سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سلام عصر بخیر
ی سوال اینک دقیقا بطن چهارم مغز کجاست؟!
داخل فعالیت دیدم ک نوشته شیار بین نیمکره های مخچه رو برش میدیم بعدش درخت زندگی و بطن چهارم دیده میشه
پس ینی بطن چهارم وسط مخچه هس؟!
حالا اگ اونطوری باشه درخت زندگی تو بخش سفید مخچه هس دیگ
پس بطن چهارم هم تو بخش سفیده؟! هدایت جهشی و این حرفا داریم!؟
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
نکته_تست زیست!
-
سلام دوستان عزیز!به دلیل اینکه تاپیک آندوزیست شلوغ شده بودش و نظم نداشتش،مطالب زیست رو اینجا براتون پست میکنم:).هر شب اینجا تست داریم!تست های کاملا ترکیبی و چالش برانگیز و پر از نکته!با جواب کاملا تشریحی!امیدوارم نکته های جالب و مهم این درس شیرین رو در حد توانم بهتون انتقال بدم و با تستا بتونین انس بگیرین و برای کنکور آماده تر بشین!
-
تست شماره 1:
کدام گزینه نادرست است؟
*1)همه جانداران داری چرخه کربس مواد آلی مورد نیاز خود را به طور مستقیم از مواد معدنی بدست می آورند.
*2) سلول های هدف هورمونی که از سلول های نزدیک به دریچه ی انتهایی معده ترشح می شود،گشادترین قسمت لوله گوارش است.
*3)در اثر مصرف بی رویه ی آنتی بیوتیک،احتمال اختلال در فرایند انعقاد خون بالا می رود.
*4)مصرف پلی ساکارید موجود در دیواره گیاهان بر بهبود عملکرد بخشی از دستگاه گوارش که در تولید نوعی لیپید نقش دارد،می شود. -
جواب تست شماره 1:
1)چرخه کربس توی گیاهان و برخی از آغازیان فتوسنتزکننده مثل اسپیروژیر دیده میشه!این جانداران انرژی خودشونو از مواد معدنی موجود توی طبیعت بدست میارن!توی گیاهان یه گیاه استثنا هستش!!اونم همون دیونه(دیوونه خودمون!)این گیاه مواد خودشو هم از طریق فتوسنتز و هم از گوشت خواری(حشره ها رو شکار میکنه!)بدست میاره!پس این جمله نادرسته!
2)دریچه انتهایی معده همون پیلوره!از سلولای درون ریز این قسمت هورمون گاسترین ترشح میشه و میره توی خونو حسابی میگرده!!تا بیادش روی معده تاثیر بذاره و ترشح آنزیمو اسید معده رو از سلولای حاشیه ای بیشتر کنه!معده هم گشادترین قسمت لوله گوارش هستش!
3)ویتامین K برای انعقاد خون لازمه!این ویتامین توسط باکتریایی موجود توی روده بزرگ شاخته میشه!پس اگه ما زیاد آنتی بیوتیک بخوریم،باعث از بین رفتن اونا میشه و اگه ی زخم بوجود بیادش،خونمون دیر بند میادش!(اینجاس که شاعر میگه خودم کردم که بر خودم لعنت باد!!!!)
4)پلی ساکارید دیواره ی گیاهان همون سلولزه!توی دستگاه گوارش دوجا لیپید ساخته میشه!یکیش کبده که کلسترول و لسیتین میسازه،یکیشم روده باریکه که تری گلیسرید میسازه!خب توی فصل مولکولای زیستی خوندیم که خوردن فیبر برای کاربهتر روده ها و جلوگیری از برخی بیماری های گوارشی لازمه!پس این اندامه منظورش روده باریک بوده! -
zahra1303 در نکته_تست زیست! گفته است:
سلام ممنون از تاپیک خوبتون ... فقط ی پیشنهاد دارم ..بهتر نیست تست ها رو از پایه شروع کنید ؟ چون معمولا کنکوری های 96 هنوز در رابطه با مطالب زیست پیش آشنایی زیادی ندارن ..
کل موضوع تست مربوط به پایه هستش که با پیش یکم ترکیب شده!ولی منم پایه رو تازه شروع کردم و مطالبو از پیش ترکیب میکنم!البته حق دارین چون هنوز پیشو نخوندین!ولی از این به بعد سعی میکنم مطالبو پیشو تو تستا مطرح نکنم.مهم یادگیری شما دوستان هستش.
