سلام وقتتون بخیر ❤️
ببخشید وقتتون رو میگیرم اگر در تستی بگه در آزمایش ایوری مخلوط شدن باکتری کپسول دار مرده و باکتری بدون کپسول زنده
این عبارت غلطه ؟
به خاطر اینکه نگفته عصاره باکتری کپسول دار یا اینکه مخلوط نشدن واقعا من فکر میکنم چون عصاره باکتری رو به باکتری بدون کپسول اضافه کرد میشه بهش گفت مخلوط؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا
1.گفته در تخمدان یک نوزاد دختر 8 ماهه هر یاخته حاصل از تقسیم میتوز یاخته های اووگونی...
با توجه به اینکه نوزان هست و به دنیا اومده فقط اووسیت اولیه رو در نظر بگیرم یا چون توی کتاب چیزی نگفته و سوال گفته هر یاخته حاصل از تقسیم میتوز یاخته های اووگونی ، اووگونی رو هم در نظر بگیرم؟
2کراسینگ اوور با توجه به اینکه محتوای ژنی یاخته رو تغییر نمی دهد جهش محسوب نمیشه؟
3 چرا نمیتونیم بگیم هر هرم کلیه مجرایی انحصاری برای تخلیه به ساختار قیف مانند دارد؟
@تجربیا
سلام
صورت تست این هست:
کدام گزینه درباره ی مراحل همانند سازی درست است؟
و گزینه ی جواب میشه:
آنزیم شکننده ی پیوند های هیدروژنی، فقط به بخش های فاقد پروتئین دنا وصل می شوند.
پاسخنامه در ادامه برای این گزینه بیان کرده:
آنزیم هلیکاز فقط پس از جدا شدن پروتئین های همراه دنا به آن وصل می شود.
سوال من اینه منظورش از فاقد پروتئین
اینه که هیچ پروتئینی نباشه یا فقط هیستون؟
چون تو متن کتاب داریم که: قبل همانند سازی دنا باید پیچ و تاب فامینه، باز و پروتئین های همراه آن یعنی هیستون ها از آن جدا شوند.
(تست از آزمون ماز هستش)
@دوازدهم @تجربیا @دانشجویان-پزشکی @دانشجویان-پیراپزشکی
سلام بچه ها
توی شکل بی کیفیت ۶ صفحه ی ۲۰ زیست دهم نشون داده دو تا غدد زیرزبانی و زیرآرواره ای به هم متصل اند از طریق یک مجرا
بعد نشون داده که زیرزبانی تعدادی مجرا داره به سمت دهان ولی من مجرایی برای زیر آرواره ای به سمت دهان نمیبینم
آیا میشه گفت غده ی زیر آرواره ای مجرا نداره؟
یا تو شکل نشون نداده و برای کنکور سوال نمیاد؟!
@همیار
@دوازدهم
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1401
Screenshot_2025-01-01-23-27-53-938_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2025-01-01-23-28-26-076_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر
ببخشید تو سوال 10منظورش آکسون ولی چرا باید غلط باشه پایانه اکسونی انشعاب داره و جز آکسون یا من منظور این سوال نمیفهمم؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا
IMG_20241205_110806.jpg
[متن لینک](آدرس لینک)
IMG_20241205_110916.jpg
سلام. اون قسمتی که دورش خط کشیدم زائده عقبی ستون مهره هست؟
یک سوال دیگه هم داشتم. طبق شکل کتاب نیم لگن راست از نمای جلویی حالت برآمده داره و از نمای پشتی فرورفته تر از فرورفتگی نمای عقبی نیم لگن چپ هست. حالا در تصویر دوم، دقیقا همون برآمدگی مشابه برآمدگی نیم لگن راست از نمای جلویی مشاهده میشه اما در جزوه استادم نوشته شده بود که نیم لگن راست از نمای پشتی. نمای پشتی نیم لگن راست که حالت برآمده نداره. این سوالی که پرسیدم برداشت من از شکل کتاب بود و اطلاعی از اینکه واقعا درست باشه یا نه ندارم.
@یازدهم
@دوازدهم
@تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
زیست شناسی محمد علی امینی راد صفر تا صد سوم دبیرستان (96-95)
-
#تدریس #صفرتاصد #زیست #سوم - جلسه 13
آقای #امینی راد
#تجربیhttp://sanatisharif.ir/Sanati-Sharif-Video/15/30/5648
@alaa_sanatisharif
آلا
دستگاه عصبی (قسمت پنجم)
اینبار می خوایم ادامه ی فصل 2، ادامه ی دستگاه عصبی مرکزی رو بریم جلو
قسمت آخر که ساقه ی مغزه رو می گیم بعدش میریم توی نخاع، بعدش عوامل محافظتی مغز نخ... -
Mehdi_Zr در زیست شناسی محمد علی امینی راد صفر تا صد سوم دبیرستان (96-95) گفته است:
Dr.Saraaa ایا فقط مال اقای ارشی ببینم چیزی یاد نمیگیرم؟ شما تدریس اقای ارشی دیدین راضی هستین؟ کسی هست بنظر شما بهتر باشه؟
بله تدریس آقای ارشی خیلی خوبه!
