IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سلام عصر بخیر
ی سوال اینک دقیقا بطن چهارم مغز کجاست؟!
داخل فعالیت دیدم ک نوشته شیار بین نیمکره های مخچه رو برش میدیم بعدش درخت زندگی و بطن چهارم دیده میشه
پس ینی بطن چهارم وسط مخچه هس؟!
حالا اگ اونطوری باشه درخت زندگی تو بخش سفید مخچه هس دیگ
پس بطن چهارم هم تو بخش سفیده؟! هدایت جهشی و این حرفا داریم!؟
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
۲۰۲۴۱۰۱۴_۱۳۱۱۴۶.jpg
سلام دوستان
تو پاسخنامه سوال ۴۰۲ گفته این مورد برای همانند سازی نیمه حفاظتی و غیر حفاظتی درسته ولی استاد من گفتن که این گزاره تو کنکور اومده و پاسخنامه سنجش تشکیل پیوند هیدروژنی بین نوکلئوتید های جدید و قدیمی رو فقط برای نیمه حفاظتی در نظر گرفته
برای کنکور که خب قطعا باید فقط نیمه حفاظتی رو در نظر میگیریم .
حالا اگه تو نهایی همچین چیزی داد کدوم مورد درسته ؟
سلام وقتتون بخیر 🌷
چند تا سوال داشتم.
۱. میتونیم بگیم لایه عنکبوتیه از هر دو طرف با مایع مغزی_نخاعی در تماس هست؟ پاسخنامه یک تستی گفته بود که از بخش خارجی با مایع مغزی_نخاعی و از قسمت داخلی با بافت مغز در تماس هست.
۲. چرا دندریت نورون های حرکتی و رابط حتما فاقد غلاف میلین هستند؟
۳. وقتی ناقل عصبی توسط شبکه آندوپلاسمی زبر ساخته میشه، دستگاه گلژی میاد اون رو در ریزکیسه ها بسته بندی میکنه و بعد اون ها با فرآیند برون رانی به خارج از جسم یاختهای ترشح میشن. طبق شکل کتاب زیست دهم فصل اول در خصوص فرآیند برون رانی، با پیوستن غشای وزیکول به غشای یاخته، شاهد افزایش مساحت غشا هستیم. الان در یاخته عصبی هم قاعدتاً باید همچین اتفاقی بیوفته. زمانی که ناقل های عصبی با فرآیند آندوسیتوز از یاخته خارج میشن یعنی دیگه داخل ریزکیسه قرار ندارن؟ طبق شکل کتاب در طول آکسون، ناقل های عصبی درون وزیکول قرار دارند.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
کمپانی زیست(نظام جدید)
-
@hot_ice در کمپانی زیست(نظام جدید) گفته است:
سطح سخت
کدام مورد غلط است؟
1)در همانند سازی غیرحفاظتی برخلاف نیمه حفاظتی علاوه بر پیوند هیدروژنی،پیوند فسفودی استر نیز بین نوکلوتید های قدیم و جدید تشکیل میشود2)اگر همانندسازی حفاظتی بود،بعد از بیست دقیقه،دو نوار در ازمایش مزلسون واستال دیده میشد
3)قبل از تشکیل اولین پیوند فسفودی استر برای همانند سازی دنا،علاوه بر پیوند هیدروژنی،نوعی پیوند اشتراکی نیز شکسته میشود
4)تعداد برگشت آنزیم دنا بسپاراز برای بررسی صحیح بودن رابطه مکملی به تعداد نوکلوتید های دنا است.
(با دلیل بگید علت نادرستی رو)
جمله دوم برام مبهمه و نمیتونم درموردش تصمیم بگیرم
الان نوار ک گفته منظورش توی لوله آزمایشه ک یعنی بعد 20 دیقه دوتا لابه تشکیل شده ؟؟
یا ن منظورش از نوار ، DNA است ؟؟ و اگر DNA بلشه منظورش باز برام مبهمه ک طراح هر DNA رو دو تا نوار در نظر میگیره یا ی نوارخلاصه اینکه چون این جمله برام مبهمه اگ سر کنکور ببینمش ب این ی سوال ج نمیدم (ب ریسکش نمی ارزه !!! )
-
2)اگر
بین2و3 شک داشتم اما جواب مورد2ب این خاطر ک باکتری دارای DNAبا N15تو محیطیه ک N14داره.ن DNAبا N14 و اگه همانند سازی حفاظتی باشه نسل بعدی همچنان DNAبا N15خواهد داشت و بعد سانتریفیوژ اصولا باید یک نوار تشکیل بشه.
