b9034647-ef65-40a8-b73c-67439f911493-image.png
f9d0b2d0-ef62-48ac-a8c0-68b1d8cc70ac-image.png
3b695d9f-eda5-4059-b526-e397be8c9ec6-image.png
درود بر شما ، امیدوارم زنده و پاینده باشید...
ایشون Zirconium هستن همون زیرکـونیم معروف که در واقع این نام از زبان فارسی گرفته شده
نام این عنصر "زرگـــون" بوده به معنی "مانند طلا" که وقتی وارد زبان های بیگانه میشه تبدیل میشه به زَرکـُن به صورت نام زیــرکـونیم در چهلمین خانه جدول تناوبی جای میگیرد.
تلفظ :
Your browser does not support the audio element.
تا عنصر بعدی بدرود 🙂
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
@ریاضیا
-
سلام چطوری از روی ساختار باید تعیین کنیم که بخش قطبی مولکول بر بخش نا قطبی غلبه داره یا بر عکس؟
مثلا اتانول رو در نظر بگیرین. البته چون کتاب گفته به هر نسبتی در اب حل میشود میدونیم که قطبی هست و بخش قطبی بر ناقطبی غلبه داره. حالا از روی شکل چطور میشه این وضعیت رو تعیین کرد؟
-
سلام به تعداد اتم های کربن بستگی داره
-
dan-l الکلها و اسید های آلی( مثل کربوکسیلیک اسید) تا 5 اتم کربن قطبی بیشتر ازون ناقطبی (البته مثلا هگزانول یکم قطبیه و تو آب یکم حل میشه که میگن کم محلول هست)
-
سلام کتاب در مورد اینکه چطوری بخش قطبی بر ناقطبی غلبه می کند زیاد بحث نکرده مواد به سه دسته محلول کم محلول و نامحلول تقسیم میشن که مواد محلول چنتا شرط داره 1-تشابه نیروهای بین مولکولی 2-آنتالپی 3-آنتروپی 4-آبپوشی (انحلال ترکیب های یونی) دلیل حل شدن اتانول در آب تشابه نیروهای بین مولکولیه ک هر دو هیدوژنی هست اما اینکه چقدر در آب حل میشه بستگی به کربن داره هرچه پیوند هیدروژنی بیشتر و زنجیره کربنی کمتر بخش قطبی بر ناقطبی غلبه می کند مثل متانول و اتانول و ویتامین C الکل هایی مثل متانول و اتانول دارای گروه OH(هیدورژنی) و کربن کمتر و ویتامین C پیوند های هیدروژنی بیشتر از تعداد کربن هاست اما ویتامین A پیوند های هیدروژنی کمتر و زنجیره کربن ها زیادتره برای همینوبخش ناقطبی بر قطبی غلبه کرده اما هگزانول در آب حل میشه اما کم محلوله چون زنجیره کربینیش زیاده
-
من در مورد سوال اول جوابم به این شکله که اونی که میگه گرماگیر یعنی ما بعدش کاهش دمای محلول رو داریم و اونی که میگه گرماده هست یعنی ما افزایش دمای محلول رو داریم. در مورد سوال دوم جوابم اینه که مربوط میشه انتروپی قضیه. با حل شدنشون تو همدیگه فکر کنم ازادی عملشون نسبت به قبل بیشتر بشه ولی ایده دقیق ندارم برای این موضوع
و سوال دیگه که همین الان به ذهنم رسید اینه : دمای محلول مثلا در مورد گرماگیر گفتم کاهش پیدا میکنه. در مورد "گرمای محلول " چی میشه گفت؟
این همین طوری به ذهنم رسید. داشتم در مورد کاوشگر پارکر مطلبی رو میخوندم یاد این بحث افتادم که دما با گرما تفاوت داره.ممنون
-
dan-l اینایی که خودت گفتی درستن بنظرم...
ودرمورد گرمای محلول هم :خب طبیعتا گرمای هرچیزی با بالارفتن دماش بالا میره و با کاهش دما پایین میاد...