-
در ضمن هدف این نیسش که تستارو حتما جواب بدین،هدف اصلی اینه که دوستان بتونن نکته های مهم رو یاد بگیرن که توی پاسخ نامه تشریحی آوردم!بعدا اگه خدا بخواد و کمک کنه تستایی طرح میشه که باید حداقل 4 فصلو بلد باشین تا بتونین پاسخ بدین که زمانی این تستا طرح بشه شما عزیزان آشنایی کامل با تمام فصول رو داشته باشین.امیدوارم با همکاری هم بتونیم به عالی ترین درصد یعنی 100 برسیم!
-
تست شماره 2:
چند مورد نادرست است؟
1)همه ی مواد آلی ساخته شده در سلول های حاشیه ای دارای کربن هستند.
2)بیشترین اتم های موجود در جانداران به ترتیب کربن،هیدروژن و اکسیژن نیست.
3)ماده ی تولیدی در اندامک پراکسی زوم آلی محسوب نمی شود.
4)سنگین ترین مواد آلی بدن بیشترین مواد آلی بدن جاندارن است.
5)جهش در ماده ی وراثتی جانداران یکی از علل گوناگونی جانداران نیست.
6)هر چقد تفاوت واحد های سازنده ی عامل شیرین کننده ی نشاسته در دهان کمتر باشد،تفاوت جاندارن کمتر نمیشود. -
جواب تست شماره 2:
1)طبق تعریف کتاب مواد آلی به مواد کربن دار ساخته شده در سلول میگن!پس هر ماده ی آلی کربن داره!ولی هر ماده ی کربن دار آلی نیسش!مثال بارزشم کربن دی اکسید هستش!
2)بیشترین ترکیب بدن اول آبه بعدش ترکیبات کربن دار!پس ترتیبش اینجوری میشه هیدروژن،اکسیژن و کربن!
3)توی پراکسی زوم پراکسید هیدروژن به آب و اکسیژن تبدیل میشه و هیچکدومشون کربن دار نیستن،در نتیجه آلی نیستن.
4)سنگین ترین قسمت بدن ماهیچه ها هستن که توشون پر از پروتئینه!بعدش بیشترین ترکیب آلی جانداران هم پروتئینه!
5)توی پیش دانشگاهی خواهید خوند که جهش یکی از عوامل گوناگونی جاندارانه!
6)عامل شیرین کننده ی نشاسته توی دهان آمیلاز هستش که میادش روی نشاسته تاثیر میذاره و اونو به مالتوز شیرین تبدیل میکنه!واحدای سازنده ی آمیلاز که پروتئین باشه همون آمینواسیدها هستن!خب بیشترین ترکیب بدن بعد از آب ترکیبات کربن دار هستن که بیشترینشون توی بدن پروتئیناهستن!اگه تفاوت این پروتئینا کم باشه تفاوت جانداران هم کم میشه و برعکس!حالا چی باعث تفاوت اینا میشه؟!آمینو اسیدا!پس هرچی تفاوت آمینواسیدا کمتر باشه،تفاوت جانداران هم کمتره! -
@Dr.Bernosi در نکته_تست زیست! گفته است:
تست شماره 2:
چند مورد نادرست است؟
1)همه ی مواد آلی ساخته شده در سلول های حاشیه ای دارای کربن هستند.
2)بیشترین اتم های موجود در جانداران به ترتیب کربن،هیدروژن و اکسیژن نیست.
3)ماده ی تولیدی در اندامک پراکسی زوم آلی محسوب نمی شود.
4)سنگین ترین مواد آلی بدن بیشترین مواد آلی بدن جاندارن است.
5)جهش در ماده ی وراثتی جانداران یکی از علل گوناگونی جانداران نیست.
6)هر چقد تفاوت واحد های سازنده ی عامل شیرین کننده ی نشاسته در دهان کمتر باشد،تفاوت جاندارن کمتر نمیشود.در کل 2 موردش درست بود دوستان!!
-
@Dr.Bernosi در نکته_تست زیست! گفته است:
zahra1303 در نکته_تست زیست! گفته است:
سلام ممنون از تاپیک خوبتون ... فقط ی پیشنهاد دارم ..بهتر نیست تست ها رو از پایه شروع کنید ؟ چون معمولا کنکوری های 96 هنوز در رابطه با مطالب زیست پیش آشنایی زیادی ندارن ..
