b9034647-ef65-40a8-b73c-67439f911493-image.png
f9d0b2d0-ef62-48ac-a8c0-68b1d8cc70ac-image.png
3b695d9f-eda5-4059-b526-e397be8c9ec6-image.png
درود بر شما ، امیدوارم زنده و پاینده باشید...
ایشون Zirconium هستن همون زیرکـونیم معروف که در واقع این نام از زبان فارسی گرفته شده
نام این عنصر "زرگـــون" بوده به معنی "مانند طلا" که وقتی وارد زبان های بیگانه میشه تبدیل میشه به زَرکـُن به صورت نام زیــرکـونیم در چهلمین خانه جدول تناوبی جای میگیرد.
تلفظ :
Your browser does not support the audio element.
تا عنصر بعدی بدرود 🙂
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
@ریاضیا
-
سلام. من تا حالا از فیلم های شیمی استفاده نیمکردم و فقط دیفرانسیل و فزیک نگاه میکردم اما با توصیف های شما از استاد اقاجانی می خوام شیمی رو نگاه کنم به نظر شما چطوری نگاه کنم که سریع به بقیه برسم.مثلا خوبه جزوه نویسی نکنم؟در مورد عربی هم همینطور؟
-
ریز مباحث جلسه 50
عوامل موثر بر تعادل/اثر فشار
• در دمای ثابت فشار با حجم رابطه عکس دارد:
افزایش فشار = کاهش حجم
کاهش فشار = افزایش حجم
• در افزایش فشار سامانه به سمت مول گازی کمتر حرکت میکند
• در کاهش فشار سامانه به سمت مول گازی بیشتر حرکت میکند
• اگر تعداد مول گازی دو طرف برابر باشد تغییرات فشار و حجم اثری روی جابجایی تعادل ندارد
بررسی نمونه حل شده صفحه 50:
افزایش حجم=کاهش فشار :جابجایی سامانه به سمت مول گازی بیشتر یعنی در این مثال به سمت چپخودازمایی صفحه 50:
در کدام واکنش با کاهش حجم واکنش به سمت راست حرکت میکند
کاهش حجم=افزایش فشار : به سمت مول گازی کمتر باید برود
الف:جواب درست.به سمت فراورده ها حرکت میکند
ب:اشتباه.به سمت چپ جابجا میشود
ج:اشتباه.تعادل با تغییرات فشار و حجم جابجا نمیشود چون تعداد مول گازی دو سمت برابر هستفکر کنید صفحه 49:
بسیار مهم
کاهش حجم=افزایش فشار
جابجایی تعادل به سمت مول گازی کمتر
محاسبه غلظت گونه های تعادل یک:
SO2]=0/032]
O2]=0/016]
SO3]=0/068]
محاسبه غلظت ها در تعادل دو:
SO2]=0/038]
O2]=0/019]
SO3]=0/090]
نتیجه:
نکته یک:با افزایش فشار یا کاهش حجم صرف نظر از جهت جابجایی تعادل،غلظت همه ی گونه های گازی موجود در تعادل افزایش پیدا می کند پس سرعت واکنش های رفت و برگشت هم زیاد میشود.و بالعکس
نکته دو:مقدار K در دو تعادل برابر است چون تنها عامل تغییر دهنده K دما است
همچنین:
کاهش دما = کاهش سرعت
افزایش دما = افزایش سرعت
@ادمین -
ریز مباحث جلسه 49
عوامل موثر بر تعادل/اثر غلظتدرصورتی که عاملی مزاحم تعادل شود تعادل به هم میریزد
اگر عاملی مزاحم تعادل شود چی؟
اصل لوشاتلیه:
چنان چه عاملی باعث بر هم زدن حالت تعادلی سامانه شود سامانه در جهتی جابجا میشود که با عامل مزاحم مقابله کرده و تا آنجا که امکان دارد اثر آن را بر طرف کند به این ترتیب در سامانه یک تعادل جدید برقرار میشود
کلمه بسیار مهم و کلیدی:
"تا آنجا که امکان دارد" یعنی اثر عامل مزاحم به طور کامل از بین نمیرود بلکه تا جایی که امکان دارد تعدیل میشود!