ولی در مورد دو جسم مجزا نمیشه صرفا با داشتن دمای اون دوجسم درمورد گرمای اونا اظهار نظر کرد چون باید تعداد ذره های اون دوجسم رو هم داشته باشیم تا بتونیم درمورد گرماشون صحبت کنیم -
@mohammad-666 در سوال محلول ها گفته است:
dan-l اینایی که خودت گفتی درستن بنظرم...
ودرمورد گرمای محلول هم :خب طبیعتا گرمای هرچیزی با بالارفتن دماش بالا میره و با کاهش دما پایین میاد...
ولی در مورد دو جسم مجزا نمیشه صرفا با داشتن دمای اون دوجسم درمورد گرمای اونا اظهار نظر کرد چون باید تعداد ذره های اون دوجسم رو هم داشته باشیم تا بتونیم درمورد گرماشون صحبت کنیمدر مورد دما و گرما این مورد هست که وابستگی زیادی به هم ندارن. بگذریم خارج بحثه.
در مورد سوال دوم من دقیقا متوجه نشدم چطور انتروپی باعث میشه فرایند انحلال خود به خودی بشه؟ -
dan-l درمورد دما و گرما اینکه زیاد وابستگی بهم ندارن درسته ولی در مورد اجسام مجزا.نه اینکه مثلا یه لیوان اب اگه دماش بالا بره نتونیم بگیم چه به سر گرماش اومده چون حتما گرماش هم بالا میره.
در مورد انتروپی .دوعامل موثر بر خودبه خودی بودن انتروپی و انتالپی هستن اینکه تابلوه.حالا اگه انتالپی ثابت بمونه تقریبا پس تنها انتروپی میمونه که تعیین کنه فرایندخودبه خودی باشه یا نه -
@mohammad-666 در سوال محلول ها گفته است:
dan-l درمورد دما و گرما اینکه زیاد وابستگی بهم ندارن درسته ولی در مورد اجسام مجزا.نه اینکه مثلا یه لیوان اب اگه دماش بالا بره نتونیم بگیم چه به سر گرماش اومده چون حتما گرماش هم بالا میره.
در مورد انتروپی .دوعامل موثر بر خودبه خودی بودن انتروپی و انتالپی هستن اینکه تابلوه.حالا اگه انتالپی ثابت بمونه تقریبا پس تنها انتروپی میمونه که تعیین کنه فرایندخودبه خودی باشه یا نهthx
-
سلام دو تا سوال داشتم لطفا اگه میدونین جواب بدین.
سوال گفته که انحلال پذیری نیتروژن و هلیم و اکسیژن رو در اب مقایسه کنین.سوال دوم اینه که از کجا باید بدونم که مثلا انحلال اتانول در اب با افزایش بی نظمی همراهه یا مثلا انحلال پتاسیم نیترات در اب با کاهش بی نظمی همراهه؟
و یا اینکه مثلا سدیم کلرید در تولوین حل نمیشه؟ اینا تو کتاب نیستن پس باید از کجا اینارو بدونم؟ اینا سوالای ای کیو بودن ممنون -
در مورد گرماده بودن یا گرماگیر بودن انحلال مواد:
اینا گرماده ان:1.اسید ها
2.باز های قوی
3.کلسیم کلرید و لیتیم سولفات
4.الکل های سبک
5.کلیه ی گاز ها
6.فلز های فعال -اکسید و هیدرید های ان هامنبع شیمی مبتکران
جواب سوالارو پیدا کردم ممنون
-
سلام دوستان اگه ممکنه این سوال رو حل کنید ممنون میشم.(جواب من با کتاب متفاوته. ولی فکر میکنم توی محاسبات اشتباه تایپ شده برای همین پرسیدم)
اگر در دمایی مشخص,مقدار 0.02 مول کلسیم کلرید در 85 گرم محلول سیر شده ی ان حل شده باشد انحلال پذیری کلسیم کلرید در این دما را بدست اوردید
ca=40
cl=35.5
ممنون@دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا @همیار @mohammad-6666 MM.zahed Heroes_Hunter @