سلام بچه ها
۲ تا سوال دارم ممنون میشم بی زحمت اگه کسایی جواب رو میدونن یه توضیح بدن🌱
۱) یه جمله کتاب که میگه واکنش پذیری آلکان ها بسیار کمه بخاطر همین حدود ۹۰ درصد از اون به عنوان سوخت استفاده میشه
ربطشونو به هم نفهمیدم؟
۲) در تقطیر جز به جز نفت خام با تغییر ارتفاع، روند تغییرات دما و اندازه مولکول های خروجی از برج عکس یکدیگر است
این جمله غلطه
اما سوالم اینجاست که چرا در بالای برج اندازه مولکول های خروجی کوچیک و در پایین برج اندازه مولکول ها بزرگ و درشته
یعنی آیا به حالت موادش بستگی داره چون بالای برج گازه پس اندازه مولکول هاش کوچیکن و پایین برج چون نفت بصورت مایع ست اندازه مولکول هاش درشتن؟اصلن کجای کتاب گفته که بالای برج اندازه مولکول های خروجی کوچیکن؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا @یازدهم @دوازدهم @ریاضیا
Screenshot_۲۰۲۴-۱۱-۲۷-۲۱-۰۴-۵۶-۹۶۹_com.android.chrome.jpg
به این توجه کنید
Screenshot_۲۰۲۴-۱۱-۲۷-۲۲-۰۶-۵۴-۷۲۵_com.android.chrome.jpg
حالا به این توجه کنید
خبببببببب
مثلا میگه اسید پالمیتولئیک
امگا 7
∆^۹ : ۱ : ۱۶
دلتا رو متوجه نمیشم
دلتا میشه پیوند دوگانه دیگه ؟
یعنی بین کربن شماره ۹ و ۱۰ یک عدد پیوند دوگانه داریم 🤌
ولی از کجا شروع کنم بشمارم
این ویدیو رو که دیدم گیج شدم
از انتهای متیل باید بشماریم ؟
مثلا بگم 16,15,14,13,12,11,10 تا وقتی برسم به ۱۰ ؟؟؟؟
میشه لطفا این ویدیو رو دقیقه ۹ تا ۱۰ رو ببینید توضیح بدید واقعا گیج شدم
https://www.aparat.com/v/c318g27
زهرا بنده خدا 2
Succinate
@سینا-0
_ Reza _
Maaah
Blue28
رسم ساختار لوويس
-
man;6472 said:
چند تا نكته اي كه برا رسم ساختار لوويس هست تو فيلم كلاس1 نيست يعني حذف شده كسي ميتونه اين نكته ها رو بگه؟؟؟؟؟كسي كه كتاب اين كلاس رو داره ميتونه اين نكته ها رو بگه؟؟؟؟
اگه منظورتون کلاس حاجی سلیمانی هست که اون ی تیکه اگه اشتباه نکنم درمورد برانگیخته هس که بعد دوباره توضیح داد نکته خاصی نبود
-
@**مهدی**;8692 said:
سلام یه سوال داشتم برا پیدا کردن تعداد جفت الکترونهای پیوندی و همچنین تعداد قلمروها باید ساختار لوویس رو بکشیم یا راه دیگه ای هم داره?
سلام .اقاي معيني در اين جلسه يك فرمول ارائه داده اندhttp://sanatisharif.ir/sanati-sharif-video/10/12/815
-
@**مهدی**;8692 said:
سلام یه سوال داشتم برا پیدا کردن تعداد جفت الکترونهای پیوندی و همچنین تعداد قلمروها باید ساختار لوویس رو بکشیم یا راه دیگه ای هم داره?
بله تنها راهش رسم ساختار لوييس هستش....
تنها راه پيشرفت تو اين مبحث تمرين مستمر و رسم
ساختار لوييس هاي مختلف كه تو كنكور اومده هستش
چون سر جلسه كنكور اگه سوالي كه اومده رو حداقل يه
بار نديده باشي، رسمش وقت گيره. فك نكنم زيادم وقت
بگيره يه هفته يا دوهفته ... -
@shayan75;8698 said:
بله تنها راهش رسم ساختار لوييس هستش....
تنها راه پيشرفت تو اين مبحث تمرين مستمر و رسم
ساختار لوييس هاي مختلف كه تو كنكور اومده هستش
چون سر جلسه كنكور اگه سوالي كه اومده رو حداقل يه
بار نديده باشي، رسمش وقت گيره. فك نكنم زيادم وقت
بگيره يه هفته يا دوهفته ...مرسی ممنون. میشه این سوال 66 و 68 هم برام توضیح بدی
-
سوال 66 اون تركيبه خوب نيوفتاده داخل كروشه واضحه ، بقيش سمت راست خوب معلوم نيست.
