پروتئین غشایی
-
@m-sina در پروتئین غشایی گفته است:
چرا هر پروتئین غشایی اختصاصی عمل میکنه؟
این قید درست نیست.
کانال هایی داریم که مثلا سدیم و گلوکز باهم جابه جا میکنندبه سان خورشید آقای موقاری %(#ff005e)[در گزینه چهارم در تست شماره 9 در کارگاه تست یازدهم قسمت 1] میگه که اختصاصی عمل میکنه.
-
@m-sina
خب چون هر پروتئین وظیفه مخصوصی داره
مثلا اکوپورین که برای انتقال آب هست که نمی تونه سدیم منتقل کنه ! چون کارش یه چیز دیگس -
@m-sina
خب بله
این به این دلیله که پروتئین برای هر دو یون جایگاه داره و وظیفش انتقال هر دو یون هست -
@m-sina
اختصاصی بودن به معنای جابه جا کردن فقط یه ماده نیست !
مثلا ما تو سال دوازدهم میخونیم که انزیم ها عمل اختصاصی دارند
تو همون جا میگه اما بعضی ها مثل دنا پلی مراز بیش از یک واکنش رو انجام میدن
الان نمیتونیم بگیم دنا پلی مراز اختصاصی نیست چون در بیشتر از یک واکنش شرکت میکنه
میگیم اختصاصی چون نمیتونه هرواکنشی رو انجام بده
پروتئین ها هم همینطور -
@m-sina
اختصاصی بودن به معنای جابه جا کردن فقط یه ماده نیست !
مثلا ما تو سال دوازدهم میخونیم که انزیم ها عمل اختصاصی دارند
تو همون جا میگه اما بعضی ها مثل دنا پلی مراز بیش از یک واکنش رو انجام میدن
الان نمیتونیم بگیم دنا پلی مراز اختصاصی نیست چون در بیشتر از یک واکنش شرکت میکنه
میگیم اختصاصی چون نمیتونه هرواکنشی رو انجام بده
پروتئین ها هم همینطور -
@Kosar-Kelyabi الان میشه توضیح بدین اختصاصی عمل کردن دقیقا یعنی چی ؟؟
اینو من نمیفهممHesam Mohammadi
ببین اختصاصی عمل کردن یعنی مثلا پروتئین نمیتونه هر ماده ای رو از خودش عبور بده فقط اون ماده هایی که برای عبورشون تخصص پیدا کرده یا هر انزیم نمیتونه هر واکنشی رو در بدن انجام بده فقط میتونه واکنش های رو انجام بده که جایگاه فعال رو برای پیش ماده داره .... اینا رو تو دوازدهم بهتر متوجه میشین -
Hesam Mohammadi
ببین اختصاصی عمل کردن یعنی مثلا پروتئین نمیتونه هر ماده ای رو از خودش عبور بده فقط اون ماده هایی که برای عبورشون تخصص پیدا کرده یا هر انزیم نمیتونه هر واکنشی رو در بدن انجام بده فقط میتونه واکنش های رو انجام بده که جایگاه فعال رو برای پیش ماده داره .... اینا رو تو دوازدهم بهتر متوجه میشین -
@Kosar-Kelyabi تقریبا متوجه شدم ممنونم از توضیحاتون
Hesam Mohammadi
خواهش میکنم