مشاوره -برنامه ریزی قسمت 3
-
مشاوره - برنامه ریزی قسمت 3
#ریاضی
#تجربی
#انسانی
چند ساعت در هفته باید درس بخونم ؟
برای فارغ التحصیل ها و دانش آموزا
برنامه ریزی به روش فرمول x
#مشاوره
بهنام اسماعیلی، مشاور آلاء
دانلود از لینک زیر
@alaa_sanatisharif
-
#متن_مشاوره
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام بچه ها ، بهنام اسماعیلی هستم مشاور تحصیلی
امروز میخوام در مورد اینکه چطوری ی برنامه موفق داشته باشیم و ی برنامه ای بریزیم که بتونیم اجراش بکنیم باهم صحبت بکنیم.
معمولا بچه ها زمانی که میخوان برنامه ریزی کنن ی سری دغدغه ها دارن ، اول اینکه من کلا هفته ای چند ساعت باید درس بخونم ؟ هر درسی رو چند ساعت بخونم ؟ چکار کنم که به آزمون آزمایشی که شرکت کردم برسم ؟چکار کنم که آزمون های مدرسه رو بتونم پوشش بدم ؟ و اینکه چکار کنم درس هایی که معلم ها به من میدن رو بتونم بخونم و تلنبار نشه ؟
اساس برنامه ریزی رو که استاد امینی توضیح دادن و گفتن برنامه ریزی یعنی اینکه شما چه کار هایی باید انجام بدید و چه میزان وقت دارید و بیاید اون کارهایی رو که میخواید انجام بدید تقسیم کنید و تو اون وقت ها بچینید.من همه این سوالایی رو که گفتم جواب بدم!
معمولا بچه ها یکی از دغدغه هاشون اینه که چند ساعت در هفته باید درس بخونیم؟ خب این متفاوته برای هر فرد چون ما توی دانش آموزای کنکوریمون دو تیپ دانش آموز داریم :کسایی که مدرسه میرن،کسایی که فارغ التحصیلند
ببینید کسایی که مدرسه میرن اگه هفته ای حدود 40-43 ساعت درس بخونن ی تایم متعادله
اما دوستان فارغ التحصیلمون اگر میخوان به اون اهدافی که سال گذشته بهش نرسیدن برسن و سال های گذشته ای ک درس خوندند و نتونستن موفق باشن امسال دیگه اون اتفاقا پیش نیاد و بتونن ی رتبه خوب ی رشته خوب قبول بشن باید هفته ای 55-60 ساعت رو به درس اختصاص بدن
حالا اینکه این 40-43 ساعت رو چطوری تقسیم کنیم و هر کار رو چگونه تو جدول بچینیم و هر درس روچند ساعت بخونیم حالا بهش میرسیم !ولی ی نکته ای رو که من لازم میدونم همینجا به بچه های عزیز کنکوریمون گوشزد بکنم اینه که : بچه ها از کلاسای درسی که میرید خوب استفاده بکنید. شما توی برنامه ریزیتون توی تایمی که برای دروس تعیین میکنید نباید بشینید مطلب یاد بگیرید شما سر کلاس ها باید مطالب رو یاد بگیرید !
این دیگه بدرد نمیخوره ک شما صبح بری سر کلاس بشینی درس رو متوجه نشی با دوستت با بغل دستیت حرف بزنی بعد بعدازظهر بیای تازه اون درس رو بذاری جلوت شروع کنی به خوندن خب یاد بگیری ! کتاب کمک آموزشی درسنامه ای بخونی، درسنامه بخونی !
بچه ها تایم بعد از ظهر شما مختص مرور ، تست زنی و تثبیته!
شما حداقل بیش از 50 درصد مطالب رو باید سر کلاس یاد بگیری ! حالا اگه 50-60 درصد مطلب رو یاد گرفتی و بعدازظهر داری اون 50-60 درصد رو 100 درصدش میکنی کاملش میکنی خوبه ایول داری ، اما نباید اینطوری باشه که شما صبح بری سر کلاس با دوستت با بغل دستیت صحبت کنی بعد بعد از ظهر بیای خب آقا من به درسام نمیرسم اصلا وقت نمیکنم تست بزنم ! ساعت مطالعم کمه !
شما آفت هایی که سال کنکور متوجه شما هست رو سعی کنید دور کنید از خودتون ! پس گفتم مطالب رو سر کلاس ها یاد بگیرید بعدازظهر ها تثبیت کنید مرور کنید و تست بزنید ، ساعت مطالعه دانش آموز فارغ التحصیل هم گفتم خدمتتون
حالا میخوام در مورد فرمول X صحبت بکنم !
برنامه ریزی به روش فرمول X :
بچه ها هر درسی تو کنکور ی ضریبی داره ! مثلا برای رشته ریاضی زیرگروه 1 ، ادبیات ضریبش 4 هست و ریاضیات ضریبش 12 هست خب طبیعیه که شما نباید تایم مطالعه ادبیاتت با ریاضیت یکی باشه دیگه !
اهمیت ریاضی خیلی بیشتره ، مطالبش سنگین تره ، وقت بیشتری میطلبه !
برنامه ریزی به روش X به این صورت هستش که شما مجموع ضرایب دروس رو میای رو کاغذ مینویسی برا خودت
مثلا من برای رشته ریاضی زیر گروه یکش رو بگم اینجا : ادبیات 4 واحد ،عربی 2 واحد ،زبان 2 واحد ، معارف 3واحد ، ریاضیات 12 واحد ، شیمی 6 واحد و فیزیک 9 واحد
مجموع اینارو میای حساب میکنی ! مجموع واحد هاتو ک دراوردی ی X جلوش میذاری یعنی مجموع واحد ها ضربدر X مساوی با مجموع ساعات مطالعت.
بعد X رو بدست میاری ! ی معادله درجه 1 حل میکنی ! X که به دست اومد میای ساعت مطالعه هر درس رو با توجه به اون X که به دست اومده مشخص میکنی !
مثال بزنیم : شما ی دانش آموزی هستی که کلا در هفته مثلا 45 ساعت درس میخونی ! اگر ضریب ریاضی و فیزیک و شیمی و ادبیات و عربی و زبان و معارف رو باهم جمع بزنی برای رشته ریاضی تو زیرگروه 1 مجموع واحد های درسی میشه 38 واحد!
شما 38 واحد درسی داری تو رشته ریاضی حالا این 38 واحدت رو باید بیای مساوی با اون 40-45 ساعتی که میخوای درس بخونی بذاری ! X بدست میاد 45 تقسیم بر 38 ! حالا تو میخوای ادبیات بخونی ؟ میخوای ببینی چقدر در هفته باید ادبیات بخونی؟میای 4 رو ضربدرX میکنی ! میخوای ببینی چقدر باید ریاضی بخونی ؟ 12 رو ضربدرX میکنی !
به این صورت ساعت درسی شما در میاد.مشخص میشه که هر درسی چقدر در هفته باید بخونی و حالا اینکه در هفته چه کارهایی انجام بدی رو دیگه بسته به دانش آموز تغییر میکنه ی دانش آموزی میخواد قلم چی شرکت کنه خب باید ی سری کارا کنه تا برای قلم چی آماده بشه ! ی دانش آموزی میخواد گزینه 2 بره باید برای گزینه 2 آماده بشه ! ی دانش آموزی اصن هیچکدوم ازینارو نمیره مدرسه آزمون داره باید برای آزمون مدرسش آماده بشه !
تا فایل بعدی خدانگهدار
@ادمین @دانش-آموزان-آلاء @فارغ-التحصیلان-آلاء