سوال زیست (فصل 3 دهم "تنفس")
-
@shoka2000 در سوال زیست (فصل 3 دهم "تنفس") گفته است:
نایژک انتهایی همون نایژک اصلیه فقط چون اخره میگن انتهایی دو عضو جدا از هم که نیستن
اینها رو ول کن دوست عزیز. یه توصیه عمیقا برادرانه فقط برای درس زیست برات دارم : هیچ وقت توی درس زیست استدلال و استنباط خودت رو قاطی مطالب کتاب نکن وگرنه ضرر میبینی. زیست حساب 4=2*2 نداره.
-
@shoka2000 در سوال زیست (فصل 3 دهم "تنفس") گفته است:
نایژک انتهایی همون نایژک اصلیه فقط چون اخره میگن انتهایی دو عضو جدا از هم که نیستن
اینها رو ول کن دوست عزیز. یه توصیه عمیقا برادرانه فقط برای درس زیست برات دارم : هیچ وقت توی درس زیست استدلال و استنباط خودت رو قاطی مطالب کتاب نکن وگرنه ضرر میبینی. زیست حساب 4=2*2 نداره.
Amin-Mehraji اینا اسمش استدلال نیست چیزای خیلی معمولیه ما نباید هرچیزیو اینقد بزرگ کنیم
کنکور اونقدرام سخت نیست اینقد ریزبینی نمیخاد -
محمد عبدالهی
توی اینکه نایژک ها غضروف ندارن که شکی نیست پس قابلیت تغییر حجم دارن ...
فک میکنم منظور کتاب از اینکه ماهیچه صاف دیواره نایژه کشیدگی پیدا میکنن اون انشعابات آخر نایژه هست که مقدار کمی غصروف داره ولی هنوز همه غضروفشو از دست نداده که بشه نایژک پس تا حدودی قابلیت تغییر حجم داره چون کتاب گفته هرچی از از نایژه اصلی به سمت نایژه های باریک تر میریم از مقدار غضروف کاسته میشه ... -
سلام خدمت همه آلاییا :)
یه سوالی ذهن منو درگیر کرده که توجه شما رو به اون جلب میکنم
در صفحه 50 کتاب زیست دهم چاپ دوم 1396
پایین صفحه قسمت تنظیم تنفس پاراگراف سوم آخر خط اول و خط دوم
"اگر شش ها بیش از حد پر شوند، آنگاه ماهیچه های صاف دیواره نایژه ها و نایژک ها بیش از حد کشیده میشوند که خطرناک است."
طبق این جمله میشه استنباط کرد که نایژه و نایژک قابلیت تغییر حجم دارند؟!
اگه پاسختون مثبت هست، پس چرا در یه سری منابع ذکر شده که نایژه (به علت داشتن غضروف کامل) قابلیت تغییر حجم نداره؟
اگه پاسختون منفی هست برای توجیح این جمله کتاب چی دارین که قانع شم؟
منتظرم مومنان :)♥محمد عبدالهی خدمت شمام عرض کنم طبق شکل کتاب حتی نایژه اصلی هم کاملا غضروف نداره
غضروف کاملی ک شما میگی منظورش این بوده ک مثل نای نیست که نعل اسبی باشه و دایره ش ناقص باشه
وگر نه با توجه به شکل کتاب نایژه سراسرش با غضروف پوشیده نشده! -
@sheyda-fkh مگه شما نمیتونی بینیتو به صورت ارادی تکون بدی قسمت غضروف دارشو؟
غضروف اونقدر محکم نیست که اصلا تکون نخوره
برا نایژه هم همینطوره میتونه تغییر کنه سایزش چون فقط غضروف که نیست ماهیچه و غضروف با هم یک لایه اند@shoka2000 حرف شما متین ولی اگه غضروف توانایی حرکت داشت که کتاب نمی گفت " نایژک به علت نداشتن غضروف توانایی مناسب برای تنگ گشاد شدن داره" به نوعی انگار برخلاف نایژه و این یعنی غضروف مانع تنگ و گشاد شدن نایژه میشه ... گفتم فک میکنم منظور کتاب اون نایژه های آخریه که بلافاصله بعد نایژک هست که غضروف خیلی کمی دارن ...
ولی فک نکنم کنکور اینقد ریز بشه :| -
@shoka2000 حرف شما متین ولی اگه غضروف توانایی حرکت داشت که کتاب نمی گفت " نایژک به علت نداشتن غضروف توانایی مناسب برای تنگ گشاد شدن داره" به نوعی انگار برخلاف نایژه و این یعنی غضروف مانع تنگ و گشاد شدن نایژه میشه ... گفتم فک میکنم منظور کتاب اون نایژه های آخریه که بلافاصله بعد نایژک هست که غضروف خیلی کمی دارن ...
@shoka2000 حرف شما متین ولی اگه غضروف توانایی حرکت داشت که کتاب نمی گفت " نایژک به علت نداشتن غضروف توانایی مناسب برای تنگ گشاد شدن داره" به نوعی انگار برخلاف نایژه و این یعنی غضروف مانع تنگ و گشاد شدن نایژه میشه ... گفتم فک میکنم منظور کتاب اون نایژه های آخریه که بلافاصله بعد نایژک هست که غضروف خیلی کمی دارن ...
