سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
نکات کنکوری زیست
-
1-هورمون ضدادرار قسمت بالارو هنله سلول هدفش نیست چون هیچ بازجذب آبی صورت نمیگیرد
2-هورمون تیروئیدی(t3 و t4)------>روی نمو تاثیر(بخصوص نمو استخوان و ماهیچه)----->روی متابیولیسم تاثیر----->بیساری از این واکنشها در ارتباط با آنزیم-------->بعضی از این آنزیم ها برای تسریع در عمل به--------> ویتامین و یون نیاز دارن
پس هورمون تیروئیدی باعث افزایش مصرف ویتامین و یون راسبب میشود
-
بازجذب سدیم ازلوله های نفرون وابسته به هیپوتالاموس است-غده ی پاراتیرويدبصورت غیرمستقیم برروی روده اثرمیگذارد-همه ی هورمون های۱+۵واردسلول میشوند۵(استروژن-پروژسترون-تستسترون-کورتیزول-الدوسترون)+تیروکسین که۵تای اول استرویدی اندتیروکسین امینواسیدی است....
-
ضمن تشکر از پست خوب شما ،
پست شما به محل مناسب منتقل شد ، لطفا دقت فرمایید -
فصل 10سوم
صــــــــــ 229
آبسیزیک اسید---->نوشته که :درشرایط کم آبی از طریق بستن روزنه های هوایی وحفظ جذبآب توسط ریشه موجب حفظ تعادل در گیاه میشود======> بیان دیگر این موضوع:درگیاه پلاسمولیز میکند در سلول های نگهبان روزنه و تورژسانس سلول های اپیدرم اطراف نگهبان روزنه -
صـــــــــــ237 فصل 11 زیست سوم
1-هرجانوری که لقاح خارجی دارد حتما تخم گذار است ولیـــــــــــــــــــــــــ برعکس این موضوع درست نیست2-الزاما پوشش ژلهای مخصوص تخم گذار نیست
3-لقاح داخلی: 1 تخم گذار
*برخی سخت پوستان آبزی مثل کشتی چسب و خرچنگ -پلاتی پوس -یک نوع کوسه ماهی-همه خزندگان و پرندگان*همه خزندگان--->پوسته تخم آهکی-روی تخم نمیخوابند-یکی از اولین تخم گذار در خشکی
*همه پرندگان--->پوسته تخم آهکی-روی تخم میخوابند
*پلاتی پوس---->پوسته تخم آهکی-روی تخم میخوابند- کمی قبل از خروج جنین از تخم تخم گذاری میکنند-به نوزاد خود شیر میدهند2-زنده زا: پستاندارانی مثل اپاسم و کانگورو
رحمابتدایی -وسیله تغذیه جنین را کامل به عهده **ندارند **- -- پرورش نوزاد نارس در کیسه روی شکم
3- بچه زا:در رحم اندامی بنام جفت دارندبرای تغذیه و تبادل مواد دفعی بین جنین و خون مادر
-
سلام دوستان کنکوری
نکاتی از فصل اول زیست چهارم(پروتئین سازی):
1- در بیماران مبتلا به فنیل کتونوریا غلظت هورمون تیروکسین کم است( در نتیجه یکی از علائم این بیماری عقب ماندگی ذهنی میباشد)
2- خصوصیات کپک نوروسپورا کراسا : قارچ- یوکاریوت- پرسلولی-تولیدمثل جنسی و غیرجنسی دارد-هتروتروف-آسکومیست
3- تفاوت گامت و هاگ را درک کنیم:heavy_exclamation_mark: گامت یک سلول هاپلوئیدی است که توانایی تقسیم شدن(میتوز) ندارد و حتما باید در لقاح شرکت کند در غیر این صورت از بین میرود، اما هاگ،یک سلول هاپلوئیدی است که توانایی میتوز دارد و بخش پرسلولی هاپلوئیدی را ایجاد میکند.
-
0_1453052063786_fasl1.pdf جمع بندی خوبیه ..
-
فصل 4زیست دوم
بررسی نکات مهمی که کنکور 92و93 رو در برگرفته بود ولی توجهی نشد از سوی برخی دوستانلوله گوارش ملخ---گنجشک---کرم خاکی
کرم خاکی: ابتدا مسیر را به ترتیب یاد بگیرید
نکات مربوط==>چینه دان: محل ذخیره 1
سنگدان: محل ذخیره 2 + گوارش مکانیکی
روده: گوارش شیمیایی + جذب آب و غذاملخ: ابتدا مسیر رابه ترتیب یاد بگیرید
دهان: گوارش مکانیکی
چینه دان: محل ذخیره 1
سنگدان: محل ذخیره 2 + گوارش مکانیکی
معده: محل ذخیره 3 +گوارش شیمیایی + جذب غذا فقط
روده: جذب آب و فشرده سازی موادگنجشک: ابتدا مسیر را یاد بگیرید
چینه دان: محل ذخیره 1
معده: محل ذخیره 2 + گوارش شیمیایی +گوارش مکانیکی
سنگدان : محل ذخیره 3 + گوارش مکانیکی
روده: گوارش شیمیایی + جذب آب و غذاحالا کنکور 92 و 93 که تست طراحی کرده بود رو ببینین
-
فصل 5 سال دوم
*هوای تهویه شده همیشه (نه فقط) هم در مرحله دم و هم در مرحله بازدم صورت میگیرد
*هنگام دم ابتدا در همه کیسه های هوادار فشار منفی ایجاد میشود
*تنفس پوستی مخصوص جانورانی است که نسبت سطح به حجم بالایی دارند
- در هنگام دم حدود 170 درصد هوا وارد میشود(70 درصد عقبی----30درصد شش---70درصد هوادار جلویی نتیجه دم)
-
همه چیز در باره ی حلقه های سالیانه
حلقه های سالیانه درواقع لایه هایضخیم چوب پسین هستند این حلقه ها آوند های چوبی از کار افتاده مربوط به سالهای گذشته اند.هر حلقه فعالیت یک سال کامبیوم آوند ساز را نشان میدهد.
