Screenshot_2024-10-05-00-43-14-899_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-05-00-43-37-283_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام روزتون بخیر 🥰
ببخشید من سوال 40رو متوجه نمیشم از کجا باید بفهمم منظورش اینکه الکتروسکوپ به روش القا باردار شده ؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا
سلام. در روش مالش امکان خنثی شدن یک جسم باردار وجود داره؟ برای مثال، دو تا جسم که قبلاً باردار شدن و بارهاشون هم ناهمنام هستن رو مالش میدیم و اون مقدار الکترونی که از سطح یک جسم کنده میشه و منتقل میشه به جسم دیگه، بیاد و مقدار اون بار های مثبت جسمی که الکترون گرفته رو جبران کنه و در نهایت مجموع جبری بار های الکتریکی بشه صفر.
@یازدهم @دوازدهم @ریاضیا @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
IMG_2056.jpeg IMG_2055.jpeg
بچه ها این سوالو من هرچقدر فکر کردم نتونستم خوده بارهای اولیه رو از فرمول بدست بیارم مجبور شدم با بدست اوردن جمع و ضربشون از توی گزینه ها بدست بیارم.
بعد رفتم پاسخنامه رو چک کردم دیدم پاسخنامه هم همینطوری حل کرده
سوالم اینه اگه دوتا گزینه داشته باشیم که به ضرب و جمع بخورن باید چیکار کنیم ؟هیچجوره نمیشه تک تک بدست اوردشون؟
-
#تدریس #فیزیک جلسه 52 - امواج مکانیکی (قسمت دوم)
آقای #طلوعی
#ریاضی #تجربیhttp://sanatisharif.ir/Sanati-Sharif-Video/11/26/5662
@alaa_sanatisharif
آلا
امواج مکانیکی (قسمت دوم)
با جلسه دوم موج در خدمت شما هستیم، در این جلسه تست تجربی 95 رو خواهیم داشت تستی که از مفاهمیم اولیه جلسه قبل خدمت شما ارائه شد مطرح شده و همچنین سرعت... -
ریز مباحث جلسه 052(امواج مکانیکی-قسمت2):
مدت زمان:37 دقیقه و 18 ثانیه//مرور جلسه قبل با حل چند تست:
تست1)دو موج مکانیکی A و B در یک محیط کشسان منتشر می شوند.اگر بسامد موج A, چهار برابر بسامد موج B باشد طول موج و سرعت انتشار موج A چند برابر طول موج و سرعت انتشار موج B است؟
نکته حل:چون گفته در یک محیط پس سرعت انتشار هر دو موج برابر است پس نسبت سرعت انتشار دو موج به هم 1 است و در یک محیط طول موج با فرکانس نسبت عکس دارد بنابر این طول موج A بر طول موج B برابر 1/4 است.تست2) اگر بسامد نوسان چشمه موجی 2 برابر شود, سرعت انتشار موج در محیط چه تغییری می کند؟
نکته حل: سرعت موج تابع شرایط محیط است نه چشمه موج.
جواب:تغییر نمی کند.تست3) اگر دامنه نوسان یک چشمه موج 2 برابر شود, سرعت انتشار موج در محیط چه تغییری می کند؟
نکته حل:سرعت موج تابع شرایط محیط است نه چشمه موج.
جواب:تغییر نمی کند.تست4)یک موج عرضی در یک محیط با ویژگیهای فیزیکی یکسان منتشر می شود.در این موج راستای انتشار و راستای ارتعاش....... و هرچه موج جلوتر می رود سرعت انتشار در آن محیط........ .(آزمایشی سنجش 93)
نکته حل: گفته موج عرضی و در یک محیط(یعنی شرایط محیط ثابت است)
جواب:برهم عمودند-ثابت می ماند.● سرعت انتشار موج عرضی در طول یک تار یا طناب همگن:
__این طناب(تار) جرم-چگالی-طول-سطح مقطع دارد.وقتی آشفتگی ایجاد می کنیم این آشفتگی با یک سرعتی در طول این طناب(تار) جلو می رود.
//بیان تمام روابط سرعت بر حسب چگالی و قطر و سطح مقطع و چگالی طولی که باید آنها را بخاطر بسپاریم.
//ارائه کد برای بخاطر سپردن فرمولها .
نکته)سرعت انتشار امواج عرضی در یک طناب(تار) همگن به جرم و طول طناب بستگی ندارد----->سوال پیش می آید که در فرمولها طول و جرم هست پس چطول بستگی ندارد؟؟ در جواب: طول هرچند برابر بشه جرم هم همان قدر برابر می شود در واقع به چگالی بستگی دارد.