غلظت:
اگر غلظت یکی از مواد موجود در تعادل را زیاد کنیم تعادل در جهت مصرف ان ماده جابجا میشود
اگر غلظت یکی از مواد موجود در تعادل را کم کنیم تعادل در جهت تولید ان ماده جابجا میشود
مثال:
در تعادلی به فرم:
AaBb :
اگر غلظت A را زیاد کنیم تعادل به هم ریخته و باید تعادل به سمت مصرف A جابجا شود یعنی در جهت رفت!
اگر B را زیاد کنیم تعادل در جهت رفت پیش می رود
بیان های دیگر:
به سمت چپ
در جهت تولید A
در جهت مصرف B
به سمت برگشت
(ادامه توضیحات مشابه)
........
نکات مرتبط با این بیان مهم: تا آنجا که امکان دارد اثر آن را بر طرف کند
مثلا اگر در مثال قبلی غلظت B را زیاد کنیم تعادل در سمتی جابجا میشود که B را کاهش دهد اما به حالت اولیه بر نمیگردد یعنی B در تعادل جدید نسبت به تعادل اولیه بیشتر است
حل تست مرتبط
دوپینگ/88
PCl3 را افزایش می دهیم پس تعادل در جهت برگشت جابجا میشود تا
PCl3 کم شودنمودار یک:PCl5 چون زیاد میشود
نمودار دو:مربوط به هیچ یک از مواد شرکت کننده در واکنش نیست و اشتباه است چون بعد از کاهش غلظت و مصرف شدن به همان غلظت تعادل اولیه رسیده. طبق همان بیان کلیدی این مساله اشتباه است چرا که اثر عامل بر هم زننده تعادل یعنی PCl3 کاملا برطرف نمیشود بلکه تا حد امکان تعدیل میشود فلذا در تعادل جدید غلظت PCl3 بیشتر از تعادل اول است(پاسخ تست)
نمودار سه:Cl2 چون غلظتش کاهش می یابد
نمودار چهار:PCl3
نکته:در واکنش هایی که K فقط برابر با غلظت یک ماده است مثل تجزیه سنگ اهک که مقدار ثابت تعادل تنها به غلظت CO2 مربوط است
در این واکنش ها در صورت افزایش یا کاهش غلظت ماده مذکور اثر ان به طور کامل برطرف میشود چون K وابسته به دما است و چون K با غلظت CO2 برابر است پس غلظت CO2 هم تنها به دما وابسته استنکته:با افزایش غلظت یکی از اجزای واکنش سرعت واکنشهای رفت و برگشت در تعادل جدید بیشتر از تعادل اولیه است و بالعکس
نکته:افزایش یا کاهش غلظت تعادل را جابجا میکند ولی طی این جابجایی K مقدارش عوض نمیشود
نکته:غلظت جامد و مایع خالص ثابت است پس افزایش یا کاهش مقدار انها اثری بر جابجایی تعادل ندارد
فکر کنید صفحه 47:
غلظت گونه های واکنش یک:
SO2]=0/032]
O2]=0/016]
SO3]=0/068]
غلظت گونه های واکنش جدید:
SO2]=0/053]
O2]=0/027]
SO3]=0/147]نتیجه:
نکته:غلظت همه مواد گازی افزایش پیدا میکند!
نکته:غلظت SO3 هم در تعادل جدید بیشتر از اولیه است
نتیجه مهم:
اگر غلظت یک ماده گازی را در تعادل افزایش دهیم غلظت همه مواد و به طبع سرعت واکنش های رفت و برگشت افزایش پیدا میکند و بالعکس
نکته:گرچه تعادل جابجا شد اما اگر با مقادیر تعادل جدید و اولیه مقدار K را به دست اوریم در هر دو حالت با هم برابر است چرا که مقدار K تنها به دما مرتبط است! -
سلام
من یه راه کم هزینه برای دانلود فیلم ها بلدم
شما میتونید با 1000 تومن همه ی فیلم های داخل سایت رو دانلود کنید
اینکه چجوری رو اگه کسی خواست فردا میگم -
این پست پاک شده!