هر حلقه از دو بخش تیره و روشن تشکیل شده است. در بخش روشن، آوندها بازتر هستند(قطور تر) و آب و املاح بیشتری را منتقل میکنند یعنی در این قسمت سلولها بزرگترند و دیواره آنها نازک تر است و مربوط به فصل بهار هستند.در بخش تیره آوندها کوچکترند و به صورت فشرده قرار گرفته اند و مربوط به فصل تابستان و پاییز می باشند.
با شمارش حلقه های سالیانه میتوان به سن درخت پی برد.
در هنگام شمارش، باید فقط حلقه های تیره یا فقط حلقه های روشن را به تنهایی شمرد،از طرفی چون اغلب درختان در سال اول زندگی حلقه سالیانه ندارند، بعد از شمارش به عدد حاصل 1 را اضافه میکنیم.
به عنوان مثال اگر در برش عرضی،4 حلقه روشن (یا 4 حلقه تیره ) داشتیم،عمر درخت 4+1 سال خواهد بود.
حلقه سالیانه فقط در درخت های مناطق معتدل که فصل های مشخصی دارند دیده میشود و فقط ساقه ی گیاهان دو لپه و مخروطیان حلقه سالیانه دارند. -
استخوان هدف چه هورمون هایی است===
1-کلسی تونین--پاراتیروئیدی--t3و t4----کورتیزول(بخاطر کلاژن)-----اریتروپویتینماهیچه هدف چه هورمون هایی است====
2-
رشد----t3و t4---اپی نفرین و نور اپی نفرین---کورتیزول----انسولیننفرون کلیه هدف چه هورمون هایی است====
3- آلدسترون---ضد ادرار--- پاراتیروئیدیهورمون هایی که روی ضربان قلب =====
4--تیروکسین(t4) در پرکاری تیروئید---تیروئیدی-----اپی نفرین
شاد باشین یاعلی
-
باید بدانید که...
یکی از وظایف هورمون کورتیزول در بدن؛ شکستن پروتئین ها برای مصرف انرژی است.(پس کورتیزول میزان پروتئین های درون خون را کاهش می دهد).و همچنین یکی از وظایف هورمون آلدوسترون این است که باعث شود یون سدیم بازجذب شود، در نتیجه غلظت سدیم خون افزایش پیدا می کند که آن هم یکی از عوامل خیز است.
در نتیجه وجود بیش از حد هورمون های کورتیزول و آلدوسترون در بدن باعث ایجاد خیز می شود.
به این میگن نکته ترکیبی خفن -
بهاره گفته است:
باید بدانید که...
یکی از وظایف هورمون کورتیزول در بدن؛ شکستن پروتئین ها برای مصرف انرژی است.(پس کورتیزول میزان پروتئین های درون خون را کاهش می دهد).و همچنین یکی از وظایف هورمون آلدوسترون این است که باعث شود یون سدیم بازجذب شود، در نتیجه غلظت سدیم خون افزایش پیدا می کند که آن هم یکی از عوامل خیز است.
در نتیجه وجود بیش از حد هورمون های کورتیزول و آلدوسترون در بدن باعث ایجاد خیز می شود.
به این میگن نکته ترکیبی خفن
کامل ترش میکنیم باهم
اگه آدم تو شرایط تنش زا (کوتاه مدت و بلند مدت)قرار بگیره
**1- کوتاه مدت **:سیستم سمپاتیک تحریک میشه و باعث ترشح اپی نفرین و نور اپی نفرینمیشن
که باعث میشه:====>ضزبان قلب زیاد--فشار خون زیاد ---برگیرنده های مکانیکی برخی از رگ های خونی ما تاثیر - --قند خون زیاد--فعالیت کلیه و مثانه کاهش ---فعالیت گوارشی کاهش2- شرایط تنش زای طولانی مدت: اثر بر روی بخش قشری و آلدسترون و کورتیزول ترشح
آلدسترون====>کاهش پتاسیم و افزایش سدیم---ایجاد ادم یا خیز هم میگیم--و سلول هدفش هم کهئ مکعبی تک لایه بجز بخش نزولی لوله هنله هستش
اما کورتیزول====>اوره را افزایش---کاهش علائم ms (بیماری های خودایمنی رو اسماشون بیاد بیارین)ایجاد ادم ---تضعیف عضلات---سرکوب سیستم یمنی بدن---افزایش قند خون--مانع رد پیوند و درنهایت اینکه باعث میشه پروتئین خون و بافت کاهش پیداکنه