نکته)اگر طنابی را دولا کنیم جرم ثابت می ماند ولی طول نصف میشود و سرعت 2/2√ برابر قبل می شود.------>توجه:این حالت با حالتی که طول طناب را نصف کنیم فرق دارد.
نکته)هر چه طناب کشیده تر (نیروی واد بر طناب بیشتر) و هر چه طناب نازکتر و هرچه کم چگالتر آنگاه سرعت انتشار موج عرضی در طناب بیشتر.تست5)نیروی کشش تاری را دو برابر و طول آن را نصف می کنیم.سرعت انتشار موج در آن چند برابر می شود؟(سراسری ریاضی 71)
نکته حل:با نصف کردن طول جرم هم نصف میشود و تاثیری در چگالی ندارد بنابراین فقط دو برابر کردن نیرو تاثیر گذار است.
جواب: 2√تست6)سرعت انتشار موج عرضی در یک تار 100 متر بر ثانیه است .نیروی کشش این تار را چند درصد افزایش دهیم تا سرعت انتشار موج در آن به 110 متر بر ثانیه برسد؟(سراسری تجربی 91)
نکته حل(حل با دو روش توضیح داده شده): با پیدا کردن نسبت سرعت جدید به قدیم و به توان رساندن آن نسبت نیروی جدید به نیروی قدیم به دست می آید و چون از 1 بزرگتر است به این نتیجه می رسیم که افزایش داشته.
جواب: 21تست7)قطر مقطع سیم مرتعش, 1 میلی متر و چگالی آن 8 کرم بر سانتی متر مکعب و طول آن 8 سانتی متر است.اگر یک موج عرضی در مدت 0.02 ثانیه طول سیم را طی کنددنیروی کشش سیم چند نیوتن است؟
نکته حل: ابتدا همه واحدها را به واحدهای SI تبدیل می کنیم-سرعت را با زمان و طول داده شده محاسبه می کنیم و در فرمول مرتبط با داده ها قرار می دهیم و براحتی F بدست می آید.
جواب: 9.6تست8)ریسمانی به طول L و جرم M از سقف آویزان است.اگر در ریسمان موج عرضی کم دامنه ایجاد کنیم در نقطه ای به فاصله Y از انتهای آزاد ریسمان سرعت انتشار موج عرضی کدام است؟
//تستس مهمی است و توضیحات داده شده بسیار مهم.
نکات حاصل از تست 8:
نکته)بسامد تمام نقات در طول ریسمان آویزان یکسان است.
نکته)هر چقدر در ریسمان به سمت بالا میرویم(از سمت آزاد دور شده و به سقف نزدیک میشویم) سرعت افزایش می یابد چون نیرو که در اینجا همان وزن قسمت زیرین نقطه است افزایش پیدا می کند.
نکته)طول موج با سرعت نسبت مستقیم دارد پس مانند سرعت موج, از پایین به بالا فرکانس نقاط افزایش می یابد. -
سلام دوستان
خواهشا کسایی که جزوه مینویسن اگه امکانش هست جزوه الکتریسیته ساکن رو یه جا آپلود کنن تا ما بتونیم دانلود کنیم
خیلی نیازش دارم -
با سلام
توی جلسه 47- تست آخری که استاد حل میکنن فک میکنم اشتباهه. چون دوره با شتاب آونگ رابزه عکس داره!!!
ولی تو حل تست مینویسن : T2/T1 =√g2/g1
در حالی که باید مینوشتن : T2/T1 =√g1/g2
و جواب هم میشه 2√ -
somayeh pghz سلام بله اشتباه تایپی بود، این تست تو جلسه ی آخر نوسان مجدد حل میشه، اگر دقت کنید دبیر میگند که رابطه عکس داره ولی برعکس می نویسند.
تو جلسه ی آخر نوسان این تست رو مجدد حل می کنند -
استاد طلوعی بهترینن ... واقعا ازشون ممنونم و امید وارم خدا هرچی میخوان بهشون بده ...
الا خیلیییییی خیلیییی متشکرم . واقعا عالیه !***** -
#تدریس #فیزیک جلسه 52 - امواج مکانیکی (قسمت سوم)
آقای #طلوعی
#ریاضی #تجربی
http://sanatisharif.ir/Sanati-Sharif-Video/11/26/5663@alaa_sanatisharif
-
سلام
یه خسته نباشید فوق العاده به تمام آلایی ها که دارن از ته ته قلبشون و با مهربونیشون به ما کمک میکنن
یه تشکر ویژه از آقای طلوعی میخوام بگم من از درصد 16 فیزیک رسیدم به درصد 56 هر سوالی که از مبحث نوسان اومده بود رو تونستم ج بدم خیللللللللی ممنون
انشاالله هم شما هم تمام آلایی ها هر چی که از خدا میخواین ابهتون بده
کاری که میکنید واقعا بزرگه
دوستتون دارم -
سلام و خسته نباشید خدمت استاد محترم
لطفا میشه بعداز ازمونا سوالاترو درحده یه جلسه حل کنید
ممنون(قلمچی) -
mohammadqolami در فیزیک دکتر طلوعی صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
سلام و خسته نباشید خدمت استاد محترم
لطفا میشه بعداز ازمونا سوالاترو درحده یه جلسه حل کنید
ممنون(قلمچی)آره واقعا .. عالی میشه!!