-
اقای اقاجانی خسته نباشید و همه کسانی که برای فیلمای آلا زحمت میکشید.
من از دوسال پیش که با مجموعتون اشنا شدم دیگ حرف هیچ معلم شیمی رو نفهمیدم. جز استاد اقاجانی -
t.mohammadmahdi1999gmail.com در شیمی محمد رضا آقاجانی صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
سلام
من یه راه کم هزینه برای دانلود فیلم ها بلدم
شما میتونید با 1000 تومن همه ی فیلم های داخل سایت رو دانلود کنید
اینکه چجوری رو اگه کسی خواست فردا میگماینجا مطرح کنید ما هم بدونیم
-
سلام میشه به استاد بگید که یه جلسه بزارن و قسمت هایی که باید به جزوه اضافه بشه رو بگن .
-
عوامل موثر بر تعادل/دما
افزایش دما = جابجایی تعادل در جهت مصرف q
کاهش دما = جابجایی تعادل در جهت تولید q
به بیان دیگر:
افزایش فشار = جابجایی به سمتی که q نباشد
کاهش دما = جابجایی به سمتی که q باشد
نکته مهم:q در کدام سمت است؟تشخیص گرماگیر یا گرماده بودن واکنش!
چطور تشخیص دهیم؟
الف)در سوال مطرح شود که واکنش:
گرماگیر است یعنی q سمت چپ است
و اگر گفته شود گرماده است یعنی q در سمت راست قرار دارد
یا با علامت ∆H نشان داده شود.یعنی واکنش گرماگیر ∆H مثبت و گرماده ∆H منفی دارد!
نکته تستی برای واکنش های برگشت پذیر:
در این واکنش ها q سمتی هست که تعداد مول های گازی کمتری وجود دارد
مثال : q+ N2O4 (g) 2 NO2(g)
البته میدانیم که ∆H واکنش مثبت است پس گرماده می باشد
N2O4 : بی رنگ
NO2 : قهوه ای
با اعمال افزایش دما در این واکنش،واکنش به سمت راست حرکت میکند چون q مصرف شود (یعنی مخلوط تعادلی پررنگ تر (قهوه ای) خواهد شد) و در صورت کاهش دما تعادل به سمت چپ حرکت میکند چرا که باید q تولید شود (و مخلوط تعادلی کمرنگ تر خواهد شد)
مرور:
افزایش غلظت = در جهت مصرف ماده ی اضافه شده
کاهش غلظت = در جهت تولید ماده ی اضافه شده
افزایش فشار= به سمت مول گازی کمتر
کاهش فشار= به سمت مول گازی بیشتر
افزایش دما = به سمت مصرف q
کاهش دما = به سمت تولید q
نکته مهم:با افزایش دما (همانند افزایش فشار) سرعت هر دو واکنش رفت و برگشت افزایش و با کاهش دما (همانند کاهش فشار) کاهش می یابد!
نکته : تنها عامل موثر در مقدار K دماست!
