-
سلام. استاد مشهد همایش نمیذارن؟
Dr.fatemeh
یه اموزشگاه باید دعوتشون کنه قاعدتا -
Dr.fatemeh
یه اموزشگاه باید دعوتشون کنه قاعدتاsahba خوب تا حالا شده که مشهد همایش داشته باشن؟
اگه شرایط فراهم باشه مشهدم میان؟ -
اره فک کنم بیان.اما فک نکنم تا الان مشهد همایش گذاشته باشن...
-
sahba خوب تا حالا شده که مشهد همایش داشته باشن؟
اگه شرایط فراهم باشه مشهدم میان؟Dr.fatemeh شما مشهد میشینین؟؟
اگه خواستن بیان ماررو بی خبر نزارین -
نوشتهشده در ۱۸ دی ۱۳۹۵، ۱۹:۵۴ آخرین ویرایش توسط انجام شده
سلام دوستان.من تدریس سال قبل آقای آقا جانی رو دارم.به نظرتون همون خوبه یا فیلمای امسالشون رو ببینم؟! فقط با تسلط روی این فیلمها و حل تستهای کنکور میشه درصد بالا آورد؟
-
نوشتهشده در ۱۹ دی ۱۳۹۵، ۱۲:۰۵ آخرین ویرایش توسط mehdi7899 انجام شده
کسی خبر داره قسمت بعدی کی قرار میگیره فردا امتحان داریییییییم؟؟؟؟؟؟؟؟؟
-
سلام دوستان.من تدریس سال قبل آقای آقا جانی رو دارم.به نظرتون همون خوبه یا فیلمای امسالشون رو ببینم؟! فقط با تسلط روی این فیلمها و حل تستهای کنکور میشه درصد بالا آورد؟
drAlireza سلام داداش.ببین استاد آقاجانی رو ببین و ی کتاب تست خوب رو بزن تا در کنکورت سعادتمند شی.
-
نوشتهشده در ۱۹ دی ۱۳۹۵، ۱۶:۰۴ آخرین ویرایش توسط انجام شده
بنده چند بار ازشون پرسیدم ک مشهد همایش میزارین یا نه ولی پاسخی نگرفتم
-
عوامل موثر بر تعادل/دما
افزایش دما = جابجایی تعادل در جهت مصرف q
کاهش دما = جابجایی تعادل در جهت تولید q
به بیان دیگر:
افزایش فشار = جابجایی به سمتی که q نباشد
کاهش دما = جابجایی به سمتی که q باشد
نکته مهم:q در کدام سمت است؟تشخیص گرماگیر یا گرماده بودن واکنش!
چطور تشخیص دهیم؟
الف)در سوال مطرح شود که واکنش:
گرماگیر است یعنی q سمت چپ است
و اگر گفته شود گرماده است یعنی q در سمت راست قرار دارد
یا با علامت ∆H نشان داده شود.یعنی واکنش گرماگیر ∆H مثبت و گرماده ∆H منفی دارد!
نکته تستی برای واکنش های برگشت پذیر:
در این واکنش ها q سمتی هست که تعداد مول های گازی کمتری وجود دارد
مثال : q+ N2O4 (g)2 NO2(g)
البته میدانیم که ∆H واکنش مثبت است پس گرماده می باشد
N2O4 : بی رنگ
NO2 : قهوه ای
با اعمال افزایش دما در این واکنش،واکنش به سمت راست حرکت میکند چون q مصرف شود (یعنی مخلوط تعادلی پررنگ تر (قهوه ای) خواهد شد) و در صورت کاهش دما تعادل به سمت چپ حرکت میکند چرا که باید q تولید شود (و مخلوط تعادلی کمرنگ تر خواهد شد)
مرور:
افزایش غلظت = در جهت مصرف ماده ی اضافه شده
کاهش غلظت = در جهت تولید ماده ی اضافه شده
افزایش فشار= به سمت مول گازی کمتر
کاهش فشار= به سمت مول گازی بیشتر
افزایش دما = به سمت مصرف q
کاهش دما = به سمت تولید q
نکته مهم:با افزایش دما (همانند افزایش فشار) سرعت هر دو واکنش رفت و برگشت افزایش و با کاهش دما (همانند کاهش فشار) کاهش می یابد!
نکته : تنها عامل موثر در مقدار K دماست!
