سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سلام عصر بخیر
ی سوال اینک دقیقا بطن چهارم مغز کجاست؟!
داخل فعالیت دیدم ک نوشته شیار بین نیمکره های مخچه رو برش میدیم بعدش درخت زندگی و بطن چهارم دیده میشه
پس ینی بطن چهارم وسط مخچه هس؟!
حالا اگ اونطوری باشه درخت زندگی تو بخش سفید مخچه هس دیگ
پس بطن چهارم هم تو بخش سفیده؟! هدایت جهشی و این حرفا داریم!؟
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
زیست سرا
-
آزمون از فصل یک و چهار یازدهم
wXZuYUrJ6i66BKj.pdf
پاسخ آزمون
pasokh azmoon 7 day 99 f 1 va 4 yazdahom.pdf -
%(#7b00ff)[به نام نامی حق]
4_6005663060738442433.pdf
جزوه ی فصل دو دوازدهمجزوه ی فصل پنج دهم
4_6012612674305656054.pdf
مولف:علی کرامت (طراح سوالات کانون)%(#28e9fa)[موفق و مانا باشید]
@تجربیا
@بچه-های-کنکور-تجربی-1400 -
آزمون از فصل یک تا سه دهم
F2LYQsz6Vp73ZuT.pdf
4_6021360582089770638.pdf
@تجربیا
@بچه-های-کنکور-تجربی-1400
............................................................................
بچه ها این سوالات واقعا سوالات نکته دار خوبی هستن
پس در موقع جمع بندی هاتون حتما حل شون کنید -
دریا دریایی خیلی ممنون ازتون
-
سلام بچه ها این سوالات رو قبلا یکی از بچه های انجمن براتون قرار داده بود،چون سوالای خوبی هستن منم دوباره براتون بارگزاری کردم
1591680000772-زیست-دهم-ساده.pdf
1591680185676-زیست-دهم-متوسط.pdf
1591701927011-زیست-دهم-سخت.pdf
1593282788791-زیست-یازدهم-ساده.pdf
1593283029060-زیست-یازدهم-متوسط.pdf
1593535184145-زیست-یازدهم-سخت.pdf
اگه سطح زیست تون خوبه اول سری متوسط ها رو حل کنید بعد سراغ سخت ها برید
@تجربیا
چقد خوب بودن این مطالب
-
%(#ffbf00)[به نام یگانه خالق ]
روش های عبور مواد از غشای سلول
1 انتشار (Diffusion) :
- ۱.بدون صرف انرژی زیستی
۲.بر اساس شیب غلظت
۳.بدون تولیدADP و مصرفATP
۴.یکسان شدن غلظت مواد در ۲ طرف
۵.برای مولکول های CO2 و O2 و آب و اوره
۶.انتقال غیر فعال
2 انتشار تسهیل شده :- ۱.بدون صرف انرژی زیستی
۲.بر اساس شیب غلظت
۳.بدون تولیدADP و مصرفATP
۴.یکسان شدن غلظت مواد در ۲ طرف
۵.با کمک پروتئین های غشایی
۶.انتقال غیر فعال
%(#ff0900)[نکته:در انتشار تسهیل شده به دلیل جابه جا شدن مواد شکل پروتئین ها تغییر میکند]
3 اُسمز:
- ۱.منحصرا برای مولکول های آب
۲.بدون صرف انرژی زیستی
۳.بر اساس شیب غلظت مولکول های آب
۴.بدون تولیدADP و مصرفATP
۵.انتقال غیر فعال
%(#ff0900)[نکته:هر کجا که مولکول آب بیشتر باشد=پتانسیل اسمزی آن بیشتر میشود=فشار اسمزی پایین تر است]
توجه:اسمز و انتشار هردو بدون صرف انرژی انجام می شوند اسمز مربوط به حرکت مولکول های آب است اما انتشار مربوط به حرکت مولکول های هر ماده ای در یک حلّال
4 انتقال فعال:
- ۱. با صرف انرژی زیستی
۲.برخلاف شیب غلظت
۳.با کمک پروتئین های غشایی
۴.اغلب با مصرف ATP
۵.برای مواد ریز
%(#ff0900)[نکته:در زنجیره ی انتقال الکترون کلروپلاست و میتوکندری انرژی انتقال فعال از جابه جایی الکترون ها تامین میشود]
معروفترین نمونه ی انتقال فعال پمپ سدیم پتاسیم در غشای سلول است که با مصرف آدنوزین تری فسفات یا (ATP) سدیم را به خارج از سلول و پتاسیم را به داخل سلول میفرستد.
