توسط ملخ کمک میکنه. از اونجایی که مواد غذایی توسط معده جذب میشن، این آغازی باید قبل از معده قرار داشته باشه(توی خود معده هم باشه که تجزیه میشه)4)ملخ یه قلب لوله ای پشتی داره که چندین منفذ داره(هر منفذ دو دریچه داره). خون(همون همولنف)وقتی که قلب منقبض میشه، از طریق یه سری رگ که به خود قلب متصلن و قسمت انتهایی قلب توی جلو، میره بیرون از قلب. توی این حالت دریچه های قلب، منافذ قلبو میبندن که خون فقط از طریق رگا بره بیرون. توی حالتی که قلب استراحت میکنه، دریچه های قلب باز میشن و خون از این طریق وارد قلب میشه.
*جابجا کردن دو عمل که شبیه هم هستن، یکی از دامای معمولی توی تستا هست.
جانوری با کمک سنگ ریزه هایی که وارد لوله ی گوارشی خود کرده است، گوارش مکانیکی مواد غذایی را آغاز میکند. چند مورد از ویژگی های این جانور میتواند باشد؟
-مواد غذایی را با اثر آنزیم های گوارشی مترشحه از معده ی خود، گوارش میدهد.
-در مبارزه با عوامل بیگانه، از سلول هایی مشابه فاگوسیت ها کمک میگیرد.
-درون بدن خود اندام ویژه ای برای تبادل گازهای تنفسی خود ندارد.
-رگ های پشتی توسط قلب های لوله ای به رگ های شکمی مرتبط هستند.
-هر بخش از بدن توسط گره هایی در عصب شکمی کنترل میشود.
-در سلول های ماهیچه ای زیر پوست تنها حرکت دیده میشود.
1)1
2)2
3)3
4)4 -
%(#ff0000)[سطح] : آسونیه بحث نسبتا سخت و یه سوال گلابیوف الدوله :| بحث مغز گوسفند رو تقریبا خیلیا یه مبحث سخت میدونن و تو خوندنش اهمال ورزی میکنن، در صورتی که تستایی که تا الان ازش مطرح شده تو کنکور، واقعا ساده بوده به نسبت تستای تالیفی ای که دیدین. یکیشم همین تست :|خدایی فقطم یه بار اون فعالیتو خونده باشین میدونین برجستگی های 4گانه چسبیده به اپی فیز :| اصلا به نشانه اعتراض من تحلیل نمیکنم :|
یه نگاهی به این شکلا بندازیم اول
سطح پشتی
از این قسمت زیاد سوال نمیاد چون همه چیش مشخصه واقعا :|
فقط اگه طراح بخواد اذیت کنه میتونه متنشو مورد توجه قرار بده و بیاد بگه بصل النخاع و نخاع و لب های بویایی کامل در این سطح مشخص هستن! متنش گفته بخشی از اینا دیده میشهسطح شکمی
توی این بخش متن کتاب و مولف خیلی کمک کردن. ترتیب بخشای مغز و از بالا به پایین گفته شده .
به عنوان نکته یادمون باشه پایکای مغزی از شیار پیشین بالاتر هستن. معمولا هم ادرس این شکل اینه که میگن لب های بویایی در بالا قرار بگیرن.درون مغز
و اما این بخش که خیلی مهمتر از قبلیاس. هم متنش فوق العاده مهم هم شکلش. به بطنای جانبی 1و2 و اجسام مخطط خیلی دقت کنید که تو نمیکره های مخ هستن.برای بهتر یاد گرفتن و زود بازده بودن این بخش دوتا پیشنهاد دارم بهتون: یکی اینکه فیلمای این بخشو ببینین از تو این تاپیک : https://forum.alaatv.com/topic/9851/تشریح-مغز-گوسفند-به-زبان-فارسی-مختص-آزمون-30-آذر/25
یکی هم این که هر شب یه 3 دیقه به این شکلا نگا کنید به مدت دو سه هفته. خیلی راحت تستای کنکورشو میزنین.خیلی قطعی نمیشه درمورد سهم این بخش توی کنکور 98 حرف زد. توی دستگاه عصبی جانوری، طراح منظم رفتار نکرده، ولی کانون توجهش به همین آقای گوسفند بوده. دست طراح برای این بخش خیلی بازه ولی از چنتا احتمالا خارج نیست
1)ترکیب مغز ماهی و گوسفند. این تیپ توی کنکور 95 مورد استفاده قرار گرفت ولی مقایسه ی ماهی و انسان بود. من اگه جای طراح بودم انسان و گوسفند و ماهی رو یه جا میدادم :|
2)ترکیب دستگاه عصبی جانوران بی مهره با هم یا مهره داران. مثلا بیاد بگه که تقسیم بندی مرکزی و محیطی توی پلاناریا وجود نداره(گرچه سادس ولی محلتمه و سوالای کنکور 60 درصدشون ساده هستن)
3)ترکیب ویژگیای جانوران با گوسفند. مثلا بیاد 4 تا گزینه بده و تو هرکدوم یه ویژگی بگه و بپرسه این برای گوسفند صدق میکنه یا نه. توی یه گزینه هم بیاد بگه بین بطن 1 و 2 مغز مانعی وجود نداره :|
4)این رو یه تست طرح میکنم با تست بفهمین :|
در هر صورت از این بخش طراح تست سختی مطرح نمیکنه معمولا. شایدم گول زننده بیاد طرح بکنه. یکی از فریبای هوشی اینه که طراح بیاد یه صورت سوال طولانی رو بیاره و داوطلبو بترسونه :|
یه چیزی هم بگم که طراح نمیاد گیر بده به چیزای جزئی! واقعا جواب این تست مشخصه! همینطور جوابای تستای سالای قبلش درمورد این مبحث! پس خیلی سخت نگیرید.
