ساختار لوویس
-
باسلام چرا هنگام ایجاد SF6 الکترون هایSبرانگیجه شده و وارد زیرلایه3d میشوند مگر نباید وارد 4S شوند؟
ضمنا هنگام رسم +^(NO2) چرا نمیشود سه جفت الکترون ناپیوندی بر روی یکی از اتم های اکسیژن باشد؟
تشکر اگر راهنمایی کنید -
enmi سلام
ترتیب پر شدن زیرلایه ها با الکترون(به ترتیب افزایش سطح انرژی) بصورت زیر میباشد.
1s2→2s2→2p6→3s2→3p6→4s2→3d10→4p6→5s2→4d10→5p6→6s2→4f14→5d10→6p6→
....7s2→5f14→6d10→7p6@M-Gol در ساختار لوویس گفته است:
enmi سلام
....7s2→5f14→6d10→7p6نحوه قرار گرفتن جایگاه هر زیر لایه : n(عدد کوانتمی اصلی) + l(عدد کوانتومی اوربیتالی) = n+l (معادل انرژی)
-
enmi سلام
....7s2→5f14→6d10→7p6 -
باسلام چرا هنگام ایجاد SF6 الکترون هایSبرانگیجه شده و وارد زیرلایه3d میشوند مگر نباید وارد 4S شوند؟
ضمنا هنگام رسم +^(NO2) چرا نمیشود سه جفت الکترون ناپیوندی بر روی یکی از اتم های اکسیژن باشد؟
تشکر اگر راهنمایی کنیدenmi سوال اولت) فک کنم چون 3d مربوط به یک لایه تو تره و 4s بیرونی تره.(آخه تو فیزیک اتمی و نظریه ی فوتو الکتریک هم یه چیزایی راجع به این جابجایی الکترون بین ترازهای انرژی داریم اونجا میگه دانشمندا فهمیدن که ترازهای انرژی الکترونها کوانتومی هستن یعنی اینطوری نیست که هر الکترونی در هر فاصله ای از هسته بخواد باشه. فک کنم به توجیه پیشرفته تری نیاز داری و جوابشو من دقیق نمی دونم!
سوال2)اگه یکی از اکسیژن ها سه جفت بزنه یعنی نیتروژن بهش داتیو داده اما در این صورت خود اتم مرکزی(نیتروژن) الکترون تک خواهد داشت و این باعث ناپایداری ساختار میشه درصورتی که لویس میگه تا حد امکان باید همه رو هشتایی کرد(یعنی سعی می کنیم هیچ کدوم از اتم ها الکترون منفرد نداشته باشن). توجه کن وقتی نیتروژن یک الکترون از دست میده تو این یون مثل کربن میشه از لحاظ تعداد الکترون پس ساختار این یونی که گفتی باید فتوکپی کربن دی اکسید باشه -
enmi سوال اولت) فک کنم چون 3d مربوط به یک لایه تو تره و 4s بیرونی تره.(آخه تو فیزیک اتمی و نظریه ی فوتو الکتریک هم یه چیزایی راجع به این جابجایی الکترون بین ترازهای انرژی داریم اونجا میگه دانشمندا فهمیدن که ترازهای انرژی الکترونها کوانتومی هستن یعنی اینطوری نیست که هر الکترونی در هر فاصله ای از هسته بخواد باشه. فک کنم به توجیه پیشرفته تری نیاز داری و جوابشو من دقیق نمی دونم!
سوال2)اگه یکی از اکسیژن ها سه جفت بزنه یعنی نیتروژن بهش داتیو داده اما در این صورت خود اتم مرکزی(نیتروژن) الکترون تک خواهد داشت و این باعث ناپایداری ساختار میشه درصورتی که لویس میگه تا حد امکان باید همه رو هشتایی کرد(یعنی سعی می کنیم هیچ کدوم از اتم ها الکترون منفرد نداشته باشن). توجه کن وقتی نیتروژن یک الکترون از دست میده تو این یون مثل کربن میشه از لحاظ تعداد الکترون پس ساختار این یونی که گفتی باید فتوکپی کربن دی اکسید باشهMohsen Taheri اره تشکر خودمم پی بردم ممنون
-
enmi سوال اولت) فک کنم چون 3d مربوط به یک لایه تو تره و 4s بیرونی تره.(آخه تو فیزیک اتمی و نظریه ی فوتو الکتریک هم یه چیزایی راجع به این جابجایی الکترون بین ترازهای انرژی داریم اونجا میگه دانشمندا فهمیدن که ترازهای انرژی الکترونها کوانتومی هستن یعنی اینطوری نیست که هر الکترونی در هر فاصله ای از هسته بخواد باشه. فک کنم به توجیه پیشرفته تری نیاز داری و جوابشو من دقیق نمی دونم!