- ۱.بدون صرف انرژی زیستی
-
آزمون چهار فصل اول دوازدهم
9OLgDxIkQaggrAZ.pdfپاسخ ویدئویی آزمون
https://www.aparat.com/v/aZfOz
بچه ها این ویدیو نکته وتست ازمون چهار فصل اول دوازدهم آقای اشکان هاشمی مولف کتاب های نشرالگو هست و توصیه میکنم قبل آزمون جمع بندی دیماه تون حتما ببینیدش و کلی نکته یاد بگیرید
@تجربیا
%(#ff3300)[به نام هستی بخش قلبها]
%(#ff4d00)[• تغییرات منابع زیست شناسی کنکور 1400 نسبت به 99تغییرات زیست شناسی سال دوازدهم]-
بیشتر تغییرات کتاب زیست شناسی تغییرات واژگان بوده است که از معادل های فارسی به جای کلمات استفاده شده است یا بالعکس که در تصاویر زیر مشهود است.
-
عبارت «ساختاری که در آن پروتئین به شکل کروی در می آید» به عبارت «ساختاری که در آن پروتئینها به شکل های متفاوتی در می آیند» %(#ff4d00)[تغییر] پیدا کرده است.
-
همچنین عبارت «آمیزش غیرتصادفی به طورحتم فراوانی دگرهای را تغییر می دهد» به عبارت «آمیزش غیرتصادفی به طور حتم فراوانی ژن نمودها را تغییر می دهد» %(#ff4d00)[تغییر] پیدا کرده است.
-
-
#پوستر آموزشی
-
#پوستر آموزشی
-
#پوستر آموزشی
@تجربیا
#پوستر آموزشی
@تجربیا
#پوستر آموزشی
@تجربیا
سلام بچه ها
جزوه های تالیفی انجمن علمی دبیران آذربایجان شرقی تقدیم شماhttps://uupload.ir/view/20zi_جزوه_فصل۵_یازدهم.pdf/
https://uupload.ir/view/fq2f_جزوه_فصل۶_یازدهم.pdf/
https://uupload.ir/view/nax6_جزوه_فصل۷_یازدهم.pdf/
https://uupload.ir/view/u42t_جزوه_فصل۸_یازدهم.pdf/ -
جزوه ی جمع بندی گیاهی تالیف گروه ماز
-
%(#00ff0d)[به نام خالق زیبایی ها]
نکاتی درباره #بافت_پیوندیموارد زیر توسط سلول های بافت پیوندی ساخته می شوند:
۱) پادتن (گاماگلوبولین)در پلاسموسیت ها
۲) ترومبوپلاستین در پلاکت ها
۳) پرفورین در لنفوسیت T کشنده
۴) انیدراز کربنیک و هموگلوبین در گلبول های قرمزکلاژن یک پروتئین برون سلولی و رشته ای است که در ماده زمینه ای بافت پیوندی رشته ای و استخوان و غضروف و بافت پیوندی سست به کار می رود.
در پلاسمای خون کلاژن نداریم.مغز قرمز استخوان یک نوع بافت پیوندی در استخوان های اسفنجی است. مسئول ساخت گلبول قرمز، گلبول سفید و پلاکت می باشد.
-
%(#00aeff)[به نام نامی حق]
سلام بچه ها امیدوارم تا اینجای کار خیلی خوب جلو اومده باشید و هر روز بهتر از روزای قبل براتون باشه
این سه کلیپ رو میخواستم بعد کنکور براتون بزارم چون اون موقع بیشتر به درد تون میخورد،ولی با توجه به پیامای اخیر بچه ها که بی انگیزگی توشون موج میزنه بهتر دیدم الان بزارمhttps://uupload.ir/view/iro0_dcc_394237e624cdcaadc10c13d41ccd9383.mp4/
https://uupload.ir/view/70nj_dcc_aa306b51623b4e2df7a1d5d21f2fb50a.mp4/
https://uupload.ir/view/v9gu_dcc_2d4212668379fe8fbbc8bf4d40a383a0.mp4/
هر سه فیلم یک کلیپ هست فقط سه بخش شده و چون مربوط به زیست هم میشه دیگه همینجا گذاشتم
انشالا انگیزه تون با دیدنش 100 برابر بشه
%(#00aeff)[به امید موفقیت شما الایی ها] -
دریا دریایی خیلی عالی بود مرسی
-
آزمون فصل پنج دوازدهم
VCxl9MTlAyAgVuO.pdf
پاسخ آزمون
4_5796546613539244169.pdf
@تجربیا
@بچه-های-کنکور-تجربی-1400