حرکت به انقباض ماهیچه برمیگرده نه انقباض غضروف:cat_face_with_tears_of_joy: :face_with_rolling_eyes: :face_palm:
@shoka2000 دقیقااا ...خوب شد خودت فهمیدی ویندوزم پرید یک آن :joy:
آفررررین خوب منم منظورم همینه دیگه اون انشعابات آخریه دیگه غضروفش خیلی کمه
اصلا من جای مولف بودم میگفتم کلا تحت تاثیر ماهیچه صافه :sweat_smile: -
@shoka2000 دقیقااا ...خوب شد خودت فهمیدی ویندوزم پرید یک آن :joy:
آفررررین خوب منم منظورم همینه دیگه اون انشعابات آخریه دیگه غضروفش خیلی کمه
اصلا من جای مولف بودم میگفتم کلا تحت تاثیر ماهیچه صافه :sweat_smile: -
@sheyda-fkh به قول اقای موقاری کتاب به زبون بنگلادشی نوشته ست یکی باید ترجمش کنه:cat_face_with_tears_of_joy:
@shoka2000 :joy::thumbs_up:
ولی بازم شک دارم که دقیقا منظور کتاب چیه :thinking_face: -
@shoka2000 :joy::thumbs_up:
ولی بازم شک دارم که دقیقا منظور کتاب چیه :thinking_face: -
من نظام قدیمم ولی چیزی ک از کتاب و بحثاتون استنباط کردم اینه:
این قابلیت تغییر حجم میتونه گشاد شدن یا باریک شدن باشه
تو جاهایی ک غضروف هس قابلیت باریک شدن بوسیله ماهیچه های صاف وجود نداره مثه همین نای و نایژه چون انقباضاتشون اونقد ضعیفه ک نمیتونه با غضروف مقابله کنه
ولی وقتی حجمه زیادی هوا وارده شش بشه نیرویی ک داره به دیواره نایژه فشار میاره دیگه ماهیچه صافش نیس خیلی قویتره و میتونه غضروف رو ک کمی منعطفه بازتر کنه واسه همین یکم جای گشاد شدن داره
پس ببین کلا نایژک که غضروف نداره هم قابلیت باریک شدن بوسیله ماهیچه هاشو داره هم گشاد شدن بوسیله هوا
ولی نایژه ک غضروف داره ، غضروفش میتونه جلوی نیروی ماهیچه صافشو بگیره و تنگ نشه ولی اگه هوای زیادی واردش بشه نمیتونه مقاومت کنه و مقداری گشاد میتونه بشه ک این حجم زیاد ب گفته کتاب خطرناکه
چیزی ک من فکر میکنم اینه امیدوارم درست باشه -
من نظام قدیمم ولی چیزی ک از کتاب و بحثاتون استنباط کردم اینه:
این قابلیت تغییر حجم میتونه گشاد شدن یا باریک شدن باشه
تو جاهایی ک غضروف هس قابلیت باریک شدن بوسیله ماهیچه های صاف وجود نداره مثه همین نای و نایژه چون انقباضاتشون اونقد ضعیفه ک نمیتونه با غضروف مقابله کنه
ولی وقتی حجمه زیادی هوا وارده شش بشه نیرویی ک داره به دیواره نایژه فشار میاره دیگه ماهیچه صافش نیس خیلی قویتره و میتونه غضروف رو ک کمی منعطفه بازتر کنه واسه همین یکم جای گشاد شدن داره
پس ببین کلا نایژک که غضروف نداره هم قابلیت باریک شدن بوسیله ماهیچه هاشو داره هم گشاد شدن بوسیله هوا
ولی نایژه ک غضروف داره ، غضروفش میتونه جلوی نیروی ماهیچه صافشو بگیره و تنگ نشه ولی اگه هوای زیادی واردش بشه نمیتونه مقاومت کنه و مقداری گشاد میتونه بشه ک این حجم زیاد ب گفته کتاب خطرناکه
چیزی ک من فکر میکنم اینه امیدوارم درست باشهVirus
@shoka2000
@sheyda-fkh
Amin-Mehraji
@Vadf
دوستان من به جواب سوالم رسیدم
ممنون ازتون ♥
نایژک ها به طور کامل غضروف ندارند پس تغییر حجم در اونا محرز هست
اما نایژه ها... طبق متن کتاب پایین صفحه 42
"همچنان که از نایژه اصلی به سمت نایژه های باریکتر پیش میرویم، از مقدار غضروف کاسته میشود"
استنباط میشه که منظور از "نایژه ها" در صفحه 50 کتاب، این نایژه های کوچکتر هست که غضروفشون کمتره نسبت به نایژه های بالاتر و طبق شکل صفحه 6 صفحه 43 قطعات کوچیکی از غضروف رو دارند پس توانایی تغییر حجم در ایناها دیده میشه
اما در نایژه های اصلی که غضروف به طور کامل و حلقوی هست، تغییر حجمی نداریم
پس این جمله آزمون گزینه دو که گفته بود: " هر بخشی از مجاری تنفسی انسان که دارای توانایی تغییر حجم باشد، به طور حتم فاقد هرگونه غضروف در ساختار خود می باشند" غلط هست
بازم ممنون از همتون ♥