سلام خدمت دوستان عزیز آلایی و مدیران محترم آلا
یه سوال ، چرا جزوه آقای صدری که توی سایت گذاشتید با جزوه توی فیلم ها فرق میکنه ! جزوه ای که توی فیلم ها هستش جا برای نوشتن و حل مسئله داره ولی جزوه ای که توی سایت قرار دادید خیلی خیلی جا کم داره . میشه این مورد رو درست کنید لطفا. ممنون
توی سایت هم تیکت دادم 😁
sohrab
@administrators
M.an
سلام.الان دومین باره دارم اینو مینویسم من جزوات دوره ی ریاضی آقای لکستانی پایه دهم رو اوایل آبان ماه خریداری کردم ولی فقط شامل فصل و اول و قسمتای ابتدایی فصل دوم هستش و ادامه ی جزوه ی فصل دوم و همچنین جزوه ی نکته و تست رو نداره/چند روزه منتظرم ولی باز همونه لطفا پیگیری کنید کل برنامه هام به هم ریخته.لطفاااا پیگیری کنید واقعا احتیاج دارم.
سلام بچهها 🐤
من یه فیلم رایگان از آریان حیدری درباره مثلثات دیدم و توی مبحث معادلات مثلثاتی از ۴ تا استراتژی فقط مورد اولو گفت. میشه لطفا اگه کسی یادشون داره یا فیلمشو داره برام بفرسته 🙇🏻
1686469580573-1155901903.jpg
16864696811181879947554.jpg
@دانش-آموزان-آلاء @تجربیا @ریاضیا
@بچه-های-تجربی-راه-ابریشم
من و ریاضی
-
خب خب
قبل از اینکه برم سر مباحث مهم ریاضی باید درمورد ی سری مفاهیم پایه صحبت کنم
میدونم همه بلدین اما خب ی مرور کوتاه چیزی از اصلیت قضیه کم نمیکنه !اول اینکه اصلا باید بدونیم نمادهای موجود در ریاضی ب چ معناست
خب..N که همون مجموعه ی اعداد طبیعی محسوب میشه و از یک شروع و تا بینهایت ادامه داره (میدونم همه بلدین گفتم ک ی مرور کوتاه در حد چند دیقه)
فک کنم میرسیم ب زِد(فارسی را پاسبداریم) Z مجموعه ی اعداد صحیح ک شامل اعداد منفی و صفر و اعداد مثبت میشه
سومین نمادمون اعداد گویاست ک طبق اصل ریاضی با نماد Q نمایشش میدن اعضاشم این جوریه ی صورت داره ی مخرج که اصول این صورت و مخرج چیه!؟
ایول صورت نامساوی صفر و مخرج عضو اعداد صحیح یا همون زِد خودمونبعدی ک نمادشم شبیه اعداد گویاست میشه اعداد گنگ Qَ اعضاشم هرچی توی اعداد گویا نباشه
اخرین نماد اعداد میشه هرچی عدد میشناسی(ن فقد شناخت من و تو ) اوم با R نمایشش میدن و تامام
ی نمادم داریم ک نصف نماد بینهایته(حال میکنی خلاقیت) اینجوریه ~ اون نشونه تشابه توی مثلثاته (چون میدونم بلدی نمیگمش)
نمادبعدی همون نماد تشابه فقد ی مساوی زیرش داره = + ~ (تا همینقد در حد توانم بود) اونی ک الان فهمیدی چ شکلیه نماد همنهشتیه (حالا همنهشتی چیه؟
وقتیه ک دو مثلث قابل انطباق باشن یا مساوی باشند و میگن)خب نماد بعدیمون |M| ب این میگن قدر مطلق کارش؟ منفی و مثبت و میگیره مثبت بهت تحویل میده
دیگ وقتشه بریم سر جزء صحیح [M] این چیکار میکنه؟ عدد صحیح کوچکتر یا ز کل سمت چپی و حساب میکنه و میندازه بیرون
نماد بعدیمون (M,H) ب.م.م ک همون بزرگترین مقسوم علیه مشکتره میخوننش(اینم یادمون نره ک گاهی نماد زوج مرتبم هست)... (۳۰،۷۵) = ۱۵
بعدی ک عین بالاییه میشه [M,H] ک.م.م ک میشه کوچکترین مضرب مشترک ... [30،75] = ۱۵۰
دوتا نماد فارسیم داریم ک نباید اینارو قاطی کنید
مجذور ی عدد این میشه M ب توان ۲
جذر ی عدد این میشه M ب توان یک دوم رادیکالش و بگیر -
میرسیم به دومین بخش مرور
میدونم بلدین ک اول اعدا تواندار و در جای خودش ساده کنی
بعدش حساب اعداد پرانتزی و برسی
حالا نوبت ضربه فنی ضرب و تقسیم (اگ هم ضرب داری هم تقسیم از سمت چپ شروع کن ب حرکت زدن)
در اخر نوبت جمع و تفریقه ک از چپ ب راست شروع میکنیفقد ی مرور جزئی زدم ک خودم یادم بیاد
1️⃣ اگ دو عدد تواندار کاملا مث هم باشن و فقد ضریباشون فرق داشته باشه میتونیم اونارو جمع یا کم کنیم+_+
2️⃣ اگ دو عدد رادیکالی عین هم باشه دو تا عدد جمع یا کم میکنیگ فقد در صورتی ساده تر از وضع اولیه میشن ک تنها تفاوتشون تو ضریبشون باشه
️ کار با اعداد اعشاری
1️⃣ برا اینکه دو تا عدد اعشاری و جمع یا کم کنی بهترین روش تبدیل هر دوتا عدد ب کسر ( ببینید جلوی ممیز چند رقم هست مثل M تا .. خب 10 ب توان M تا را بزار مخرج)
2️⃣ ی سری اعداد اعشاری خاص هستن ک مخرجشون به ۱۰ و ۱۰۰ و .... تبدیل میشه اگ از اینا پیدا کردی سریع تبدیل ب اعشار میشن
3️⃣ ی خلاصه از نماد علمی
اگ ممیز رفت ب راست بزن 10 ب توان منفی
اگ ممیز رف ب چپ بزن 10 ب توان M