خب بریم سراغ بررسی تست.
1)رابط 3 گوش یا مثلث مغزی، زیر و عقب جسم پینه ای هست. مثل یه مثلثه که قاعدش خیلی بزرگه و راس مثلث به سمت جسم پینه ای هست. این رابط و جسم پینه ای باهم از پشت یکی میشن. همونطور که از اسمش پیداست یه رابطه بین نیمکره های مخ.
عقب تر از این مثلث مغزی، بطن 3 قرار داره. بالای تالاموسو هیپوتالاموسو هیپوفیز.
خب میشه گفت فاصله ی اینا کمه و چیزی بینشون قرار نداره.2)هیپوتالاموس زیر بطن 3 هست. بطن 3 از طریق مجرای سیلویوس با بطن 4 در ارتباطه. بین این دوتا هم فاصله کمه ولی اگه شکل تو ذهنتون باشه این گزینه رو راحت میتونید رد کنید(تصویریه دیگه :|) تقریبا مورب باید از هیپوتالاموس باید وصل کرد به مجرای سیلویوس :|
3)خب جسم پینه ای پشتش مثلث مغزی هست، پشت سرش اپی فیزی و بطن 3 و اینا. زیر بطن 3 مغز میانی هستش. خیلی فاصلش زیاده :|
4)واقعا موندم چی بگم :| اپی فیز جلوی برجستگی های چهارگانس. این برجستگیای چهارگانه دوتاشون بزرگن و جلو تر و دوتاشون کوچیکتر و عقب تر. چسبیدن به اپی فیز :|
کدام گزینه نادرست است؟
.... در مغز گوسفند.....، و در مغز انسان ...... .1)جسم خاکستری-بخشی از هیپوفیز است- هورمون های تولید شده در هیپوتالاموس را به هیپوفیز میفرستد.
2)درخت زندگی-با بطن 4 در تماس است-پیام های تعادلی رسیده از گوش را به بخش خاکستری مخچه میرساند.
3)پل مغزی-پایین تر از مجرای سیلویوس قرار گرفته است-در تنظیم فعالیت های بدن نقش مهمی دارد.
4)رابط پینه ای-جلوتر از اپی فیز قرار دارد-شامل آکسون ها یا دندریت های طویل است.
-
%(#ff0000)[سطح] : متوسط رو به آسوندر باب این تست باید بگم که یه نقشه راه رو داره طراح نشون میده بهمون که امسال میتونه این تست رو پیشرفته تر بکنه و به عنوان یه کادو سر جلسه بهتون هدیه بده!(البته خیلی از این کادوها نمیخوان :|)
تست این بخش، ینی رده بندی جانوران، از کنکور 96 به طور جدی وارد کنکور شد و تا این که امسال همچین تستی رو دادن.%(#aeff00)[دورنگار] : بیاین به سوابق این تست نگاه بندازیم!
سال 96 طراح اومد مثل بیشتر تستا، Canis lupus رو رده بندیشو از دواطلب خواست و چون همچین تستایی توی کنکورای ازمایشی طرح شده بود، همه میدونستن که Canis lupus چیز مهمیه و خونده بودنش و راحت جواب دادن.سال 97 طراح اومد گفت اینطوریه؟! باشه. اومد جونورای داخل جدول رو اورد و اینطوری خواست ببینه باز میتونن بچه ها جواب بدن یا نه، چون ساده بود بازم(به خاطر دام جابجایی) بیشتریا این تستو زدن.
