غلظت
-
سلام.
اگر حجم برابری از محلول 1 مولار و محلول 1 مولال سود(NaOH) را داشته باشیم(مثلا 10 ml)،کدام یک سنگین تر است؟
من نکته حفظم که محلول مولار نسبت به مولال غلیظ تر،چگال تر و سنگین تره ولی دلیلشو نمی دونم.
دانش-آموزان-آلاء دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا -
محلول A رو ۱ مولار در نظر بگیر
ینی ۱ مول ماده تو ۱ لیتر محلوله (هم ماده هم آب)
غلظتش ۱ مولار هستش و ۱ لیتر حجم دارهحالا بیا یه محلول ۱ مولال درست کن
۱ مول ماده رو بریز توی ۱۰۰۰ گرم آب
۱۰۰۰گرم آب تقریبا ۱ لیتر حجم داره پس وقتی ی چیزی ام توش حل میکنیم حجم بیشتر از ۱ لیتر میشه در نتیجه غلظتش از A کمتره مثلا ۰.۹ مولار شده
حالا میخوای این محلول رو برسونی به حجم محلول A
میای ازش یه مقدار حجمی کم میکنی تا حجمش برسه ب محلول A ، با کم کردن حجم غلظت که تغییر نمیکنه چون شدتیه ینی هنوزم همون ۰.۹ مولار و ۱ مولال هستش
این مقدار حجمی که کم میکنی هم از ماده حل شونده کم میشه هم از آب
حالا اینجا یه مسئله پیش میاد
اگه چگالی ماده حل شونده بیشتر از آب باشه:
محلول A چون غلظتش ۱ مولار هست جرمش بیشتر از محلول دیگه میشهاگه چگالی ماده حل شونده کمتر از آب باشه:
محلول ۰.۹ مولار که آب بیشتری داره جرمش بیشتر از محلول A میشهپس بنظرم اون نکته کلی درست نیست
البته باز این نظر منه -
۱۰۰۰گرم آب تقریبا ۱ لیتر حجم داره پس وقتی ی چیزی ام توش حل میکنیم حجم بیشتر از ۱ لیتر میشه در نتیجه غلظتش از A کمتره مثلا ۰.۹ مولار شده
میای ازش یه مقدار حجمی کم میکنی تا حجمش برسه ب محلول A ، با کم کردن حجم غلظت که تغییر نمیکنه چون شدتیه ینی هنوزم همون ۰.۹ مولار و ۱ مولال هستش
محلول A چون غلظتش ۱ مولار هست جرمش بیشتر از محلول دیگه میشهاگه چگالی ماده حل شونده کمتر از آب باشه:
محلول ۰.۹ مولار که آب بیشتری داره جرمش بیشتر از محلول A میشهپس بنظرم اون نکته کلی درست نیست
البته باز این نظر منه -
محلول یک مولال جرم بیشتری داره بخاطر اینکه یه لیتر اب جرمی برابر با یک کیلو گرم داره علاوه بر اون یه کیلو جرم یک مول از حل شونده هم بهش اضافه میشه این درحالیه که در محلول یک مولار جرم حلال کمتر از یک کیلو میشه تا حجم مجموعه یه لیتر بشه(تغییر حجم ناشی از حجم حل شونده.)
-
البته باز این نظر منهVirus گفتم 1 مولار و 1 مولال!
ببینید من خودم اینطوری تحلیل کردم:
اول گفتم اصن بیخیال اینکه کی سنگین تر و چگال تره فعلا...بعد با خودم فکر کردم و دیدم که باید به تعاریف اولیه برگردم....اصلا مولار چی بود؟مولال چی بود؟؟
همگی مون قبول داریم که 1مولار سود غلیظ تره چون حجم آب 1 مولال سود بیشتره!!!!حالا همینجا باید کارو تموم کنیم یعنی حل مسئله همینجاست!!! وقتی میگیم غلیظ تره یعنی چی؟؟؟یعنی اگه ی حجم مشخص و Fix از هردوشون برداریم مول سود توی اون حجم ثابت برای مولار بیشتره دیگه. پس فینیتوووووو.
چگالی حلال(آب) و حل شونده(NaOH) ک واسه جفتشون یکیه.پس هرکی مقدار (مول) بیشتری داشته باشه چگال تره.چون حجم رو که خودش گفته ثابته.
ممنون از نظر شما هم. -
محلول یک مولال جرم بیشتری داره بخاطر اینکه یه لیتر اب جرمی برابر با یک کیلو گرم داره علاوه بر اون یه کیلو جرم یک مول از حل شونده هم بهش اضافه میشه این درحالیه که در محلول یک مولار جرم حلال کمتر از یک کیلو میشه تا حجم مجموعه یه لیتر بشه(تغییر حجم ناشی از حجم حل شونده.)
به سان خورشید بهترین راه اینه ببریم اینو آزمایشگاه ب صورت تجربی ثابت کنیم.