کل موضوع تست مربوط به پایه هستش که با پیش یکم ترکیب شده!ولی منم پایه رو تازه شروع کردم و مطالبو از پیش ترکیب میکنم!البته حق دارین چون هنوز پیشو نخوندین!ولی از این به بعد سعی میکنم مطالبو پیشو تو تستا مطرح نکنم.مهم یادگیری شما دوستان هستش.
ممنون .. فرمایشتون درست ... من خودم سال دوم کنکورمه واسه بقیه گفتم ...
-
تست شماره 3:
چند مورد از موارد زیر نادرست نیست؟
1)فشار اسمزی در واکنش تجزیه ی آمیلوز به مالتوز توسط آمیلاز در دهان برخلاف واکنشی که توسط آنزیم غیر پروتئینی در ریبوزوم انجام میشود،کاهش میابد.
2)کربوهیدرات های موجود در واحدهای سازنده ی طویل ترین پلی مر بدن انسان ایزومر هم نیستند.
3)هورمون ژیبرلین برخلاف اکسین توانایی افزایش فشار اسمزی در گیاه یولاف را ندارد.
4)بسیاری از قارچ ها توانایی تجزیه ی پلی ساکارید دیواره ی بیشتر تاژکداران جانورمانند را دارند.
5)جنس کاغذ از پروتوپلاسم سلول هایی مانند فیبر و اسکلروئید است.
6)کربوهیدرات های موجود در غشای سلول میتوانند از نوع مونوساکارید موجود در میوه ها باشند. -
جواب تست ماره 3:
1)اولا بدونین اسم دیگه ی نشاسته آمیلوزه!آمیلاز میادش روی نشاسته تاثیر میذاره و باعث میشه که به مالتوز تبدیل بشه!این واکنش همون هیدرولیزه و هیدرولیز هم آب نیاز داره!پس از محیط آب میگیره و فشار اسمزی میادش بالا!حالا آنزیم غیرپروتئینی که توی ریبوزوم هست،اسمش rRNA هستش و میادش با یسری فرایند آمینو اسیدا رو میچسبون بهم و پلی پپتید درست میکنه!این واکنش هم اسمش سنتز آبدهی هستش و از اسمشم معلومه که آب تولید میکنه!خب آب تولید میشه و فشار اسمزی محیط در اثر این افزایش مقدار آب محیط میادش پایین!
2)طویل ترین پلی مرای بدن اسیدنوکلئیکا هستن!کربوهیدارتم دارن از نوع مونوساکاریدش!نوع مونوساکاریدش چیه؟پنتوز که ریبوز توی RNA هسش و دئوکسی ریبوز توی DNA!فرمول این دوتا به ترتیب C5H10O5 و C5H10O4 هسش!خب پس این دوتا توی تعداد اکسیژن تفاوت دارن و ایزومر هم نیستند.
3)یولاف همون گیاه جو هستش از نوع دوسرش!ژیبرلین میادش توی گیاه جوانه زنیو تحریک میکنه!توی گیاه جو هم که مالتوز بودش زیاد!پس این ژیبرلین واکنش سنتز آبدهیو داره زیاد میکنه!باعث میشه که دوتا گلوکز پیش هم برن و زوج خوشبخت بشن!!سنتزآبدهیم که آبو آفزایش میدادش!پس فشار اسمزی میادش پایین!دقت کنین هورمون اسید آبسزیک عملش مثله ژیبرلین هسش ولی اکسین برخلاف این دوتا عمل میکنه!یعنی جوانه زنیو کم میکنه!
4)توی متن پیش دانشگاهی میخونیم که بسیاری از قارچا میتونن مواد آلی برگو شاخه ریخته روی زمینو تجزیه کنن!خب وقتی که برگ بیفته زمین زندس؟مسلمه نه!سلولای مرده ی گیاهی هم که فقط پروتوپلاست داشتن!پروتوپلاستم که دیواره ی سلولای گیاهیه!جنس دیواره هم پروتئین،سلولز و پلی ساکاریای دیگس!پس بسیاری از قارچا میتونن سلولزو تجزیه کنن!ینی سلولاز بسازن!دیواره ی بیشتر تاژکداران هم که از سلولز پوشیده شدس!
