7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
سوال زیست ابهام برانگیز در گزینه دو امروز
-
سلام دوستان وققتون بخیر و خسته نباشید! امروز تو گزینه دو گام اول تجربی یه سوالی اومد فک میکنم یه اشکالی توش هست حالا اگه میشه یه توجهی به من کنین ببینین درست میگم یا نه!
کدام گزینه جای خالی را به درستی کامل می کند؟
«روشن ترین و پراکسیژن ترین خون در ............... وجود دارد.»
1.انسان، در یک سیاهرگ
2.ماهی، در یک سیاهرگ
3. ملخ، در یک مویرگ
4.پروانۀ مونارک، در یک سرخرگ ششیاقا جواب گزینه 1 هست!!!! حالا بیاین یه ذره منطقی باشیم تو کتاب درسی خودمون مگه 4 تا سیاهرگ ششی به قلب وصل نمیشن؟؟؟؟ خوب پس درست اینه که بگیم در انسان 4 سیاهرگ روشنترین خون و پر اکسیژن ترین خون را دارد! قبول ندارین انصافا؟!؟
با تشکر -
و یه سوال دیگه:
ایا جمله زیر در مورد پارامسی درست است؟ (یه تیکه از یه سواله امروز گزینه2)تنظیم اُسمزی در این جاندار مانند تک یاخته ای ها با انتشار انجام می شود.
اقا این درسته یا غلط؟؟؟
میشه گفت چون پارامسی تو اب شیرین زندگی میکنه پس از طریق اسمز (انتشار) مایع وارد سلول میشه(چون فشار اسمزی بیرون کمه ولی داخل زیاد پس وارد میشه)؟؟؟؟ولی خود گزینه دو این جوابو داده:
در بسیاری از تک یاخته ای ها تنظیم اُسمزی با کمک انتشار انجام می شود، ولی در برخی دیگر مانند پارامسی، آبی که در نتیجۀ اُسمز وارد می شود به همراه مواد دفعی توسط کُریچه های انقباضی دفع می شود.
پس تو این سوال چون نگفته همیشه پس درسته! نظر شما چیه؟ -
و همچنان یه سوال دیگه: (سوال 130 امروز گزینه دو)
چند مورد برای تکمیل عبارت زیر، نامناسب است؟
«رگی با ساختار مقابل { شکل سرخ رگ} همواره ............... »
الف) موجب تنظیم میزان خون موجود در مویرگ می شود.
ب) خونی با میزان کربن دی اکسید کم را حمل می کند.
ج) قادر به خارج کردن خون از یک اندام نخواهد بود.
د) فاقد هر نوع دریچه در ساختار خود می باشد.
1.1 2.2 3.3 4.4
دلیل غلط اول الف که معلومه چون این تنظیم خون کار سرخرگ های کوچیکه!
ب هم که غلطه خودتونم میدونین!
ج بحث منه!!!! سوال میگه سرخ رگ همواره قادر به خارج کردن خون از یک اندام نخواهد بود.
حالا سوال من اینجاس : ما میتونیم فعل این عبارت رو به "نیست" تغییر بدیم دیگه بالاخره منفی میشه!
حالا گزینه 2 میگه این عبارت غلطه ولی بیاین یه ذره منطقی باشیم : تو گلومرول کلیه مگه 2 سرخ رگ نیست با مکانیسم های متضاد یکی میاره یکی میبره و اسمشونم سرخرگه
اون اونی که میاره بهش مگه نمیگن آوران داره میاره پس اینم یه مثال نقض برای عبارت ج که از قید همواره استفاده کرده
عبارت د= گزینه دو میگه غلطه! و دلیل غلط بودن این عبارت هم میگه دریچه های سینی!..... خوب یه سوال مگه ما نمیگیم دریچه سینی جز دریچه های "قلبی" هست .خوب قلبی نه دریچه های سرخرگی ! ولی گزینه دو میگه
"همچنین این دو سرخرگ در ابتدای خود دارای دریچه های سینی هستند." اثا انصافا موافقید یا نه؟!!؟!؟ -
الو؟! کسی هست؟
-
@Amir-bernousi
الان نفهمیدم شما میگید الف درسته؟ یا غلطه؟ -
mrma80 درمورد گزینه ج هم اینطوری میشه : هیچوقت یه سرخرگ نمیتونه خون رو از یه اندام خارج بکنه.
درمورد د هم تو نظام قدیم دریچه های سینی، جز دریچه های سرخرگی هستن -
@Amir-bernousi ولی گزینه دو میگه ج غلطه
-
@Amir-bernousi بابا من دارم میگم درسته گزینه ج چون گفته همیشه سرخ رگ باعث خارج کردن خون نخواهد بود پس اون سرخ رگ توی کلیه چه کار میکنه؟؟؟؟؟؟؟ سرخ رگ اوران خون خارج میکنه؟!؟!؟!؟
-
mrma80 داداش حرف شما درسته ولی فقط در مورد ورود مواد به تک یاخته ای
در مورد تنظیم اسمزی نمیشه اینو گفت
چون اگه قرار باشه تنظیم اسمزی با انتشار صورت بگیره باید غلظت مواد در محیط و غلظت ارمانی یاخته با هم برابر باشن که نیستن