یاخته های غدد معده
-
سلام. کسی اصل ماجرا رو در مورد انواع غدد معده میدونه؟ در کتاب در عکس مربوطه در صفحه 24 شکل 20، در قسمت غده معده، چهار نوع یاخته رو معرفی کرده:
- یاخته ترشح کننده ماده مخاطی
- یاخته کناری
- یاخته اصلی
- یاخته ترشح کننده هورمون
حالا سوالاتی که پیش میاد اینا هستن:
آیا همه اون یاخته هایی که به رنگ قرمز هستند جزو یاخته های ترشح کننده ماده مخاطی هستن؟ در حالی که در کتاب های کمک آموزشی گفته که تعداد این نوع یاخته ها کم است و بیشترین نوع یاخته های غدد معده را یاخته های اصلی تشکیل میدن.
آیا یاخته های تولید کننده شیره معده این سه نوع هستن با توجه به توضیح قسمت ب همون شکل؟
- یاخته اصلی
- یاخته کناری
- یاخته ترشح کننده هورمون
یعنی با توجه به کتاب باید بگیم که شیره معده مخلوط مواد حاصل از سه نوع یاخته هستند و ماده مخاطی جزو شیره معده به حساب نمیاد؟ در حالی که باز در کتب کمک آموزشی نوشته در منابع معتبر دنیا ماده مخاطی جزو شیره معده است:
؟شیره معده = پپسین + لیپاز + کلریدریک اسید + عامل داخلی + گاسترین؟ -
ببینید ما یه حفره ی معده داریم یه غده ی معده داریم
سلول های قسمت حفره ی معده وظیفه ی ترشح بیکربنات و موسین رو دارناما در قسمت غده ی معده ما انواع متفاوتی سلول داریم که بیشترین نوع اونها سلول های اصلی هست.
اما در مورد شیره ی معده حواستون باشه سلول های ترشح کننده ی هورمون اینجا نقشی ندارن چون هورمون تولید میکنند
و هورمون حتما به خون میریزه ولی شیره ی معده به درون معده میریزه -
ببینید ما یه حفره ی معده داریم یه غده ی معده داریم
سلول های قسمت حفره ی معده وظیفه ی ترشح بیکربنات و موسین رو دارناما در قسمت غده ی معده ما انواع متفاوتی سلول داریم که بیشترین نوع اونها سلول های اصلی هست.
اما در مورد شیره ی معده حواستون باشه سلول های ترشح کننده ی هورمون اینجا نقشی ندارن چون هورمون تولید میکنند
و هورمون حتما به خون میریزه ولی شیره ی معده به درون معده میریزهدریا دریایی ممنون از پاسختون. بله در مورد گاسترین درست می فرمایید اشتباه کردم چون جزو شیره معده نیست. اما تو شکلی که فرستادید که همون شکل کتابه اون یاخته های قرمزی رنگ همون یاخته های اصلی هستن؟ اونارو زده یاخته ترشح کننده ماده مخاطی و اون بنفش یا ارغوانی ها رو زده یاخته اصلی. یعنی اگه اینا متفاوت باشن اونوقت بیشترین تعداد یاخته های غدد معده میشه یاخته های ترشح کننده ماده مخاطی یا حداقل نمیشه گفت کدومشون بیشترین هستن!
در مورد شیره معده آیا ماده مخاطی جزو شیره معده است یا نه؟ با توجه به این که در شکل قسمت ب فقط یاخته های کناری و اصلی رو زده که به عنوان مواد شیره معده هستند!
-
دریا دریایی ممنون از پاسختون. بله در مورد گاسترین درست می فرمایید اشتباه کردم چون جزو شیره معده نیست. اما تو شکلی که فرستادید که همون شکل کتابه اون یاخته های قرمزی رنگ همون یاخته های اصلی هستن؟ اونارو زده یاخته ترشح کننده ماده مخاطی و اون بنفش یا ارغوانی ها رو زده یاخته اصلی. یعنی اگه اینا متفاوت باشن اونوقت بیشترین تعداد یاخته های غدد معده میشه یاخته های ترشح کننده ماده مخاطی یا حداقل نمیشه گفت کدومشون بیشترین هستن!
در مورد شیره معده آیا ماده مخاطی جزو شیره معده است یا نه؟ با توجه به این که در شکل قسمت ب فقط یاخته های کناری و اصلی رو زده که به عنوان مواد شیره معده هستند!
Mohammad Afrashteh
نه نه اشتباه نکنید
شکلی که فرستادم رو با دقت ببینید
دو تا بخش داره از یجا فلش کشیده زده حفره ی معده
و از یه جای دیگه به بعد فلش زده گفته غده ی معده -
Mohammad Afrashteh
نه نه اشتباه نکنید
شکلی که فرستادم رو با دقت ببینید
دو تا بخش داره از یجا فلش کشیده زده حفره ی معده
و از یه جای دیگه به بعد فلش زده گفته غده ی معدهدریا دریایی بله متوجه شدم. اون یاخته های قرمزی که خدمتتون عرض کردم در قسمت غدد معده هستن.
-
دریا دریایی بله متوجه شدم. اون یاخته های قرمزی که خدمتتون عرض کردم در قسمت غدد معده هستن.
Mohammad Afrashteh
آهان گرفتم کدوما رو میگید
خوب نه قرمز ها با بنفش ها یکی نیستن
و ارع به نظر قرمز ها بیشتر از بنفش ها هستن
ولی خوب تو هر کتاب کمک آموزشی که من خوندم سلول های اصلی رو بیشترین مقدار گرفته