5) جنس کاغذ از سلولای مرده ی گیاهیه!سلولای مرده هم پروتوپلاست دارن!فیبر و اسکلروئید هم سلول مردن!
6)اگه برین شکل غشای فصل دومو نگا کنین میبینین که کربوهیدراتای غشای سلول 6 ضلعین!یعنی از نوع هگزوزا هستن!پس فروکتوز هم که از نوع هگزوزها هستش!پس میتونه اون کربوهیدرات غشا فروکتوز باشه،گالاکتوز باشه یا گلوکز!قند میوه ها هم فروکتوز +گلوکز هس! -
دوستان عزیز!شبتون بخیر.امیدورام روز پر انرژیو گذرونده باشین!خواستم یه نکته بگم!جواب تشریحی خیلی طولانی هستش!من خودم حداقل 3 بار میخونم و ویرایش میکنم!اگه موردی دیدین،اشتباه علمی بودش حتما بهم خبر بدین،چون شب هم هستش،مغز هم دیگه یاری نمیکنه!!!!!!!!خلاصه اگه اشتباهی بودش پیشاپیش عذرخواهی میکنم.
-
تست شماره 4:
کدام یک از موارد زیر درست است؟
1)جانوران گلوکز های خود را به صورت پلی ساکارید گلیکوژن ذخیره میکنند.
2)لیپیدی که توسط سلول های پوششی اندام روده تولید میشد،بیشترین لیپید خون است.
3)در ساکورلم نمیتوان پیوند 3گانه یافت.
4)ماده ای همانند پلی مری که از چربی ها آبگریز تر است،توسط غدد چربی تغییر شکل یافته گوش تولید میشود.
5)در غشای همه ی سلول ها میتوان لیپیدی یافت که فاقد بخش آبگیریز بیشترین مولکول های غشا است.
6)ماده ای که همه ی هورمون های لیپیدی از آن ساخته میشوند،در غشای سلول توسط حلقه ی 5 ضلعی خود به غشا متصل است. -
جواب تست شماره 4:
1)این دقیقا جمله ی کتابه!ولی جانوران گلوکزای اضافیشونو به شکل گلیکوژن ذخیره میکنند!
2)بیشترین لیپید خون تری گلیسریدا هستن!لیپیدی که سلولایی پوششی روده میسازن هم تری گلیسریده دیگه!(بعدا یه مثال براتون تو فصل گوارش میزنم که عمرا این قضیه رو فراموش کنین)
3)سارکولم غشای سلول های ماهیچه های مخطط هستش!توی غشا هم که انواع اسید چرب وجود داره!!
4)پلی مری که از چربیا آبگریز تره همون موم هستش!حالا تو فصل حواس خوندیم که ماده ای موم مانند توسط غدد عرق تغییر شکل یافته ی درون گوش ترشح میشه و یه نوع دفاع غیراختصاصیه!
5)بیشترین مولکولای غشا فسفو لیپیدا هستن!بخش آبگریزشون هم اسیدای چربه!تنها مولکولی که تو کتاب گفته اسید چرب نداره کلسترول و استروئیدا هستن!حالا کلسترول فقط فقط فقط توی سلولای جانوری هستش!اونم به صورت یکی درمیون به یکی از لایه های فسفولیپیدا متصله!
6)هورمونای لیپیدی یعنی هورمونای استروئیدی!!!حالا همه ی این هورمونا از کلسترول ساخته میشدن دیگه!پس منظورش کلستروله!این کلسترول کلا 4 تا حلقه داره!یکیش 5 ضلعیه و 3 تاشم 6 ضلعی!حالا توسط حلقه ی 6 ضلعیش به غشا متصله و 5 ضلعیه آزاده! -
تست شماره 5:
کدام گزینه درست است؟
1)همه ی ویتامین های محلول در چربی جذب لنف میشود.
2)پروتئین های رشته ای که در هسته توانایی فشرده کردن DNA را دارند،هیستون نام میگیرند.
3)پروتئین های اسکلت هسته ای همانند پروتئین های اسکلت سلولی در پایداری بخشی از سلول در پروکاریوت ها نقش دارد.
4)همه ی هورمون های آمینواسیدی پروتئین نشانه ای اند.