اونش دیگه بستگی به خودتون داره .. من گفتم از دوتاش دیدم.شما فعلا از دکتر ارشی ببینین -
@delaramboka در زیست شناسی محمد علی امینی راد صفر تا صد سوم دبیرستان (96-95) گفته است:
ببخشید میشه یکم زود به زود فیلم هارو آپلود کنید؟
خسته نباشیداین هفته بیشتر روی زیست تمرکز میشه.
-
@delaramboka در زیست شناسی محمد علی امینی راد صفر تا صد سوم دبیرستان (96-95) گفته است:
یعنی تا 2 هفته دیگه تا فصل 6 میرسیم؟
به نظرم تا آخر دی ماه به فصل 6 برسیم. دقیقا نمیدونم. ولی اگه شما و دیگران تو نوشتن ریز مباحث کمک کنید حتما سرعت بیشتر میشه. الان جلسه 13 ریزمباحث نداره. یه نفر بنویسه زیست با سرعت بیشتری آپلود میشه.
-
ریز مباحث جلسه 013:
مدت زمان:27 دقیقه و 18 ثانیه.●ساقه مغز:
*نخاع را به نیمکره های مخ و مخچه پیوند می دهد.
*شامل مغز میانی,پل مغزی و بصل النخاع است------->تنظیم تنفس و تنظیم ضربان قلب
*بصل النخاع :تنظیم ترشح بزاق -مرکز کنترل انعکاس بلع-تنظیم اعصاب مربوط به دستگاه گوارش-مرکز تنظیم شروع و خاتمه تنفس-مرکز کنترل عطسه و سرفه-مرکز کنترل انعکاس استفراغ-مرکز تنظیم ضربان قلب(فقط می تواند ضربان قلب را تند بکند و یا کند بکند چون آغاز ضربان قلب توسط بافت گرهی خود مختار خود قلب است)
//توضیح ساختارها ی ساقه مغز از روی اسلاید.●مراکز مغزی دیگر:
*در بالای ساقه مغز هستند.تالاموس جزو این مراکز است.
*همه پیام های حسی به جز پیامهای حس بویایی در تالاموس تقویت شده بعد به قشر مخ می روند چون لب های بویایی خودشان مستقیم به دستگاه لیمبیک و از طریق آن با مخ ارتباط پیدا می کنند.
*هیپوتالاموس در زیر تالاموس قرار دارد.هیپوتالاموس به کمک هیپوفیز کار خیلی از غده های بدن را کنترل می کند.
*دستگاه لیمبیک تالاموس و هیپوتالاموس را "جداگانه" به قشر مخ وصل می کند.
*هیپوتالاموس:مرکز احساساتی مانند تشنگی-گرسنگی-گرما است
*دستگاه لیمبیک مرکز احساساتی مانند لذت-رضایت-عصبانیت است و در حافظه و یادگیری نقش مهمی دارد.●غده پینه آل بالای برجستگی های چهارگانه, برجستگی های چهارگانه بالای مخچه و مخچه روبروی بطن 4ام.
●نخاع:
//خط به خط کتاب همراه با توضیحات.
*نخاع علاوه بر انتقال پیامهای حسی و حرکتی, مرکز برخی انعکاسها نیز هست.
*انعکاس, پاسخ ناگهانی و غیر ارادی ماهیچه ها در پاسخ به محرکها است.
*31 جفت عصب "مختلط" به نخاع متصل است.
*عصبها وقتی میخواهند وارد نخاع بشوند عصبهای حسی و حرکی از هم جدا می شوند و ریشه های حسی و حرکتی را به وجود می آورند.
*یک بخش از کنترل غده ها تنظیم هورمونی است----->توسط هیپوتالاموس و هیپوفیز انجام می شود.
*یک بخش دیگر از کنترل غده ها تنظیم عصبی آن است------->توسط دستگاه عصبی محیطی انجام می شود.
*شکل 2-12 کتاب بسیااار مهم است.
*نخاع در قسمت شکمی شیار دارد.(با توجه به شکل 2-12)
*در ریشه حسی نخاع (ریشه پشتی نخاع) جسم سلولی داریم که در گره نخاعی هستند.یعنی جسم سلولی اعصاب حسی در بیرون از نخاع قرار دارد.
*جسم سلولی اعصاب حرکتی در قسمت خاکستری نخاع قرار دارد.