سوال 68: اگر يه تركيب بار، بالا سرش باشه به ازاي اون بار، الكترون از اتمها كم يا زياد ميشه،
اگر بار مثبت باشه از الكترون ظرفيت يكي يا چند تا(معمولا همون يكيه) از اتمها كم ميكنيم و اگر منفي باشد
الكترون اضافه ميكينيم، از اونجاييكه در تركيب فوق همه اتم ها به ارايش هشت تايي پايدار رسيدن بجز
اون اولي از راست كه ظرفيتش 6 شده و براي اينكه به ارايش پايدار برسه بايد دوتا الكترون بهش اضافه
كنيم و از اينجا ميفهميم كه بار بايد -2 باشد،پس گزينه 1 درسته. حالا دليل غلط بودن بقيه گزينه ها:
گزينه2: براي اينكه به بار قراردادي پي ببريم بايد تعداد پيوندي كه تو اين واكنش داده رو از تعداد پيوندي
كه معمولا تو واكنشاش ميده كم كنيم. چون معمولا 3تا پيوند ميده و اينجا 1 پيوند داده، پس بار قرارداديش
ميشه -2.
گزينه3 : طبق نكته قبل 3-4 كه ميشه 2+
گزينه4 : الكترونهايي كه با بار قراردادي ايجاد يا حذف ميشن به هيچ وجه ربطي به داتيو ندارن.اميدوارم خوب تونسته باشم منظورمو برسونم.
-
@**مهدی**;8699 said:
مرسی ممنون. میشه این سوال 66 و 68 هم برام توضیح بدی
....سلام ..من 66روبرات توضیح میدم...برای به دست آوردن بار یون های چند اتمی یه فرمول هست توهمین کتاب مبتکران..بار یون=(مجموع تعداد الکترونهای لایه ظرفیت اتم هادرساختارلوویس)-(مجموع عددیکان شماره گروه اتم ها)...خب حالا عدد یکان شماره گروه nمیشه5(نیتروژن جزو گروه 15 هست)...تواین سوال 5تا اتم نیتروژن داری که 5 ضرب در5 میشه25...این از قسمت اول فرمول یعنی همون مجموع عدد یکان شماره گروه...بریم قسمت دومش...روهم 8 تاپیوند در ساختار این یون هست که 8ضرب در2 میشه 16...حالاباتوجه به قاعده اوکتت باید بدونی که نیتروزن های اول وآخر هرکدوم به ترتیب 1و3تا جفت ناپیوندی دارن که روهم میشه8تا الکترون به علاوه اون 16 تای پیوندی روهم میشه 24تا الکترون در لایه طرفیت اتم ها طبق قاعده اوکتت...حالا بروتوفرمول جایگذاری کن میشه1+=(24)-(25).....امید وارم توضیحاتم دور ازجونت گیجت نکرده باشن!!..موفق باشی
-
@shayan75;8700 said:
سوال 66 اون تركيبه خوب نيوفتاده داخل كروشه واضحه ، بقيش سمت راست خوب معلوم نيست.
سوال 68: اگر يه تركيب بار، بالا سرش باشه به ازاي اون بار، الكترون از اتمها كم يا زياد ميشه،
اگر بار مثبت باشه از الكترون ظرفيت يكي يا چند تا(معمولا همون يكيه) از اتمها كم ميكنيم و اگر منفي باشد
الكترون اضافه ميكينيم، از اونجاييكه در تركيب فوق همه اتم ها به ارايش هشت تايي پايدار رسيدن بجز
اون اولي از راست كه ظرفيتش 6 شده و براي اينكه به ارايش پايدار برسه بايد دوتا الكترون بهش اضافه
كنيم و از اينجا ميفهميم كه بار بايد -2 باشد،پس گزينه 1 درسته. حالا دليل غلط بودن بقيه گزينه ها:
گزينه2: براي اينكه به بار قراردادي پي ببريم بايد تعداد پيوندي كه تو اين واكنش داده رو از تعداد پيوندي
كه معمولا تو واكنشاش ميده كم كنيم. چون معمولا 3تا پيوند ميده و اينجا 1 پيوند داده، پس بار قرارداديش
ميشه -2.
گزينه3 : طبق نكته قبل 3-4 كه ميشه 2+
گزينه4 : الكترونهايي كه با بار قراردادي ايجاد يا حذف ميشن به هيچ وجه ربطي به داتيو ندارن.اميدوارم خوب تونسته باشم منظورمو برسونم.
مرسی ممنون داداش اما گزینه 4 درسته
بعد این همون سوال 66 ه .فقط گزینه ها عوض شده بار کل یون +1 هست .
الان پاسخنامه اینطور نوشته
اونطور نوشته من این عدد اکسایشو نخواندم. اما فک کنم فهمیدم چیه. یعنی کلا به جز اون چپ چپیه بقیه بارشون +1 و اون راست راستیه -2
اینجا گفته اون پیوند یگانه ها داتیوه اما تو شکل معلومه که داتیو نیستن و به واسطه از دست دادن یا گرفتن بار با هم پیوند یگانه ساده دادن .ها؟ یا شایدم من اشتباه میکنم . الان یکمی گیج شدم. -
@**مهدی**;8705 said:
مرسی ممنون داداش اما گزینه 4 درسته
بعد این همون سوال 66 ه .فقط گزینه ها عوض شده بار کل یون +1 هست .