اون وقت دیگه حرفی توش نمی مونه -
Virus گفتم 1 مولار و 1 مولال!
ببینید من خودم اینطوری تحلیل کردم:
اول گفتم اصن بیخیال اینکه کی سنگین تر و چگال تره فعلا...بعد با خودم فکر کردم و دیدم که باید به تعاریف اولیه برگردم....اصلا مولار چی بود؟مولال چی بود؟؟
همگی مون قبول داریم که 1مولار سود غلیظ تره چون حجم آب 1 مولال سود بیشتره!!!!حالا همینجا باید کارو تموم کنیم یعنی حل مسئله همینجاست!!! وقتی میگیم غلیظ تره یعنی چی؟؟؟یعنی اگه ی حجم مشخص و Fix از هردوشون برداریم مول سود توی اون حجم ثابت برای مولار بیشتره دیگه. پس فینیتوووووو.
چگالی حلال(آب) و حل شونده(NaOH) ک واسه جفتشون یکیه.پس هرکی مقدار (مول) بیشتری داشته باشه چگال تره.چون حجم رو که خودش گفته ثابته.
ممنون از نظر شما هم.Mohsen Taheri منم دارم از 1 مولار و 1 مولال حرف میزنم
فکر کنم توضیحاتم رو متوجه نشدید :| -
Mohsen Taheri منم دارم از 1 مولار و 1 مولال حرف میزنم
فکر کنم توضیحاتم رو متوجه نشدید :|Virus منظورتو واضح بگو خب.
من خودم میدونم محلول مولار و مولال چجوری درست میشه. -
به سان خورشید بهترین راه اینه ببریم اینو آزمایشگاه ب صورت تجربی ثابت کنیم.
اون وقت دیگه حرفی توش نمی مونهمحلول یک مولال جرم بیشتری داره بخاطر اینکه یه لیتر اب جرمی برابر با یک کیلو گرم داره علاوه بر اون یه کیلو جرم یک مول از حل شونده هم بهش اضافه میشه این درحالیه که در محلول یک مولار جرم حلال کمتر از یک کیلو میشه تا حجم مجموعه یه لیتر بشه(تغییر حجم ناشی از حجم حل شونده.)
چه اصراری داری قبول نکنیمن دارم با تحلیل فیزیکی برات میگم.
-
به سان خورشید در غلظت گفته است:
همونطور که تو پست اول توضیح دادم 2 جور اتفاق می افته
توی این سوال چون چگالی حل شونده بیشتره
با اثباتی که انجام دادم مولار سنگین تره -
به سان خورشید ممونم ازت.
منم خودم این تحلیل رو انجام دادم حتی رفتم دنبال چگالی محلول سدیم هیدروکسید هم گشتم که ببینم چقدره تا از اونجاجرم محلول مولار رو بدست بیارم ولی نبود رو نت متاسفانه.رفتم روی سایت انجمن شیمی ایران هم ایمیل زدم بهشو امیدوارم جواب بدن منم بیام اینجا اعلام کنم. متاسفانه مشکل آموزش ایران اینه ک آزمایشگاه اصلا جایی در اون نداره و فقط با روابط خش و خالی ذهنمونو پر کردن!!!
در یک همچین مواقعی واقعا نیاز ب آزمایشگاه حس میشه اما کی اهمیت میده؟؟؟همه ی ما رو با بحثی مثل کنکور دارن فریب میدن جوری ک سرآخر اگه از دانش آموز بپرسی چرا تخم مرغ تو آب خالص فرو میره ولی روی آب نمک شناور میمونه درکش براش سخته در نگاه اول!!!
نمی خوام ساز مخالف بزنم ولی این ی حقیقت تلخه!!!خیلی تلخ!
روزگار غریبیــــــــست نازنین. -
@m-v در غلظت گفته است:
عاقا ی سوال مسخره...تفاوت مولار و مولال میشه ی بار دیگ بگید؟!
هر دو نوعی غلظت هستن
مولار ینی نسبت 1 مول حل شونده بر روی 1 لیتر محلول
مولال ینی نسبت 1 مول حل شونده بر روی 1000 گرم آب -
به سان خورشید در غلظت گفته است:
همونطور که تو پست اول توضیح دادم 2 جور اتفاق می افته
توی این سوال چون چگالی حل شونده بیشتره
با اثباتی که انجام دادم مولار سنگین ترهVirus آهان.میشه مثال برعکسم بیاری؟
-
Virus آهان.میشه مثال برعکسم بیاری؟
Mohsen Taheri یه حل شونده ای باشه ک چگالیش کمتر از اب باشه
اونموقع تو حجم ثابت دو ظرف اونی ک مولالش 1 هست بیشتره جرمش -
@m-v ما نداریم دوست عزیز تو نظام جدید حذفن
-
@m-v ما نداریم دوست عزیز تو نظام جدید حذفن
-
@m-v خخخخ
نگران نباشین