IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سلام عصر بخیر
ی سوال اینک دقیقا بطن چهارم مغز کجاست؟!
داخل فعالیت دیدم ک نوشته شیار بین نیمکره های مخچه رو برش میدیم بعدش درخت زندگی و بطن چهارم دیده میشه
پس ینی بطن چهارم وسط مخچه هس؟!
حالا اگ اونطوری باشه درخت زندگی تو بخش سفید مخچه هس دیگ
پس بطن چهارم هم تو بخش سفیده؟! هدایت جهشی و این حرفا داریم!؟
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
۲۰۲۴۱۰۱۴_۱۳۱۱۴۶.jpg
سلام دوستان
تو پاسخنامه سوال ۴۰۲ گفته این مورد برای همانند سازی نیمه حفاظتی و غیر حفاظتی درسته ولی استاد من گفتن که این گزاره تو کنکور اومده و پاسخنامه سنجش تشکیل پیوند هیدروژنی بین نوکلئوتید های جدید و قدیمی رو فقط برای نیمه حفاظتی در نظر گرفته
برای کنکور که خب قطعا باید فقط نیمه حفاظتی رو در نظر میگیریم .
حالا اگه تو نهایی همچین چیزی داد کدوم مورد درسته ؟
زیست سرا
-
دهم:
فصل ششم:%(#00c410)[ از یاخته تا گیاه ]
بخش: گیاهی
اهمیت: بالا
تعداد تست های کنکور: 4-3
فصول ترکیبی با این فصل: کل فصول گیاهی
تو این فصل شما با مفاهیم بیسیک گیاهی آشنا میشید که تمام نکات این فصل مخصوصا گفتار دوم اون پتانسیل بالایی برای ترکیب شدن و طرح تست های ترکیبی داره.
مطالب این فصل با فصل 7 دهم مکمل هست و توی بسیاری از تست ها ردپای ترکیب شون دیده میشه،پس حتما این دو فصل رو با هم مطالعه کنید. -
فصل هفتم: %(#00c928)[جذب و انتقال مواد در گیاهان]
تعداد تست های کنکور: 3-2
خوب به آخرین فصل گیاهی کتاب دهم رسیدیم.
تو این فصل شما با سایر فرایند ها و ساختارهای گیاهی اشنا میشید.بعد با یه سری جاندار آشنا میشید که رابطه ی همیاری با گیاه دارن و بعد هم که با انواع گیاهان مثل گیاهان انگلی و گوشتخوار اشنا میشید. در اخر هم سراغ انتقال مواد در گیاهان میرید که بخش مهمی هست -
خوب تحلیل کل فصول کتاب دهم و بخش بیوتکنولوژی هم تمام شد ایشالا که براتون مفید باشه و تونسته باشم کمک کوچیکی بهتون کرده باشم
شبتون خوش
-
سلام به همه ی شما دکترای آینده
بعد از یک روز وقفه امروز با تحلیل فصول گیاهی یازدهم و دوازدهم در خدمت تون هستم
@تجربیا -
فصل هشتم: %(#06ad00)[تولید مثل نهاندانگان]
فصول ترکیبی با این فصل: کل فصول گیاهیهمون طور که میدونید گیاه ها طبقه بندی های مختلف دارن و مهم ترین دسته ی گیاه ها نهاندانگان هست.
شما تو این فصل به سراغ نهاندانگان وروش های تولید مثل شون میپردازید
حواستون باشه که این فصل به خوبی قابلیت ترکیب شدن با ژنتیک گیاهی رو داره
مهم ترین بخش این فصل که باید حتما خوب خوب یادش بگیریدش شکل تولید گامت در گیاهان هست -
فصل نهم: %(#00bd06)[پاسخ گیاهان به محرک ها ]
اهمیت: متوسط
تعداد تست های کنکور: 2-1
توی این فصل شما با اول با تنظیم کنند های رشد در گیاهان آشنا میشید که خیلی خیلی مهمن.
همچنین با اثراتی که حشرات روی گیاهان میزارن آشنا میشید.