الان پاسخنامه اینطور نوشته
اونطور نوشته من این عدد اکسایشو نخواندم. اما فک کنم فهمیدم چیه. یعنی کلا به جز اون چپ چپیه بقیه بارشون +1 و اون راست راستیه -2
اینجا گفته اون پیوند یگانه ها داتیوه اما تو شکل معلومه که داتیو نیستن و به واسطه از دست دادن یا گرفتن بار با هم پیوند یگانه ساده دادن .ها؟ یا شایدم من اشتباه میکنم . الان یکمی گیج شدم.اوه بله داداش فهميدم چي شد، اون بار بايد 1+ باشه. از اونجاييكه اتم نيتروژن 4ام سه تا پيوندشو داده
فقط دوتا جفت الكترون ناپيوندي براش ميمونه كه فقط از راه داتيو ميتونه به اشتراك بزارتشون و پس بار1+
ميديم و يكي از الكترون هاي نتروژن 5ام رو ميكني، حالا اتم نيتروژن 5ام مثل اكسيژن شده و يكي از الكترون هاي
منفردشو جفت ميكنه و داتيو ميگيره. فقط هيچ دليل قانع كننده نميبينم كه پيوند بين اتم نيتروژن 2ام و 3ام از نوع
داتيو باشه. -
@**مهدی**;8742 said:
قانع نشدم اون اتم چهارمی که میگی سه تا پیوندشو داده و دیگه اگه بخواد بده حتماً باید داتیو بده به نظر من اشتباس چون بارش+1 هست و یعنی سه تا دستش میشه چهار تا دست مثل کربن و میتونه چهار تا پیوند بده .
نه ديگه اشتبات اينجاست كه بار مثبتو رو به اون نيتروژن چهارمي ميدي، اگه باز مثبت براي
چهارميه باشه كه اونوقت هيچوقت نيتروژن پنجم به ارايش هشت تايي پايدار نميرسه. پس اون
بار مثبته ميشه ماله نيتروژن پنجم. حله؟ -
سلام.دبيران و كتاب هاي مختلف لوويس رو به روش هاي مختلفي درس ميدن مثلا روش بار قراردادي و....من خودم همون روش مبتكران در تشخيص داتيو رو بهتر متوجه ميشم (توجه به مدل الكترون نقطه اي اتم مورد نظر)مثلا نيترو*ژن مدل الكترون نقطه ايش يك جفت الكترون و سه تا تك الكترون داره پس در حالت عادي توقع اينه كه 3تا پيوند و يك جفت تنها در ساختار تركيب داشته باشه ولي مي بينيم كه در ساختار سوال مورد نظر 4تا پيوند تشكيل داده و پس نتيجه ميگيريم يكي از پيوند ها متشكل از جفت تنهاي نيتروژنه پس طبق تعريف داتيوه.اگه نكته اي و لينكي و شرح خوبي از لوويس دستتون اومد ما رو هم در جريان قرار دهيد چون سوالاي متنوعي از لوويس وجود داره و بايد شير فهم شويم.
-
@**مهدی**;8742 said:
قانع نشدم اون اتم چهارمی که میگی سه تا پیوندشو داده و دیگه اگه بخواد بده حتماً باید داتیو بده به نظر من اشتباس چون بارش+1 هست و یعنی سه تا دستش میشه چهار تا دست مثل کربن و میتونه چهار تا پیوند بده .
...سلام ..دوست عزیز پس مشکل شما یه چیز دیگه اس!!!..این که نمیدونی بار1+مال کل این یون چند اتمی هستش وبه هیچ کدوم از نیتروژن هاتعلق نداره بلکه مال همه اس...واسه همین بیرون کروشه اس!!...ok؟؟؟
-
aysan;8755 said:
...سلام ..دوست عزیز پس مشکل شما یه چیز دیگه اس!!!..این که نمیدونی بار1+مال کل این یون چند اتمی هستش وبه هیچ کدوم از نیتروژن هاتعلق نداره بلکه مال همه اس...واسه همین بیرون کروشه اس!!...ok؟؟؟
سوال من الان ابنه چرا پیوند بین اتم های نیتروژن 2و 3 و نیز4و5 داتیوه?
-
aysan;8755 said:
مرسی ممنون. اما اونو خودم میدونم کلا بیخیالش .
کسی اگه ساختار لویس اینو برام بزاره ممنون میشم.
-
اینم برای شما
-
بچه هایی که فیلم کلاس استاد شکیباییان رو دیدن رسم ساختار لوییس در کدام جلسات هست
مرسی