IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سلام عصر بخیر
ی سوال اینک دقیقا بطن چهارم مغز کجاست؟!
داخل فعالیت دیدم ک نوشته شیار بین نیمکره های مخچه رو برش میدیم بعدش درخت زندگی و بطن چهارم دیده میشه
پس ینی بطن چهارم وسط مخچه هس؟!
حالا اگ اونطوری باشه درخت زندگی تو بخش سفید مخچه هس دیگ
پس بطن چهارم هم تو بخش سفیده؟! هدایت جهشی و این حرفا داریم!؟
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
۲۰۲۴۱۰۱۴_۱۳۱۱۴۶.jpg
سلام دوستان
تو پاسخنامه سوال ۴۰۲ گفته این مورد برای همانند سازی نیمه حفاظتی و غیر حفاظتی درسته ولی استاد من گفتن که این گزاره تو کنکور اومده و پاسخنامه سنجش تشکیل پیوند هیدروژنی بین نوکلئوتید های جدید و قدیمی رو فقط برای نیمه حفاظتی در نظر گرفته
برای کنکور که خب قطعا باید فقط نیمه حفاظتی رو در نظر میگیریم .
حالا اگه تو نهایی همچین چیزی داد کدوم مورد درسته ؟
همایش زیست شناسی پوریا رحیمی اردوی مطالعاتی آموزشی فرات ( 94-95) | آلاء
-
با سلام و عرض خسته نباشید خدمت استاد عزیزمان دکتر رحیمی و دست اندرکاران آلاء می خوام با اجازه آلایی ها چند نکته رو ذکر کنم... (((استاااااااااد فوق العاده ای ... استاد بهترین ترینه ترین ها هستی ultra bestiii ... استااااااا حرف نداریییی ... استاد در یک کلام از طرف آلایی هااا ...ما هم ((به قول خودتون)) آرزومنده تک تک آرزوهاتونیم)))) با تشکر از زحمات استاد وآلاء
-
ریز مباحث جلسه 083
مدت زمان:32 دقیقه و 29 ثانیه.*روخوانی 2 صفحه اول فصل 5 و اشاره به نکات مهم.(خودمان باید کتاب را کامل بخوانیم).
*فرض میکنیم A و a آللهای غالب و مغلوب نسبت به یک صفت باشند.فراوانی آلل A را با (p= F(A و فراوانی آلل a را با (q=F(a نشان می دهیم.
*روابط مهم:
p+q=1 و p^2+2pq+q^2=1*در ژنتیک جمعیت هر جا ناخالص دیدیم می نویسیم 2pq.(توجه کنید 2 در 2pq فراموش نشود).
راه حل مسائل ژنتیک جمعیت (در اتوزومی ها):
1)اگر فراوانی آلل را داده باشند:
مثلا فراوانی آلل غالب را داده باشد, آن را از 1 کم میکنیم و فراوانی آلل مغلوب را بدست می آوریم.
2)فراوانی آلل را نداده باشد:
I)جامعه متعادل باشد:از q^2 که افراد مغلوب است q را بدست می اوریم و آن را از 1 کم میکنیم و فراوانی آلل غالب را بدست می آوریم.
II) حالتی که نمی دانیم جامعه متعادل است یا نه(هر جامعه ای که باشد):
F(A)=((AA2)+(Aa1)+(aa0))/2k
F(a)=((AA0)+(Aa1)+(aa*2))/2k
##توضیح 2k در مخرج فرمولهای بالا: k تعداد افراد جمعیت است و 2 برای اینکه هر فرد برای بروز صفاتش به دو آلل نیاز دارد.
##توضیح جامعه متعادل:از q^2 جذر می گیریم و q را بدست می آوریم سپس p را بدست می آوریم بعد با توجه به p و q حساب میکنیم ببینیم تعداد افرادی که به ما داده درسته یا نه.
مثلا: 16% افراد جامعه مغلوبند: با این حساب افراد غالب خالص(AA) بدست می آید 36% اگر در اطلاعات مسئله به جای 36% مثلا گفته بود 34% یعنی جامعه متعادل "نیست".مثال)اگر فراوانی افرادمغلوب در جمعیتی در حال تعادل برابر 16% باشد نسبت افراد ناقل به خالص چیست؟
توجه:افراد غالب:AA+aa و افراد ناقل(َaA)
توجه:در ژنتیک جمعیت هر جا ناخالص دیدیم می نویسیم 2pq.