از انجا که مقدار K با غلظت فراورده ها به توان ضرایب نسبت مستقیم دارد پس اگر واکنش در جهت رفت حرکت کند K بزرگ میشود و اگر به سمت چپ حرکت کند K کوچک میشود چرا که صورت کسر (فراورده ها) کوچک و مخرج کسر (واکنش دهنده ها ) بزرگ میشود
نکته مهم:این تغییر K تنها توسط دما صورت میگیرد.پس:
↑K →
↓ K ←
مثال مهم آموزشی:
درست یا نادرست؟
*در واکنش های تعادلی گرماگیر K با دما رابطه مستقیم دارد
صحیح A+qB: : افزایش دما = افزایش K
همچنین کاهش دما = کاهش K
صحیح یا غلط؟
*در واکنش های تعادلی گرماده K با دما رابطه عکس دارد
AB+q : افزایش دما = کاهش K
همچنین کاهش دما = افزایش Kفکرکنید صفحه 51:
CaCO3(s)CaO(s)+CO2(g) + q
با افزایش دما مقدار واکنش دهنده ها کم میشود و فراورده ها تولید میشوند یعنی واکنش رفت با سرعت بیشتری انجام میشود چرا که q در سمت چپ هست و واکنش گرماگیر است
چون K=[CO2] پس فشار و غلظت تعادلی CO2 فقط با دما تغییر میکند
2)مربوط به جدول:
روش یک:
2SO2(g)+O2(g)2SO3(g) + q
پس واکنش گرماده است!
اما نمیشود از این نکته همیشه استفاده کرد.مثلا در واکنش های پارامتری و واکنشهایی که تعداد مول گازی دو طرف برابر است
روش دو:چون با افزایش دما K کم میشود پس واکنش گرماده است!چرا که اگر در جهت برگشت حرکت کنیم K کم میشود.q پس کجاست؟چون با افزایش دما تعادل در جهت مصرف q جابجا میشود پس یعنی q سمت راست بوده و در نتیجه واکنش گرماده میباشد
ب)مرتبط با شکل توضیحات داده میشود
مثال:بررسی یک واکنش حذف شده از کتاب درسی:
چون در اثر کاهش دما مخلوط صورتی میشود و یعنی به سمت چپ جابجا میشود پس q در سمت چپ قرار دارد و گرماگیر است
مثال:2A(g)B(g)+q : گرماده
طبق جدول هم میتوان به این نتیجه رسید
@ادمیننوشتهشده در ۲۰ دی ۱۳۹۵، ۹:۳۳ آخرین ویرایش توسط alireza_ysf75 انجام شدهsahba در شیمی محمد رضا آقاجانی صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
عوامل موثر بر تعادل/دما
سلام
میشه بی زحمت لینک جلسه رو لطف کنید تا اضافه کنیم ؟ -
sahba در شیمی محمد رضا آقاجانی صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
عوامل موثر بر تعادل/دما
سلام
میشه بی زحمت لینک جلسه رو لطف کنید تا اضافه کنیم ؟ -
سلام این کتاب که آقای آقاجانی ازش حرف میزنن تو فیلماشون که مال خودشون هست از کجا میشه تهیه کرد ؟
-
نوشتهشده در ۲۰ دی ۱۳۹۵، ۹:۵۵ آخرین ویرایش توسط انجام شده
فک کنم تو ده هزارمین نفری که داری این سوالو میپرسی کتاباشون دیگه چاپ نمیشن یعنی نمیشه تهیه کرد کتاب سال دوم و پیش 1 روی همین صفحه توی جزوات هست
-
نوشتهشده در ۲۰ دی ۱۳۹۵، ۱۰:۲۶ آخرین ویرایش توسط انجام شده
sahba در شیمی محمد رضا آقاجانی صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
alireza_ysf75 سلام.بفرمایید:
http://sanatisharif.ir/Sanati-Sharif-Video/10/26/5717ممنونم اضافه شد
-
فک کنم تو ده هزارمین نفری که داری این سوالو میپرسی کتاباشون دیگه چاپ نمیشن یعنی نمیشه تهیه کرد کتاب سال دوم و پیش 1 روی همین صفحه توی جزوات هست
mstmsm پس چیکار باید بکنم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
-
سلام میشه درس از استاد
فهمید و درسنامه و تست از کتاب جمع بندی مبتکران استفاده کرد درسنامه ها باهم فرق ندارند یا باید کتاب استاد را چاپ کرد -
سلام میشه درس از استاد
فهمید و درسنامه و تست از کتاب جمع بندی مبتکران استفاده کرد درسنامه ها باهم فرق ندارند یا باید کتاب استاد را چاپ کردFarhad ممنونم
-
سلام این کتاب که آقای آقاجانی ازش حرف میزنن تو فیلماشون که مال خودشون هست از کجا میشه تهیه کرد ؟
@minaaaaa در شیمی محمد رضا آقاجانی صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
سلام
ببین جزوه سال سوم هم هست ولی پراکنده هست و توی شیمی 0-100 هست.نمیدنم کنکوریه یا نه ولی اونجا جزوه سوم هست. -
@minaaaaa در شیمی محمد رضا آقاجانی صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
سلام
ببین جزوه سال سوم هم هست ولی پراکنده هست و توی شیمی 0-100 هست.نمیدنم کنکوریه یا نه ولی اونجا جزوه سوم هست.Tara مرسی
-
mstmsm مرسی که با اینکه نفر ده هزارم پرسیدم بازم جواب دادید .