و در آخر هم سراغ عوامل بیرونی موثر بر رشد گیاهان میریدیه توصیه ی دوستانه: سعی کنید شباهت عملکرد و تفاوت بازدارنده های رشد گیاهی رو خیلی خوب به خاطر بسپارید چون تست های ترکیبی از این مبحث بسیار بالاست
-
دوازدهم:
فصل ششم: %(#02c22f)[از انرژی به ماده]
فصول ترکیبی با این فصل: کل فصول گیاهی و فصل 5 دوازدهم
خب به آخرین فصل گیاهی رسیدیم. تو این فصل قراره با جانداران تولید کننده آشنا بشیم که مهم ترین این جانداران گیاهان هستن.
مهم ترین بخش های این فصل شامل:
زنجیره ی انتقال الکترون تیلاکوئید
چرخه ی کالوین
انواع روش های فتوسنتز
تولید کنندگی در سایر جانداران
یه نکته: مطالب این فصل با فصل 5 دوازدهم به شدت ترکیب و مقایسه میشن.پس این دو فصل خوراک تست های ترکیبی و مقایسه ای هستن پس بهتره باهم مطالعه بشن -
خب بچه ها اینم از تحلیل فصول گیاهی
موفق و مانا باشید خدافظ
-
سلام بچه ها
امروز به امید خدا کار تحلیل هامون رو تمام میکنیم و پرونده ی تحلیل هامون امروز بسته میشه.
پینوشت:یه عذر خواهی بدهکارم بهتون بابت این دو روزی که نتونستم تحلیل ها رو براتون بزارم،دیگه ببخشید -
یازدهم:
فصل ششم: %(#07c400)[تقسیم یاخته]
بخش: ژنتیک
فصول ترکیبی با این فصل: کل فصول ژنتیک و فصل 7 و8 یازدهم
خب به اولین فصل ژنتیک میرسیم که تو این فصل مطالب پایه ی این علم رو یاد میگیرید که خیلی مطالب مهم و بیسیکی هستن
که اگه خوب یادشون نگرید بعدا برای فهم 4 فصل ابتدایی دوازدهم و فرایند های گامت زایی در گیاهان و جانوران دچار مشکل میشید.تست های این فصل صرفا متن محور نیستن و جنبه ی مفهومی دارن.برای حل تست های این فصل سعی کنید به مفاهیمش کاملا تسلط پیدا کنید
-
دوازدهم:
فصل اول: %(#00c717)[مولکول های اطلاعاتی]
فصول ترکیبی با این فصل: کل فصول ژنتیک
مطالب این فصل یه جورایی پایه ی یادگیری فصول دو و سه کتاب دوازدهم هست پس بررسی دقیق و کامل مطالب این فصل اهمیت ویژه ای تو یادگیری دو فصل بعدی داره
موضوع های مهم این فصل شامل:
همانند سازی دنا
ماهیت پروتئین هاماهیت مولکول دنا
آنزیم ها -
فصل دوم: %(#00c900)[جریان اطلاعات در یاخته ]
تعداد تست های کنکور: 4-5
توی این فصل سراغ فرایند های خیلی مهمه رونویسی،ترجمه و تنظیم بیان ژن میریم.
