دستگاه عصبی محیطی
-
@m-sina در دستگاه عصبی محیطی گفته است:
ماهیچه مخطط میتواند از بخش خودمختار دستگاه عصبی محیطی پیام دریافت کند؟
سلام
بله بنظرم میتونه مثلا سمپاتیک که زیاد میشه انقباضات ماهیچه اسکلتی هم زیاد میشه -
بله
نمونش حلق. ماهیچه اسکلتی هست ولی عمل بلع رو به صورت غیر ارادی انجام میده یا بنداره ابتدای مری -
بله
نمونش حلق. ماهیچه اسکلتی هست ولی عمل بلع رو به صورت غیر ارادی انجام میده یا بنداره ابتدای مری -
@m-sina بله تو ماهیچه قلبی میشه
Hesam Mohammadi در دستگاه عصبی محیطی گفته است:
@m-sina بله تو ماهیچه قلبی میشه
هرجا گفتن ماهیچه مخطط منظورشون اسکلتی هست
ولی اگه گفتن ماهیچه با یاخته هایی با ظاهر مخطط، منظورشون قلبی و اسکلتی هست -
Hesam Mohammadi در دستگاه عصبی محیطی گفته است:
nima H این بلعی که میگی اعصاب پیکری عصب دهی نمیده
؟!
اوه بله شما درست میگین
فکر کردم سوال میگه ماهیچه مخطط میتونه عملکردی غیر ارادی داشته باشه یا نه -
طبق کتاب خیر
-
سلام
بله بنظرم میتونه مثلا سمپاتیک که زیاد میشه انقباضات ماهیچه اسکلتی هم زیاد میشه -
@Z-H-Z میشه یکم توضیح بدین؟ ممنون میشم
@mahta-kamali
ببین مگه نمیگیم پاراسمپاتیک یه جورایی آرامش بخشه؟خب وقتی آروم میشی چجوری ریلکسسسس میشی!؟ یعنی عضلاتت تقریبا تو استراحتن! ولی تو سمپاتیک بر عکسشه !دیدی وقتی استرس داری همه جات میلرزه؟ خب واسه اینکه بلرزه باید انقباض داشته باشی واز سمپاتیکه دستور میگیره! البته بنظر من اینجوریه! -
@mahta-kamali
ببین مگه نمیگیم پاراسمپاتیک یه جورایی آرامش بخشه؟خب وقتی آروم میشی چجوری ریلکسسسس میشی!؟ یعنی عضلاتت تقریبا تو استراحتن! ولی تو سمپاتیک بر عکسشه !دیدی وقتی استرس داری همه جات میلرزه؟ خب واسه اینکه بلرزه باید انقباض داشته باشی واز سمپاتیکه دستور میگیره! البته بنظر من اینجوریه!@Z-H-Z خیلی ممنون از توضیحاتتون
من فک میکردم بخش خودمختار نمیتونه به ماهیچه های اسکلتی یا همون مخطط عصب رسانی کنه . آخه کتاب نوشته بخش خودمختار دستگاه عصبی محیطی ،کار ماهیچه های صاف ، ماهیچه قلب و غده ها رو تنظیم میکنه -
@mahta-kamali
ببین مگه نمیگیم پاراسمپاتیک یه جورایی آرامش بخشه؟خب وقتی آروم میشی چجوری ریلکسسسس میشی!؟ یعنی عضلاتت تقریبا تو استراحتن! ولی تو سمپاتیک بر عکسشه !دیدی وقتی استرس داری همه جات میلرزه؟ خب واسه اینکه بلرزه باید انقباض داشته باشی واز سمپاتیکه دستور میگیره! البته بنظر من اینجوریه!@Z-H-Z در دستگاه عصبی محیطی گفته است:
@mahta-kamali
ببین مگه نمیگیم پاراسمپاتیک یه جورایی آرامش بخشه؟خب وقتی آروم میشی چجوری ریلکسسسس میشی!؟ یعنی عضلاتت تقریبا تو استراحتن! ولی تو سمپاتیک بر عکسشه !دیدی وقتی استرس داری همه جات میلرزه؟ خب واسه اینکه بلرزه باید انقباض داشته باشی واز سمپاتیکه دستور میگیره! البته بنظر من اینجوریه!:|
عزیز فصل ۴ زیست یازدهمو بخون دوباره
توضیحات بخش مرکزی فوق کلیه رو از اول بخونید
اگه باز متوجه نشدین کامل توضیح میدم -
@Z-H-Z خیلی ممنون از توضیحاتتون
من فک میکردم بخش خودمختار نمیتونه به ماهیچه های اسکلتی یا همون مخطط عصب رسانی کنه . آخه کتاب نوشته بخش خودمختار دستگاه عصبی محیطی ،کار ماهیچه های صاف ، ماهیچه قلب و غده ها رو تنظیم میکنه@mahta-kamali در دستگاه عصبی محیطی گفته است:
@Z-H-Z خیلی ممنون از توضیحاتتون
من فک میکردم بخش خودمختار نمیتونه به ماهیچه های اسکلتی یا همون مخطط عصب رسانی کنه . آخه کتاب نوشته بخش خودمختار دستگاه عصبی محیطی ،کار ماهیچه های صاف ، ماهیچه قلب و غده ها رو تنظیم میکنهنه عزیز نمیتونه
متن کتاب اولویت شماست