//توضیحات کامل با اسلاید.●محافظت از دستگاه عصبی مرکزی:
//خط به خط کتاب.
*در استخوانهای جمجمه و ستون مهره ها میتواند تولید گلبول قرمز انجام شود. (ترکیب با سال دوم)
*پرده مننژ مانند دیافراگم کامل, از ویژگیهای پستانداران است.http://sanatisharif.ir/Sanati-Sharif-Video/15/30/5648
@ادمین -
marzyeh78 در زیست شناسی محمد علی امینی راد صفر تا صد سوم دبیرستان (96-95) گفته است:
royaaa اینجوری ک خیلی طول میکشه به خصوص من ک خودم خیلی کند خوانم توروهدا بگید زیستو چجوری بخونم خییییلی کند خوانم
اول اینکه هی نگو کند خوانم!
کتاب رو چند قسمت کن .. مثلا برای فصل اول پیش اول بیماری آلکاپتونوریا و نظریه های بیدل و تیتوم رو بخون بعد رونویسی بعد ترجمه و...
برای قسمت اول فیلمای اساتید اینجا رو ببین بعد برو یه بار اون قسمت از کتابو بخون بعد درسنامه کتابی که داری و بعدش تست تالیفی..حتما نکات تستارو هم تو کتابت بنویس...اینجوری بخونی فک نکنم خیلی طول بکشه
موفق باشی -
marzyeh78 در زیست شناسی محمد علی امینی راد صفر تا صد سوم دبیرستان (96-95) گفته است:
بچه ها کسی از فیلم های اقای امینی راد یا مدرسان دیگه ی زیست نکته هایی کنار صفحه های کتاب نوشته؟یا از درس نامه ها ی نشرالگو و خیلی سبز یا زیست شناسی های تصویری .اصن اینکار واسه بهتر یادگیریه زیست موثره؟یا واسه امتحانات نهایی؟
بله که موثره. عموما خوبه نکات زیست شناسی رو وقتی دارین تست های آموزشی حل میکنید تو حاشیه کتاب بنویسید. چون منبع اصلی کتابه پس بهتره نکات هم توی کتاب نوشته بشه. توی امتحانات نهایی هم یکی تسلط بر متن کتاب یکی هم تسلط بر شکل موثره.
-
mohammadhassan
من کتاب نشر الگو رو دارم کلیپ های آقای امینی هم دارم ولی راستش تا حالا فقط تونستم از جزوه های آلا استفاده کنم و وقت نکردم فیلمارو ببینم و درسنامه های نشر الگو بخونم...از طرفی هنوز دو فصل از زیستم مونده ک نخوندم چون دبیرمون تازه و سریع درس داده.
به نظرتون چیکار کنم؟
اولین امتحان نوبت اول زیسته وقتی هم تست زدن دوستامو میبینم خیلی استرس میگیرم که عقبم
میشه کمکم کنید؟ -
mohammadhassan
من کتاب نشر الگو رو دارم کلیپ های آقای امینی هم دارم ولی راستش تا حالا فقط تونستم از جزوه های آلا استفاده کنم و وقت نکردم فیلمارو ببینم و درسنامه های نشر الگو بخونم...از طرفی هنوز دو فصل از زیستم مونده ک نخوندم چون دبیرمون تازه و سریع درس داده.
به نظرتون چیکار کنم؟
اولین امتحان نوبت اول زیسته وقتی هم تست زدن دوستامو میبینم خیلی استرس میگیرم که عقبم
میشه کمکم کنید؟با کمال میل:)
ببینید الان باید اولویت شما رو امتحانات نوبت اول باشه اگر هم نتونستید تست بزنید اشکالی نداره به خودتون استرس وارد نکنید. چون همونطور که خودتون میدونید امتحانات داخلی مدارس یه چهارچوبی دارن و شما حتی با حل کردن نمونه سوالات هم به این نتیجه میرسید (البته اگه سطح مدرسه بالا نباشه). شما اگر هم میخواین تست بزنید مثلا 10 یا 20 تا تست آموزشی رو میتونید بزنید (تاکید میکنم آموزشی و نه سنجشی، اینکه میگم آموزشی یعنی اینکه از دل تست نکته بیرون بیارید و توی همون کتاب یادداشت کنید). شما دو فصل رو با دبیرها ببینید (البته هرروز تا یادگیری مستمر بشه) مثلا من خودم ژنتیک (فصل 5) رو از نظر مفاهیم مشکل داشتم ولی یه نیم ساعت با آقای دکتر ارشی دیدم استرسم کمتر شد. -
mohammadhassan
چشم.خیلی خیلی مچکرم -
mohammadhassan
چشم.خیلی خیلی مچکرمخواهش میکنم.
-
ای کاش فصل پنج رو واسه ترم اول میرسیدیم