و درباره 3باید بگم درسته چون قبل تشکیل اولین پیوند فسفودی استر .پیوند هیدروژنی بین نوکلئوتید های DNAاولیه شکسته میشه.پیوند اشتراکی هم احتمالا مربوط به فسفات هاییه ک قبل اضاف شدن نوکلئوتید ب رشته.ازش جدا میشن.جواب درس کدوم گزینه بود؟2؟
-
سطح سخت
کدام مورد غلط است؟
1)در همانند سازی غیرحفاظتی برخلاف نیمه حفاظتی علاوه بر پیوند هیدروژنی،پیوند فسفودی استر نیز بین نوکلوتید های قدیم و جدید تشکیل میشود2)اگر همانندسازی حفاظتی بود،بعد از بیست دقیقه،دو نوار در ازمایش مزلسون واستال دیده میشد
3)قبل از تشکیل اولین پیوند فسفودی استر برای همانند سازی دنا،علاوه بر پیوند هیدروژنی،نوعی پیوند اشتراکی نیز شکسته میشود
4)تعداد برگشت آنزیم دنا بسپاراز برای بررسی صحیح بودن رابطه مکملی به تعداد نوکلوتید های دنا است.
گزینه 4 غلطه ب نظرم
-
my name در کمپانی زیست(نظام جدید) گفته است:
سطح سخت
کدام مورد غلط است؟
گزینه 4 غلطه ب نظرم
%(#ff0000)[گرینه 1 درسته]
همونطور ک گفته توی غیر حفاظتی شکیل هردو پیوند هست ولی توی نیمه حفاظتی ن...
چون توی غیر حفاظتی دنا کاملا قطعه قطعه میشه ولی در نیمه حفاظتی ن -
سطح سخت
کدام مورد غلط است؟
گزینه 4 غلطه ب نظرم
%(#ff0000)[گزینه 2 درسته]
چون با توجه ب متن کتاب ک از چشم من دور مونده بود منظور از نوار، لایه های تشکیل شده توی لوله آزمایش هست
و خوب باکتری ها توی این آزمایش هر 20 دیقه ی نسل تولید میکنن چون گفته حفاظتی پس بعد 20 دیقه دو تا نوار تولید میشه ک یکیش سنگین و اون یکی سبکه چون اگر حفاظتی باشه هنه محتوای ژنی ک N سنگین دارن میرن تو پیکیر ی باکتری (لایه پایین تر و سنگین تر ) و همه اون محتوای ژنی تاره ساخت دارای N سبک وارد پیکر باکتری دیگ میشه (لایه بالایی و سبک تر ) -
سطح سخت
کدام مورد غلط است؟
گزینه 4 غلطه ب نظرم
%(#ff0000)[گزینه 3 هم درسته]
چرا ؟!
چون گفته قبل شکستن اولین پیوند فسفودی استر علاوه بر شکست پیوند هیدروژنی ی پیوند اشتراکی هم میشکنه
خوب فکر نمیکنم مشکلی برای شکست پیوند هیدروژنی وجود داشته باشه و خیلی راحت قابل تصوره ولی با این حال **اگر برای کسی مبهم بود مشکلی نیس بگین توضیح میدم **
ولی شاید نقطه کور این تست قسمت پیوند اشتراکی باشه
تحلیل من از ص بودن این عبارت اینه : چون سوال نگفته پیوند اشتراکی بین کی و کی پس محدودیتی وجود نداره دقت کنین همانند ساری ی فرایند انرژی خواه هست پس برای این فرایند پیوند اشتراکی بیت 2 دوتا فسفات ATP میشکنه و تبدیل میشه ب ADP !!
پس این عبارت ص هست -
سطح سخت
کدام مورد غلط است؟
گزینه 4 غلطه ب نظرم
%(#ff0000)[و اما گزینه 4 غلطه ]
چون دقت کنین وقتی DNA.POI رابطه مکملی رو برقرار میکنه بر میگرده و رابطه مکملی رو چک میکنه پس ب ازای جفت شدن هر دو نوکلوتید با هم DNA.POI ی بار رابطه مکملی رو چک میکنه پس تعداد این حرکت ب تعداد نوکلوتید ها نیس و از تعدا نوکلوتید ها کمتره ....
الته حتی ب تظرم نمیشه گفت این تعداد دقیقا نصف هست !! چون توجه کنین ی جاهایی رابطه مکملی اشتباه بر قرار میشه و DNA.POI مجبوره برای ی جفت نوکلوتید مثلا دوبار حرکت کنه....!! -
سطح سخت
کدام مورد غلط است؟
حالا ج کدوم میشه ؟؟!
