IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سلام عصر بخیر
ی سوال اینک دقیقا بطن چهارم مغز کجاست؟!
داخل فعالیت دیدم ک نوشته شیار بین نیمکره های مخچه رو برش میدیم بعدش درخت زندگی و بطن چهارم دیده میشه
پس ینی بطن چهارم وسط مخچه هس؟!
حالا اگ اونطوری باشه درخت زندگی تو بخش سفید مخچه هس دیگ
پس بطن چهارم هم تو بخش سفیده؟! هدایت جهشی و این حرفا داریم!؟
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
۲۰۲۴۱۰۱۴_۱۳۱۱۴۶.jpg
سلام دوستان
تو پاسخنامه سوال ۴۰۲ گفته این مورد برای همانند سازی نیمه حفاظتی و غیر حفاظتی درسته ولی استاد من گفتن که این گزاره تو کنکور اومده و پاسخنامه سنجش تشکیل پیوند هیدروژنی بین نوکلئوتید های جدید و قدیمی رو فقط برای نیمه حفاظتی در نظر گرفته
برای کنکور که خب قطعا باید فقط نیمه حفاظتی رو در نظر میگیریم .
حالا اگه تو نهایی همچین چیزی داد کدوم مورد درسته ؟
زیست سرا
-
درسنامه درختی دهم
4_5856975781191748385.pdf
-
امیرمحمد یوسفوندreplied to دریا دریایی on آخرین ویرایش توسط امیرمحمد یوسفوند انجام شده
دریا دریایی سلام.متاسفانه اشتباه علمی زیاد داره
-
دریا دریایی سلام دریا خانم.درسنامه درختی زیر در سایت نشرالگو قرار گرفته.و من این رو خوندم.ولی ظاهرا این نسخه ای که شما فرستادید تغییرات زیادی داره
من این نسخه رو خوندم:
moj_azmoon_zist10_page(1-65)_991006.pdf
اینم لینکش هست:
http://www.olgoobooks.ir/books/286-موج-آزمون-زیستشناسی-نظام-جدید/
وارد لینک بشید و در قسمت منابع تکمیل که در قسمت سمت راست سایت قرار داره میتونید ببینید.درسنامه درختی زیست پایه های دهم،یازدهم و دوازدهم رو قرار دادن -
امیرمحمد یوسفوند آقای یوسفوند اینکه شما یه مطلب رو خوندید و اشتباه بوده ملزم بر این نیست که دقیقا فایل دیگری هم مشکل داره میخواین به بقیه کمک کنید تاپیک جداگانه بزنید و اینقدر اینجا اسپم ندید .
-
امیرمحمد یوسفوند
اولا آقای یوسفوند حرف من این بود که شما اصلا این فایل که من فرستادم مطالعه نکردید و بعد اومدید میگید اشتباه علمی زیاد داره و ندونسته صحبت کردیددوما اگه یه نگاه به بقیه ی پست های تاپیک بندازید میبینید که من هیچ مطلبی رو به غیر از جاهای معتبر نذاشتم
سوما گل بی عیب خداست و هر جزوه یا نمونه سوالی ایراد داره و من هم نویسنده نبودم
من قصدم کمک به بچه ها بوده برای کس هایی که بنا به هر دلیلی منابع کمی برای این درس دارن و فقط خواستم یه کمک کوچیکی بکنم و مطمئنن نمیام چیزای الکی بفرستم این فایل هم از یکی از نویسندگان مطرح کشوری بوده
یه توصیه حتما به ایمیل خودشون پیام بدید و اشتباهاتشون رو گوش زد کنید تا هم ایشون اشتباهات شون رو اصلاح کنن هم اسم شما بره توی چاپ جدید کتاب
در هر صورت اگه اینو خوندید و باز هم به تناقض های علمی برخوردید من معذرت میخوام و از ناظم های محترم میخوام لطفا پست من رو پاک کنن تا بقیه هم دچار اشتباه نشن
@ناظم -
دریا دریایی ببخشید که اسپم میشه
خواهش میکنم دریا خانم.من فقط گفتم که اون نسخه ای که مطالعه کردم یه مقدار اشتباهات داشته و قصد بدی نداشتم.شما بزرگ مایی و احترامتون واجبه.و اینکه من نمیخوام که باعث گمراهی دوستان دیگه بشم. فقط نیتم این بود که نسخه ای که در سایت هم قرار گرفته دوستان ببینن.بر هر حال من از شما عذر میخوام اگه باعث ناراحتیتون شدم یا بهتون برخورد.
-
️سه هورمون که محل تولید و اثرشان یکی است:
-
تستوسترون = ترشح از سلول های بینابینی بیضه و اثر بر سلول های اسپرم ساز بیضه (با Fsh) با هم بر این سلول ها اثر می گذارند.
-
استروژن = ترشح از تخمدان و اثر بر تخمدان و رحم
-
گاسترین = ترشح از غدد درون ریز مجاور پیلور معده و اثر بر سلول های درون معده.
