سلام . وقتتون بخیر این سوال از کتاب میکرو گاج هست
پاسخ گزینه 3 هست. اما کسی می تونه بگه چرا گزینه 4 غلطه ؟ممنون
سوال :در لوله گوارش انسان اگر.......
گزینه 1 ) در فرد سالم پس از تخلیه کامل مری بنداره انتهای آن باز شود قطعا ریفلاکس مشاهده میشود
گزینه 2 ) غده های مخاط مری به اندازه کافی فعالیت کنند شیره ی معده به مخاط مری آسیب نمیرساند
گزینه 3 ) مقدار زیادی نوشابه های الکلی وارد معده شود احتمال برگشت اسید معده به مری افزایش پیدا می کند
گزینه 4 ) کیموس معده وارد مری شود قطعا انقباض اسفنکتر انتهای مری به اندازه کافی نبوده است
@تجربیا
سلام
سوالم از شکل صفحه ۲۱ کتاب زیست دهم چاپ ۹۶ هست که تست های متنوعی از ساختار لوله گوارش میدم و یک سری نکات در شکل هست که در متن نیست مثلاً طبق متن شبکه سلول های عصبی در لایه ماهیچه ای و زیر مخاطی هست اما در یک تست گفته بود که در لایه بیرونی هم وجود دارد این درسته یا نه ؟
همچنین در تستی اومده بود که داشت درباره ی لایه ماهیچه ای حرف میزد و کد های هم از بافت پوششی داده بود و در پاسخنامه گفته بود که به دلیل وجود رگ ها بافت پوششی هم جزو ساختار لوله گوارش هست اما در بعضی تست ها بافت پوششی جزو ساختار لوله گوارش حساب نمیکنند .این دو تا مسئله خیلی مهمه برام
سلام دوستان.من پایه دهم سال تحصیلی 98_99هستم .در کتاب امسال زیست معده چهار قسمتی در پستانداران نشخوارکننده در یک شمای نزدیک نشان داده شده در حالی که در سال گذشته یا دوسال پیش محل قرار گیری انها در هر قسمت از بدن مشخص بوده اما در کتاب ما مشخص نیست ولی در تست ها درمورد ان سوال طرح میشه.کسی محل قرار گیری اونهارو دقیق میدونه یا میتونه اگر 11ام یا 12ام هست عکس کتابشو بفرسته?
لایه های لوله گوارش
-
این اعصابی که در بین چربی هست جز لایه ماهیچه ایه یا بیرونی
اگه بیرونیه مگه لایه بیرونی هم اعصاب داریم؟ -
-
-
Fateme Sharifi سلام ببینین من نظام قدیمشو نمیدونم ولی تو نظام جدید ما میگیم که تو هر ۴ لایه اعصاب رو داریم ولی شبکه عصبی رو توی ماهیچه و زیرمخاط داریم ، امیدوارم کمکی کرده باشه
-
Dr.Rashidi دوست عزیز فرق اعصاب با شبکه ی عصبی چیه؟
-
@mahta-kamali در لایه های لوله گوارش گفته است:
Dr.Rashidi دوست عزیز فرق اعصاب با شبکه ی عصبی چیه؟
اعصاب همون یاخته های عصبین ولی شبکه عصبی مجموعه ای از اعصابه که حالا میتونه شبکه عصبی روده ای باشه یا اعصاب سمپا و پاراسمپا (بسته به قسمت متفاوته)
-
Dr.Rashidi ببخشین تو تاپیک دوستمون سوال میپرسم شما که میگین شبکه ی عصبی میتونه شبکه ی عصبی روده ای و سمپاتیک و پاراسمپاتیک باشه چرا از کلمه میتونه استفاده کردین؟
یعنی نمیشه گفت که قطعا در لایه ماهیچه ای و مخطط هم شبکه ی عصبی روده ای داریم و هم سمپاتیک و پاراسمپاتیک؟
-
@mahta-kamali در لایه های لوله گوارش گفته است:
Dr.Rashidi ببخشین تو تاپیک دوستمون سوال میپرسم شما که میگین شبکه ی عصبی میتونه شبکه ی عصبی روده ای و سمپاتیک و پاراسمپاتیک باشه چرا از کلمه میتونه استفاده کردین؟
یعنی نمیشه گفت که قطعا در لایه ماهیچه ای و مخطط هم شبکه ی عصبی روده ای داریم و هم سمپاتیک و پاراسمپاتیک؟
ببینین در سر تا سر لوله گوارش ینی از مری تا مخرج ما اعصاب روده ای رو داریم و این قسمت ها دارای ماهیچه صاف هستن و ما میدونیم که ماهیچه های صاف و قلبی توسط اعصاب خودمختار کنترل میشن ، حااا ما تو لوله گوارش یه سری قسمتا رو داریم که خودمختار نیستن پس اونا شبکه عصبی روده ای هستن پس نتیجه میگیریم که اعصاب روده ای فقط تو دستگاه گوارش هستن و تو قسمتای دیگه ی بدن این اعصاب خودمختارن که فعالیت ها رو تنظیم میکنن
-
حالا تو حلق و دهان و انتهای مخرج هم که ماهیچه ی اسکلتی داریم این اعصاب پیکری هستن که عصب دهی میکنن
-
Dr.Rashidi خیلی ممنونم الان متوجه شدم ️
فقط اینجا میگن توی رگ اعصاب هست منظوری اعصاب خودمختاره که به ماهیچه صاف عصب دهی میکنن؟ -
Dr.Rashidi خییلی ممنونم کامل متوجه شدم
-
Fateme Sharifi در لایه های لوله گوارش گفته است:
Dr.Rashidi خیلی ممنونم الان متوجه شدم ️
فقط اینجا میگن توی رگ اعصاب هست منظوری اعصاب خودمختاره که به ماهیچه صاف عصب دهی میکنن؟ببین خب ما توی رگ ماهیچه صاف داریم (رگ نه مویرگ) و ماهیچه های صاف تحت تاثیر و کنترل اعصاب خودمختارن دیگه
-
-
Dr.Rashidi ولی اخه کتاب گفته دستگاه عصبی روده ای از مری تا مخرجه یعنی حلق و دهان رو در نظر نگرفته
-
Fateme Sharifi در لایه های لوله گوارش گفته است:
Dr.Rashidi ولی اخه کتاب گفته دستگاه عصبی روده ای از مری تا مخرجه یعنی حلق و دهان رو در نظر نگرفته
توضیحشو دادم دیگه به خاطر اینه که ما تو دهان و حلق ماهیچه ی اسکلتی یا مخطط رو داریم پس اعصاب پیکری هستن که عصب دهی میکنن
-
Dr.Rashidi ممنونم ️️
-
-
-
Dr.Rashidi بله بله متوجه شدم