5)پروتئین محلول انعقادی فیبرین در اثر فعالیت پروتئین آنزیمی به نام ترومبین از شکل غیرفعال فیبرینوژن به وجود آمده است.
6)پروتینی که توانایی تخریب دیواره ی باکتری ها را دارد،دارای جایگاه فعال حساس به تغییرات بسیار جزئی به دما است.
1)3
2)1
3)0
4)5 -
جواب تست شماره 5:
1)درسته!بله!اما استثنا داره!ویتامین Kتوی روده ی بزرگ جذب خون میشه!
2)این گزاره کاملا غلطه!ولی با یه اصلاح کوچولو میتونیم درستش کینم!اون رشته ای رو عوضش کنین و بذارین کروی!
3)این هم درسته!ولی مشکلش اون پروکاریوته!اصلا پروکاریوتا هسته و اسکلت سلولی ندارن!!
4)تیروکسین یه آمینو اسید داره!پروتئینه؟خب معلومه که نه!!چون پروتئین تعریفش اینه که چنت آمینو اسید پلی پپتید تشکیل میدن!این پلی پپتید به شکل قمر در عقرب در میادش!!که بش میگن پروتئین!!!پس هر چیزی که آمینو اسید داشته باشه پروتئین نیسش که!!
5)بابا این نکته کنکوریه ها!!!حتما یادش بگیرین!ولی اون محلول رو بجاش نامحلول،اونم توی خون بذارین!!
6)منظور از اون پروتئینه لیزوزیمه!آنزیم هم هستش!پس جایگاه فعال داره!!ولی به تغییرات شدید دما و PH حساسه! -
امروز بارون تست و نکته خواهیم داشت!منتظر تستای امروز باشین:)
-
تست شماره 6:
کدام یک از موارد زیر نادرست نیست؟
الف)همه ی پروتئین های دفاعی که در برخورد با میکروب فعال میشوند،نسبت به مولکول های غیر زیستی بزرگ نیستند.
ب)عناصر تشکیل دهنده ی پلی مری که پروتئین ها را به پپتید های کوچکتر تجزیه میکند،همانند مولکول لیپیدی که فاقد اسید چرب است،نیست.
ج)مولکولی که هیدروژن های آن در 4گوشه ی ساختار 4 وجهی آن قرار دارند،در روده ی باریک توسط E.coli تولید می شود.
د)ساختار دو گروه از مولکول های مهم زیستی همانند قند ساختاری اسکلت خارجی حشرات نیست.
و)هر ماده ای که در ساختار خود فقط هیدروژن و کربن دارد،قطعا واجد زنجیره ی کربنی مولکول های آلی است.
ه)همه ی درشت مولکول ها از واحدهایی کم و بیش یکسان تشکیل شده اند.
1)ب و ج
2)و،ج و الف
3)فقط ب
4)فقط ج -
جواب تست شماره 6:
الف)این پروتئینای دفاعی قصه ما همون پروتئینای مکمل هستن!خب پروتئین ها پلی مر هستن و پلی مر1 هم درشت مولکول هستن!!و درشت مولکولا هم که نسبت به مولکولای غیر زیستی بسیار بزرگن!!
ب)پروتئینی که آدم فروشه و خودشونو میفروشه!!!!!!اسمش پپسین هسش!پس پروتئینه و عناصر سازندش گوگرد،کربن،هیدروژن و اکسیژن هس!حالا مولکول لیپیدی فاقد اسید چرب هم استروئیدا هستن!!!و این لیپیدا عناصرشون فسفر،کربن،هیدروژن و اکسیژن هس!
ج)این ویژگیای مولکول مشهور متان هس!!!این متان درسته توسط همون باکتریا تولید میشه!اما توی روده بزرگ ساخته میشه!
د)دو مولکول همه زیستی پروتئین و DNA هستن!حالا ساختار هردوشونم خطی هسش!قندی که تو سوال ازش تعریف شده!!جنتلمن کیتین!!!!هسش!که اونم خطی هسش و بدون انشعابه.
و)ماده ای که فقط کربنوهیدروژن داره همون هیدروکربن خودمونه!زنجیره کربنی مولکولای آلی هم یعنی اسکلت کربنی که بیشتر هیدروکربنا دارن!متان نداره1
ه)این دقیقا جمله ی کتابه ولی نیاز به ویرایش داره!همه باید بشه بیشتر