-
@Fre-que-nce
my name
اره خوب بود،یعنی 4غلطه اما واسه یوکاریوت ها!و این جمله ی کتابه؛تعداد برگشت برابر تعداد پیوند فسفودی استره
و همینطور ک میدانیم تعداد پیوند فسفودی توی یوکاریوت تعداد نوکلوتید منهای 2
و توی پروکاریوت برابر تعداد نکلوتیده!چون دنای حلقوی دارن -
@Fre-que-nce
my name
اره خوب بود،یعنی 4غلطه اما واسه یوکاریوت ها!و این جمله ی کتابه؛تعداد برگشت برابر تعداد پیوند فسفودی استره
و همینطور ک میدانیم تعداد پیوند فسفودی توی یوکاریوت تعداد نوکلوتید منهای 2
و توی پروکاریوت برابر تعداد نکلوتیده!چون دنای حلقوی دارنخوب ب نظرم گزینه 4 در مورد پروکادبوت ها هم غ چون ببینید درسته تعداد پیوند فسفودی استر برابر تعدا نوکلوتید هاست ولی ما توی پروکادبوت ها هم DNA.POI داریم پس توی اون ها هم نمیشه الزاما گفت 4 براشون ص چون اون هه هم ممکنه توی همانند سازی DNA.POI شان برای ی جفت نوکلوتید بیش از ی بار حرکت کنه
-
my name
اخه جایی از کتاب نگفته ک ب ازای هر پیوند فسفودی ممکنه دو بار برگرده،ییار برمیگرده اگ خطا داشت و متوجه شد،اصلاح میکنه،اگر نشد میشه جهش جانشینی.(مخصوص توی پروکاریوت ک اساس تنوع رو جهش تشکیل میده،زیاد سازوکار بررسی نداره،حالا مثلا تو حساب کن توی یوکاریوت نقطه وارسی G1 یبار دیگ توسط یسری پروتئین دنا رو بررسی میکنن (دم خدا گرم :| ))
درنتیجه توی ی dna حلقوی باکتریایی،فرضا اگ 10000 نوکلو داره
5000تاش توی سلول والد(چون قبل تقسیم غشا) چک شده و برگشت روش خورده(رشته ی جدید)
5000تای دیگ،در والدِ والد(رشته ی مادری)
و هردو رشته شدن ی مولکول دنا و اومده توی ی سلول دختری ک ده هزار نوکۓو داره فرضا -
تست2
سطح بالا،ترکیبیچند گزینه،از نظر درستی و غلطی،همانند عبارت زیر خواهد بود:
«باز آلی نوکلوتید دنا،در شرایطی علاوه بر باز مقابل خود،میتواند با باز مجاور هم پیوند برقرار کند»1)هر جفت باز، دارای پنج حلقه ی آلی است که هر گاه حلقه ی پنج ضلعی باز به قند متصل باشد،حتما باز پورین است
2)همه ی مولکول های گوانین دار سه فسفاته وزن مولکولی مشابه ای دارند
3)در ابتدا تصور میشد از یک مولکول دنای 1256 نوکلوتیدی باکتریایی، حتما 314 تای آن آدنین دار است.1)0
2)1
3)2
4)3(روش خوب فکر کنید،کتاب هم باز کردید ازاده،اما بعد اینک ب نتیجه نرسیدید)
جمله صورت درسته چون ادنین دنا (دنا تایپش راحت تره!)میتونه تو رناجلوی یوراسیل قرار بگیره
جمله اول هم درسته چون تنها درصورتی ک باز الی پورین باشه حلقه5ضلعی داره و اون ب میتونه ب قند متصل شه
دومی اما غلطه چون گوانین دنا قند سبک تری نسبت ب گوانین رنا داره
سومی هم درسته چون قبل از ازمایش چارگاف دانشمندا فک میکردن ک تعداد انواع نوکلئوتید ها تو دنا برابرهمن این تستو ندیده بودم اصلا :|
-
@Fre-que-nce در کمپانی زیست(نظام جدید) گفته است:
تست2
سطح بالا،ترکیبیچند گزینه،از نظر درستی و غلطی،همانند عبارت زیر خواهد بود:
«باز آلی نوکلوتید دنا،در شرایطی علاوه بر باز مقابل خود،میتواند با باز مجاور هم پیوند برقرار کند»1)هر جفت باز، دارای پنج حلقه ی آلی است که هر گاه حلقه ی پنج ضلعی باز به قند متصل باشد،حتما باز پورین است
2)همه ی مولکول های گوانین دار سه فسفاته وزن مولکولی مشابه ای دارند
3)در ابتدا تصور میشد از یک مولکول دنای 1256 نوکلوتیدی باکتریایی، حتما 314 تای آن آدنین دار است.1)0
2)1
3)2
4)3(روش خوب فکر کنید،کتاب هم باز کردید ازاده،اما بعد اینک ب نتیجه نرسیدید)
جمله صورت درسته چون ادنین دنا (دنا تایپش راحت تره!)میتونه تو رناجلوی یوراسیل قرار بگیره
جمله اول هم درسته چون تنها درصورتی ک باز الی پورین باشه حلقه5ضلعی داره و اون ب میتونه ب قند متصل شه
دومی اما غلطه چون گوانین دنا قند سبک تری نسبت ب گوانین رنا داره
سومی هم درسته چون قبل از ازمایش چارگاف دانشمندا فک میکردن ک تعداد انواع نوکلئوتید ها تو دنا برابرهمن این تستو ندیده بودم اصلا :|
شرمنده اسپم شد .اخه فراموش کردم گزینه مد نظرمو بگم گزینه هام یادم رفت تا چک کنمو برگردم تایم ادیت تموم شد :|
الان ینی گزینه 3 نظرمه
جواب چیه