سوال2)اگه یکی از اکسیژن ها سه جفت بزنه یعنی نیتروژن بهش داتیو داده اما در این صورت خود اتم مرکزی(نیتروژن) الکترون تک خواهد داشت و این باعث ناپایداری ساختار میشه درصورتی که لویس میگه تا حد امکان باید همه رو هشتایی کرد(یعنی سعی می کنیم هیچ کدوم از اتم ها الکترون منفرد نداشته باشن). توجه کن وقتی نیتروژن یک الکترون از دست میده تو این یون مثل کربن میشه از لحاظ تعداد الکترون پس ساختار این یونی که گفتی باید فتوکپی کربن دی اکسید باشهMohsen Taheri فقط یه سوال در NOF چرا اتم مرکزی O نمیشه؟ تمام شرایط رو داره!
-
Mohsen Taheri فقط یه سوال در NOF چرا اتم مرکزی O نمیشه؟ تمام شرایط رو داره!
enmi کجا همه ی شرایطو داره عزیز من؟؟؟؟
اتم مرکزی باید الکترونگاتیوی ش کمتر باشه(و تعدادشم کمتر.بعضی ها میگن اتم سمت چپ تر فرمول باشه آخه نه که ما عنصر سمت چپمون الکترونگاتیوی ش کمتره واسه همین میگن ولی مثلا توH2O اتم سمت چپ درسته الکترو نگاتیو ی ش کمتره ولی کلا H نمی تونه اتم مرکزی باشه چون بدبخت یه الکترون بیشتر نداره بره اون وسط چیکار کنه؟ از طرفی توH2O تعداد اتم اکسیژن کمتره.البته تو ساختار N2O یکی از اتم های N اتم مرکزیه با اینکه تعدادشون بیشتره! می بینی شیمی پره از این مثالای نقض ولی تو فقط چندتاشو که تو کتابت هست یاد بگیر و ذهنتو درگیر بقیه شون نکن!)
ترتیب الکترونگاتیوی در جدول تناوبی:F>O>N=Cl
پس تو این لوویسی که دادی N اتم مرکزیه که یه دوگانه با O داره و یدونه یگانه هم باF -
enmi کجا همه ی شرایطو داره عزیز من؟؟؟؟
اتم مرکزی باید الکترونگاتیوی ش کمتر باشه(و تعدادشم کمتر.بعضی ها میگن اتم سمت چپ تر فرمول باشه آخه نه که ما عنصر سمت چپمون الکترونگاتیوی ش کمتره واسه همین میگن ولی مثلا توH2O اتم سمت چپ درسته الکترو نگاتیو ی ش کمتره ولی کلا H نمی تونه اتم مرکزی باشه چون بدبخت یه الکترون بیشتر نداره بره اون وسط چیکار کنه؟ از طرفی توH2O تعداد اتم اکسیژن کمتره.البته تو ساختار N2O یکی از اتم های N اتم مرکزیه با اینکه تعدادشون بیشتره! می بینی شیمی پره از این مثالای نقض ولی تو فقط چندتاشو که تو کتابت هست یاد بگیر و ذهنتو درگیر بقیه شون نکن!)
ترتیب الکترونگاتیوی در جدول تناوبی:F>O>N=Cl
پس تو این لوویسی که دادی N اتم مرکزیه که یه دوگانه با O داره و یدونه یگانه هم باFMohsen Taheri قبول دارم حرف شما رو تو الکترونگاتیوی اما قبول کنید تو نظام جدید اصلا این الکترونگاتیوی بررسی نمیشه
فقط گفتن کمتر باشه و ظرفیت بیش تر -
Mohsen Taheri قبول دارم حرف شما رو تو الکترونگاتیوی اما قبول کنید تو نظام جدید اصلا این الکترونگاتیوی بررسی نمیشه
فقط گفتن کمتر باشه و ظرفیت بیش ترenmi خدا بهتون رحم کنه.فقط همینو میتونم بگم.کار دیگه ای از دستم بر نمیاد.