به نظر من طراح از رو نمیره و امسال باز هم از این قسمت سوال داریم. اما چطوری میتونه سوال بده باز. مطمئنا نمیاد همین سوالو کپی کنه بذاره تو دفترچه!
من اگه جای طراح بودم، با روندی که داشته از تست ساده شروع کرده، توی 97 یکم پیشرفته ترشو گذاشته، توی 98 که سال آخر نظام قدیما هست، میتونه یه تست جوندار و قشنگ طرح کنه. ولی بازم خیلی قطعی نمیشه گفت. بهتره گام به گام پیش بریم تا ببینیم طراح چیکار میتونه بکنه.(هرکاری بکنه از این بخش تست سنگین طرح نمیشه و میشه راحت بهش جواب داد)
1)طراح میتونه از جونورای دیگه ی توی جدول استفاده کنه. مثلا دلفین و کوالا و گربه و..... حتی میتونه پستاندارایی مثل کانگورو، اپاسوم، پلاتی پوس و .... و جانورایی که توی کتاب اومدن و میتونن توی این بخش بگنجن رو بیاره. در این صورت ساختار این تست همینطوری هست احتمالا.
2)میشه بیاد ویژگی جانورایی که میخواد رو بیاد بگه و اینطوری با این جدول ربطش بده.
3)از متن این بخش نباید غافل شد. طراح کانون توجهشو به جدول نشون داده و شاید میخواد با این کار امسال غافلگیری به وجود بیاره و از متن همین بخش سوال بده.(البته میتونه بیاد اینطوری سوال طرح کنه که با توجه به نظام رده بندی......، هر جانوری که در رده ی پستانداران است، نوعی طنابدار هست و از این چیزا)
پیشنهاد من اینه که یه بار همین فصلو بخونین و برین رو بخشای مهم تر ارزشمند تر وقت بذارین و از عید به بعد این فصل رو وارد بازه ی مطالعاتی خودتون بکنین.
حتما جانورایی مثل کوسه،خفاش، وال،دلفین،سمور،کوالا، خرگوش و گربه و موش کور رو بررسی کنید تو این جدول.
1)گرگ و سگ هردو تو این سرده قرار دارن. سرده ی Canis، شامل گرگ، سگ،روباه و سگ گرگی(هاسکی :|) که همون Canis lupus هست، است.
2)اول از همه پستانداران یه رده هست و طنابداران یه شاخه هست. ثانیا خرس یه پستانداره و مسلما ماهی پستاندار نیست!
ولی خرس و ماهی هردوشون تو شاخه ی طنابداران هستن.
*اگه ردیف پستانداران رو نگا کنید، میفهمید که همشون مهره دارن. در اصل طناب همون مهره هستش. اینطوری میشه این بخشو راحت جواب داد. طنابداران=مهره داران
3)طنابداران یه رده نیست و یه شاخس. درمورد بخش دوم سوال، با توجه به نکته ای که بالا گفتم، طنابدران همون مهره داران هستن. ماهی که جز ماهیاس و کروکودیل جز خزندگان هست، هردو مهره دارن. پس هردو طنابدار هستن.
با اینکه این تست ساده بوده و زیاد از نظر علمی دشوار نبوده، اما هوش هیجانی و دقت تو این سوال خیلی مهم بوده. طراح میاد پیش خودش میگه خب این داوطلبی که من دارم براش سوال طرح میکنم، چطوری توی دام بندازمش؟ میاد دست میذاره رو یه بخش ساده ای مثل همین فصل، و یه سوال ساده ازش طرح میکنه. فک کنید طراح همین سوالو طرح کرده ولی گزینه ی 1 و2 رو جابجا نکرده، ینی گزینه ی 2، رو اول میخونیم بعد میریم سراغ گزینه 1. طراح میاد یه نگاه میندازه به سوال، میگه خب این خیلی سادس، بذار یکم سختش کنم. میاد گزینه ها رو درست میکنه و اینطوری میشه تست. چرا؟
چون داوطلب توی استرس قرار داره، دقتش اومده پایین، از همینا سو استفاده میکنه طراح و میاد دو تا دام رو باهم مخلوط میکنه و میذاره تو این تست ساده. شما هم اگه اشتباه جواب داده باشین، الفرار دیگه سوال به این ساده ای :|گزینه های 2 و 3 رو میشه اینطوری با بی دقتی خوند:
2)خرس برخلاف ماهی، در رده ی پستانداران قرار دارد.