از انجا که مقدار K با غلظت فراورده ها به توان ضرایب نسبت مستقیم دارد پس اگر واکنش در جهت رفت حرکت کند K بزرگ میشود و اگر به سمت چپ حرکت کند K کوچک میشود چرا که صورت کسر (فراورده ها) کوچک و مخرج کسر (واکنش دهنده ها ) بزرگ میشود
نکته مهم:این تغییر K تنها توسط دما صورت میگیرد.پس:
↑K →
↓ K ←
مثال مهم آموزشی:
درست یا نادرست؟
*در واکنش های تعادلی گرماگیر K با دما رابطه مستقیم دارد
صحیح A+qB: : افزایش دما = افزایش K
همچنین کاهش دما = کاهش K
صحیح یا غلط؟
*در واکنش های تعادلی گرماده K با دما رابطه عکس دارد
AB+q : افزایش دما = کاهش K
همچنین کاهش دما = افزایش Kفکرکنید صفحه 51:
CaCO3(s)CaO(s)+CO2(g) + q
با افزایش دما مقدار واکنش دهنده ها کم میشود و فراورده ها تولید میشوند یعنی واکنش رفت با سرعت بیشتری انجام میشود چرا که q در سمت چپ هست و واکنش گرماگیر است
چون K=[CO2] پس فشار و غلظت تعادلی CO2 فقط با دما تغییر میکند
2)مربوط به جدول:
روش یک:
2SO2(g)+O2(g)2SO3(g) + q
پس واکنش گرماده است!
اما نمیشود از این نکته همیشه استفاده کرد.مثلا در واکنش های پارامتری و واکنشهایی که تعداد مول گازی دو طرف برابر است
روش دو:چون با افزایش دما K کم میشود پس واکنش گرماده است!چرا که اگر در جهت برگشت حرکت کنیم K کم میشود.q پس کجاست؟چون با افزایش دما تعادل در جهت مصرف q جابجا میشود پس یعنی q سمت راست بوده و در نتیجه واکنش گرماده میباشد
ب)مرتبط با شکل توضیحات داده میشود
مثال:بررسی یک واکنش حذف شده از کتاب درسی:
چون در اثر کاهش دما مخلوط صورتی میشود و یعنی به سمت چپ جابجا میشود پس q در سمت چپ قرار دارد و گرماگیر است
مثال:2A(g)B(g)+q : گرماده
طبق جدول هم میتوان به این نتیجه رسید
@ادمین -
با عرض سلام وخسته نباشید
احتمالا در قسمت50 شیمی استاد آقاجانی مشکل ایجاد شده به دلیل آنکه قسمتی از این فیلم اجرا نمی شود
لطفا پیگیری کنید
با تشکر -
SnzNzr در شیمی محمد رضا آقاجانی صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
سلام و تشکرویژه از استاد محترم و تمام زحمتکشان این مجموعه پربار.
مباحث شیمی 2 و 3 هم تدریس میشه؟ اگه جواب مثبته آیا تا قبل از عید تموم میشن؟
متشکرم.سلام
شیمی 2و3 تا قبل از عید تموم میشه و شیمی پیش 2 بعد از عید -
سلام به همه شما که اینجا زحمت میکشید مرسی که همه چیز بدون چشم داشته ...من بد چندسال اومدم تا کنکور بدم ولی هیجی ندارم تقریبا بد 8سال رشتمم ریاضی بود الان میخوام تجربی بخونم ...تنها داشته ی من همین فیلمها و جزوه ها هستن من فقط از اینجا استفاده میکنم تو خونه تنها درس میخونم ...انشاله اگه توکنکور قبول شم حتما میام از همتون حضوری تشکر کنم...من مدیون شما هستم ...برا سلامتی تک تک شما دعا میکنم ...
-
سلام استاد ببخشید یه سوال داشتم
فیلم هایی که مال سال قبل هستن میشه استفاده کرد یا باید بروز شن دوباره؟
مثلا فیلم فصل سه چهر پنج شیمی دوم مال 94/95هستش اونارو نگاه کنم مشکلی که نیست یعنی نیاز بر طرف میشه؟ -
mohammad7 در شیمی محمد رضا آقاجانی صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
سلام استاد ببخشید یه سوال داشتم
فیلم هایی که مال سال قبل هستن میشه استفاده کرد یا باید بروز شن دوباره؟
مثلا فیلم فصل سه چهر پنج شیمی دوم مال 94/95هستش اونارو نگاه کنم مشکلی که نیست یعنی نیاز بر طرف میشه؟سلام..نه مشکلی نیست