جواب:12/13(12 بر 13)مثال)اگر صفت بال پروانه ای از رابطه غالب و مغلوبی پیروی کند و فراوانی آللها بصورت L=3/4 و l=1/4 باشد, در جمعیتی در حال تعادل فراوانی ژنوتیپ خالص مغلوب چقدر کمتر از فراوانی ژنوتیپ ناخالص است؟
جواب:5/16مثال)در جمعیتی در حال تعادل, تعداد زنان و مردان برابرند.اگر فراوانی ژن تالاسمی(اتوزومی مغلوب) 0.05 باشد, فراوانی زنان ناقل این جمعیت چقدر است؟
جواب:
p=1-0.05=0.95 , q=0.05
1/220.05*0.95= 4.75%
##توجه: به 1/2 ضرب کردیم چون نصف جمعیت زن است پس احتمال زن بودن 1/2 است.مثال)اگر فراوانی آلل کوررنگی (وابسته به X مغلوب) در یک جامعه 0.2 باشد, چه نسبتی از زنهای این جامعه بیمارند؟چه نسبتی از مردهای این جامعه بیمارند؟
نکته:در قسمت اول سوال چون پرسیده چه نسبتی از زنها نباید به 1/2 ضرب کنیم, چون خودش محدود کرده به زنها.,ولی در قسمت دوم مردها در کل جامعه مد نظر هستند پس باید در 1/2 ضرب کرد.
نکته:الل تالاسمی فقط روی کروموزوم X است و مردها فقط یک X دارند بنابراین یک آلل تالاسمی دارند.
جواب قسمت اول: 0.20.2=0.04
جواب قسمت دوم: 1/20.2=0.1مثال)اگر فراوانی افراد با نرمه گوش آزاد (غالب اتوزومی) , 91% باشد, مطلوبست پسران با نرمه گوش ازاد؟
جواب: غالب 91% پس مغلوب 9% فراوانی آلل مغلوب 0.3 بنابراین: پسر با نرمه گوش آزاد ناخالص= 1/220.7*0.3=0.21 --->جواب نهایی 0.21مثال)در یک جامعه متعادل فراوانی A=0.5 , B=0.2,O=0.3 است چه نسبتی از افراد جامعه حداقل یک آلل A دارند؟
نکته:برای گروه خونی سه نوع آلل باید روی دو جایگاه قرار بگیرند تا گروه خونی تعریف شود.
جواب:
75%=(20.50.3)+(AA+AB+AO=0.5^2+(20.50.2 -
مارال دم استاد گرم و همین طور دم همه بچه های الایی
-
saeedeh998
ولی استاد این حق وتو رو در جواب خیلی باحال اومدند...
دمشون گرم -
sohrab در همایش زیست شناسی پوریا رحیمی اردوی مطالعاتی آموزشی فرات ( 94-95) | آلاء گفته است:
@دانش-آموزان-آلاء اگه ریز مباحث این جلسه که اومد رو سایت رو برسونید، قول میدم جلسه ی بعدی زیست رو هم تا آخر شب بذارم رو سایت.
چون یه جلسه دیگه هم داره آماده میشه %(#00ccff)[تا یه هفته می خوایم رو زیست پا رو بذاریم رو گاز ( یه خورده از درس های دیگه زدیم )]فک کنم این جمله اخر اقا سهراب برای تک تک کاربرا باید دونه دونه تکرار کنیم
-
#تدریس #زیست - جلسه 84 (فصل 5 پیش قسمت 2)
آقای #رحیمی
#تجربیhttp://sanatisharif.ir/Sanati-Sharif-Video/15/19/5646
@alaa_sanatisharif
آلا
فصل 5 پیش دانشگاهی - ژنتیک جمعیت ( قسمت دوم)
این جلسه تکمیلی جلسه ی 83 هست، که تو تدوین به دلایل فنی حذف شده بود. -
ریز مباحث جلسخ 084:
مدت زمان: 6 دقیقه و 53 ثانیهسوال)16% افراد جمعیت متعادلی مبتلا به بیماری کم خونی داسی شکلند(اتوزومی مغلوب),نسبت دختران ناقل در این جمعیت به تعداد افراد خالص چقدر است؟
نکته حل:دختر بودن->1/2 و وقتی میگه ناقل یعنی 2pq .
جواب:6/13سوال)در جمعیتی 100 تایی, 70 تا گل قرمز داریم, 20 تا صورتی و 10 تا سفید.فراوانی آلل رنگ قرمز گلبرگ چقدر است؟
نکته حل: با استفاده از فرمول F(R)=((RR2)+(RW1)+(WW*0))/2k که جلسه قبل توضیح داده شد براحتی قابل حل است.