3)ماهی همانند کروکودیل، در شاخه ی طنابداران قرار دارد.در این صورت هم گزینه 4 و هم گزینه 3 برای شما درست درمیان!
یه دامی که اینجا طراح استفاده کرده هم این بوده که اومده رده و شاخه رو عوض کرده(یه دام معمول) و هم اینکه اومده با این کارش که "شاخه ی پستانداران" رو در پایین "رده ی طنابداران" قرار داده، میخواسته دانش اموزو به بی دقتی بندازه.
4)هرکسی میدونه که سگ و خرس گوشت خوار هستن. پس باید چک کرد که ایا گوشت خواران یه راسته هست یانه که خوشبختانه هست.
درمورد راسته ی گوشت خواران دقت کنید که دلفین،کوسه،کروکودیل،گنجشک و خفاش توی این راسته قرار ندارن.
*من اگه جای طراح بودم، این گزینه رو آخرشو عوض میکردم و میذاشتم "تیره ی گوشت خواران" !
با توجه به یکی از نظام های رایج رده بندی جانداران، چند عبارت درباره ی برخی از جانوران این گروه ها صحیح است؟
-اعضای رده ی پستانداران، در خشکی زندگی میکنند.
-اعضای شاخه ی طنابداران، اسکلت غیراستخوانی دارند.
-اعضای تیره ی سگ سانان، با کمک دیافراگم تنفس میکنند.
-اعضای راسته ی گوشت خواران، روده ی کور کوچکی دارند.1)3
2)2
3)1
4)4 -
@Amir-Bernousi
سلام
ببخشيد
ژنتيك محمد على امينى راد رو ميشه لينكشو بديد؟
فصل ٨ سال سوم -
%(#00ffe1)[مبحث] : حواس
%(#ff0000)[سطح] : سخت :|همیشه طراح نکاتی رو میتونه از توی زیست طرح بکنه که هیچکس و هیچ احدی متوجهش نشدن! این سوال یکی از اون سوالات هست!
%(#2bff00)[دورنگار] :
توی تحلیل سوال قبل گفتم که طراح میاد توی یه سری از مباحث، یه نقشه ی راهی میده و طبق اون چند سال پیش میره!
سال 94 فقط از چشم سوال مطرح شد، سال 95 علاوه بر چشم از بینی هم سوال طرح شد، سال 96 از گوش و سال 97 مطمئنا باید از زبان سوال طرح میشد که شد اما با بینی ترکیب شد!
الان از همه ی بخشای حواس تو سالای جدید سوال مطرح شده و چیزی نمونده! پس پیش بینی اینکه امسال طراح بخواد علاوه بر چشم(که پای ثابت سوالای کنکور بوده یه 5 سال) از کدوم بخش حواس سوال مطرح کنه، سخته!
1)چندین ساله از حواس جانورای پست تر از انسان سوالی نیومده! پس احتمال اینکه بخواد طراح بخواد بره سراغ این قسمت زیاده!
2)توی این چند سالی که پشت سر هم از حواسای انسان سوال اومد، پوست ازش سوالی نیومده! پس بازم احتمال طرح سوال از پوست هست!
3)طراح مثل چند سال اخیر، میتونه درمورد سلولای حسی و سلولای اطرافشون بازم سوال بده!و اما یه نکته ی جالب!! طراح توی این فصل نشون داه که کلا رو تصاویر این بخش بیشتر از همه جای دیگه علاقه منده و تقریبا همه ی سوالای این بخش از تصاویر بوده!
به این دوتا شکل دقت کنید
ساختار زبان(کتاب نظام قدیم)
ساختار زبان(کتاب نظام جدید)طبق کتاب نظام قدیم، گیرنده های چشایی یه زائده هایی دارن که با مایع پیرامونشون(بزاق) در ارتباطن و طبق کتاب نظام جدید، گیرنده های چشایی زائده ای ندارن و سلولای نگهبان یا همون پشتیبان، یه زائده ای دارن که همون مژکه!
میخواستم با این شکل بفهمونم که مطالب نظاما خیلی فرق دارن باهمدیگه و بهتره که حواسمون باشه به این چیزا که بعدا توی کنکور اذیت نشیم :| چون طراح که سر به هواس :|
اشکال توی زیست خیلی مهم شدن و طراح گیر سه پیچ داده بهشون!
درمورد شکل زبان این چند نکته رو خوب یاد بگیریم :*بیشترین سلولای بافت زبان، از نوع بافت پوششی سنگفرشی چند لایه هستن.