️%(#84ff00)[دقت کنید:]هورمون های جنسی به صورت پایه ای و اندک از بخش قشری غده ی فوق کلیه نیز ترشح میشوند
-
-
6دهم.pdf
6یازدهم.pdf
6دوازدهم.pdfنمونه سوالات تستی فصل 6 هر سه پایه
@تجربیا
@بچه-های-کنکور-تجربی-1400 -
-گلستان-سوال12.pdf
-گلستان-پاسخنامه.12.pdfآزمون تشریحی دوازدهم برای نهایی
@تجربیا
%(#4d00ff)[جمع بندی تصویری سیکل قلبی]
@تجربیا
سلام به علاقه مندان زیست شناسی
ازمون تستی جامع فصل4+ترکیب با فصول 2،1و3 :
تست فصل4 زیست1.pdf -
4_5839002180576609782.pdf
بانک تست جانوری۳۰۰ سوال ناب برای جمع بندی مباحث جانوری
️کنکور های ۹۲ تا ۹۶+ قلم چی ۹۴ و ۹۵ و ۹۶
-
⚘انواع دیابت ⚘
1دیابت بی مزه :
کمبود هورمون ADH یا آنتی دیورتیک هورمون (هورمن ضد ادراری) مترشحه از هیپوفیز پسین موجب کاهش بازجذب آب در لوله های ادراری شده و در نتیجه حجم ادرار افزایش می یابد.
به علت دفع آب فراوان از بدن، فرد همیشه احساس تشنگی میکند .این دو علامت (دفع ادرار فراوان و تشنگی) در بیماری دیابت دیده می شوند . به همین جهت به این عارضه هم دیابت گفته می شود ..
ولی چون در این عارضه درون ادرار قند وجود ندارد به آن دیابت بی مزه گویند. (یادآوری از کتاب پارسال .. فصل ۵)
2دیابت شیرین :
در این بیماری گلوکز خون افزایش می یابد زیرا سلولها از آن استفاده نمیکنند! در واقع نمی توانند اسفاده کنند ️گلوکز اضافه خون از راه ادرار از بدن دفع می گردد..
در این حالت به دنبال دفع گلوکز از طریق ادرار مقادیر بالایی آب هم دفع می شود و فرد احساس تشنگی مداوم دارد . (علایم تیپیک دیابت)- %(#ff0000)[ادامه در پارت دو]
-
%(#ff0000)[انواع دیابت]
️خود دیابت شیرین بر دو نوع است :دیابت نوع ۱ :
این نوع از دیابت براثر حمله سیستم ایمنی به سلولهای تایپ بتا در جزایر لانگرهانس پانکراس ایجاد میشود.(نوعی خود ایمنی مثل MS)
با تخریب این سلولها ، انسولین تولید و ترشح نمی شود ... نتیجه این است که سلولها قادر به برداشت گلوکز از خون نبوده و سطح گلوکز خون بالا می رود .
این نوع دیابت را دیابت وابسته به انسولین هم میگویند ، زیرا برای کاهش سطح گلوکز خون و علایم بیماری باید فرد دیابتی انسولین دریافت کند ..
این نوع دیابت ممکن است در سنین کودکی و نوجوانی عارض گردد ، به همین جهت به آن دیابت جوانی هم می گویند!دیابت نوع ۲:
در این بیماری سطح انسولین خون کافی و حتی گاه بیش از حد نرمال است!
اما گیرنده های انسولین روی سلولهای هدف در زیر چربی دور سلول مدفون میشوند...
نتیجه اینکه انسولین نمی تواند به گیرنده خود متصل شود .. پس سلول هدف با وجود نیاز به گلوکز توانایی برداشت آن از خون را نخواهد داشت و سطح گلوکز خون بالا خواهد رفت.
این نوع دیابت را دیابت غیر وابسته به انسولین گویند ، چون درمان این بیماری از طریق دریافت انسولین نیست!
این نوع دیابت در سنین بالای ۴۰ سال و در افراد چاق با زمینه های ژنتیکی بیشتر دیده می شود .
کاهش علایم و کنترل این نوع دیابت با رژیم غذایی مناسب وورزش کردن مرتب امکان پذیر خواهد بود.
️توجه: در هر دونوع دیابت شیرین، سلولهای گرسنه ای که نتوانسته اند قند مورد نیاز خود را از خون برداشت کنند به منابع انرژی دیگر روی می آورند ، مثلا چربی اطراف سلول مورد استفاده قرار می گیرد ..
نکته جالب توجه این است که استفاده از چربیها ، موجب ایجاد محصولات اسیدی و کتون بادیها در بدن می شود .
محصولات اسیدی ،Ph محیط داخلی را کاهش داده و موجبات تخریب پروتئینها را فراهم می کند .
جالب است بدانید
کتون بادیهای ناشی از تجزیه چربیها از راه بازدم از بدن خارج می شوند . به همین جهت بازدم افراددیابتی بوی استون می دهد .
@تجربیا
%(#ff0059)[سوالات تشریحی مناسب برای امتحان نهایی]
نهایی۱.pdf
پاسخ نهایی۱.pdf
نهایی۲.pdf
نهایی۳.pdf
نهایی۴.pdf
نهایی۵.pdf
نهایی۶.pdf
نهایی۷.pdf -
%(#ff00bb)[به نام خالق شاپرک ها]
سوال- فصل تولید مثل گفتار1 (1).pdfپاسخ سوالات- فصل تولید مثل گفتار 1(1).pdf
-
جمع بندی زیست کنکور در 40 صفحه
-
این پست پاک شده!
-
%(#ff0059)[سلامی چو بوی خوش زیست شناسی]
این یک اخطار است:
ای ایمان آورندگان به رشته ی تجربی آیا قصد دارید physician بشوید پس حتما کلیپ فوق را ببینید -
%(#ff0059)[سلامی چو بوی خوش زیست شناسی]
این یک اخطار است:
ای ایمان آورندگان به رشته ی تجربی آیا قصد دارید Dentist بشوید پس حتما کلیپ فوق را ببینید