جواب: 0.8= (F(Rسوال)8% از یک جمعیت پسران زال هستند.(زالی اتوزومی مغلوب است) چند درصد از افراد جمعیت در ژنوتیپ خود آلل زالی را دارند؟
نکته حل:احتمال پسر بودن 1/2 است پس 8% را در 2 ضرب میکنیم تا تعداد کل افراد زال در جمعیت بدست آید یعنی cc یا همان q^2 را بدست می آوریم و سپس براحتی مانند مثالهای قبل cc+2Cc را بدست می آوریم.
جواب:64% -
من دوستدارم بنویسم ولی بخدا نمیشه.وقت ندارم از بس که عقبم.همیشه چند هفته بعد اپلود فیلمها میرسم ببینمشون..شرمندم واقعا که استفاده میکنم اما کاری برای کلاسها انجام نمیدم:-(
-
faarnaazhosseini
من هنوز پایه رو نبستم
میرسم بخونم؟؟ -
بچه ها دو تا جلسه حدودا 15 الی 20 دقیقه ای دیگه هم ضبط شد.
ان شاء الله فردا و پس فردا میاد رو سایت، این جلسه 84که اومد رو سایت کلیپ پایانی فیلم چطور بود ؟
ما هنوز رو یه سری از فیلم ها اون بمب رو میذاریم چون اکثریت هنوز نظر ندادند می خوایم مطمئن بشیم که همه با تغییر موافق هستند. -
واقعا ممنون ک فیلم های فصل 5 رو دارین قرار میدید با توجه به امتحانات پیش رو این فصل از همه واجب تر بود ...
درمورد کلیپ پایانی هم باید گفت ک هر دو کلیپ خوب هستند و زیاد هم فرقی نداره چون مهم همون تدریس استاده ک مثل همیشه عالی و مفید هست.
sohrab -
saraa96 در همایش زیست شناسی پوریا رحیمی اردوی مطالعاتی آموزشی فرات ( 94-95) | آلاء گفته است:
واقعا ممنون ک فیلم های فصل 5 رو دارین قرار میدید با توجه به امتحانات پیش رو این فصل از همه واجب تر بود ...
درمورد کلیپ پایانی هم باید گفت ک هر دو کلیپ خوب هستند و زیاد هم فرقی نداره چون مهم همون تدریس استاده ک مثل همیشه عالی و مفید هست.
sohrabچرا مهم دوست عزیز
من بعضی فیلما رو شبا نگاه میکنم
هر چقدم صداش رو کم کنم
اخر یادم میره اون اخرش صدای بو م داره
ماشاالله صداشم که بالاس
خانواده چه گناه کرده که از خواب بپره
پس لطفا یکی از اونا رو انتخاب کنین -
sohrab آقا سهراب يه موضوع ذهن من رو درگير كرده، من احساس مي كنم اينكه بعضي فيلم ها دير مياد رو سايت واقعا ربطي به آلاء نداره، دبير كم وقت ميذاره درست مي گم ؟ يعني دبير تو كل هفته ١ يا ٢ قسمت مياد آلاء ضبط مي كنه و آلاء هم تا آماده كنه بين اين دو جلسه يه خورده فاصله ميافته!
چند بار ازتون تو خصوصي پرسيدم جواب نداديد، تو رو خدا جواب بديد ديگه مي دونم شما داريد لطف مي كنيد و وظيفه اي نداريد ولي من بعد از خدا فقط شما رو دارم.
اگر دير اومدن فيلم ها گردن دبيرهاست ميشه از دبيرا خواهش كنيد ما رو بيشتر دوست داشته باشن ؟ اگر گردن آلايي هاست، ميشه آلاء بيشتر مرام بذاره ؟ تا اينجاي راه كلي خوبي كرده ميشه بيشتر تلاش كنه كه فيلم ها به موقع بياد رو سايت ؟
نمي دونم به خدا منظورم اين نيست كه وظيفه ي شماست، فقط حرفم اينه كه دارم از استرس مي ميرم.
-
ببخشید من از ژنتیک هیچی نمی فهمم چیکار کنم ... هر چی هم کتاب میخونم نمی فهمم و نمیتونم مسئله حل کنم .... یه راهنمایی بکنین .. !
-
danialld2h در همایش زیست شناسی پوریا رحیمی اردوی مطالعاتی آموزشی فرات ( 94-95) | آلاء گفته است:
ببخشید من از ژنتیک هیچی نمی فهمم چیکار کنم ... هر چی هم کتاب میخونم نمی فهمم و نمیتونم مسئله حل کنم .... یه راهنمایی بکنین .. !
کتاب چی داری ؟