*سلولای گیرنده ی چشایی مژک دارن(طبق کتاب نظام قدیم)
*یه جوانه ی چشایی شامل سلول های گیرنده ی چشایی و سلول های نگهبان هست. هر دونوع سلول از تمایز بافت پوششی ایجاد شده اند.
*نورون حسی ای که از جوانه ی چشایی پیام رو به مغز میبره، از غشای پایه عبور میکنه.درک کردن مزه ی غذا از دو نوع گیرنده ی شیمیایی تبعیت میکنه. گیرنده ی مستقیمی که بر درک مزه ی غذا اثر میذاره، گیرنده ی چشایی و اونی که به طور غیرمستقیم اثر میذاره، گیرنده ی بویایی هست.
*سلولای گیرنده ی بویایی نورون های تمایز یافته هستن که علاوه بر جسم سلولی و آکسون، مژک دارن.
ویژگی مشترک سلولای گیرنده ی چشایی و بویایی :
هردو تمایز یافته هستند.
هردو مژک دارند.
هردو با مایع ی اطرافشان در تماس اند.(گیرنده ی چشایی با بزاق و گیرنده ی بویایی با مخاط بینی)
هردو در نزدیکی خود بافت پوششی دارند.
هردو پیام الکتریکی تولید میکنند.** گیرنده هایی که مژک دارند : سلولای های مجاری نیم دایره ای و حلزون گوش، سلول های چشایی، سلول های بویایی، سلول های خط جانبی ماهیا
طراح امسال میتونه مثلا درمورد سلول های گیرنده های نور، یا سلول های گیرنده هایی که در صورتن و به مغز پیام میفرستن یا گیرنده هایی که زائده دارن و ..... بیاد سوال طرح کنه.(البته طرح کرده تا الان :|)
بریم سراغ بررسی تست:
مورد اول : گیرنده ی چشایی جز سلول های غیرعصبی هست اما گیرنده ی بویایی جز سلول های عصبی هست که تمایز یافته.
مورد دوم : کلی درموردش حرف زدیم!
مورد سوم : سلول های گیرنده ی بویایی آکسون دارن ولی سلولای گیرنده ی چشایی آکسون ندارن. سلولی عصبی که تمایز پیدا میکنن و گیرنده میشن، ساختارای خودشونو تقریبا حفظ میکنن.
مورد چهارم : تقریبا درمورد همه ی سلولای زنده ی انسان درست هست(به جز گلبول قرمز )مورد دوم و چهارم صحیحن و طراح این دومورد رو درست گرفته.
چند مورد درباره ی همه سلول هایی که بخشی از آن ها عصب حسی پوست را ایجاد میکنند، صحیح است؟
-در اطراف خود با تعدادی سلول که فاصله ی زیاد از یکدیگر دارند، در ارتباط هستند.
-همانند سلول های گیرنده ی بویایی، جزو سلول های عصبی محسوب میشوند.
-با کمک برخی از مولکول هایی که در غشای خود دارند، پتانسیل عمل را ایجاد میکنند.
-در خود مولکول هایی را که برای همانندسازی نیاز است، ندارند.
1)1
2)2
3)3
4)4 -
@Amir-Bernousi سلام. یه سوال زیست دارم. فرق تجزیه با هیدرولیزچیه،؟؟؟ ممنون. @فارغ-التحصیلان-آلاء @رتبه-های-انجمن-آلاء @دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا @دانش-آموزان-آلاء
-
@Amir-Bernousi ببخشید سوالات کنکور97 هم تحلیل کردین شمادرانجمن؟؟ ممنون میشم بگین کجاس؟؟
-
@Mahed در بررسی تست های کنکور های سال قبل گفته است:
@Amir-Bernousi سلام. یه سوال زیست دارم. فرق تجزیه با هیدرولیزچیه،؟؟؟ ممنون. @فارغ-التحصیلان-آلاء @رتبه-های-انجمن-آلاء @دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا @دانش-آموزان-آلاء
یه مجموعه مادر داریم به اسم تجزیه!
تجزیه یعنی جدا شدن دو تا مولکول از هم
هیدرولیز زیر مجموعه یِ تجزیه است و یعنی جداشدنی که با فتنه ی ابِ
یعنی مولکول اب نیازه تا دو تا مولکول از هم جدا بشن
البته هر هر هیدرولیزی هم الزاما تشکیل مونومر نمیده
ممکنه دو تیکه پلیمری به وجود بیاد
یا
یه مونومر و یه سر پلیمری
@Mahed -
چه تاپیک عالییییی
-
atena saghi این تاپیک منسوخ شده و برای نظام قدیم بوده