از بین این سه تا هم مهم ترین شون ترجمه هست که به شدت قابلیت ترکیب با بحث هر نوع پروتئین رو داره پس خوب یادش بگیرید
تقریبا خیلی مطمئن میشه گفت حداقل یک تست از هرکدوم این فرآیند ها توی کنکور دارید
پس با این حساب فصل خیلی مهمی محسوب میشه -
فصل سوم: %(#06bf00)[انتقال اطلاعات در نسل ها ]
خب میرسیم به فصل ترسناک ژنتیک
این فصل با احتمال بالای 90 درصد توی کنکور حداقل سه تا سوال رو به خودش اختصاص میده
توی این فصل مهم ترین کاری که باید بکنید اینه اولا به مفاهیمش کاملا تسلط پیدا کنید
دوما خیلی خوب رابطه ی بین آلل ها رو یاد بگیرید
و سوما به انواع بیماری ها ژنتیکی و پیامد هاش آشنا بشیدبرای مثال: وقتی بهتون میگن بیماری وابسته به جنس غالب چیه؟
بدونید که این موارد چجوری هستن :
شکل آلل ها
رابطه ی آلل ها
درصد فراوانی در خانم ها و آقایان
اثرات بیماری در خانم ها و آقایان -
فصل چهارم: %(#00c217)[تغییر در اطلاعات وراثتی]
خب اینم از آخرین فصل ژنتیک
به نظر من این فصل نسبت به فصل سوم هم خفن تره و هم خیلی سخت تر
توی این فصل شما با انواع جهش و پیامد هاش، اشجار،گونه زایی،خزانه ی ژنی و .... آشنا میشید.
مطالب این فصل کاملا مفهومی هست و شما برای حل تست های این فصل تنها چاره تون یادگیری عمیق مطالبش هست.
توی این فصل به بررسی سطوح بالاتری از فنوتیپ در سطح گونه و اجتماع میپردازید
یه نصحیتم از من به شما هیچ وقت توی سوالات ژنتیک به خصوص این فصل حکم قطعی ندید -
فصل پنجم: %(#30cf00)[از ماده به انرژی]
بخش: متابولیسم
فصول ترکیبی با این فصل: فصل ششم دوازدهم و فصول فیزیولوژیبه اولین و تنها فصل متابولیسم کتاب میرسیم.این فصل تمام سروکارش با تنفس سلولی در جانداران هست.مطالب این فصل قابلیت ترکیب شدن با فصل سوم دهم و ششم دوازدهم داره
مهم ترین بخش های این فصل:
زنجیره ی انتقال الکترون
چرخه ی کربس
انواع تخمیرگلیکولیز
نکته: حواستون باشه که تمام جاندارانی که توی این سه سال یاد گرفتید میتونه گزینه ی خوبی برای ترکیب با این فصل باشه
-
فصل هشتم: %(#15b300)[رفتار های جانوران ]
بخش: جانوری
اهمیت: متوسط
تعداد تست های کنکور: 2-1
فصول ترکیبی با این فصل: کل فصول جانوریفصل رفتار شناسی در جانوران کلا یه فصل آسون و نچسبی هست که به خاطر راحت بودن مطالبش عموم داوطلب ها بهش اهمیت نمیدن.
اما بدونید که اولا تو کنکور های نظام قدیم حدود سه الی دو تست از این فصل طرح میشد که به قول آقای موقاری یه تست زیستم یه تسته چه برسه به سه تااااا
دوما مطالب این فصل خیلی تو زندگی بهتون کمک میکنه یادگیری اصولی مثل شرطی سازی میتونه باعث بهتر شدن روابط شما با بقیه بشه
اگه بدونید با شرطی سازی چه کارهایی میشه انجام داد..... -
بالاخره تمام شدخب بچه ها تحلیل سه کتاب زیست دبیرستان هم به اتمام رسید
امیدوارم براتون مفید باشه و بتونید ازش استفاده کنید
%(#28e9fa)[به امید موفقیت شما آلایی های عزیز]
@تجربیا -
سلام بچه ها الوعده وفا
اینم فیلم های ژنتیک
در کنار فیلم های آقای موقاری این ها رو هم ببنید تا بهتر مطالب توی ذهن تون تثبیت بشهhttps://uupload.ir/view/02dp_اتوزومی_غالب.mp4/
https://uupload.ir/view/xucu_اتوزومی_مغلوب.mp4/
https://uupload.ir/view/v9ab_صفات_وابسته_به_جنس.mp4/
https://uupload.ir/view/harc_ژنتیک_کلاسیک.mp4/
@تجربیا -
فصل صفر زیست.pdf
این هم یه فایل از کتاب فاگو هست که پیش نیاز های زیست رو داره
شما قبل از شروع به خوندن زیست باید این مطالب رو بلد باشید -
این پست پاک شده!