پرسش
-
:woman_scientist_light_skin_tone: سلام : یه سوال خیلی کلی برام پیش اومده و واقعا ذهنمو در گیر کرده لطفا راهنمایی کنید ::bouquet:
دررابطه با مبحث الکتروشیمی و موضوع رقابت فلزات گفته می شود :" فلزاتی که تمایل بیشتری برای
از دست دادن الکترون دارند (و به عبارتی کاهنده تر هستن) خصلت فلزی بیشتری دارند و فلز قوی تر محسوب می شوند . "
در کل میدونیم از دست دادن الکترون یه خصلت فلزی برجسته و ملاک تعیین قدرت اون فلز ونشان دهنده واکنش پذیری بیشتر اون هست.
در شاخه الکتروشیمی فلز Li (لیتیم) به عنوان کاهنده ترین فلز معرفی می شود و همچنین دارای کمترین E0 در بین فلزات است. اما از طرفی در مباحث مقدماتی شیمی یازدهم که بحث از مقایسه خواص فلزات و شبه فلزات و نا فلزات به میان آمده بر این موضوع تاکید شده که خواص فلزات در جدول تناوبی از بالا به پایین افزایش می یابد و در نتیجه در باهم بیندیشیم ص12 در مقایسه Na، Li و K ; از فلز پتاسیم به عنوان فلزی که آسان تر الکترون از دست می دهد نام برده می شود . و البته این موضوع با توجه به جایگاه کلی قرار گیری فلزات بر اساس قدرت فلزی آنها در جدول تناوبی کاملا صحیح است اما با موضوع کاهندگی فلزات تناقض دارد ...
من واقعا در این مورد گیج شدم:anxious_face_with_sweat: -
سلام خوش اومدید 🌻😊
رتبه-های-انجمن-آلاء
دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا
دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
همیار -
سلام خوش اومدید 🌻😊
رتبه-های-انجمن-آلاء
دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا
دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
همیار -
سلام...
ملاک ما کتاب هست...🙂🙂 -
zahra zakeri برای همین باید که تو تستا و ... حرف کتابو قبول کنیم...🙂🌹
-
zahra zakeri برای همین باید که تو تستا و ... حرف کتابو قبول کنیم...🙂🌹
-
zahra zakeri نه...من واقعیت هر چیزی رو میخونم...ولی به طور نمایشی حرف کتابو قبول میکنم...مخصوصا تو زیست...🙂🙂
-
zahra zakeri نه...من واقعیت هر چیزی رو میخونم...ولی به طور نمایشی حرف کتابو قبول میکنم...مخصوصا تو زیست...🙂🙂
-
@Erfan-11
البته تو زیست خیییلی سوالای جانبی پیش میاد که پیدا کردن توجیه عملی تر خیلی زمان بر هست و اصلن با توجه به اهداف آموزشی ما هیچ اهمیتی هم ندارهzahra zakeri من برا المپیاد میخونم...🙂🙂
-
zahra zakeri من برا المپیاد میخونم...🙂🙂
-
@Erfan-11
این زمینه یه فرصت ارزشمنده که باعث میشه با مطالعه عمقی زیست بهتر آشنا بشید انشاء الله موفق میشیدzahra zakeri 🌹🌹🌹ممنون...ان شاءالله شما هم موفق میشین...
-
سلام تا ۶ ربع سعی میکنم مفصل توضیح بدم دلیل علمی و جالب توجهی داره
zahra zakeri
@Erfan-11 -
سلام تا ۶ ربع سعی میکنم مفصل توضیح بدم دلیل علمی و جالب توجهی داره
zahra zakeri
@Erfan-11 -
Mahdi2001 بله؟؟؟
@Erfan-11 zahra zakeri
ببینید لیتیم کوچکترین E رو داره اما این که ما میگیم کمترین واکنش پذیری رو در گروه اول داره علتش اینکه وقتی لیتیم داخل اب قرار میگیره لایه اول اتم ها شدیدتر از بقیه فلزات وارد واکنش میشه اما وقتی لایه اول واکنش داد مولکولای اب یونهای Li مثبت رو ابپوشی میکنند و سنگین و کمتحرک میشن یون ها و همین باعث میشه واکنش زیاد پیش نره نسبت به باقی اتم های قلیایی برای همین احساس میکنیم واکنش پذیریش کمتره
از کتاب اقای بهمن بازرگانی یاد گرفتم این مورد رو -
@Erfan-11 zahra zakeri
ببینید لیتیم کوچکترین E رو داره اما این که ما میگیم کمترین واکنش پذیری رو در گروه اول داره علتش اینکه وقتی لیتیم داخل اب قرار میگیره لایه اول اتم ها شدیدتر از بقیه فلزات وارد واکنش میشه اما وقتی لایه اول واکنش داد مولکولای اب یونهای Li مثبت رو ابپوشی میکنند و سنگین و کمتحرک میشن یون ها و همین باعث میشه واکنش زیاد پیش نره نسبت به باقی اتم های قلیایی برای همین احساس میکنیم واکنش پذیریش کمتره
از کتاب اقای بهمن بازرگانی یاد گرفتم این مورد رو -
Mahdi2001
سلام خیییلی ممنون از راهنماییتون:raised_back_of_hand:
فکر میکنم مبتکران آقای بازرگانی منبع عالی برای شیمی هست منم تازه یازدهمشو شروع کردم و راضیم...:bouquet:zahra zakeri خواهش میکنم