-
mohammadqolami
اگه بشه که فوق العادست ! -
#تدریس #فیزیک جلسه 53 - امواج مکانیکی (قسمت 4)
آقای #طلوعی
#ریاضی #تجربیhttp://sanatisharif.ir/Sanati-Sharif-Video/11/26/5664
@alaa_sanatisharif
-
سلام ببخشید استاد کتابی جزوه ای در بازار یا سایت ندارن مثل شیمی؟
-
ریز مباحث جلسه 053:
مدت زمان:29 دقیقه و 58 ثانیه.●بدست آوردن تابع موج با استفاده از معادله نوسان منبع همراه با اثبات.
●تعریف عدد موج و فرمولهای آن و تعیین یکای آن.
●مشخص کردن علامت عدد موج با توجه به جهت حرکت موج روی محور.
●نحوه تعیین طولی یا عرضی بودن موج.
●تعیین جهت ارتعاش ذره با توجه به شکل موج در هر نقطه از طناب(تار).
●تعیین علامت سرعت حرکت ذره ارتعاش کننده(نه موج) در هر نقطه از طناب(تار).
●تعیین کند شونده یا تند شونده بودن ذره ارتعاش کننده در هر نقطه از طناب(تار).
●تعیین علامت شتاب ذره ارتعاش کننده در هر نقطه از طناب(تار).
●تعریف انواع سرعت در موج.
●نسبت سرعت ارتعاش ماکزیمم ذرات محیط به سرعت انتشار موج.
//حل یک مثال کامل و آموزش استفاده از نکات گفته شده در آن.
●مثال:تابع موجی در SI به صورت (U(y)=0.05 Sinπ(t-x می باشد.مطلوبست:
1)راستای نوسان ذرات محیط,جهت انتشار موج,دامنه نوسان ذرات محیط.
2)نوع موج از لحاظ عرضی یا طولی بودن.
3)بسامد نوسان ذرات محیط,عدد موج,طول موج.
4)سرعت انتشار موج.
5)نسبت بیشینه سرعت نوسان ذرات محیط به سرعت انتشار موج. -
واقعا ممنووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووون استادب خاطر زحماتتون...عالی هستین...
-
@curly در فیزیک دکتر طلوعی صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
ریز مباحث جلسه 053:
مدت زمان:29 دقیقه و 58 ثانیه.
●بدست آوردن تابع موج با استفاده از معادله نوسان منبع همراه با اثبات.
●تعریف عدد موج و فرمولهای آن و تعیین یکای آن.
●مشخص کردن علامت عدد موج با توجه به جهت حرکت موج روی محور.
●نحوه تعیین طولی یا عرضی بودن موج.
●تعیین جهت ارتعاش ذره با توجه به شکل موج در هر نقطه از طناب(تار).
●تعیین علامت سرعت حرکت ذره ارتعاش کننده(نه موج) در هر نقطه از طناب(تار).
●تعیین کند شونده یا تند شونده بودن ذره ارتعاش کننده در هر نقطه از طناب(تار).
●تعیین علامت شتاب ذره ارتعاش کننده در هر نقطه از طناب(تار).
●تعریف انواع سرعت در موج.
●نسبت سرعت ارتعاش ماکزیمم ذرات محیط به سرعت انتشار موج.
//حل یک مثال کامل و آموزش استفاده از نکات گفته شده در آن.
●مثال:تابع موجی در SI به صورت (U(y)=0.05 Sinπ(t-x می باشد.مطلوبست:
1)راستای نوسان ذرات محیط,جهت انتشار موج,دامنه نوسان ذرات محیط.
2)نوع موج از لحاظ عرضی یا طولی بودن.
3)بسامد نوسان ذرات محیط,عدد موج,طول موج.
4)سرعت انتشار موج.
5)نسبت بیشینه سرعت نوسان ذرات محیط به سرعت انتشار موج.بار عرض تشکر توضیحات درج شدند
-
استاد طلوعی فوقالعاده است،فقط سؤالات گزینه دو و قلم چي رو هم حل کنه عالي تر میشه، فیزیک رو تا پایان سال تموم میشه?دوستون دارم