اکسایش پیرووات
(فصل 5 دوازدهم)
-
@m-sina در اکسایش پیرووات
(فصل 5 دوازدهم) گفته است:
حبه انگور_ یه یوال دیگه، چطوری میتونم رو این بحث مسلط بشم؟ چه فیلم آموزشی و کتابی بخرم خوبه؟
از کلیپای اقای موقاری استفاده کن عالین
من خودم امروز با دیدن کلیپای ایشون این مبحثو مسلط شدمحبه انگور_ عه امروز
؟ دیدمشون ولی باز حس ابهام دارم
️
-
حبه انگور_ عه امروز
️
حبه انگور_ عه امروز
️
اره صبح دیدم
من هر موقع کلیپی رو متوجه نمیشم با چن بار دیدن مشکلم حل میشه
تو هم یه بار دیگه بزار رو سرعت بالا و ببین -
حبه انگور_ عه امروز
️
اره صبح دیدم
تو هم یه بار دیگه بزار رو سرعت بالا و ببینحبه انگور_ ممنون
-
حبه انگور_ عه امروز
️
اره صبح دیدم
تو هم یه بار دیگه بزار رو سرعت بالا و ببینحبه انگور_ یه سوال دیگه. با توجه به جمله «در چرخه کربس که پس از تشکیل مولکول شش کربنه علاوه بر اینکه در دو مرحله CO2 آزاد می شود واکنش های اکسایش هم اتفاق میافتد» در اکسایش انجام شده، این الکترون ها از کی گرفته شده؟ به کی داده میشن(کی کاهش پیدا میکنه) ؟
-
حبه انگور_ عه امروز
️
اره صبح دیدم
تو هم یه بار دیگه بزار رو سرعت بالا و ببینحبه انگور_ دوتا سوال دیگه هم دارم
:
1- ناقل الکترون یعنی چی؟ البته اینکه حمل کننده الکترون هستند رو می دونم ولی سوالم اینه که مگه توی هر اتمی الکترون وجود نیست؟؟
2- الکترون های پر انرژی یعنی چی مگه الکترون هم انرژی داره که بخواد پر انرژی هم باشه؟؟؟ -
حبه انگور_ یه سوال دیگه. با توجه به جمله «در چرخه کربس که پس از تشکیل مولکول شش کربنه علاوه بر اینکه در دو مرحله CO2 آزاد می شود واکنش های اکسایش هم اتفاق میافتد» در اکسایش انجام شده، این الکترون ها از کی گرفته شده؟ به کی داده میشن(کی کاهش پیدا میکنه) ؟
حبه انگور_ یه سوال دیگه. با توجه به جمله «در چرخه کربس که پس از تشکیل مولکول شش کربنه علاوه بر اینکه در دو مرحله CO2 آزاد می شود واکنش های اکسایش هم اتفاق میافتد» در اکسایش انجام شده، این الکترون ها از کی گرفته شده؟ به کی داده میشن(کی کاهش پیدا میکنه) ؟
خب نگاه کن مولکول شش کربنه در یک مرحله یک کربن به صورتco2 از دست میده و اینو هم باید بدونی تو این مرحله ضمن از دست دادن کربن یه چیز دیگه هم از دست میده!اون چیه؟الکترون!!!یعنی مولکول شش کربنه یک کربن به صورت CO2و دو تا الکترون از دست میده و تبدیل میشه به مولکول پنج کربنه.و همچنین مولکول پنج کربنه هم باز یه کربن به صورتco2 و دوتا الکترون از دست میده تبدیل میشه به مولکول چهار کربنی
خب قبلا بهت گفتم اکسایش یعنی چی؟یعنی از دست دادن الکترون پس نتیجه میگیریم در این دو مرحله واکنش های اکسایشی هم صورت میگیره یعنی هم مولکول شش کربنی اکسایش میابد و هم مولکول پنج کربی اکسایش میاد
حالا در ادامش اون الکترون هایی که توسط این مولکولا تولید شدن(یعنی این مولکولا اونا رو از دست دادن)میان و با NAD+ واکنش میدن و باعث میشهNADHتولید بشه
توجه:کاهش یعنی چی؟یعنی گرفتن الکترون000خب وقتی میگم این الکتروهایی که توی چرخه کربس تولید شدن با NAD+یعنی توسط اون گرفته میشن پس چون NAD+الکترون ها رو میگیره اصطلاحا میگیم کاهش پیدا میکنه -
حبه انگور_ دوتا سوال دیگه هم دارم
:
1- ناقل الکترون یعنی چی؟ البته اینکه حمل کننده الکترون هستند رو می دونم ولی سوالم اینه که مگه توی هر اتمی الکترون وجود نیست؟؟
2- الکترون های پر انرژی یعنی چی مگه الکترون هم انرژی داره که بخواد پر انرژی هم باشه؟؟؟@m-sina در اکسایش پیرووات
حبه انگور_ دوتا سوال دیگه هم دارم
:
2- الکترون های پر انرژی یعنی چی مگه الکترون هم انرژی داره که بخواد پر انرژی هم باشه؟؟؟جواب سوال 1:ناقل و یا حامل الکترون بودن یعنی حمل کردن الکترون هایی که میلی به نگه داشتنشون نداشته باشی چون زیادین یعنی اون الکترون ها باعث میشن مولکول از حالت خنثی بودن خارج بشه
بله اتم خودش الکترون داره ولی حامل الکترون محسوب نمیشه چون اون الکترون ها زیادی نیستن و اتم تمایل به نگهدارشون داره چون باعث میشن اتم خنثی بمونه(تعداد الکترون ها با پروتون ها برابر باشه و در نتیجه اتم خنثی بمونه)
جواب سوال 2:اینو خودمم نمیدونستمولی حتما انرژی داره دیگه
-
نمیدونم متوجه شدی یا نه؟!!!
-
خب نگاه کن مولکول شش کربنه در یک مرحله یک کربن به صورتco2 از دست میده و اینو هم باید بدونی تو این مرحله ضمن از دست دادن کربن یه چیز دیگه هم از دست میده!اون چیه؟الکترون!!!یعنی مولکول شش کربنه یک کربن به صورت CO2و دو تا الکترون از دست میده و تبدیل میشه به مولکول پنج کربنه.و همچنین مولکول پنج کربنه هم باز یه کربن به صورتco2 و دوتا الکترون از دست میده تبدیل میشه به مولکول چهار کربنی
خب قبلا بهت گفتم اکسایش یعنی چی؟یعنی از دست دادن الکترون پس نتیجه میگیریم در این دو مرحله واکنش های اکسایشی هم صورت میگیره یعنی هم مولکول شش کربنی اکسایش میابد و هم مولکول پنج کربی اکسایش میاد
حالا در ادامش اون الکترون هایی که توسط این مولکولا تولید شدن(یعنی این مولکولا اونا رو از دست دادن)میان و با NAD+ واکنش میدن و باعث میشهNADHتولید بشه
توجه:کاهش یعنی چی؟یعنی گرفتن الکترون000خب وقتی میگم این الکتروهایی که توی چرخه کربس تولید شدن با NAD+یعنی توسط اون گرفته میشن پس چون NAD+الکترون ها رو میگیره اصطلاحا میگیم کاهش پیدا میکنهحبه انگور_ آها دمت گرم