جزوه تدریس مهندس آقاجانی 95-96
-
-
ی نکته ی خیلی با حال کشف کردم دلم نیومد بهتون نگم
راجع ب ارایش عنصر های واسطه گروه 3 تا 12 تناوب چهارم
جدول رو ببینید
( این نکته رو دکتر شکیباییان گفتن من تکمیلش میکنم + مهندس اقاجانی هم ی سوال حل کردن ک باعث شد ی راه حل اسون تر پیدا کنم واسه حل قسمت دوم سوال (سوال184دوپینگ) )
دیگه لازم نیس آرایش الکترونی عناصر واسه گروه 3تا12 رو رسم کنید تا ب ارایش لایه ی ظرفیت برسین !!!
چند نکته قبلش باید بدونیم
اول اینکه باید مطالب تدریس شده تو جلسه 1 توسط مهندس اقاجانی رو کامل مسلط باشین
مثلا شما میخواین این 10 عنصر رو یاد بگیرین ، بگین اسکاندیم21 ، تیتانیم22 و ..
دیگه اینکه استثنا های گروه 3 تا 12 در تناوب 4 و 5 رو بدونید
و اما نکته ای ک میتونه ب ما کمک کنه تا در حل تست ها زمان سیو کنیم اینه ک ارایش لایه ی ظرفیت این " 10 عنصر واسطه " همون عدد اتمیشونه ( البته باید حواستون ب کروم و مس و نقره و مولیبدن باشه ) و گروه هر کدوم از این 10عصر واسطه میشه جمع عدد اتمیشون ( البته ب جز روی ) و تناوبشون رو هم ک حفظیم ک عناصر واسه گروه 3 تا 12 از دوره ی چهارم شروع میشه
ما میدونیم ک عناصر واسطه ، بلوک d جدول هستند پس زیرلایه ی d اونها در حال پر شدنه و زیر لایه ی s اونها قبلا پر شده البته بازم میگم حواسمون باید ب دوتا استثنای گروه3 تا 12 باشه ( در گروه قلیایی زیر لایه ی s از الکترون "اشغال" شده و در گروه قلیایی خاکی زیرلایه ی s از الکترون "پر" شده ) پس از گروه 3 تا 12 زیر لایه ی s ما پره ب جز عنصر کروم و مس ... و چون ما میدونیم تو این 10 عنصر آرایش الکترونی ب s ختم میشه پس الکترون های لایه ظرفیت میشن جمع توان s و d ماقبل اونها
پس >> لایه ظرفیت شامل s و d شد ...
حالا اسکاندیم با عدد اتمی 21 رو در نظر بگیرین : رقم دهگان میشه توان s و رقم یکان میشه توان d .. در نتیجه لایه ظرفیت اسکاندیم میشه s2 d1 و گروهش جمع توان ها یعنی 1+2 ... و تناوبش هم حفظیم ک میشه 4
در کروم ک عدد اتمیش 24 هست میشه s2 d4 ... چون استثناست میشه s1 d5 برای گروهش توجه کنید ک باید بگیم 4+2 ( در مورد مولیبدن و نقره و مس هم همینطور باید استثنا ها رو در مورد الکترون های لایه ظرفیت رعایت کنیم ولی شماره ی گروه میشه همون عدد اتمی )
امیدوارم مفید باشه -
%(#00ffe6)[جزوه ی جلسه ی 1 تا 12 شیمی 2 ( جدول تناوبی و اعداد کوانتومی و آرایش الکترونی )
-
با سلام میخواستم ببینم کتابای استاد اقاجانی رو از کجا مبتونم گیر بیارم ؟ لظفا راهنمایی کنید
-
با سلام میخواستم ببینم کتابای استاد اقاجانی رو از کجا مبتونم گیر بیارم ؟ لظفا راهنمایی کنید
ashafiei5975 در جزوه تدریس مهندس آقاجانی 95-96 گفته است:
توی کانالشون هرچی باشه اونجاس وگرنه دیگ جایی نیست