تو تنش ها هم یکی از کار های اعصاب سمپاتیک و پاراسمپایک اینه که جریان خون به سمت قلب و ماهیچه اسکلتی افزایش پیدا کنه نه اینکه باعث انقباضشون بشه -
@Z-H-Z در دستگاه عصبی محیطی گفته است:
@mahta-kamali
ببین مگه نمیگیم پاراسمپاتیک یه جورایی آرامش بخشه؟خب وقتی آروم میشی چجوری ریلکسسسس میشی!؟ یعنی عضلاتت تقریبا تو استراحتن! ولی تو سمپاتیک بر عکسشه !دیدی وقتی استرس داری همه جات میلرزه؟ خب واسه اینکه بلرزه باید انقباض داشته باشی واز سمپاتیکه دستور میگیره! البته بنظر من اینجوریه!:|
عزیز فصل ۴ زیست یازدهمو بخون دوباره
توضیحات بخش مرکزی فوق کلیه رو از اول بخونید
اگه باز متوجه نشدین کامل توضیح میدم -
nima H ببخشید منظورتون اینه که تاثیری نداره یا اینکه غیر مستقیم تاثیر داره؟
اصلا تاثیری نداره
در شرایط تنش زای کوتاه مدت، هورمون های اپی نفرین و نور اپی نفرین بدن رو برای واکنش مناسب آماده میکنن
حالا زمانی که این دو هورمون از نورون های اعصاب سپاتیک ترشح بشن، به عنوان ناقل عصبی وارد فضای سیناپسی میشن و عملکرد خیلی سریعی دارن اما زمانی که از بخش مرکزی فوق کلیه ترشح بشن به عنوان هورمون هستن و وارد خون میشن و عملکرد سریع (نه به سرعت زمانی که از اعصاب سمپاتیک ترشح بشن) دارن
تاثیرات مشترک اعصاب سمپاتیک و بخش مرکزی فوق کلیه تو کتاب درسی و کمک درسی ها اومده؛ گشاد کردن مردمک، افزایش ضربان قلب و تعداد تنفس، افزایش گلوکز خون و فشار خون، باز کردن نایژک ها در شش ها و افزایش جریان خون به سمت قلب و ماهیچه اسکلتی
دلیل آخری هم اینه که ماهیچه های اسکلتی گلوکز و اکسیژن زیادی داشته باشن تا اگه احیانا خواستیم Run! پلی کنیم بدنمون کم نیاره و ماهیچه هامون خوب منقبض بشه
اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک هیچ نقشی تو انقباض ماهیچه اسکلتی ندارن و انقباض ماهیچه اسکلتی همواره توسط اعصاب پیکری انجام میشه، چه به صورت ارادی باشه و چه انعکاس (طبق متن کتاب) -
nima H ببخشید منظورتون اینه که تاثیری نداره یا اینکه غیر مستقیم تاثیر داره؟
اصلا تاثیری نداره
در شرایط تنش زای کوتاه مدت، هورمون های اپی نفرین و نور اپی نفرین بدن رو برای واکنش مناسب آماده میکنن
حالا زمانی که این دو هورمون از نورون های اعصاب سپاتیک ترشح بشن، به عنوان ناقل عصبی وارد فضای سیناپسی میشن و عملکرد خیلی سریعی دارن اما زمانی که از بخش مرکزی فوق کلیه ترشح بشن به عنوان هورمون هستن و وارد خون میشن و عملکرد سریع (نه به سرعت زمانی که از اعصاب سمپاتیک ترشح بشن) دارن
تاثیرات مشترک اعصاب سمپاتیک و بخش مرکزی فوق کلیه تو کتاب درسی و کمک درسی ها اومده؛ گشاد کردن مردمک، افزایش ضربان قلب و تعداد تنفس، افزایش گلوکز خون و فشار خون، باز کردن نایژک ها در شش ها و افزایش جریان خون به سمت قلب و ماهیچه اسکلتی
دلیل آخری هم اینه که ماهیچه های اسکلتی گلوکز و اکسیژن زیادی داشته باشن تا اگه احیانا خواستیم Run! پلی کنیم بدنمون کم نیاره و ماهیچه هامون خوب منقبض بشه
اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک هیچ نقشی تو انقباض ماهیچه اسکلتی ندارن و انقباض ماهیچه اسکلتی همواره توسط اعصاب پیکری انجام میشه، چه به صورت ارادی باشه و چه انعکاس (طبق متن کتاب) -
nima H آها ممنونم تو چند تا تست با همین رویه پیش رفتم و فکر کردم درست بود
معذرت میخوام که باعث گیج شدن بقیه هم شدم@Z-H-Z در دستگاه عصبی محیطی گفته است:
nima H آها ممنونم تو چند تا تست با همین رویه پیش رفتم و فکر کردم درست بود
معذرت میخوام که باعث گیج شدن بقیه هم شدمخواهش میکنم عزیز
منم ممنونم نظر دادین
موفق باشید